Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kilok

#1451 Postautor: Kilok » 19 listopada 2004, o 12:18

Danio pisze:Nie liczy się co zawodnik przedstawiał 3-5 lat temu, fakt jest faktem że w ubiegłym roku u nas wcale nie zapunktował a w tym roku mało razy wyjeżdżał na extra ligowych torach, bo o miejsce w składzie nawet przegrywał z G. Rempałą i czy to ma być senior poważny na wzmocnienie w 2005 r. Ale obym się mylił i działacze przede wszystkim :D

Ja tylko ci pokazalem jak to Wardzala zle czuje sie na naszym torze

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1452 Postautor: ravajas » 19 listopada 2004, o 15:40

Danio pisze:
Pozdro- siemasz Rafał B.- kope lat :D
Daniel Zielonka

hehh... Daniel. Gdzie to przyszło nam się spotkać :):) pozdrawiam Cię.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Siwek Patataj

#1453 Postautor: Siwek Patataj » 19 listopada 2004, o 15:51

Odnośnie Roberta Wardzały:

2001 Unia Tarnów (II liga) (6 miejsce) 2,263
2002 Unia Tarnów (I liga) (28 miejsce) 1,605
2003 Unia Tarnów (I liga) (30 miejsce) 1,771
2004 Unia Tarnów (e-liga) (NS) 1,103

Ktoś napisał, że z Wardzałą będziemy mieli silniejszy skład niż w tym roku. No nie żartujmy. Lubię tego zawodnika, bo jest i komunikatywny i sympatyczny, ale... skutecznością nie grzeszy specjalnie i niestety jest on porównywalny w skuteczności do Frankowa. Obawiam się więc, że jeśli zamienimy Frankowa na Wardzałę, to będzie to zamiana równorzędna. I choć Frankowa ani nie lubię ani nie cenię (za jego dziadostwo na torze, pod wszelkimi postaciami), to... chyba wolałbym jednak dać szansę Frankowi, bo... przykład Stenki czy Grześka Knappa pokazuje, że pierwszy sezon w nowym klubie często jest sezonem aklimatyzacyjnym. Sam się sobie dziwię, że piszę, że wolałbym Frankowa, ale... fakty przemawiają jednak, przy konkurowaniu z Wardzałą, za Mariuszem.

Z dwójki Franków-Wardzała wybieram więc Frankowa, niestety, niestety, niestety. A najlepiej, gdyby żaden z nich dwóch nie jeździł w przyszłym roku w naszym klubie. Przeciętniaków mamy pod dostatkiem.

lucki73

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1454 Postautor: Prymus » 19 listopada 2004, o 16:41

Ktoś napisał, że z Wardzałą będziemy mieli silniejszy skład niż w tym roku. No nie żartujmy. Lubię tego zawodnika, bo jest i komunikatywny i sympatyczny, ale... skutecznością nie grzeszy specjalnie i niestety jest on porównywalny w skuteczności do Frankowa. Obawiam się więc, że jeśli zamienimy Frankowa na Wardzałę, to będzie to zamiana równorzędna

Zatem przypuscmy ze przychodzi Wardzala i zostaje Franek. Uwazasz ze Mariusz dalej olewalby tak treningi? W tym sezonie miejsce w skladzie mial zapewnione z racji braku zastepcy. A mysle, ze gdyby poczul, ze jego miejsce jest zagrozone na pewno podszedlby inaczej do swoich obowiazkow. Podejrzewam ze czas na treningi w Lublinie by sie znalazl, na dopracowanie sprzetu, itp.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1455 Postautor: kdsz » 19 listopada 2004, o 16:43

Po co Wardzała? Juz lepiej zostawic w druzynie Trumne i Jelenia a rywalizacja o miejsce w skladzie bedzie [o jedno miejsce ale zawsze]. Sciaganie kolejnego rezerwowego to kompletna bzdura
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sober
Senior

#1456 Postautor: Sober » 19 listopada 2004, o 16:47

kdsz pisze:Po co Wardzała? Juz lepiej zostawic w druzynie Trumne i Jelenia a rywalizacja o miejsce w skladzie bedzie [o jedno miejsce ale zawsze]. Sciaganie kolejnego rezerwowego to kompletna bzdura

Zgadzam sie. Ja wciaz licze na jakas "niespodzianke" ;) od naszych działaczy w postaci dobrej klasy seniora, choc malo ich zostalo na rynku.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1457 Postautor: Prymus » 19 listopada 2004, o 17:12

Po co Wardzała? Juz lepiej zostawic w druzynie Trumne i Jelenia a rywalizacja o miejsce w skladzie bedzie [o jedno miejsce ale zawsze]. Sciaganie kolejnego rezerwowego to kompletna bzdura]

Wlasnie dlatego kilka postow wyzej napisalem:
...(chociaz nie chce mi sie bardzo wierzyc)...

po tym jak jeszcze kilka postow wyzej marcinza napisal:

...pewnie znowu będziemy oglądać frankiego iiiiiii na 90% wardzałe (sprawdzone żródło)...

Pozdro
Obrazek

Siwek Patataj

#1458 Postautor: Siwek Patataj » 19 listopada 2004, o 17:21

Prymus pisze:
Ktoś napisał, że z Wardzałą będziemy mieli silniejszy skład niż w tym roku. No nie żartujmy. Lubię tego zawodnika, bo jest i komunikatywny i sympatyczny, ale... skutecznością nie grzeszy specjalnie i niestety jest on porównywalny w skuteczności do Frankowa. Obawiam się więc, że jeśli zamienimy Frankowa na Wardzałę, to będzie to zamiana równorzędna

Zatem przypuscmy ze przychodzi Wardzala i zostaje Franek. Uwazasz ze Mariusz dalej olewalby tak treningi? W tym sezonie miejsce w skladzie mial zapewnione z racji braku zastepcy. A mysle, ze gdyby poczul, ze jego miejsce jest zagrozone na pewno podszedlby inaczej do swoich obowiazkow. Podejrzewam ze czas na treningi w Lublinie by sie znalazl, na dopracowanie sprzetu, itp.

Pozdro

Franków miał miejsce z urzędu w tym sezonie? Niekoniecznie. Najlepszym przykładem był mecz, w którym od składu odsunięto Piszcza, a wstawiono Mordela. Może trener czy też Zarząd powinien zrobić to samo na jakiś mecz z Frankowem? Zwłaszcza wtedy, gdy jeszcze w składzie był Śledź i można było wcześniej skorzystać z usług Trumińskiego. A Franków nie błyszczał od początku sezonu, pewnie także z powodu niestawiania się na treningach i braku objeżdżenia (o jego technice po raz 2000 nie chce mi się pisać, bo szkoda mych palców) i można było odsunąć go od meczu dużo wcześniej. To chciałem tylko napisać.

A czy gdyby przyszedł Wardzała to Franek zmobilizowałby się? Nie wiem, ale wątpię. Są tacy, nad którymi musi zawisnąć topór, to wtedy dopiero biorą się do roboty. A czy Wardzała byłby takim toporem na Frankowa? Wątpię. A wątpię dlatego, że i w tym sezonie były toporki takie jak Trumiński i Mordel (Trumiński ze średnią porównywalną do Wardzały) i jakoś kolega Franków do tej "roboty" nie wziął się, tylko dalej sobie olewał występy w naszym klubie.

lucki73

Awatar użytkownika
Arcziii
Kontakt:

#1459 Postautor: Arcziii » 19 listopada 2004, o 18:28

Bodajże 2 tyg. temu kupiłem Tygodnik Żużlowy w którym był wywiad z Mariuszem Puszakowskim. oto jeden z cytatów : "Mam propozycje z Leszna, Gdańska a nawet z Opola czy Lublina!!!!!
Co sądzicie o tym zawodniku ??? Ja myślę że mógłby sie przydać. Może nie jest gwiazdą ale swoje by dorzucił.Problem tylko polega w tym czy nie byłby to drugi Franków :( [/b]

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1460 Postautor: dilucio » 19 listopada 2004, o 18:42

Węgrzyk blisko Ostrowa

maloh
Szkółkowicz

#1461 Postautor: maloh » 19 listopada 2004, o 19:22

dilucio pisze:Węgrzyk blisko Ostrowa

a w jakiej odległości ? z 20km ? 8)
coś sie Ostrów zbroi

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1462 Postautor: dilucio » 19 listopada 2004, o 19:30

a w takiej odleglosci :D
"Jak udało nam się przed momentem dowiedzieć Mariusz Węgrzyk przystał na warunki jakie zaproponowali mu włodarze KM Intar Ostrów Wielkopolski. Teraz czeka on na reakcje rybnickiego klubu. Odejście Węgrzyka z RKM-u Rybnik było by niewątpliwie osłabieniem "Rekinów"."
informacja z http://www.zuzel.tox.pl/

Awatar użytkownika
WÄ…ski

#1463 Postautor: WÄ…ski » 19 listopada 2004, o 23:50

TÅ» SIPMA LUBLIN
FAN CLUB NIEDRZWICA

harry
Trener

#1464 Postautor: harry » 19 listopada 2004, o 23:55

Gdyby Drabol wystepował w kabarecie też nieźle by zarobił :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1465 Postautor: czaszka » 20 listopada 2004, o 09:10

http://www.zuzel.tox.pl/news.php?id=863

Obczajcie jaki news :lol: Adam Pietraszko i TŻ Lublin to brzmi dumnie :wink: A tak powaznie co myslicie o tym chłopaku, w tym sezonie zrobił niezły progres, zadebiutował w Anglii, potrafi wygrac dobrze obsadzony bieg, by zaraz przywiesc zero. Ale czy byloby to jakies sensowne WZMOCNIENIE :?:

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#1466 Postautor: Metalliczny » 20 listopada 2004, o 09:54

Dajcież spokój, może sięgniemy jeszcze po Ślączkę, Woźniaka i Szmida??? Nam potrzeba poważnych wzmocnień, a nie koeljnych Jeleniewskich.

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#1467 Postautor: kezman » 20 listopada 2004, o 10:07

Szmida???

Szmid trafi do Krosna :wink: no chyba, że Rybnik go nie puści :wink: także jego kandydatura odpada :P :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1469 Postautor: grzesieck » 20 listopada 2004, o 10:56

bez żartów prosze z tym Pietraszko, juz wole Trumne albo Jelenia. Mielismy szukac krajowego lidera a nie popierdolki na 5 pkt w meczu :?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1470 Postautor: jas » 20 listopada 2004, o 11:37

chcialem tylko przypomniec, zenajskuteczniejszymi zawodnikami 2 ligi byli w ostatnich sezonach Jasio Stachyra i Mariusz Fierlej, a jakie wyniki uzyskali w 1 lidze wszyscy wiemy.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1471 Postautor: Dobromir » 20 listopada 2004, o 12:49

Z druiej strony 2 lata temu jednym ze najlepszych zawodników 2 ligi był Stojanowski a po przeprowadzce o lige wyżej radził sobie wcale nienajgorzej.

Niemniej Pietraszko w Lublinie to jakieÅ› nieporozumienie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1473 Postautor: Gelo » 20 listopada 2004, o 13:31

Swoją drogą trochę mnie zastanawia fakt, że o tym z kim rozmawia nasz klub dowiadujemy się przez Hong Kong i Gwatemalę. Tylko jak jakiś zawodnik coś chlapnie niepostrzeżenie, to kibicom "skapnie" jakaś informacja. Oferta złożona Pietraszce jak dla mnie oznaczać może tylko dwie rzeczy: 1. albo nie szukamy poważnych wzmocnień (Kościecha, Drabik, Bajerski) i skupiamy sie na kompletowaniu kolejnych Frankowów 2. rozmawiamy ze wszystkimi, którzy są jeszcze do wzięcia, bez względu na to za ile. Mam nadzieję, że mamy do czynienia z drugą opcją, chociaż wiary w to mam mało.