Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1201 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 15:15

Talib pisze:Dla mnie obaj są po jednych pieniądzach i raczej traktował bym ich poważnie tylko w sytuacji chwytania się brzytwy.

Właśnie teraz znalezliśmy się w takiej sytuacji. Wybór mamy między pięcioma zawodnikami, w tym czterema gorszymi od Śledzia.
Może warto zadzwonić do Jagusia :lol: ?

Ale chyba w sprawie gorącej sexlinii dla zdesperowanych. Za Jagusia podejrzewam można kupić całą naszą drużynę.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1202 Postautor: mikas » 13 listopada 2004, o 15:18

Nie no zadnych starych Rempałów!!!!Nie róbcie jaj.

A odpowiadajÄ…c na pytaie Gela kto?? :
Świderski,Słaboń,Stojanowski, ew. Bajerski, nie wiem jak w tej chwili wygląda sytuacja ze Staszewskim ale jego też bym u nas widział.
Oni wszyscy gorzej od Śledzia raczej nie pojadą a sprzęt na 90% będa mieli lepszy, szczególnie ze nie wierze ze w następnym sezonie kierownictwo klubu popełni drugi raz ten sam błąd i pozwoli ładować kase przeznaczoną na sprzęt np. w busy czy inne przyjemności. Myślę,że kontrakty będą wyglądały troche inaczej,aby uniemożliwic takie praktyki.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1203 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 15:24

Tak troszkÄ™ nie na temat, ale jednak troszkÄ™ w temacie.

Gorzów ma obecnie 3,4 mln PLN zadłużenia. Np. takiemu Hlibowi wiszą ok. 100 tysięcy. Podobno uregulowanie tej kwestii to podstawa do dalszych rozmów na temat jego kontraktu w Gorzowie. Z innymi może być dosyć podobnie, ale tego nie wiem. Ja tam u nich widzę trzech z lepszymi średnimi od bohatera ostatniej serii postów - Śledzia. Są to wspomniany Hlib oraz Paluch i Flis ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1204 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 15:27

A odpowiadajÄ…c na pytaie Gela kto?? :
Świderski,Słaboń,Stojanowski, ew. Bajerski, nie wiem jak w tej chwili wygląda sytuacja ze Staszewskim ale jego też bym u nas widział.
Oni wszyscy gorzej od Śledzia raczej nie pojadą a sprzęt na 90% będa mieli lepszy,

No i wlasnie nie jest tak do konca jak piszesz. Świderski nie ma własnego sprzętu - jezdził jako amator, wiec oprócz kontraktu trzeba go uzbroić. Słaboń poza Wrocławiem nie istnieje (vide Bydgoszcz, Zielona Góra). Stojanowski? Moze to miły i poukładany chłopak ale sportowo Śledziowi do pięt nie dorasta. Bajerski? Chyba najprędzej, ale czy będzie lepszy - tego nie wie chyba on sam. Czy ma inne ambicje niż wyciągnięcie przez jeden sezon kasy od frajerów? Nie wiem. Moze tak, moze nie. A poza tym taki zawodnik dla nas to chyba za wysokie progi finansowo (jeżeli wierzyć pogłoskom).

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1205 Postautor: mikas » 13 listopada 2004, o 15:49

Jak Świder nie ma sprzetu to mu trzeba zapewnic, i tak bez poważnych inwestycji w sprzęt się nie obejdzie jeśli chcemy powalczyc o E-ligę. Wole tez teoretycznie słabszego(niewiele) ale ambitnego Śłabonia niz Śledzia.
Jeśli mamy walczyc o E-lige to musi byc na to wszystko kasa, jeśli jej nie bedzie to po co wogóle zawracac sobie głowę jakimiś Bajerskimi czy innymi. Wtedy stawiamy sobie za cel pierwsza czwórke i jedziemy tym co mamy. Nie oszukujmy sie z budzetem z tego roku o e-lidze mozemy pomarzyć, więc albo będą pieniądze i stać nas będzie np. na sprzęt dla Świderskiego albo w ogóle nie zawracajmy sobie nim i innymi zawodnikami głowy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1206 Postautor: Apocalips » 13 listopada 2004, o 15:50

Niestety Gelu muszę Cię zmartwić :wink: Dariusz Ś. znany nam bliżej jako Ryba prowadzi zaawansowane rozmowy z tarnowską Unią na temat przynależności klubowej w przyszłym roku. Oprócz jazdy na żużlu, ma również prowadzić FishMarket niedaleko stadionu, więc niejaki Darek Ś. raczej odpada.... :(

Radziłbym się zainteresować Mariuszem Węgrzykiem bądź jak już ktoś wcześniej wspominał tą sierotą i mamisynkiem Bajerskim. Z nich napewno będzie więcej pożytku :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1208 Postautor: istred » 13 listopada 2004, o 16:35

konkrety, konkrety, konkrety proszÄ™. Kogo lepszego od Åšledzia?
Lepsi: Bajerski, Słaboń, Świderski, Staszewski i wielu wielu innych kończąc na Hampelu i Gollobie :wink:
Bardziej wartościowi od Darka są Trumiński, Franków...
Słaboń poza Wrocławiem nie istnieje (vide Bydgoszcz, Zielona Góra).

Z Góra - 4+2(4starty) (dla porównania: Karlsson 9/6startów. Piszcz 0/3. Knapp 5/6)
Bydgoszcz - 8+3 (6) (Miśkowiak 8+1, Gapiński 9)
Czy to takie złe wyniki ? :shock:
Rybnik - 10+1
Tarnów - 7+1 (d,0,2,2*,0,3)
Toruń - 9+1
Częstochowa - 8+1
Tak poczynał sobie Świder z najlepszymi drużynami eligi. Podobne wyniki osiągał Darek Śledź w pierwszej lidze.

Innych wyników oczekuje się od prawie 40 letniego zawodnika mającego być liderem w 1 lidze, a innych od juniora występującego w elidze. Trzeba też zauważyć, że Świderski wygrał kilka wyścigów z na prawde świetnymi żużlowcami np. z Gollobem i to na wyjeździe ! Nie wierze, żeby na taki wyczyn stać było Darka. Świder jest na pewno dużo bardziej ambitny od Śledzia i jestem pewien że z niego byłoby więcej pożytku nawet na wyjazdach. Trzeba dodać, że Śledź w najważniejszych meczach/momentach zawodził (Rzeszów, Gdańsk...) A Świderski w playoffach jeździł bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1209 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 16:56

A propos propozycji kandydatów do składu. Świderski ma wraz z Walaskiem i Jackiem Rempałą najwięcej bonusów na koncie - 26. Ot taka ciekawostka.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1210 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 17:26

Z Góra - 4+2(4starty) (dla porównania: Karlsson 9/6startów. Piszcz 0/3. Knapp 5/6)
Bydgoszcz - 8+3 (6) (Miśkowiak 8+1, Gapiński 9)
Czy to takie złe wyniki ? :shock:

Nie zrozumiales - chodzi o to, ze Słaboń jezdzi dobrze tylko jako zawodnik Atlasu.
Świderski byłby super - ale oprócz dania mu w łapę, zapłacenia Atlasowi, trzeba kupić mu sprzęt. Co do tego że Truminski i Franków są wartościowsi od Śledzia to przemilczę. Chyba za długo chodzę na żużel.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1211 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 17:38

"Co do tego że Truminski i Franków są wartościowsi od Śledzia to przemilczę. "

Gelo. Wielu się z Tobą zgodzi, ja chyba w sumie też. Chodzi o coś innego, a mianowicie obawiam się, że to kwestia ambicjonalna i nikt z klubu nie chce ze Śledziem rozmawiać. Nie ma chyba więc większego sensu dalej rozpatrywać tej kwestii.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1212 Postautor: dannie » 13 listopada 2004, o 18:38

ta kwestia ze sledziem to troche teraz nie ma sensu... wszyscy wiemy jaka byla sytaucja, sledzia juz w Lublinie jako zawodnika nie zobaczymy i juz...

a co do porownan to Gelo moze i ma racje, ale tylko wtedy jezeli bierzemy pod uwage "tego wczesniejszego" Sledzia - Sledzia z sezonu 2003, tego o jakim chcialibysmy pamietac - wtedy to racja ze Truminski i Frankow sa slabsi... choc tak samo mozna patrzec na Frankowa - ze kiedys tam jezdzil... ale ogolnie to Gelo na racje - Sledz robil po 10 ptk i byl liderem... poki co zaden z pozostalem dwojki tego nie osiagnal w LBN...

ale mowie to troche bez sensu bo wiemy jaki Sledz sie okazal, co zrobil itd., wiec wszystkie jego mozliwosci obecnie = 0 ...a to na pewno gorzej niz frankow i truminski

Pozdro!
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1213 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 18:53

A może taki Andy SMITH? Wiem, wiem, rocznik 66, ale z drugiej strony to najlepszy krajowy :) senior Bydgoszczy w sezonie 2004.

Dudi
Junior

#1215 Postautor: Dudi » 13 listopada 2004, o 19:28

No może po Krzyżaku...

Awatar użytkownika
Facter

#1216 Postautor: Facter » 13 listopada 2004, o 19:42

Andy Smith
- ilość meczy - 14,
- ilość biegów - 66,
- zdobyte punkty - 96,
- zdbyte bonusy - 15,
- suma punktów (z bonusami) - 111,
- Å›rednia biegowa – 1,682,
- Å›rednia meczowa – 7,929.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1217 Postautor: istred » 13 listopada 2004, o 19:46

Gelu, na pewno Śledź jako zawodnik jest dużo lepszy, ale mówiąc, że Trumiński czy Franków są bardziej wartościowi mam na myśli to, że nie będą dywersantami we właśnej drużynie i będzie z nich większy pożytek niż ze Sledzia.
Co do Seby to jestem pewien, że da z siebie wszystko w każdym meczu i przywiezie swoje punkty. O Franku dużo ciężej jest mi cokolwiek powiedzieć... ale jestem przeciwnikiem spiskowych teorii, że sprzedał, odpuścił czy coś takiego, poprostu w nie nie wierze. Uważam, że Mariusz pokaże jeszcze bardzo dobrą jazdę bo papiery na nią na pewno ma i nie zdziwiłbym się gdyby w przyszłym sezonie zdobywał regularnie po 10 punktów w lidze.

Tak najeżdzacie na Frankowa, ale prześledźcie jego wyniki w lidze. Nie zdobywał często ponad 10pkt, ale robił w prawie każdym meczu swoje 7-8. Jeździł nawet lepiej niż Piszcz. Tylko Tomek miał kilka meczy, w których pokazał się i zdobył prawie komplety (Ostrów i Zielona u nas). Tego właśnie moim zdaniem zabrakło u Franka, ale zauważcie sytuację w jakiej do nas trafił i fakt, że to był pierwszy jego sezon w Lublinie. Myślę, że jeśli u nas zostanie to może być tylko lepiej.

Żeby kogoś sciągnąć to trzeba mieć za co, a i wtedy nie gwarantuje on punktów. Musi najpierw poznać nasz tor, zdobyć sponsorów, bo na pewno nie wszyscy będą chcieli go wspierać jeżdżącego w innej części kraju. Jednym słowem zaaklimatyzować się w nowym środowisku.

Nie byłbym też takim pesymistą, z tego względu, że wszystko jak na razie wskazuje na to, że liga w tym sezonie będzie słabsza. Gdańsk zastąpił chyba słabszy Rybnik, z Gorzowa może odejdzie Hlib, Grudziądz raczej nam nie zagrozi, Ostrów - tak jak w zeszłym sezonie. Jak na razie straszy Rzeszów, ale zobaczymy na wiosnę jak ostatecznie będzie wyglądał ich skład.

BĘDZIE DOBRZE ! :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1218 Postautor: Cz@rek » 13 listopada 2004, o 20:17

Facter pisze:Andy Smith
- ilość meczy - 14,
- ilość biegów - 66,
- zdobyte punkty - 96,
- zdbyte bonusy - 15,
- suma punktów (z bonusami) - 111,
- Å›rednia biegowa – 1,682,
- Å›rednia meczowa – 7,929.

Dodajmy do tego że ta statystyka dotyczy EKSTRALIGI !
Ja w sumie też chyba byłbym za jego startami w naszej ekipie.
W końcu wybór mamy kiepski a kasa też jest tu istotna.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1219 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 20:26

istred pisze:Gelu, na pewno Śledź jako zawodnik jest dużo lepszy, ale mówiąc, że Trumiński czy Franków są bardziej wartościowi mam na myśli to, że nie będą dywersantami we właśnej drużynie i będzie z nich większy pożytek niż ze Sledzia.

Franków to niemniejszy sprzedawczyk od Śledzia. Więc jego szczere intencje można włożyć między bajki. Seba - moze sprzedawczykiem nie jest, ale umiejętnosci pozwalają na 1 -7 punktów na wyjazdach. Nic na to nie poradzę - taka prawda. Seba, Franek, Jeleń i Mordel to nie są zawodnicy gwarantujący walkę o najwyższe cele w I lidze.

Awatar użytkownika
Facter

#1220 Postautor: Facter » 13 listopada 2004, o 20:27

Dla porównania dam jeszcze statystyki G. Rempały :

Grzegorz Rempała:
ilość meczy: 18
ilość biegów: 67
zdobyte punkty: 81
zdobyte bonusy: 18
suma punktów z bonusami: 99
średnia biegowa: 1,477
średnia meczowa: 5,5

Robson
Senior

#1221 Postautor: Robson » 13 listopada 2004, o 20:54

Gelo!
Swiderskiego trzeba uzbroic w sprzęt powiadasz.... A Dariusz o ile wiem (a wiem) zhandlował swój marny sprzet więc w tej sytuacji są w jednakowej pozycji z tym że Świder jest młody i chce jeździć a dariusz maluje ściany za wielką wodą .... a TŻ mu 'wisi' jak to ujął.

Zulu
Junior

#1222 Postautor: Zulu » 13 listopada 2004, o 21:34

Dla nas większy pożytek byłby ze Śledzia, gdyby jeździł w plastronie z takim białym grzebieniem na niebieskim tle, czyli u Józków. Wtedy mecze w Rzeszowie mamy przynajmniej na styk. :D 8) Po tym, co zrobił, mogę go jeszcze obejrzeć w programie "Wybacz mi". W barwach TŻ - NIGDY! Temat Śledzia słabnącego w najważniejszych meczach sezonu przerabiano już we Wrocku, potem w Rybniku i ostatnio w Lublinie. Dać nabrać się raz, to jeszcze nie hańba. Ale być frajerem do kwadratu - no comments... To ja już wolę Zbyszka Czerwińskiego, choć w ekstralidze ostatnio nie błyszczał.

Awatar użytkownika
ozzyman

#1223 Postautor: ozzyman » 13 listopada 2004, o 23:32

Widzę,że Darek pomimo wszystkich ''grzechów'' wciąż bardzo popularny na forum i co niektórzy chcieliby go widzieć w składzie na przyszly sezon.Myślę jednak, że sentymenty trzeba odłożyć na bok i pomyśleć nad sensownymi ruchami transferowymi.Drugą część zdania kieruję oczywiście do włodarzy klubu.A co do Rybki to on stracił wszelkie zaufanie wśród kibiców i dziwię się, że ktoś go w ogóle widzi w składzie w 2005 roku.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1224 Postautor: maestro76 » 13 listopada 2004, o 23:50

nie swirujcie ze sledziami znow
smrod sie do tej pory unosi...
proponuje wegrzyka z rybnika
chlopak pieknie u nas wymiatal
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Gelo