Jakiego obco chciałbyś widziec w sezonie 2005 w TŻ-cie?

żużel w Lublinie

Obcokrajowiec 2005

Jesper Jensen
30
35%
Billy Hamil
22
26%
Matej Zagar
6
7%
K. Iversen
17
20%
David Norris
2
2%
Sam Ermolenko
3
3%
inny
6
7%

Liczba głosów: 86

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#301 Postautor: Mars » 18 listopada 2004, o 22:14

a ile bedzie Jensen zarabial moze ktos podac ???

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#302 Postautor: bkapusta » 18 listopada 2004, o 22:21

Mars pisze:a ile bedzie Jensen zarabial moze ktos podac ???

A Ty ile zarabiasz?;]

Napewno chce mniej jak Loram max czy Peter i jest to conajwyzej na poziomie zeszlorocznych zarobkow Petera.

Co do samego Jensena osobiscie przekonany do niego nie jestem. Ale pozyjemy zobaczymy. Warto pamietac ze w 2003 zdobyl srednia biegowa wyzsza niz Peter. ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Facter

#303 Postautor: Facter » 18 listopada 2004, o 22:26

bkapusta pisze:
Warto pamietac ze w 2003 zdobyl srednia biegowa wyzsza niz Peter. ;]

Aby teraz zdobyl też większą :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#304 Postautor: bkapusta » 18 listopada 2004, o 22:34

Facter pisze:
bkapusta pisze:
Warto pamietac ze w 2003 zdobyl srednia biegowa wyzsza niz Peter. ;]

Aby teraz zdobyl też większą :wink:

Mysle ze to jest mneij wazne. Wazne zeby trzymal rowny solidny poziom. Tak 12/15 ptk na mecz. Max, Peter, Loram, Jensen zawodnicy o zblizonych mozliwosciach.

Moim zdaniem warto krecic sie za dobrym seniorem. Skro obco mamy podobnych trzeba wygrac przewaga wsrod seniorow. Po cichu licze ze o 1 czworke i awans walka rozegra sie miedzy Lublinem Rzeszowem Gorzowem i Ostrowem. Skreslam Opole, Krosno i Grudziac. Rybnik bez Staszewskiego i obco [pojada chyba tylko polakami] raczej o awans nie ebdzie walczyl.

Rzeszow - mocny obcoo, rowni seniorzy, lupia publika... Wybuchowa mieszanka ale licze na to ze transfery rozbija druzyne. Baran kuszony przez ZG [zawsze wiedzialem ze ZG kiedys zwariuje z tego dobrobytu]. Trojanowski ponoc tez kuma sie z innym klubem.

Gorzow - Jesli straca Hlibka straca swoj glowny atut.

Ostrow - Peter + Ogor to jest 25-30 ptk na mecz. Jesli reszta teamu sie dostosuje moze byc ostro.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#305 Postautor: boxing » 18 listopada 2004, o 23:11

Jesper Jensen nie bedzie pewnie taka gwiazda jak Loram ale to dobry wybor - zawodnik b.solidny i z pewnoscia bardziej ekonomiczny niz Karlssony dwa. Nie trace nadziei ze przejdzie wariant dwoch obco w meczu i zakontraktujemy Davida Norrisa, ktory bedzie punktowal lepiej od Jespera (pewnie tak) i tez nie bedzie drogi (z tym gorzej, ale moze jednak uda sie dogadac). Z Zagarem jek pisalem bylby problem - chodzi o jego niedzielne mecze w Anglii. Ale teraz mimo wszystko licze na zmiany w regulaminie i duet Jensen-Norris no i niespodzianke jakiegos seniora. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mOrphe

#306 Postautor: mOrphe » 18 listopada 2004, o 23:15

Licze, ze przynajmniej on bedzie jezdzil para, a nie jak Karlik indywidualista i dzieki temu te 10-11 punktow Jensena, moze okazac sie lepsze niz 15 punktow Karlssona, bo parowo wywalcza wiecej!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#307 Postautor: Cz@rek » 19 listopada 2004, o 00:06

I znowu na naszym stadionie pojawią się duńskie flagi :P
Jak miło :!:

Awatar użytkownika
SAS

#308 Postautor: SAS » 19 listopada 2004, o 00:21

Ostrów wziął Karlssona, jest jeszcze Mikołaj Klinberg do wzięcia jako 2 obco, jak będzie taka opcja po naradach dziadków.
Pozdrawiamy kaczmarków :lol:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#309 Postautor: dilucio » 19 listopada 2004, o 00:27

nie bylo obco wszyscy plakali jest jensen wszystkim zle pier..sie we lby bedzie dobrze :D pozdro dla wszystkich panienek z tż :D

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#310 Postautor: Jinxsior » 19 listopada 2004, o 01:28

No i stalo sie. Mamy juz trzeciego obco ktory byl IMSJ to dobry prognostyk.
Ciesze sie,chcialem Ruskich :lol: jest Dunczyk.

Mam dobre przeczucie.

harry
Trener

#312 Postautor: harry » 19 listopada 2004, o 02:25

Jeszcze raz powiem: KONTRAKTOWANIE ZAWODNIKÓW TO LOTERIA!!!
Peter po sezonie 2003 był dopireo 4 na liście agdzie wylądsował? Śledź był objawieniem sezonu też 2003 a jak skończył w tym? Poczekajmy z ocenami przynajmniej do 5 kolejki sezonu 2005.

harry
Trener

Re: jakiego obcokrajowca

#313 Postautor: harry » 19 listopada 2004, o 02:30

Zabka pisze:czy to Jesper Jensen?

Wygrałaś test na inteligencje w ogólnopolskim teście???

Danio

#314 Postautor: Danio » 19 listopada 2004, o 07:47

Masz rację Gawrzyk- JESPER B. JENSEN dla mnie to wcale nie gorszy zawodnik od Karlssona czy Maxa, może troszke ustepuje Loramowi- ale tylko troche :lol: Ciesze się ze Lublin go zakontraktował- tak prawde mówiąc po cichu liczyłem na niego :P i to ja zdaje się na tym forum pierwszy o nim wspomniałem :D - więc strzeliłem w 10-tkę :D
JESPER B. JENSEN ma tunera B. Kargera- wiadomo że Gdańsk jest zadowolony z silników jego- może i Lublin pójdzie w ślady Lotosu :)
Wiec wszyscy nie narzekajmy na tym forum tylko poczekajcie do sezonu aby go oceniać. Mnie wydaje się ze 3 ligi Karlssonowi w tym sezonie na dobre nie wyjdą- wiadomo kości już nie te, a sami pamietamy jaką miał końcówkę tego sezonu u nas kiedy to już odczywał skutki męczącego sezonu i nie robil kompletów :evil: To samo tyczy się Maxa- 3 ligi

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#315 Postautor: Gelo » 19 listopada 2004, o 09:05

Gawrzyk pisze:
Gelo pisze:No i jestem. SkomentujÄ™ to tak - TRUDNO. Gawrzyk dopiÄ…Å‚ swego.

że co słucham? :shock: :? :shock: :roll: :? :shock: :x
Ja sie ciesze ze jest Jensen.

No wlasnie - wiemy wiemy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#316 Postautor: Talib » 19 listopada 2004, o 09:22

Myślałem, że wejdę rano na forum, przeczytam o zakontraktowaniu Jensena (mając nadzieję, że to będzie Jesper, a nie Steen :) ) i sprawdzę jak wielka zapanowała euforia. A tu proszę bardzo kilku zadowolonych, kliku narzeka, a reszta tak sobie. Jak dla mnie ten zawodnik to była jedyna możliwość zakontraktowania solidnego stranieri biorąc pod uwagę wymagania finansowe takich obco jak Karlsson, Max, Loram, czy nawet Hamill (można sobie o nich poczytać na rybnickim forum). Myślę, że w trakcie sezonu okaże się iż będziemy mieli z niego dużo pociechy i punktów.

Ponieważ zaś apetyt rośnie w miarę jedzenia tak mi się marzy, żeby teraz spróbować pogadać z którymś z młodych, walecznych obco. Można by go zakontraktować jako rezerwę dla Jespera zamiast Stefaniego, ewentualnie wykorzystać jakodrugiego zagranicznego w przypadku zmiany regulaminu na co się zanosi. Konkretnie mam na myśli równiez Duńczyka Mortena Risagera (brązowy medalista MEJ), ma zadatki na dobrego zawodnika, a ponadto na pewno nie ceni się przesadnie skoro jeszcze nie zrezygnowali z rozmów z nim w Rybniku, a tam z kasą krucho.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#318 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2004, o 09:49

Stało się. Dobrze, że jest ktoś. Co by było gdyby Jensena przytuliło powiedzmy Krosno 8)
W związku z podpisaniem umowy z JJ mam kilka pytań:

1. Czy i z kim TŻ ma zamiar jeszcze podpisywać. (to co z tego, że jestem naiwny licząc na odpowiedź).

2. Czy JJ bardzo nas wyżyłuje? Jak jego kontrakt ma sie do stawek PK z 2004 albo roszczen z 2005? Nie liczę na dokładne sumy, wystarcza procenty albo jakies barwne porówniania.

3. Czy JJ wie, ze ma w Lublinie swojego najwierniejszego i najbardziej oddanego fana na świecie :lol: ?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#320 Postautor: Dobromir » 19 listopada 2004, o 09:58

Jeee super ale sie ciesze że mamy Jensena zobaczycie że to będzie strzał w 10 noi napewno nas nie wydoi tak jak Karlsson czy Max. Ciekawe ile będzie dostawał w porównaniu do tego co brał Karlsson w zeszłym roku??

P.S. Jensen powinien z jeleniem i z jurkiem założyć team co by sie nazywał DJJJJM :)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#321 Postautor: Talib » 19 listopada 2004, o 10:00

"Wyjasnienie w sprawie Mortena Risagera. Nie jest zainteresowany startami w Polsce bo i tak ma dużo pracy-ligi angielska, szwedzka, duńska i do tego szkołę ma kończyć..."

Trochę mnie to zdziwiło, Rybnik podobno cały czas z nim negocjuje (jak i z Klingbergiem), ale zakładam, że jesteś lepiej poinformowany.

To może Bjerre, choć to podobno konfliktowy typ.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#323 Postautor: Talib » 19 listopada 2004, o 10:09

"Ale młodych gniewnych nie brakuje "

Jeśli ta odpowiedź ma oznaczać, że klub jest zainteresowany takim zawodnikiem to zaczynam być dobrej myśli jeśli chodzi o liczenie się naszej drużyny w walce o awans.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#324 Postautor: yamahaR1 » 19 listopada 2004, o 10:27

ja tam sie ciesze że jest jak jest. Zobaczycie jaka będzie sytuacja w połowie albo na koniec sezonu. Może sie okazać, że kilka klubów będzie mocno żałowało że tak dało sie naciągnąć na zbyt wysokie kontrakty, a u nas poprostu nie ma frajerów, a Jensen swoje na 100% zrobi tylko do tego musi dojść jeszcze 1 nowy dobry senior i wtedy nie widze żadnych podstaw żeby sie martwić

Zabka

#325 Postautor: Zabka » 19 listopada 2004, o 10:28

Harry napisał:
"Wygrałaś test na inteligencje w ogólnopolskim teście???"

Ale widzę godnego rozmówcę: płeć rozpoznaje bezbłędnie ! :D Brawo! A tak na poważnie to jeśli klub rozmawia ostatecznie z Loramem, Hamillem i Jensenem to nie trudno się domyśleć na którego będzie nas stać. Pozdrowienia dla Admiralicji.