Nasi rywale w sezonie 2006
Nasi rywale w sezonie 2006
Wypowiedzi o przygotowaniach naszych rywali przewijają się w różnych tematach, dlatego założyłem ten wątek.
Jak na razie w Rzeszowie podpisali oprócz juniorów Max, Kuciapa i Tomasz Rempała. W Gorzowie Loram, a w Ostrowie Jędrzejak.
Rybnik jedzie składem zbliżonym do tego z poprzedniego sezonu. Składu praktycznie jeszcze ustalonego nie mają Krosno i Opole.
W Grudziądzu już chyba nie będzie niespodzianek:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=49468
Z takim składem Grudziądz będzie walczył o utrzymanie, razem z Krosnem i Opolem.
Walka o awans rozegra się pewnie między Gorzowem, Rzeszowem, Rybnikiem i miejmy nadzieję Lublinem. Trudno powiedzieć co z Ostrowem... jeśli zrealizują swoje plany i nie zabraknie im kasy w trakcie sezonu mogą być groźni.
Jak na razie w Rzeszowie podpisali oprócz juniorów Max, Kuciapa i Tomasz Rempała. W Gorzowie Loram, a w Ostrowie Jędrzejak.
Rybnik jedzie składem zbliżonym do tego z poprzedniego sezonu. Składu praktycznie jeszcze ustalonego nie mają Krosno i Opole.
W Grudziądzu już chyba nie będzie niespodzianek:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=49468
Z takim składem Grudziądz będzie walczył o utrzymanie, razem z Krosnem i Opolem.
Walka o awans rozegra się pewnie między Gorzowem, Rzeszowem, Rybnikiem i miejmy nadzieję Lublinem. Trudno powiedzieć co z Ostrowem... jeśli zrealizują swoje plany i nie zabraknie im kasy w trakcie sezonu mogą być groźni.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, o 13:23 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostrów jest drużyną niedocenianą tak jak my bylismy nie doceniani przez ostatnie sezony. Mają naprawde porządnego sponsora i dużo kasy.Co prawda w poprzednim sezonie kompletnie nie trafili z transferami, ale myślę ze teraz takich błędów nie popelnią. W Ostrowie ida naprawde duze pieniądze na żuzel i to nie tylko na sprawy czysto sportowe ale np. ostatnio wyremontowano cały budynek klubowy i poprawia się infrastrukture. Dle mnie będą oni w zbliżającym sie sezonie jednym z głównych obok Gorzowa i Rzeszowa kandydatem do awansu.
-
Gość
Uważam, ze w nadchodzącym sezonie sukcesem będzie awans do piewszej czwórki. Nie rozumiem polityki klubu. Dlaczego tak długo czekają na zakontraktowanie kogoś ??? W tym czasie wszyscy liczący się zawodnicy dawno mają podpisane kontrakty, a my zostajemy na lodzie.
Czy nie było szans na szybsze dogadanie się ze sponsorami ???
Ostrów bedzie grozny w tym sezonie, Karlsson z Jędrzejakiem to zawodnicy na 25 pkt w meczu jak nic, a jezeli dolaczy do nich Węgrzyk to 35...dodac do tego Pietrzyka i Dyma oraz juniorow ktorzy w tym sezonie beda pewnie lepsi od Stachyry i calkiem solidna ekipka jest...
Dla mnie niestety glownym kandydatem do awansu na ten moment jest Rzeszów...(wszystko zalezy od kontuzji)
Dla mnie niestety glownym kandydatem do awansu na ten moment jest Rzeszów...(wszystko zalezy od kontuzji)
METHANOL ADVENTURE TEAM
zdunek pisze:Uważam, ze w nadchodzącym sezonie sukcesem będzie awans do piewszej czwórki. Nie rozumiem polityki klubu. Dlaczego tak długo czekają na zakontraktowanie kogoś ??? W tym czasie wszyscy liczący się zawodnicy dawno mają podpisane kontrakty, a my zostajemy na lodzie.
Odpowiem ci dlaczego. Niestety nasz klub jest jednak mimo wszystko bardzo biedny i w porownaniu z takim ostrowem jestesmy biednym i skromnymi kuzynami. Fakt ze nadrabiami walecznoscia zawodnikow (grzesio knapp i tomek piszcz), trudnym torem na ktorym prawie nikt nie potrafi sie przelozyc (no chyba ze kolo 15 biegu, ale wtedy jest juz po zuzlu) i przemyslana polityka finansowa (za sprawa dyrektora siwka). Porowanaj sobie budzety wtedy co awansowalismy z 2 do 1 ligi (ok 400 tys) z budzetami z tego roku w lodzi (tez 400 tys), tylko ze oni nie wygrali zadnego meczu. Ostrow w tamtym roku mial budzet prawie 2 razy wiekszy od naszego, ze nie wspomne o kwotach jakie wydali na transfery. Mysle w tym roku jednak wladze klubu zaskocza nas pozytywnie. Po cichu licze na przyjscie dwoch zawodnikow z tej czworki: Baran, Swiderski, Slabon lub Pietraszko. Mysle ze z zatrzymaniem wszystkich z tamtego sezonu zawodnikow krajowych + dwojka z powyzej wymienionych, mamy szanse powalczyc o pierwsza czworke.
Z drugiej strony mysle ze te piec zespolow (lublin, ostrow, gorzow, rzeszow, rybnik i to w takiej kolejnosci) stworzy bardzo wyrownana lige i jezeli ktokolwiek z nich przegra mecz u siebie pogrzebie swoje szanse na awans do pierwszej czworki. A jezyczkiem u wagi beda wyjazdy w opolu i grudziadzu, gdzie zespoly marzace o awansie beda musialy wygrac. Reasumujac, nie bedzie w tym roku drugiego wybrzeza, i nawet kazdy lider bedzie musial zniesc kilkakrotnie gorycz porazki
Pozdrawiam
"Porowanaj sobie budzety wtedy co awansowalismy z 2 do 1 ligi (ok 400 tys) z budzetami z tego roku w lodzi (tez 400 tys), tylko ze oni nie wygrali zadnego meczu."
Weź Kamil78 nie uprawiaj fantastyki na forum. Gdyby Åódź miaÅ‚a budżet 400 tys. to spokojnie by powalczyÅ‚a z Krosnem i Rawiczem o miejsce w barażach. TÅ» Åódź miaÅ‚o w sezonie 2004 budżet 163 tys. PLN, a przychód wyniósÅ‚ ok. 100 tys. PLN.
Weź Kamil78 nie uprawiaj fantastyki na forum. Gdyby Åódź miaÅ‚a budżet 400 tys. to spokojnie by powalczyÅ‚a z Krosnem i Rawiczem o miejsce w barażach. TÅ» Åódź miaÅ‚o w sezonie 2004 budżet 163 tys. PLN, a przychód wyniósÅ‚ ok. 100 tys. PLN.
grzesieck pisze:Ostrów bedzie grozny w tym sezonie, Karlsson z Jędrzejakiem to zawodnicy na 25 pkt w meczu jak nic, a jezeli dolaczy do nich Węgrzyk to 35...dodac do tego Pietrzyka i Dyma oraz juniorow ktorzy w tym sezonie beda pewnie lepsi od Stachyry i calkiem solidna ekipka jest...
Ja bym się jednak wstrzymał z oceną sił poszczególnych ekip. Jak dotychczas ani Karlik, ani Węgrzyk nie podpisali z Ostrowem kontraktów. Jedynie przedłużył umowę Jędrzejak i do Grudziądza odszedł Fajfer. Także może się to skończyć tym, iż z dużej chmury mały deszcz.
Co do pozostałych ekip to też są na etapie budowy składu, no może z wyjątkiem Grudziądza, który powoli odkrywa karty jednak jak narazie ze słabszym składem niż w minionym sezonie.
-
Piotrbaz
Talib pisze:"cholernie mocny skład beda miały gorzów i rzeszow"
Jeśli chodzi o Gorzów to zgadzam się pod warunkiem, że straczy im kapusty dla Lorama, ale Rzeszów? Lekka przesada. Ten sam skład co 2004 -Baran +Max zamiast Gjedde. Jakoś mnie to nie rzuca na kolana.
to jeszcze kwestia nie rozstrzygnieta... chcialbym zeby poszedl gdzies do e-ligi, ale watpie zeby go tam chcieli...mam nadzieje ze klub chociaz probuje z nim rozmawiac bo chyba nikt nie ma watpliwosci ze byloby to spore wzmocnienie...
9. Knapp
10. Franków/Trumna/Jeleń
11. Piszcz
12. Baran
13. Jensen
14. Kępa
15. Stachyra
Mi sie taka opcja baaaaardzo podoba i mysle ze wszystkie Gorzowy, Ostrowy i Rybniki moglyby nam robic gałe
METHANOL ADVENTURE TEAM
karlssona zastąpi Jensen.Juniorów mamy w miare ok jak na 1-lige.Knapp i Piszcz muszą zostać.Za śledzia Słaboń,Drabik,Bajerski,Baran(którys z nich).Luke w skladzie powini wypelnic frankow trumna i jelen albo moze ktos z zewnątrz(stojanowski).I wziąlbym na 2 obco siergieja darkina.pozostali rywale ktos z 5 gorzow,rzeszow,rybnik,osrow,lubli walczy o e lige.
p.s ponoc dzialacze prowadza rozmowy z Adamem Pietraszko
p.s ponoc dzialacze prowadza rozmowy z Adamem Pietraszko
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze
Już Ci odpowiadam: Bo Smith to stara i zgrana karta. Interesują go tylko i wyłącznie pieniądze i nie ma w sobie zapału. W przyszłym sezonie niestety( wszystko na to wskazuje) będziemy mieli taki sam budżet i drugi raz nie będziemy porywać się z motyką na księżyc( chociaż byliśmy bardzo blisko od zdobycia go z tym narzędziem). Chociaż za tydzień walne i moze akurat znajdzie się ktoś przebojowy i pełen energii( Kyniak???) kto podejmie rękawićę. Ja osobiście nie widze możliwości, że by z tym budżetem łapać takich starych ramoli i na siłę wciskać im kasę. Wolę poczekać i zacząć na dobre szkolić młodzież. E-liga nie zając.
P.S. Bajer podobno w Krośnie za podpis krzyknął 150.000, zł. Myślałem że z sikam się ze śmiechu. Wolałbym KUPIĆ na parę sezonów Pietraszkę bo młody, ambitny i rozwojowy ale mamy swojego Jelenia ( opowieści Pietraszki o rozmowach z nami to póki co bajki podbijające cenę).
P.S. Bajer podobno w Krośnie za podpis krzyknął 150.000, zł. Myślałem że z sikam się ze śmiechu. Wolałbym KUPIĆ na parę sezonów Pietraszkę bo młody, ambitny i rozwojowy ale mamy swojego Jelenia ( opowieści Pietraszki o rozmowach z nami to póki co bajki podbijające cenę).
Weź Kamil78 nie uprawiaj fantastyki na forum. Gdyby Åódź miaÅ‚a budżet 400 tys. to spokojnie by powalczyÅ‚a z Krosnem i Rawiczem o miejsce w barażach. TÅ» Åódź miaÅ‚o w sezonie 2004 budżet 163 tys. PLN, a przychód wyniósÅ‚ ok. 100 tys. PLN.[/quote]
Przepraszam za niescisle informacje ale czerpalem je z gazet i wypowiedzi waszych dzialaczy, ale pozostala czesc materialu to tylko moje przemyslenia.
Pozdrawiam Åodz bo macie swietnych kibicow, zapraszam na mecze do Lublina w wolnych terminach kiedy 2liga nie bedzie miala wolne
Przepraszam za niescisle informacje ale czerpalem je z gazet i wypowiedzi waszych dzialaczy, ale pozostala czesc materialu to tylko moje przemyslenia.
Pozdrawiam Åodz bo macie swietnych kibicow, zapraszam na mecze do Lublina w wolnych terminach kiedy 2liga nie bedzie miala wolne
"Przepraszam za niescisle informacje ale czerpalem je z gazet i wypowiedzi waszych dzialaczy,"
Nie przepraszaj, nie naszych! Excuse moi! Nie moich!
"ale pozostala czesc materialu to tylko moje przemyslenia."
Chwała Ci za to.
"Pozdrawiam Åodz bo macie swietnych kibicow,"
Nie wiem co odpowiedzieć, bo na żużel jeżdże tylko do Lublina (ewentualnie na wyjazdy
)?
" zapraszam na mecze do Lublina w wolnych terminach kiedy 2liga nie bedzie miala wolne"
Dzięki serdecznie, jak nie będzie miała wolnych też przyjadę.
Nie przepraszaj, nie naszych! Excuse moi! Nie moich!
"ale pozostala czesc materialu to tylko moje przemyslenia."
Chwała Ci za to.
"Pozdrawiam Åodz bo macie swietnych kibicow,"
Nie wiem co odpowiedzieć, bo na żużel jeżdże tylko do Lublina (ewentualnie na wyjazdy
" zapraszam na mecze do Lublina w wolnych terminach kiedy 2liga nie bedzie miala wolne"
Dzięki serdecznie, jak nie będzie miała wolnych też przyjadę.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Może i e-liga nie zając, jednak śmiem twierdzić, że wtedy na mecze przychodziłoby duuużo więcej osób. Jako przykład dam sytuację ze swoich studiów, kiedy chciałem wyciągnąć ekipę na mecz - pierwsze pytanie : "A będziecie jeździć z Gollobem i najlepszymi, jeśli nie, to eeee tam, szkoda mi kasy".......
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Zrozum, że dla ludzi, którzy się nie interesują na co dzień żużlem, polski speedway to w 80 % Gollob. Analogiczna sytuacja - jakby był konkurs skoków w Zakopanem to 95 % jechałoby na Małysza, Ahonena itp. Jakby skakali zawodnicy typu Skupień czy Hueng Chul Choi (czy jak to sie pisze) to byłoby kilkaset osób. Takie nazwiska jak Gollob, Hampel, Crump, przyciągają ludzi i tego nie zmienisz.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jak jeździł u nas Lee to raz na meczu usłyszalem jak jedna osoba zdziwiona mówi do drugiej "To nie jest Rickardsson? Ja myslałam że to ten Szwed...." Zapewne było takich osób więcej... wiec moze ściągnać jakiegoś zawodnika ktory ma tak samo na nazwisko jak jakaś gwiazda speedwaya... może by się jakiś znalazł
Albo zmienić któremuś nazwisko np. na Gollob :]
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski