Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#201 Postautor: Mars » 23 listopada 2004, o 22:58

a co slychac o Osumka chyba sie juz wyleczyl moze nim nasi sie zainteresuja i zapchaja dziure po Sledziu ,hmm niema juz wartosciowych seniorow moglby wejsc przepis zeby moglo jedzic 2 obco inaczej bedzie cienko..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#202 Postautor: Gelo » 23 listopada 2004, o 23:30

A co słychać u Muszyńskiego? Tani i dobry.

Awatar użytkownika
Doos

#203 Postautor: Doos » 23 listopada 2004, o 23:43

a moze Robert Wardzala?podobno solidnie sie przygotowuje, sprzet pewnie bedzie mial dobry, a jak potwierdzi sie ze Ulamek w Tarnowie to Wardzala raczej tam nie ma co szukac

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#204 Postautor: boxing » 24 listopada 2004, o 00:02

Doos pisze:a moze Robert Wardzala?podobno solidnie sie przygotowuje, sprzet pewnie bedzie mial dobry, a jak potwierdzi sie ze Ulamek w Tarnowie to Wardzala raczej tam nie ma co szukac

To Drabik pewnie do Czestochowy jak juz pod Jasna Gora nie bedzie Ulamka
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Danio

#205 Postautor: Danio » 24 listopada 2004, o 09:33

Wszyscy rozpisujemy się o jakimś nowym seniorem u nas! Chociaż na rynku juz nie widze wiele nazwisk konkretnych i dobrych a jeszcze lista transferowa nie ruszyła! A ja mam pytanie- czy ktoś wie kiedy będą kontrakty z naszymi zawodnikami :?: - chodzi mi głównie o Tomka Piszcza i G. Knappa- żebyśmy i my nie obudzili się z ręką w nocniku rozglądając się za seniorem a naszych ktoś nam sprzątnie spod nosa :evil:
Wiadomo Toruń ma nóz na gardle- Protasiewicz do Bydgoszczy, Bajerski odszedł do Gdańska, Puszakowski, Kosciecha prawdopodobnie też to uczynią. Oni będą musieli szukać seniorów a że w extralidze nie widać już nikogo i są chyba dla nich za drodzy skoro nie mogą się dogadać z swoimi to mogą szukać u nas naprzykład :evil:

Danio

#206 Postautor: Danio » 24 listopada 2004, o 09:48

http://www.wybrzeze.gda.pl/modules.php? ... e&sid=377e
własnie przeczytałem że Puszakowski, Kościecha napewno zasilą Lotos
Więc Toruń ma nieciekawą sytuację i mogą się rozglądać za naszymi żużlowcami :evil:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#207 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 11:08

A Pecyna będzie najprawdopodobniej wypożyczony do klubu z niższej ligi. Chociaż sam nie wiem, czy to byłby dla nas dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#208 Postautor: Łoptymista » 24 listopada 2004, o 11:11

Talib pisze:A Pecyna będzie najprawdopodobniej wypożyczony do klubu z niższej ligi. Chociaż sam nie wiem, czy to byłby dla nas dobry pomysł.

Facet jeździć potrafi... Tyle tylko, że w sezobnie 2004 zaliczył spory spadek formy. Podobnie z resztą jak nasz dzielny Franek. Wątpię, żeby u nas w klubie w przyszłym sezonie mieli ochotę kogokolwiek wypożyczać. Po soattnich zaciągach można się zrazić do takiej formy kontraktowania ludzi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#209 Postautor: Gelo » 24 listopada 2004, o 11:11

Ponieważ Zielonka najprawdopodobniej mocno się zreorganizuje, chyba powróci temat Stojana. To chyba nie byłby głupi pomysł (boże co ja piszę).

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#210 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 11:17

Łoptymista napisał:

"Facet jeździć potrafi... Tyle tylko, że w sezobnie 2004 zaliczył spory spadek formy."

Dlatego też mam wątpliwości, ale skoro taki Bajerski deklaruje chęć zdobywania 8 punktów na mecz w Gdańsku to i może Pecyna pojeździ lepiej.

" Podobnie z resztą jak nasz dzielny Franek. Wątpię, żeby u nas w klubie w przyszłym sezonie mieli ochotę kogokolwiek wypożyczać. Po soattnich zaciągach można się zrazić do takiej formy kontraktowania ludzi."

Zaraz, zaraz jak na razie to nasz dzielny Franek jest/był? wypożyczony, więc mam rozumieć, że klubu nie chce go wypożyczyć powtórnie?

Gelo napisał:

"Ponieważ Zielonka najprawdopodobniej mocno się zreorganizuje, chyba powróci temat Stojana. To chyba nie byłby głupi pomysł (boże co ja piszę)."

No przy obecnej posusze na rynku, głupi taki pomysł nie jest, ale czy przypadkiem Wybrzeże nie zamienia się Stojanem na Okonia z Zielonką?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#211 Postautor: Łoptymista » 24 listopada 2004, o 11:18

Gelo pisze:Ponieważ Zielonka najprawdopodobniej mocno się zreorganizuje, chyba powróci temat Stojana. To chyba nie byłby głupi pomysł (boże co ja piszę).

Stojan?? 8) :lol:
No widzisz, a jeszcze trzy tygodnie temu gadałeś w koło Kucipa, Kuciapa, tylko Kuciapa. :lol: A teraz urealniłeś swoje poglądy. Jeśli sytuacja na rynku dalej będzie szła w tym kierunku co dotąd to na moje oko to za kilka dni dostrzesz talent Mariusza F. i walniesz sobie jego gębę na avatara.
A tak poważnie to ludzi do wyrwania z kubów jest co raz mniej: Pecyna, Stojan, Wardzała, Baran? Tyle tylko, że tymi nazwiskami podniecają się inni, a nie my.W lublinie możemy obnie zaśpiewać "Bo tutaj jest jak jest...". Skoro sponsorzy kolejny sezon nie chcą dawać godziwych pieniędzy, to trzeba się cieszyć z tego co jest czyli pierwszej ligi. To jest I liga na miarę naszych możliwości.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#212 Postautor: Gelo » 24 listopada 2004, o 11:20

Stojan?? 8) :lol: No widzisz, a jeszcze trzy tygodnie temu gadałeś w koło Kucipa, Kuciapa, tylko Kuciapa. :lol: A teraz urealniłeś swoje poglądy. Jeśli sytuacja na rynku dalej będzie szła w tym kierunku co dotąd to na moje oko to za kilka dni dostrzesz talent Mariusza F. i walniesz sobie jego gębę na avatara.

Niewątpliwie tak sie stanie - teraz nawet Jensen nie jest tak zły - przez ostatni tydzień zanotował wyraźną zwyżkę formy ;).

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#213 Postautor: bkapusta » 24 listopada 2004, o 12:18

Danio pisze:Wszyscy rozpisujemy się o jakimś nowym seniorem u nas! Chociaż na rynku juz nie widze wiele nazwisk konkretnych i dobrych a jeszcze lista transferowa nie ruszyła! A ja mam pytanie- czy ktoś wie kiedy będą kontrakty z naszymi zawodnikami :?: - chodzi mi głównie o Tomka Piszcza i G. Knappa- żebyśmy i my nie obudzili się z ręką w nocniku rozglądając się za seniorem a naszych ktoś nam sprzątnie spod nosa :evil:
Wiadomo Toruń ma nóz na gardle- Protasiewicz do Bydgoszczy, Bajerski odszedł do Gdańska, Puszakowski, Kosciecha prawdopodobnie też to uczynią. Oni będą musieli szukać seniorów a że w extralidze nie widać już nikogo i są chyba dla nich za drodzy skoro nie mogą się dogadać z swoimi to mogą szukać u nas naprzykład :evil:

Poza Ostrowem w I lidze poki co nikt sie nie wzmocnil. NIkt jeszcze nie utrzymal starego skladu. Rybnik oslabl. Grudziadz tez. Rzeszow pewnie bez Barana. Gorzow walczy o Hliba. Wiec spokojnie bez nerwow. Ostrowa nie przeskoczymy raczej na pewno innych jeszcze damy rade.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Danio

#214 Postautor: Danio » 24 listopada 2004, o 12:20

Ale Pecyna ma mieć zagwarantowany sprzet dobry a nie kasę- taka była umowa w Lotosie. Zeszły sezon miał słaby sprzęt oraz kiepsko był ogólnie przygotowany do sezonu ale to dlatego ze posiadał długi z czasów startów w Pile i całkiem pogubił się z sprzetem. To samo się tyczy Frankowa- który nie do końca z sprzetem dobrze stał w tym sezonie. Ja myśle że Ci obaj żużlowcy mają dobre papiery na jazde i razem dobrze by rozumieli się w TŻ Sipma :D .Sądze ze już odbili się od Piły i jej zaległości a teraz moze być już tylko lepiej. Wierze ze M. Franków moze mieć ten sezon udany jak G. Knapp, który pierwszy sezon u nas też za rewelacyjnie nie jeżdził!!

Dlatego proponuje niech TŻ rozmawia z Lotosem w sprawie wypożyczenia Pecyny :D - byłby wartościowym seniorem
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2004, o 12:24 przez Danio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#215 Postautor: Łoptymista » 24 listopada 2004, o 12:21

bkapusta
Trochę się mylisz. Rzeszów jest mocniejszy o Maxa i kolejny sezon Miesiąca jako juniora kiedy, Gorzów o Lorama i utrzymanie paki i prężnego sponsora.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#216 Postautor: bkapusta » 24 listopada 2004, o 12:26

Łoptymista pisze:bkapusta
Trochę się mylisz. Rzeszów jest mocniejszy o Maxa i kolejny sezon Miesiąca jako juniora kiedy, Gorzów o Lorama i utrzymanie paki i prężnego sponsora.

Moja odpowiedz odnosila sie do seniorow. Kolega twierdzil ze WSZYSCY wzmacniaja sie nowymi seniorami. To ja sie pytam kto poza Ostrowem?

Roszady na stanowisku obco sa normalne ale imo niewiele znacza bo co za roznica czy Lee czy Max czy Peter czy Loram czy [miejmy nadzieje] Jensen.
Swoje robia, swoje biora, natomiast zawodnicy krajowi to inna bajka.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#217 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 12:27

"Trochę się mylisz. Rzeszów jest mocniejszy o Maxa i kolejny sezon Miesiąca jako juniora"

No, ale zdaje się jest słabszy o Barana. Mają 4 seniorów (Kuciapa, T.Rempała, Trojanowski i Wilk) + ewentualnie Fierlej. W porównaniu z naszymi 5 (Knapp, Piszcz, Franków, Jeleniewski, Trumiński) + ewentualnie Mordel seniorsko wyglądają póki co odrobinę słabiej.

Danio

#218 Postautor: Danio » 24 listopada 2004, o 12:43

Według mnie pozostało 5 zawodników na miare naszych możliwości aby mogli nas zasilić
1. PECYNA- nie znajdzie miejsca w LOTOSIE i ma być wypożyczony do niższej klasy rozgrywkowej- dlaczego nie do nas? :D
2. WARDZAŁA- również może nie znależć miejsca w Tarnowie
3. PIETRASZKO - może również zabraknąć miejsca w Częstochowie
4. STOJANOWSKI- w najgorszym wypadku propunuje tą kandydature jeżeli zostanie wypożyczony z Z.G.
BARAN odpada gdyż napewno Rzeszowa nie przebijemy!! i wątpie aby on sam zechciał zasilić LUBLIN i narazić się Rzeszowskim fanom :P

Dla mnie najlepszy byłby PECYNA- w parze z M. Frankówem :D

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#219 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 14:19

Jeśli mam być szczery to z tej całej czeredki najbardziej przekonuje mnie Stojanowski, ale sądzę, że zostanie w ZG, więc Pecyna, a jak za dużo zaśpiewa to nikt.

Danio

#220 Postautor: Danio » 24 listopada 2004, o 14:32

Ostrów pozyskal kolejnego seniora- M. Węgrzyka!, więc mają P. Karlssona, T. Jędrzejaka a teraz starają się podobno o S. Ułamka????? czyżbyśmy widzieli go na naszym torze w Lublinie? Ostrów to dopiero szaleje!! :D :D

http://zuzel.interia.pl/news?inf=564756

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#221 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 14:49

Eee, chyba jednak z Ułamkiem nie dadzą rady. Tarnowa i Częstochowy nie przebiją. Może to i dla nich dobrze, bo czterech komorników to i Ostrów mógłby nie wytrzymać.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#222 Postautor: Łoptymista » 24 listopada 2004, o 14:51

Danio pisze:Ostrów pozyskal kolejnego seniora- M. Węgrzyka!, więc mają P. Karlssona, T. Jędrzejaka a teraz starają się podobno o S. Ułamka????? czyżbyśmy widzieli go na naszym torze w Lublinie? Ostrów to dopiero szaleje!! :D :D

http://zuzel.interia.pl/news?inf=564756

Eee tam... niemożliwe. Chyba, że sponorem Ostrowa jest wytwórnia papierów wartościowych albo Fort Knox. poza tym Ułamek ponoć idzie do Tarnowa :lol:

Krychs
Senior

#223 Postautor: Krychs » 24 listopada 2004, o 15:01

Talib pisze:Eee, chyba jednak z Ułamkiem nie dadzą rady. Tarnowa i Częstochowy nie przebiją. Może to i dla nich dobrze, bo czterech komorników to i Ostrów mógłby nie wytrzymać.

Talib, a kto tam wie jak to się skończy. Nie od dziś wiadomo, że Ułamek bardzo lubi szelest banknotów, więc jeżeli Ostrów dałby mu najwięcej to kto wie...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#224 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 24 listopada 2004, o 15:07

A może ktoś wie skąd Ostrów ma tyle pieniędzy że tak nimi szasta na transferach, czy może się poprostu przeliczyli??

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#225 Postautor: Talib » 24 listopada 2004, o 15:07

"Talib, a kto tam wie jak to się skończy. Nie od dziś wiadomo, że Ułamek bardzo lubi szelest banknotów, więc jeżeli Ostrów dałby mu najwięcej to kto wie..."

Znaczy się ja kombinuję tak. Tarnów ma na razie 2 wartościowych seniorów (Gollobowie) i 1 wartościowego juniora (M.Rempała). Ich 3 pozostałych seniorów (G.Rempała, Burza i Wardzała, który nie ma jeszcze kontraktu) to na e-ligę zwykłe zapchajdziury w składzie, więc według mnie opłaca się posmarować dobrze Ułamkowi i pozbyć się jednego z wymienionej trójki. Sądzę, że stać ich na wymagania Ułamka bardziej niz Ostrów, ale to tylko moje przypuszczenia. Nie róbmy z tego Ostrowa aż takich krezusów.