Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#252 Postautor: meesha » 14 listopada 2004, o 17:39

Temat pojemności stadionu też wałkowany jest chyba po raz setny 8) Ustalone zostało już dawno, że jest to w granicach 11-12 tysięcy ludzi. Dane z różnych skarbów kibica, mówiące o 18 czy nawet 20 tysiącach można o kant d*** potłuc. A żeby dokładnie określić pojemność stadionu (co do jednej sztuki) to najlepiej krzesełka zamontować i je już będzie w miarę łatwo policzyć :wink: Tak czy inaczej na żaden inny lubelski stadion nie przychodzi więcej ludzi niż na Zygmuntowskie (bez względu czy jest to żużel czy piłka) więc tak czy inaczej miasto powinno jednak coś z nim zrobić :twisted: Ale nie ja tych ludzi wybierałem...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#253 Postautor: Ar2rB » 14 listopada 2004, o 18:36

istred pisze:A co się stało w Zielonej Górze ? :shock: Byłem, a jakoś nikt nie próbował mnie bić, rzucać kamieniami itp. a to, że kogoś skusiłą nasza flaga ... zdarza się, ale gość już za to odpowiedział 8) . Na żużlu jest zabawa w chuligankę w porównaniu z piłką, gdzie stosunkowo często słyszy się nawet o ofiarach śmiertelnych.

na pewno byliśmy na tym samym meczu? Chyba nie. Koło mnie 2 razy spadły jakieś drewniane szczeble lub trzonki. Latały też w dużych ilościach kamienie wielkości jaj kurzych. Ze 2 sztuki spadły naprawde blisko mnie. Wszystkie przedmioty przylatywały od ich NetFansów.
Takich okrzyków przez megafon jak tam leciały to wstydziłby sie każdy klub kibica, nawet piłkarski. Po prostu wiocha i chamstwo.
Zresztą ilość policji i ochrony nie wskazywałaby na to, że mają sie zamiar bawić w chuligankę. Spodziewano sie niezłej rozróby (Zielona Dziura - Gorzów).

Pozatym policz sobie ile odbywa sie w weekend meczy żuzlowych w Polsce. 10-12? A ile jest w weekend piłkarskich? Kilkaset? może nawet wiecej. Tak wiec statystycznie jest wieksze prawdopodobniestwo jakiś rozrób i ofiar...

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#254 Postautor: Ar2rB » 14 listopada 2004, o 18:45

meesha pisze:tysięcy ludzi. Dane z różnych skarbów kibica, mówiące o 18 czy nawet 20 tysiącach można o kant d*** potłuc. A żeby dokładnie określić pojemność stadionu (co do jednej sztuki) to najlepiej krzesełka zamontować i je już będzie w miarę łatwo policzyć .

A wtedy okaże sie, że stadion miesci koło 9-10 tys :).

Do dzisiaj niektore źródła podają, że na pierwszym meczu Nielsena w Lublinie było ponad 25 tys. ludzi, na piłce też kilka razy było ponoć po ponad 20 tys. Mnie śmiech ogarnia na coś takiego. Wystarczy włączyć sobie jakiś meczyk np w C+ ligi angielskiej (piłki) i zobaczeć jak naprawde wyglada na trybunach 25-30 tys ludzi (3 razy wyższe trybuny, dokoła stadionu itd).

go!
Trener

#255 Postautor: go! » 14 listopada 2004, o 19:36

A ja sie pytam!
Gdzie sie podziało osiem słupów z miejskiego w końcu (MOSiR) lodowiska?
Na każdym z tych słupów było osiem wielkich reflektorów, pamiętam, ze wszystkie były świecone tylko po otwarciu, potem coraz mniej, potem tylko po jednym w jednym rzędzie a teraz jak zadaszyli płytę to ich wogóle chyba nie ma, bo jak? Były by jak znalazł teraz na nasz tor.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#256 Postautor: istred » 14 listopada 2004, o 21:40

rks, zauważ że dane z meczy piłkarskich są za onet.pl dlatego też podałem liczbę widzów na meczu w Lublinie taką jaką podał ten portal. Tak, żeby dane były porównywalne. Wszyscy wiemy, że na Zielonej nie było 10 tys, dlatego każdy może sobię odjąć pewną liczbę osób (wg Gawrzyka około 3 tys). Myślę, że analogicznie może być z liczbą widzów na piłce - jak onet (a właściwie chyba pap)podaję że w Wawie było 11 tys, to nie wykluczone, że tak na prawdę było 8 (11-3).
na pewno byliśmy na tym samym meczu? Chyba nie. Koło mnie 2 razy spadły jakieś drewniane szczeble lub trzonki. Latały też w dużych ilościach kamienie wielkości jaj kurzych. Ze 2 sztuki spadły naprawde blisko mnie. Wszystkie przedmioty przylatywały od ich NetFansów.
Takich okrzyków przez megafon jak tam leciały to wstydziłby sie każdy klub kibica, nawet piłkarski. Po prostu wiocha i chamstwo.

Racja, słyszałem, że poleciały kamienie, choć sam nie widziałem żadnego. W moją stronę, a stałem tuż obok chłopaków z Gorzowa, poleciała świeca, którą zaraz odrzuciłem na tor, tak więc nic groźnego się nie stało.
Widziałem zadymę Motoru na meczu z Heko i porównując go do tego co działo się w Zielonej ...
rks napisał:
poznaniu czy krakowie czy lodzi chodzi po kilka kilkanascie tysiecy ludzi i tam to sa rozroby tam mozna dostac nozem czy siekiera w glowe a chodza tam na mecze tysiace ludzi
i zaraz
mowiac tez ze na zuzlu jest bezpiecnzie mieliscie przyklad zielonej gory
w Zielonej Górze może nie było tak bezpiecznie jak w kościele, ale nie obawiałem się, że będą chcieli nas pobić albo że dostanę nożem czy siekierą w głowę, co na piłce do rzadkości nie należy.
Chociaż zgodzę się, że na żużlu chuliganów nie brakuje. Kibice z TŻtu nie tak dawno słyszeli: "albo oddajecie barwy i upokarzacie się przed nami, ale najpierw lecą noże i siekiery, a później dopiero porozmawiamy".
Chcę jeszcze zaznaczyć, że podobno Falubaz ma swoich zorganizowanych chuliganów, którzy siedzą chyba na wyjściu z pierwszego łuku i daleko in od NetFansów, którzy deklarują, ze zajmują się tylko oprawą.

Czarek
Trener

#257 Postautor: Czarek » 15 listopada 2004, o 10:16

Gawrzyk pisze:trosze przesadziles z pojemnoscia. na podstawie tego co mow ksiegowa ktora "obslugiwała" Motor za czasow Hansa, czyli tego ile biletow sprzedano wówczas (pelene stadion, ludzie wszedzie), na podstawie zdjec i liczby sprzedanych biletow teraz, mozna ocenic ze nasz stadion pomiesci max 12-13 tys (upchanych jak sardynki w puszce ludzi-zdjecia z hansa mozna zobaczyc). Na barazach bylo ponad 7 tys.

Przecież to można policzyć na podstawie zdjęć. Mozolne zadanie, ale wyjaśni kwestię.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#258 Postautor: Gelo » 15 listopada 2004, o 13:59

go! pisze:A ja sie pytam!
Gdzie sie podziało osiem słupów z miejskiego w końcu (MOSiR) lodowiska?
Na każdym z tych słupów było osiem wielkich reflektorów

Ponieważ mamy manię ciułania, można pojsc dalej - na Rusałce są gotowe maszty, które nigdy nikomu nie będą potrzebne. Poustawiać je co 20-30 metrów i cały tor moze byc oswietlony. Problem z reflektorami - tu pomysłów brak :cry:

go!
Trener

#259 Postautor: go! » 15 listopada 2004, o 14:39

[quote=" Problem z reflektorami - tu pomysłów brak :cry:[/quote]

Napisalem przeciez ze: "Na każdym z tych słupów było osiem wielkich reflektorów" One oswietlaly malinowo cale lodowisko - bylo jak w dzien. Reflektory musialy niestety "zamilknąć" bo ludzie z pobliskich wierzowcow nie mogli spac :lol:
Tak wiec samo oswietlenie tez bylo - nie tylko słupy. Ale cóż, pewnie teraz oświetlają plac prywatnej budowy kjakiegos skurwiela

Shack
Administrator

#260 Postautor: Shack » 15 listopada 2004, o 17:14

Gelo pisze:Ponieważ mamy manię ciułania, można pojsc dalej - na Rusałce są gotowe maszty, które nigdy nikomu nie będą potrzebne. Poustawiać je co 20-30 metrów i cały tor moze byc oswietlony. Problem z reflektorami - tu pomysłów brak :cry:

przy jutrzenki stoi konstrukcja hali to mozna zrobic zadasznie :lol: :lol: :lol: :lol:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#261 Postautor: Apocalips » 15 listopada 2004, o 17:26

Shack pisze:
Gelo pisze:Ponieważ mamy manię ciułania, można pojsc dalej - na Rusałce są gotowe maszty, które nigdy nikomu nie będą potrzebne. Poustawiać je co 20-30 metrów i cały tor moze byc oswietlony. Problem z reflektorami - tu pomysłów brak :cry:

przy jutrzenki stoi konstrukcja hali to mozna zrobic zadasznie :lol: :lol: :lol: :lol:

Trochę żarówek też się znajdzie, po co od razu relfektory :wink: Jesteśmy za biednym klubem, za biednym krajem, żeby robić coś, że tak brzydko powiem z gówna. Trzeba kupić raz a porządne oświetlenie tylko skąd wziąść na to pieniążki :roll: Na szczęście to nie jest mój problem :?
A pozatym gdybyśmy zamontowali oświetlenie ze staroci coraz więcej pracy miałby nasz dyżurny elektryk :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Facter

#262 Postautor: Facter » 15 listopada 2004, o 20:29

Shack pisze:

Właśnie teren tam równają :lol: i mają niby tam coś budować 8)

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#263 Postautor: piwo__ » 16 listopada 2004, o 09:34

Pewnie kolejna konstrukcje hali ;)... Znowu postoji 15 lat i wyrownaja teren :P Pozdr...
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Facter

#264 Postautor: Facter » 16 listopada 2004, o 13:15

Jedni mówią, że będzie tam salon samochodowy i inne pierduly, a zaś inni, że jakiś duży klub czy bar 8)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#265 Postautor: Cz@rek » 16 listopada 2004, o 17:33

Nic tam nie bedzie w ciągu najbliższych kilku lat,inwestor(z Italii)
równa tylko teren przed zimą :!: Dla bezpieczenstwa okolicy.

Awatar użytkownika
Facter

#266 Postautor: Facter » 16 listopada 2004, o 18:52

Teraz jest jeszcze gorzej niebezpiecznie :twisted:

rks

d

#267 Postautor: rks » 19 listopada 2004, o 00:09

zacznimy od tego kto ma tam grac w tej hali........montex ledwo dycha i jest ciagle raniomowany.koszykowka meska to teraz poziom 3 ligi amatorszczyzna.meblotabem nikt sie nie interesuje.niech wkoncu dokoncza globus i zabiora sie za zygmuntowskie.pierwszym posunieciem powinno byc postawienei 4 masztow reamont plyty boiska zuzla i noznej.dalej zrobilbym krzeselka na calej niskiej trybunie podwyzszajac ta ostania na wyjsciu z drugiego luku.tym samym zamknalbym usta krzykaczom ze kilkudzisiaciu debili mieniacych sie fanami motoru cos zniszczy.pamietam jak bylem na meczu w chorzowie.trzeba by bylo zrobic tak ogrodzic porzadba siatka dany sektor wyremontowac go i nadac jakis symbol i numeracje krzeselek.bylaby odpowdienia cena biletow itd.krok po kroku remontowac stadion.

Shack
Administrator

#268 Postautor: Shack » 21 listopada 2004, o 09:15

moze to tylko obiecanki cacanki a głupiemu radośc ale wczoraj na balu prezydent powiedział, że kolejnym obiektem do modernizacji będzie stadion na alejach zygmuntowskich. Hala na globusie jest prawie skończona i od tej pory wszystkie środki idące na infrastrukturę sportową z budżetu miasta będą pakowane w stadion. Z tego co slyszalem (mam nadzieje ze się nie przesłyszałem) stadion ba być stadionem jak na XXI wiek przystało z zadaszonymi trybunami :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#269 Postautor: grzesieck » 21 listopada 2004, o 10:47

Shack pisze:moze to tylko obiecanki cacanki a głupiemu radośc ale wczoraj na balu prezydent powiedział, że kolejnym obiektem do modernizacji będzie stadion na alejach zygmuntowskich. Hala na globusie jest prawie skończona i od tej pory wszystkie środki idące na infrastrukturę sportową z budżetu miasta będą pakowane w stadion. Z tego co slyszalem (mam nadzieje ze się nie przesłyszałem) stadion ba być stadionem jak na XXI wiek przystało z zadaszonymi trybunami :)

moze moje wnuki tego dozyja :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#270 Postautor: Lublin_Fan » 21 listopada 2004, o 10:51

Shack pisze: Z tego co slyszalem (mam nadzieje ze się nie przesłyszałem) stadion ba być stadionem jak na XXI wiek przystało z zadaszonymi trybunami :)

Taaaa. Ale to będzie w wieku XXII ;)

Pozdr.

Shack
Administrator

#271 Postautor: Shack » 21 listopada 2004, o 11:24

no nie do konca sie z wami zgodze, bo jesli caly strumien pieniędzy bedzie szedł na zygmuntowskie to cos sie musi ruszyć.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#272 Postautor: Ar2rB » 21 listopada 2004, o 11:28

Shack pisze:no nie do konca sie z wami zgodze, bo jesli caly strumien pieniędzy bedzie szedł na zygmuntowskie to cos sie musi ruszyć.

miejmy nadzieje, że jak ruszy, to nie bedzie to kolidować z odbywaniem sie spotkań żużlowych i meczy motoru. Bo jak to bedzie robiła ta firma od budy to.... sezon z głowy :). A roboty jest od cholery - przecież trzeba pozrywać wszystkie betony z trybun... Eh, moze sie kiedyś doczekam jakiś przyzwoitych warunków ;). I zadaszenie trybun nonono... mozna by było ten dach jeszcze troche powiekszyć i zadaszyć też tor :D.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#273 Postautor: Prymus » 22 listopada 2004, o 16:50

Jakos nie chce mi sie wierzyc w Prezydentowi... Za duzo gada, za mało robi.

Skoro strumien monet (i miejmy nadzieje ze nie moczu) ma zostac skierowany na nasz stadion, to zastanawiam sie tez kiedy skonczy sie modernizacja/ budowa na Globusie. Rzadko bywam w tamtych stronach, (a jak juz to przezywam zjawisko teleportu :wink: ) wiec jakby ktos wiedzial cos blizej jak to wyglada...
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#274 Postautor: Cz@rek » 22 listopada 2004, o 22:19

Hala jest już gotowa,trwają prace wykończeniowe.
Otwarcie planuje sie na 2005r.(nie wiem w którym miesiącu).
Problemem jest jeszcze brak odpowiedniej liczby miejsc parkingowych.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#275 Postautor: Cz@rek » 22 listopada 2004, o 22:44

Koncepcja przewidywała utrzymanie lodowiska przynajmniej do czasu
powstania innego sztucznego lodowiska.Ale były glosy ze to będzie
zbyt kosztowne w utrzymaniu i bilety musiałyby wzrosnąć kilkukrotnie.
Aktualnie nie wiem która opcja zwyciężyła.