Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#51 Postautor: Mars » 22 listopada 2004, o 23:45

_piotrusss pisze:
Mars pisze:my tez siw wzmocnimy Jasio stachyra odejdzie wezmie ze soba synka za juniorow bedziemy miec Kepe i Wrone (jak jeszcze jezdzi) Piszcz pojdzie do Ostrowa Knapp do Rzeszowa i mamy ekipe na ekstralige ale 2ligowa wtedy podziekuje dzialaczom niech czekaja dalej..

POZDRAWIAM

Nie popłacz się... w tamtym roku tez nie było pośpiechu i jakoś skład zebraliśmy bardzo dobry... Czy wy ludzie tylko narzekac potraficie? Poczekaj, jeśli bedzie tak jak mówisz to będziesz mógl mieć pretensje a nie już przed wschodem słońca wiesz że dzień jest zły... (to tak z piosenki:P)
Pozdrawiam

przynajmniej nie jestem slepy jak ty .... i wiem co byl rok temu i wiem jak jest w tym roku dziecinko...bedziesz przychodzil na Wrone ...

POZDRAWIAM

Gosia
Szkółkowicz

#52 Postautor: Gosia » 23 listopada 2004, o 00:06

bedziesz przychodzil na Wrone ...

Jak ktoś jest prawdziwym kibicem to i na Wrone przyjdzie byle by poczuć zapach żużla i tą całą otoczke która towarzyszy zawodom.Bo jak się chodzi to na każdy mecz nie zależnie w której lidze jest "ukochana drużyna"
Jeszcze się sezon nie zaczął a połowa z was już panikuje i wróży nam takie a nie inne miejsce. Idąc waszym tokiem myślenia to najlepiej w ogóle nie zaczynać rozgrywek w tym roku bo po co? "przeciez z takim składem to i tak spadniemy do 2 ligi" albo zajmiemy jakies 5-6 miejsce. Skoro z was takie wróżki to ja poprosze o konsultacje przed zawodami, żebym wiedziała jaki wyniki obstawiać ;)
Pozdrawiam

marshii

#54 Postautor: marshii » 23 listopada 2004, o 00:34

Bimmer pisze:
Bartoszko pisze:o kase w naszym klubie sie nie martwcie patrzcie zeby Waszemu klubowi starczylo do konca sezonu my mamy dobrych sponsorow

No tak. Unia Tarnów też ma (miała?) dobrego sponsora... I my kiedyś takiego dobrego sponsora mieliśmy, ale okazało się między innymi, że za bardzo lubił się bawić wiertarką. Wyszedł już?
Jesteś jeszcze młody i nie rozumiesz, że jeśli ktoś świadomie pakuje w coś 10x tyle, ile to jest warte (czytaj: awans drużyny z Pierdziszewa na Wielkopolsce do ekstraligi żużlowej), to nie dlatego, że jest dobrym wujkiem, ale dlatego, że albo jest niespełna rozumu, albo pilnie szuka proszku do prania.
Powodzenia w sezonie 2005.

A moze ty nie rozumiesz ze komus zalezy natym ze jak ty to nazwles "drużyna z Pierdziszewa na Wielkopolsce" osiagnela cos i zeby zbudowac jakies podstawy druzyny silnej za kilka lat?!?! niemowimy tu o jakiejs rewolucji z roku na rok czy cos poprostu unas sa ludzie ktorzy mysla i dobrze kalkuluja a nie sa ospali jak w kilku klubach (czytaj. Lublin ,Rybnik) Moze miales jakies przykre doznania w mlodosci ze ojciec czy ktos cie pizgal mlotkiem po glowie i nie myslisz ale niemusisz tego okazywac publicznie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#55 Postautor: Gelo » 23 listopada 2004, o 00:44

Fakt jest faktem - nasz klub przespał na razie wszystko co mógł przespać. Czekają niewiadomo na co, podczas gdy rozmowy ze sponsorami powinny się odbyć miesięc temu. Aczkolwiek Ostrów zaczyna mi smierdzieć proszkiem do prania i za dwa lata mogą skończyć na dnie II ligi. Ale operatowności na razie możemy im pozazdrościć. Transfery zrobili super. Zobaczymy czy będzie to miało przełożenie na wyniki.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#57 Postautor: WBA » 23 listopada 2004, o 07:34

Gelo pisze:Fakt jest faktem - nasz klub przespał na razie wszystko co mógł przespać. Czekają niewiadomo na co, podczas gdy rozmowy ze sponsorami powinny się odbyć miesięc temu. Aczkolwiek Ostrów zaczyna mi smierdzieć proszkiem do prania i za dwa lata mogą skończyć na dnie II ligi. Ale operatowności na razie możemy im pozazdrościć. Transfery zrobili super. Zobaczymy czy będzie to miało przełożenie na wyniki.

co przespał ?
jak idziesz na zakupy to rozumiem, że bez $$ i bez karty kredytowej nawet i pewnie dają Ci na zeszyt ?
albo czarujesz ekspedientki, że pieniędzy masz w ch.j, tylko czekasz na przelew od wujka :lol:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#58 Postautor: Talib » 23 listopada 2004, o 08:41

"o kase w naszym klubie sie nie martwcie patrzcie zeby Waszemu klubowi starczylo do konca sezonu my mamy dobrych sponsorow"

marshii zrozum tu nie chodzi o zazdrość, ja tam życzę wam jak najlepiej, tylko dając Węgrzykowi 150 tys. za autograf, Karlssonowi tyle co Leszno Adamsowi i będąc gotowym dać Ułamkowi niewiele mniej psujecie rynek podpisując idiotycznie wysokie kontrakty. Już taki jeden klub był, też srali kasą na lewo i prawo, obecnie nazywa się PKŻ Piła, w ostatnim sezonie zajął przedostatnie miejsce w 2 lidze, obecnie szczytem marzeń jest powrót z wypożyczenia Mariusza Frankowa i zatrzymanie Kowlaskiego. Zaraz napiszesz, że prezes Łyczywek wie co robi. Nie wątpię, bo pralnia brudnych pieniędzy to dobry interes, a jak na razie to takie wrażenie sprawia polityka finansowa waszego klubu (przykład Tarnowa).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#59 Postautor: Gelo » 23 listopada 2004, o 09:11

co przespał ?

raczej kogo - dobrych zawodników.
jak idziesz na zakupy to rozumiem, że bez $$ i bez karty kredytowej nawet i pewnie dają Ci na zeszyt ? albo czarujesz ekspedientki, że pieniędzy masz w ch.j, tylko czekasz na przelew od wujka :lol:

napisalem przeciez, ze wszytsko jest o miesiąc za pozno. Teraz nie ma sie co dziwic, że ktos nas uprzedzil. To co sie sprawdzilo w zeszłym roku (czekanie) w tym roku jak dotychczas nie przynosi efektu - nie widzę juz zadnego seniora do wziecia, , o ktorym moglbym powiedziec "wzmocnienie z prawdziwgo zdarzenia".

Kamil78
Kontakt:

#60 Postautor: Kamil78 » 23 listopada 2004, o 09:12

Zgadzam sie Bimmerem, to co robi Ostrow jezeli ma naprawde kase to nic trudnego, taka sama gatka z Peterem byla rok temu i przystal do nas za o wiele mniejsze pieniadze niz żadal na poczatku, no ale widac prezes z Ostrowa ma uraz z dziecinstwa, kiedy nie mogl dopchac sie w kolejce po autografy i teraz koniecznie musi je zdobyc, wiec za nie placi, ale jak pokazala juz historia jest to dobre na krotka mete.
Swietnie ze Baran poszedl do zielonki, zaczyna sie boj o 4 miejsce pomiedzy jozkami a rybnikiem, a my bedziemy im kibicowac z pozycji lidera lub vicelidera.
A ostrow niech kupi jeszcze 2 extraligowcow i tak u nas przegra gdyz pamietam jak w tamtym roku wybrzeze nie mialo doznac porazki przez caly sezon i 2 razy lublinie dostali. Niestety nasz tor jest za nadto specyficzny i zeby tu wygrac to trzeba miec nie tylko dobra druzyne (czytaj porazka z rzeszowiem)
Pozdrawiam

Czarek
Trener

#61 Postautor: Czarek » 23 listopada 2004, o 09:45

Bimmer pisze:Gelu, można się zgodzić, że klub za późno podjął negocjacje ze sponsorami. Ale nawet gdyby odbyły się one dwa miesiące temu, to nic nie zmieniłoby to w kwestii zawodników zakontraktowanych przez Rzeszów, Ostrów i Gorzów. Nie ma i za pewne długo nie będzie tu takiej kasy, jaką w przypadku wiadomych kontraktów strony uznały za satysfakcjonujące.

To przestańmy wreszcie gadać o Ekstralidze, bo jej tu długo nie będzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#62 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 09:56

Bimmer pisze:I my kiedyś takiego dobrego sponsora mieliśmy, ale okazało się między innymi, że za bardzo lubił się bawić wiertarką. Wyszedł już?

W kwestii formalnej. Ten pan od dawna już niesiedzi dostał tak śmieszny wyrok, że zaliczono do niego okres tymczasowego aresztowania. To po pierwsze.
Po drugie to nie on bawił się wiertarką, tylko jego kolega z Góry Puławskiej, który teraz zimuje za zorganizowanie gangu wymuszającego odszkodowania za lewe stłuczki.
Po trzecie wszyscy wiedzą, że dziura w nodze powstała na skutek przebicia kolana drutem w płocie. Tak lata temu zeznał pokrzywdzony przezd sądem :wink: i panem A.K. przez pismaków zwanych PERSHINGIEM. Tylko prokurator upierał się, że facet ma ślady nawiercania. A przecież pokrzywdzony zeznał jak było naprawdę.
PS Gdybyśmy mieli więcej takich wiertarek e-liga już dawno byłaby nasza :wink: 8) Z mafijnym pozdrowieniem.

harry
Trener

#63 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 11:03

Czarek pisze:[To przestańmy wreszcie gadać o Ekstralidze, bo jej tu długo nie będzie.

Swięte słowa

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#64 Postautor: Talib » 23 listopada 2004, o 11:05

Widzieliście już projekt kalendarza dla DM I ligi?

3.04
Rzeszów-Rybnik
Opole-Ostrów
Gorzów-Grudziądz
KROSNO-LUBLIN
10.04
LUBLIN-RZESZÓW :)
GrudziÄ…dz-Opole
Ostrów-Gorzów
Rybnik-Krosno
17.04
LUBLIN-GRUDZIĄDZ
Opole-Rzeszów
Gorzów-Rybnik
Krosno-Ostrów

Zapomniałem podać linka: http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878709

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#65 Postautor: Cooper » 23 listopada 2004, o 11:06

harry pisze:
Czarek pisze:[To przestańmy wreszcie gadać o Ekstralidze, bo jej tu długo nie będzie.

Swięte słowa

no to ladnie...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Dudi
Junior

#66 Postautor: Dudi » 23 listopada 2004, o 11:29

To się nazywa ambitne podejście do sprawy! Przynajmniej szczerze...
Gelu, znowu mi zaimponowałeś! Wszystko się stopniowo potwierdza...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 11:39

harry pisze:

Swięte słowa

A ja coÅ› Harry'emu nie wierze za bardzo :twisted: :twisted: 8) :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#68 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 12:15

mikas pisze:
harry pisze:

Swięte słowa

A ja coÅ› [list=]Harry'emu nie wierze za bardzo :twisted: :twisted: 8) :wink:

A niby czemu. Jakie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że ma być lepiej. Nie mamy nowego sponsora, nie ma wzmocnień, najlepsi obco są, ale nie u nas.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#69 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 12:38

Łoptymisto troche więcej optymizmu :wink: ruch transferowy dopiero sie zacznie na dobre w piątek, wtedy zobaczymy jak jest naprawde i na co nas będzie stać w najbliższym sezonie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#70 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 12:44

mikas pisze:Łoptymisto troche więcej optymizmu :wink: ruch transferowy dopiero sie zacznie na dobre w piątek, wtedy zobaczymy jak jest naprawde i na co nas będzie stać w najbliższym sezonie.

W piątek to może też się zacząć wykup ostatnich żużlowych nieudaczników z Polski rodem. Nie jest powiedziane, że GKSŻ da zielone światło dla obco. A wtedy naszekra krajkowe gwiazdy jeszcze bardziej wywindujuą stawki.
Po za tym TŻ w piątek i tak pewno będzie jeszcze uziemiony bo walne w sobotę.
Jak patrzę za okno i czytam to forum to dochodzę do wniosku, że chyba mam deprechę. Amen. Weź tu nie pij człowieku.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#71 Postautor: WBA » 23 listopada 2004, o 12:45

Dudi pisze:To się nazywa ambitne podejście do sprawy! Przynajmniej szczerze...
Gelu, znowu mi zaimponowałeś! Wszystko się stopniowo potwierdza...

bez cienia złosliwości, kto nam przeszedł koło nosa,
(zakładając, że realnie nas by było na niego stać i sam zgłosił by ochotę na jazdę w Lublinie).
Połowa z tych "balonów próbnych" typu: klub rozmawia z tym albo ten i tamten zgłosił się do tż i jest zainteresowany jazdą u nas to albo dziennikarsie plotki , albo pobożne życzenia jednych czy drugich, albo podkręcanie spirali cenowej.
Rynek zawodników jest bardzo ubogi i wybór naprawdę niewielki, pomimo że nie ma jeszcze ogłoszonej listy transferowej :lol:
Już hitem sezonu ogłoszono przejście Protasiewicza do polonii.
Podziwiałem jazdę Karlssona, ale jak zacząl podnosić poprzeczkę cenową do granic absurdu, to w sumie rozumiem podejście klubu, że odpuścił nie chcąc podpisywać papierka bez pokrycia na zasadzie "jakoś to będzie".
Potencjalni zawodnicy przewijajÄ…cy siÄ™ we wszystkich naszych wÄ…tkach sÄ… albo nieosiÄ…galni cenowo, albo (w opinii wielu) miernoty i zapchajdziury.
Nie wiem jak to jest z "negocjacjami" z potencjalnymi sponsorami, ale chyba nie pchają się do nas drzwiami i oknami, przywoływanie zatem przykładu innych klubów że przyklepali składy w iluśtam % (Stal jedna czy druga, Ostrów) a Lublin zaspał to pewnego rodzaju zarzuty bez pokrycia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#72 Postautor: Talib » 23 listopada 2004, o 13:57

Tak sobie czytam opinie w tym wątku i trochę dziwi mnie powszechny niemal defetyzm. Patrząc na potencjalne składy naszych przeciwników, zakłądając że utrzymamy obecny skład poza Ostrowem i może Gorzowem nie powalają na kolana. Krosno to dla mnie 100% spadek, Opole przy dużej dozie szczęćścia może pomarzyć o 6 miejscu. Grudziądz i Rybnik doznały poważnych oslabień przy iluzorycznych (Grudziądz) lub żadnych (Rybnik) wzmocnieniach mając przy tym cienkie finanse, więc kwestia dolnej czwórki wydaje się rozstrzygnięta. Rzeszów? Z całym szacunkiem nie mają mocniejszego składu niż w sezonie 2004. Jak dla mnie Max będzie punktował niewiele lepiej niż Gjedde, a brak Barana to poważne osłabienie. Jesli nikogo nie zakontraktują mają zespół na naszym poziomie. Gorzów? Ten sam mocny skład + Loram i Łukaszewski. Jeśłi nie odejdzie Hlib jeden z kandydatów do awansu. Ostrów? Karlsson, Jędrzejak, Węgrzyk, juniorzy i co dalej? Jeśli Ułamek będą faworytem.

Wynika z tego, że Lublin może spokojnie myśleć o pierwszej czwórce, a przy odrobinie szczęścia powalczyć z Rzeszowem i Gorzowem o 2 miejsce. No więc chyba nie będzie tak tragicznie.

marshii

#73 Postautor: marshii » 23 listopada 2004, o 14:34

Gawrzyk pisze:A Baran do Zielonki. Chyba za wczesnie jozki widzieli sie w elidze...

a to jest 100% info??!! bo jezeli tak to rzeszow bedzie szukal wzmocnien i z tego co mi wiadomo intersuja sie knappem??!! no to widze moze byc naprawde ciekawie :twisted:

harry
Trener

#74 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 16:10

Nie bój sie o Knappa. Módl się, żeby Karlsson nie podpisał kontraktu w Anglii (a na mój gust dlatego wybrał taki drogi kontrakt w Polsce żeby tu nie musiał się wysilać tylko zczesać kasę minimalnym nakładem sił) bo już w polowie sezonu może nie wychodzić z 10p.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#75 Postautor: Talib » 23 listopada 2004, o 16:16

"bo jezeli tak to rzeszow bedzie szukal wzmocnien i z tego co mi wiadomo intersuja sie knappem??!! no to widze moze byc naprawde ciekawie"

Oj ciekawie marshii, ciekawie. Szczególnie, że przebili waszą ofertę dla Ułamka. Łyczywek musi jeszcze pogrzebać w skarpecie i wyciągnąć trochę oszczędności :) .