Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#176 Postautor: bkapusta » 23 listopada 2004, o 10:55

Cooper pisze:co prawda temat o seniorze 2005, ale ja chcailbym poruszyc jeszcze mocno juz walkowany temat juniora. Jest Dawid (choc czytajac wywiad z JS, to wcale nie takie pewne) no i Kacper. W minionym sezonie obydwaj nasi juniorzy mieli powazne kontuzje. Trudno wiec przewidywac ze w tym sezonie bedzie wszystko cacy. wiem ze transfer jakiegos juniora jest juz raczej nierealny, ae chcaielm sie dowiedziec, czy np. K. Wrona bedzie "w obwodzie" albo Balabuchy (obydwaj maja licencje? jeden podobno skonczyl kariere? a co z drugim?).

Dawid ma wazny kontrakt. Wiec w 2005 jest nasz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#177 Postautor: Gelo » 23 listopada 2004, o 10:58

A Szymek bedzie jezdził - jak klub mu pomoze ze sprzętem.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#178 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 11:00

harry pisze:Nie umiesz czytać??? Od dłuższego czasu piszę o tym, że w sezonie 2005 sukcesem będzie awans do pierwszej czwórki więc nie wiem o co masz pretensje. W sobote walne zapisz się przyjdź i wypieprz cały zarząd.I pokaż jak to się robi i dobrze organizuje.

Hehe. To jakoś mało uważnie czytam bo taką deklarację widzę po raz pierwszy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#179 Postautor: Cooper » 23 listopada 2004, o 11:08

Kazdy moze przyjsc na walne? Kiedy i gdzie? :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#180 Postautor: Czarek » 23 listopada 2004, o 11:22

harry pisze:
Czarek pisze:A ja myślę, że TŻ jest źle zorganizowany i nie przystosowany do realiów polskiej ligi - gdy wszyscy podpisuja kontrakty, klub zastanawia się czy będzie miał budżet i jaki on będzie. Zawodnicy nie chcą rozmawiać z klubem, który dopiero pod koniec listopada zorientuje się co bedzie dalej robił.

Nie umiesz czytać??? Od dłuższego czasu piszę o tym, że w sezonie 2005 sukcesem będzie awans do pierwszej czwórki więc nie wiem o co masz pretensje. W sobote walne zapisz się przyjdź i wypieprz cały zarząd.I pokaż jak to się robi i dobrze organizuje.

Może się niejasno wyraziłem, ale chodzi mi o to, że klub nie jest przygotowany do awansu i nie może być (bieda). W związku z tym nadzieje na awans (także ludzi z TŻ-u) są bezpodstawne. Zarząd nie jest zły, po prostu wyżej d... nie podskoczy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gretzky

#181 Postautor: Gretzky » 23 listopada 2004, o 12:31

Łoptymista pisze:I znając dynamikę pracy naszego wymiaru "niesprawiedliwośći" to otwarcie rynku pracy dla ż. nastąpi w sezonie 2008, bo dopiero wtedy sądy zdołają uporać się z tą sprawą.
:?

o ile sie orientuje to sprawa ta o ile znajdzie w sÄ…dzie nie bedzie rozpatrywana przez nasze sÄ…dy a przez Europejski Tyrbunal Sprawiedliwosci ewentualnie SÄ…d Pierwszej Instancji w Luksemburgu czyli organy , ktore sprawujÄ… jurysdykcje m.in w sprawach wnoszonych przez osoby fizyczne i prawne pelniac przy tym jednoczesnie funcje sadu administracyjnego , cywilnego , konstytucyjnego i miedzynarodowego wiec jest szansa na dosc szybkie zalatwienie tego problemu

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#182 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 12:35

Hehe a to dobre, akurat przed Trybunałem Europejskim sprawy ciągną sie zwykle jeszcze dłużej niż u nas a na dodatek warunkiem wniesienia tam sprawy jest wyczerpanie wszystkich instancji w Polsce!!!!!!
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gretzky

#183 Postautor: Gretzky » 23 listopada 2004, o 13:22

mikas pisze:Hehe a to dobre, akurat przed Trybunałem Europejskim sprawy ciągną sie zwykle jeszcze dłużej niż u nas a na dodatek warunkiem wniesienia tam sprawy jest wyczerpanie wszystkich instancji w Polsce!!!!!!

tak gwoli scislosci to wyczerpanie toku instnacji krajowych dotyczy Europejskiego Trybunalu Praw Czlowieka w Strasburgu a nie ETS

http://curia.eu.int

http://curia.eu.int/pl/instit/presentat ... irplus.htm

o to cytat z oficjalnej strony ets

" 4. Przegrałam/łem sprawę w ostatniej instancji przed sądem krajowym. Czy mogę odwołać się do Trybunału Sprawiedliwości ?

W takim przypadku wykluczona jest możliwość wniesienia odwołania do Trybunału Sprawiedliwości. Trybunał nie jest sądem wyższej instancji w stosunku do orzeczeń wydawanych przez sądy krajowe. Nie może on nigdy uchylać ani zmieniać orzeczeń wydanych przez sędziów krajowych. "

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#184 Postautor: KubuÅ› » 23 listopada 2004, o 13:39

Jak podaje strona http://www.przegladzuzlowy.pl Tomasz Bajerski w sezonie 2005 bedzie bronil barw Wybrzeza Gdansk .

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_gdan ... 1089878715

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#185 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 15:22

The Great One,wydaje mi sie właśnie że zawodnicy jeśli juz to będą skarżyc prawo polskie jako niezgodne z prawem Unii, a wtedy składa się skarge do Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu,natomiast ETS zajmuje się wyłącznie prawem europejskim i instytucjami wspólnot europejskich, które nie przestrzegają prawa Unii Europejskiej. W tym wypadku chodzi o niezgodnośc prawa krajowego a nie skargę na decyzje instytucji wspólnotowych, dlatego zawodnicy nie moga zlożyc skargi do ETS-u
Jeśli się myle to mnie popraw.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#186 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 15:57

Z tego co my dowiadywaliśmy się to sprawa bedzie kierowana do sądu naszego - prawdopodobnie sądu pracy. Chodzi o to że PZM i GKSŻ nie respektują prawa które przyjeliśmy wstępując do UE a więc i obowiązuje u nas.
Loptymisto przecież od dawna pisuję, że mogą być dwa warianty a ostatnio pisałem, że raczej będzie wariant mnie optymistyczny. Budżet taki sam ale naiwnych mniej.
Walne jest w sobotę o godzinie 12 w siedzibie SIPMY ( II piętro) na ulicy Budowlanej. Opłata członkowska za rok 100zł.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#187 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 16:11

Czyli tak jak pisze,najpierw wyczerpanie wszystkich instancji w Polsce a potem Strasburg, w takim razie kilka lat z glowy, bo nie dość że u nas na wyrok czeka sie kilka lat to prawnicy GKSŻ już będą wiedzieć jak to wszystko przeciągac jeszcze bardziej, a potem Strasburg to już w ogóle szkoda słów, bo tam sprawy już teraz zalegają po kilka lat a będzie coraz gorzej :?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#188 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 16:24

W sÄ…dzie pracy to sprawy idÄ… bardzo szybko.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#189 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 16:32

No fakt nie jest najgorzej, ale i tak przed rozpoczeciem rozgrywek na zakonczenie wszystkiego raczej nie można liczyć. Sąd pracy(przynajmniej w Lublinie,ale w innych miastach pewnie podobnie) to też około roku czekania,aby mieć prawomocny wyrok.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#190 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 16:52

harry pisze:W sÄ…dzie pracy to sprawy idÄ… bardzo szybko.

Taaa, strasznie szybko. :? Spytaj się prezesa ile lat wywaleni przez niego pracownicy nie mogą doczekać się wyroków. Sąsdy pracy są teraz najbradziej zapchanymi wydziałami. Więcej roboty maja tylko w wydziałach cywilnych odpowiedzialnych za rozwody.

harry
Trener

#191 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 16:57

Łoptymista pisze:
harry pisze:W sÄ…dzie pracy to sprawy idÄ… bardzo szybko.

Taaa, strasznie szybko. :? Spytaj się prezesa ile lat wywaleni przez niego pracownicy nie mogą doczekać się wyroków. Sąsdy pracy są teraz najbradziej zapchanymi wydziałami. Więcej roboty maja tylko w wydziałach cywilnych odpowiedzialnych za rozwody.
Z tego co wiem to przynajmniej jeden wyrok już zapadł.
A że bedzie ( lub juz jest) zaskarżony to inna sprawa.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#192 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 17:02

harry pisze:Z tego co wiem to przynajmniej jeden wyrok już zapadł.
A że bedzie ( lub juz jest) zaskarżony to inna sprawa.

Miałem na myśli te kilka sraw zawieszonych bez terminu. Ale to mniejsza o to.
W przypadku innostańców i przy zauinteresowaniu mediów taka sprawa pewnikiem mogłaby zacząć się i skończyć trpochę szybciej niż w przypadku zwykłego Kowlaksiego.

Awatar użytkownika
Gretzky

#193 Postautor: Gretzky » 23 listopada 2004, o 17:43

mikas pisze:Czyli tak jak pisze,najpierw wyczerpanie wszystkich instancji w Polsce a potem Strasburg, w takim razie kilka lat z glowy, bo nie dość że u nas na wyrok czeka sie kilka lat to prawnicy GKSŻ już będą wiedzieć jak to wszystko przeciągac jeszcze bardziej, a potem Strasburg to już w ogóle szkoda słów, bo tam sprawy już teraz zalegają po kilka lat a będzie coraz gorzej :?

Problem w tym , że ETPC w Strasburgu zajmuje sie sprawami , ktore wynikaja z Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Czlowieka a swoboda przeplywu pracownikow nie jest chyba uregulowana w EKPC czy tez Karcie Praw Podstawowych , jest raczej jedna ze swobod uregulowanych w prawie traktatowym . Jednak obenie nie jest to najwazniejsze kto sie tym bedzie potem zajmowal , gdyz sprawa nie musi zajsc az tak daleko . Obowiazuje nas przeciez zasada prymatu prawa europejskiego nad prawem krajowym i to niewazne czy bedzie sie nia zajmowal ETPC czy ETS czy tez nasze sady . Poza tym wynik jest i tak z gory przesadzony na niekorzysc naszej "kochanej" gksz wystarczy powolac wyroki ETS , ktore nasze sady musza juz honorowac bez zmruzenia oka np . Costa vs E.N.E.L oraz jeszcze orzeczenia nr 11/70 , C-213/89 czy tez tzw orzeczenie Simmenthal 106/77 i jest po przyslowiowej herbacie , choc z drugiej strony betonowe glowy z centrali i tak pewnie maja to gdzies .

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#194 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 18:12

Wchodzimy troche w bezsensowne dysputy na temat prawa ale cos mi nie gra w tym co piszesz. Co ma wyczerpanie drogi instancyjnej do prymatu prawa wspólnotowego nad krajowym?? Nie pojdzie skarga do Strasburga tylko w momencie gdy nasze sądy przyznają rację zawodnikom(bo jak dobrze zauwazyłes wynik powinien byc z góry przesądzony-sęk w tym ze zyjemy w Polsce :twisted: ) Jesli jakims cudem nasze sądy przyznają racje GKSŻ to do Strasburga sprawa pewnie trafi, ale do tego czy tak sie stanie nie ma nic prymat prawa wspolnotowego nad krajowym.Wszystko zależy od wyroku polskiego sądu, który niby tego prawa musi przesytrzegac ale jak juz było w wielu przypadkach mimo wszystko potrafi wydać wyrok niezgodny z prawem wspolnotowym,więc niby prymat jest a nasze sądy i tak sądzą po swojemu.

P.S.Czyżbyś miał niedawno zajęcia z Europejskiego systemu praw człowieka u prof.Leszczyńskiego na UMCS że tak orzeczeniami sie podpierasz?(zresztą słusznie) :wink:
Pozdro.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#195 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 18:43

Bimmer pisze:To Leszcz teraz zajmuje się prawami człowieka? I może jeszcze to jest przedmiot obowiązkowy?
A co z historią pip? I nieśmiertelną teorią wykładni prawa? :lol:

Hehe obowiązkowy nie jest, a co do Historii panstwa i prawa to chyba tego już nie ma w swoim "władaniu", za to nazwa przedmiotu "teoria wykładni prawa"(czy jak temu wynalazkowi tam było przez lata) teraz brzmi tak jak w całej Europie czyli: "Teoria i filozofia prawa" 8)

Ale wracając do seniora 8) jeśli K.Baran przeszedłby do Zielonej to może dałoby sie wyciągnąc stamtąd Stojanowskiego mysle ze nie powinien zaśpiewac tyle co Balinskie czy Węgrzyki a poziomem im nie ustępuje bardzo, za to profesjonalizmem przewyższa napewno.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gretzky

#196 Postautor: Gretzky » 23 listopada 2004, o 18:59

mikas pisze:Czyżbyś miał niedawno zajęcia z Europejskiego systemu praw człowieka u prof.Leszczyńskiego na UMCS że tak orzeczeniami sie podpierasz?(zresztą słusznie) :wink:
Pozdro.

Prawo juz jakis czas temu skonczylem po sasiedzku do UMCS , a Unie musialem troche wykuc gdyz tak sobie zyczylo ministerstwo aby byla na polowkowym kolokwium ;) stad pamietam te orzeczenia . Zgadzam sie z Toba ze troche sie zaglebelismy w szczegoly co do prawa ;) nie pozostaje nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac na rozwiazanie problemu przez gksz lub przez sÄ…d .

Pozdro

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#197 Postautor: mikas » 23 listopada 2004, o 19:13

Pożyjemy zobaczymy, dobrze ze to nie my musimy sie w tym paprać 8)
A może juz w czwartek sie okaże,że niepotrzebnie sie zastanawialiśmy i GKSŻ dopuści do startów nieogranizoną ilość obcokrajowców :wink: :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#198 Postautor: Dobromir » 23 listopada 2004, o 19:43

Wracając do tematu a co sądzicie o Piotrze Dymie w zeszłym roku był jednym z kandydatów do startów u nas a z tego co wiem to w Ostrowie chyba nie chcą go na siłe trzymać. Nie miał co prawda zadobrego sezonu ale lepszy jest od Pietraszki

Gość

#199 Postautor: Gość » 23 listopada 2004, o 19:48

Franków , Trumiński , Jeleniewski kazdy z nich jest lepszy od Dyma !
Dlatego Dym niech sie dyma !!!

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#200 Postautor: KubuÅ› » 23 listopada 2004, o 22:12

Moim zdanie zakontraktowanie Dyma to bylo by najgorsze z rozwiazn juz lepiej niech jezdzi Jeleniewski lub Truminski.