Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1177 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 12:01

Moim zdaniem problem to ZA CO a nie KIM sie wzmacniac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1178 Postautor: mikas » 13 listopada 2004, o 12:13

Jak dla mnie to chyba jeszcze za wczesnie panikujemy, rok temu o tej porze mielismy w składzie tylko Lee i kłopoty z tym zeby Go kims zastąpić z powodu zmian w regulaminie. Na razie nic sie nie zmieniło Kuciapa czy Jędrzejak jak jezdzili w swoich dotychczasowych zespołach tak będą jeździć, status quo zachowane. Tak naprawde mimo podpisania przez tych zawodników(bo tylko oni byli wartosciowi na rynku i o nich kruszy kopie Gelo,Buczek poszedł do ekstraligi,więc zeden potencjalny nasz rywal sie nie wzmocnił) na razie nic sie nie stało. Rozmowy zapewne nasze kierownictwo klubu prowadzi a ze jest cisza na ten temat to powinnismy juz być do tego przyzwyczajeni. Ja mysle ze spokojnie nalezy poczekać do konca listopada gdy będzie juz znany regulamin, wtedy napewno podpisywanie ruszy pełną parą.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1179 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 12:18

Gawrzyk pisze:Gelu daj spokoj ze Sledziem, trzeba by bylo byc idiotą albo samobójcą żeby trzeci raz wejść do tej samej rzeki.

Mógłbys sie pokusic o merytoryczne argumenty. Trzeba być niemniejszym idiotą żeby zatrzymywać w klubie takiego dziada jak Franek. Handlowiec z niego taki sam jak Śledź - wiedzą to wszyscy, a różnica między nimi jest taka, że Śledź umie jezdzic.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1181 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 12:28

Na razie nic sie nie zmieniło Kuciapa czy Jędrzejak jak jezdzili w swoich dotychczasowych zespołach tak będą jeździć, status quo zachowane.

Owszem zmieniło się - u nas. Odpadł nam Śledź, Jeleniewski jako junior (u siebie trzy punkty w pierwszym biegu mniej) oraz najprawdopodobniej Karlik. Jak wypełnić lukę? Do łyknięcia zostaje Bajerski, Wardzała, G.Rempała Słaboń i Świderski. Z tego grona najlepszy wydaje się być Swiderski - ale we Wrocławiu jeździł jako amator, wiec sprzęt trzeba mu zapewnić. Wychodzi na to, że jak się nie stanie, tak dupa z tyłu. Dlatego uważam, ze śledziowa opcja nie jest gorsza od tych które zostały.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1182 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 12:29

Gawrzyk pisze:A to już postanowione, że Franek zostaje ?? :twisted:

Powinieneś wiedzieć wiecej niz ja :? Ktoś będzie musiał jezdzic chyba - ja jeszcze w tym roku nie zdaję licencji.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1183 Postautor: mikas » 13 listopada 2004, o 12:31

Jeśli chodzi o Śledzia to jestem za pomysłem Gela ale tylko w jednym przypadku. Pod koniec stycznia nie mamy kim wartościowym jeżdzić i Darek jest nasza ostatnią deska ratunku,która pomaga nam teoretycznie wejsc conajmniej do baraży, wtedy należy dac mu szanse na zrehabilitowanie sie przed kibicami(tak naprawde to on ma w tym większy interes niż nasz klub, bo z ligi i tak nie spadniemy, więc az tak bardzo nam potrzebny nie jest, a to on na razie ma "przewalone" u kibiców).Wcześniej niz w styczniu nie ma co nawet podejmować z nim rozmów, które tez nie powinny być jakims błaganiem a jedynie zasygnalizowaniem ze do klubu mogłby przyjsc i zapytac czy moze jeżdzić i przeprosić swoją jazdą kibiców. On łaski nie robi,jesli nie będzie chciał to nie, ale jesli pojawiłaby sie dla niego taka szansa rehabilitacji to moznaby mu wtedy to zasygnalizowac i zobaczyć jak zareaguje.Jeśli w takim wypadku też by wszystko olał też nic sie nie stanie.
Ale mam nadzieje ze takie desperackie kroki nie będą potrzebne i jak co roku działacze i sponsorzy nas nie zawiodą.

edit:
Własnie Gelu ja najbardziej licze na kierunek wrocławski,mamy z nimi dobre układy i jest szansa wzmocnienia się któryms z wrocławskich zawodników których wymieniłeś. Jesli bysmy utrzymali to co mamy + którys z Wrocka to powionno byc dobrze.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, o 12:36 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1185 Postautor: grzesieck » 13 listopada 2004, o 12:35

Gelo pisze:Owszem zmieniło się - u nas. Odpadł nam Śledź, Jeleniewski jako junior (u siebie trzy punkty w pierwszym biegu mniej) oraz najprawdopodobniej Karlik. Jak wypełnić lukę?

Tego jeszcze nie badzmy tacy pewnie bo jak wiekszosc wie Rusko chce przeforsowac swoj projekt zakladajacy, ze junior jest do 23 roku zycia... Maślanka tez jest za, wystarczy ze Karwan namowia i mamy Jelenia jako juniora.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Sober
Senior

#1186 Postautor: Sober » 13 listopada 2004, o 12:54

Śledź?! Wy chyba poszaleliscie :shock:
Rozumiem, gdyby miał 20 lat i poklocil sie z klubem, ale on ma 40-tke na karku i zakończył karierę. Nawet jakbyśmy mieli go przeproscić, to on by nie wrócił. Już chyba bardziej prawdopodbny jest Jucha :shock:

Awatar użytkownika
Facter

#1187 Postautor: Facter » 13 listopada 2004, o 13:02

Przepraszam ale ktoś wczesniej mówił, że TŻ nie ma sary więc ja tak pomyślałem i się pytam z czym my chcieliśmy iść do e-ligi jak teraz nie stać nas na zawodników???

A co do Śledzia to już wole chyba Frankowa. Śledź leci na sare wiec z nie ma po co bawić się w niego. W tym sezonie rynek jest ubogi ale jak już coś brac to dobrego a nie Śledzia, który tylko pieniądze i pieniądze.

Awatar użytkownika
Doos

#1188 Postautor: Doos » 13 listopada 2004, o 13:03

A jak maja sie sprawy kontraktowe w przypadku Stojanowskiego i starszego Jabola???bo wydaje mi sie ze w Gdansku nie pojezdza, a taki Stojan koniec sezonu mial dosyc udany i widac ze chce mu sie jezdzic, a Jablonski dwa lata temu w Gnieznie naprawde ladnie jezdzil moze moglby sie odbudowac u nas w przyszlym roku???

Awatar użytkownika
Facter

#1189 Postautor: Facter » 13 listopada 2004, o 13:09

Doos pisze:A jak maja sie sprawy kontraktowe w przypadku Stojanowskiego i starszego Jabola???bo wydaje mi sie ze w Gdansku nie pojezdza, a taki Stojan koniec sezonu mial dosyc udany i widac ze chce mu sie jezdzic, a Jablonski dwa lata temu w Gnieznie naprawde ladnie jezdzil moze moglby sie odbudowac u nas w przyszlym roku???
TŻ musi mieć pewnego zawodnika, a nie jakiegoś, który może się odbuduje. Odbudowac to może się Franków i też będzie dobrze jeździć. TŻ mus mieći pewnego zawodnika, który będzie robić te 10 punktów.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1190 Postautor: Lublin_Fan » 13 listopada 2004, o 13:37

Problem w tym, że Franków miał 20 ( :!: ) spotkań ligowych na pokazanie swojej ambicji i udowodnienie, że jeździć chce i potrafi. No i pokazał....
Dupe w w kilku meczach.

Nie ma żadnych podstaw, żeby mu zaufać. Moim zdaniem ambicji ma on tyle samo co Śledż. Dlatego uważam, że lepszym rozwiązaniem będzie sprowadzenie kogoś z zewnątrz. Bajer- zło konieczne, jak nie da sie kogoś innego to można go jakos przeboleć. Kościecha - już w tej chwili poza zasięgiem. Dlatego poraz kolejny mówie: Stojanowski.

Pozdr.

Gość

#1191 Postautor: Gość » 13 listopada 2004, o 14:11

Franki i Trumna do Piły !!!!!
Ściągnąć Świderskiego , Bajerskiego i Nowaczyka !!!!!!
Mikaela Maxa zamist Karlsona !!!!!
P.Słupskiego zamiast Siwka !!!!! :D

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1192 Postautor: Prymus » 13 listopada 2004, o 14:13

Co do Karlika to mysle ze trafilismy w sama pore. Odjechal co swoje i teraz skoro zrobil sie drozszy to niech idzie do jozkow. :wink:
Cenie go jako zawodnika i profesjonaliste, jednak pokazal ze nie jest idealny. Najwyzsza biegopunktowka, ale tez kilka wpadek. Jasne ze wygral nam mecz w Rzeszowie, ze przywiozl najwazniejsze punkty w kilku innych. Ale nie jest niezastapiony.
Tak sobie rozwazam.... :wink: Co myslicie o zawodniku co sie zwie Rory Schlein czy jakos podobnie... Młody, perspektywiczny, itd. Moglby swoje punkty przywozic.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1193 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 14:23

W tym sezonie rynek jest ubogi ale jak już coś brac to dobrego a nie Śledzia, który tylko pieniądze i pieniądze.

konkrety, konkrety, konkrety proszÄ™. Kogo lepszego od Åšledzia?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1194 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 14:29

"konkrety, konkrety, konkrety proszÄ™. Kogo lepszego od Åšledzia?"

Nie przesadzasz troszkę z tą wartością Śledzia? Taki G.Rempała będzie jeździł na podobnym poziomie, oby nie z podobnym zaangażowaniem, jeśli u nas.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1195 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 14:30

Jednak on ma wszystko przycmione $$$. Zero ambicji sportowych, a tylko $$$.

Pod tym względem nie ustępuje wi8ększości zawodników
A najgorsze jest to ze lubi na boku dorobić...

Pod tym względem jest nawet bratnią duszą Twojego "avatarowego idola"... Nie rozumiem więc, dlaczego jeden sprzedawczyk bez ambicji jest be, a drugi sprzedawczyk bez ambicji i w dodatku kiepski jest cacy.
Szcerze wole zeby jezdzil u nas jakiś Dym, Rempała, Słaboń, Świderski, Wardzała, czy nawet Franków. Wszyscy tylko nie Śledź...

A ja wolę żeby jezdzili u nas zawodnicy którzy potrafią wygrać drużynie mecz (przynajmniej teoretycznie). Jestem ostatnim, który broniłby Śledzia, ale nic na to nie poradzę, że przekupiony Śledź jest niemniej skuteczny od superzmotywowanego Franka. O reszcie nie wspomnę.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1196 Postautor: Prymus » 13 listopada 2004, o 14:32

Talib pisze:"Taki G.Rempała będzie jeździł na podobnym poziomie

Nie byłbym taki pewien.... Na zdechlaku na pewno nie, a na rakiecie to kazdy sredniak bedzie zapieprzal. Nawet jego brat... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1197 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 14:34

"Nie byłbym taki pewien.... Na zdechlaku na pewno nie, a na rakiecie to kazdy sredniak bedzie zapieprzal. Nawet jego brat... "

A Śledź to dysponuje takimi rakietami, że aż strach?! Pewnie dlatego wyleciał z hukiem z klubu.

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1198 Postautor: fcb » 13 listopada 2004, o 15:02

śledzio odpada. nie mam mowy, zawodnik oprócz umiejętności musi miec jeszcze charakter a śledzio tego nie ma :( Wolę już Węgrzyka.
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1199 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 15:08

Talib pisze:"konkrety, konkrety, konkrety proszÄ™. Kogo lepszego od Åšledzia?"
Nie przesadzasz troszkę z tą wartością Śledzia? Taki G.Rempała będzie jeździł na podobnym poziomie, oby nie z podobnym zaangażowaniem, jeśli u nas.

Rempała nawet u siebie nie ma zaangażowania, a co dopiero u nas. Sporzęt miał dobry, jak cała Unia i pokazał bardzo niewiele. Czy przesadą jest stwierdzić że Śledź jest niegorszy od el szmaciarza? Nie sądzę.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1200 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 15:11

Dla mnie obaj są po jednych pieniądzach i raczej traktował bym ich poważnie tylko w sytuacji chwytania się brzytwy. Może warto zadzwonić do Jagusia :lol: ?