Kiedy "Motor" wróci do nazwy Klubu???

żużel w Lublinie

Czy jesteś za tym aby kibice używali historycznej nazwy "Motor"??

Tak
120
83%
Nie
24
17%

Liczba głosów: 144

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#176 Postautor: Gelo » 3 listopada 2004, o 12:07

foremniak pisze:co tu dużo gadać BYŁ BĘDZIE JEST MOTOR RKS !!!

Prawde mowiac - nie ma takiego klubu, a tym bardziej nie jest robotniczy. Wieje mi jak się bedzie nazywał.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#177 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 3 listopada 2004, o 16:46

Bardzo mało osób ma taką władzę żeby zmienić nazwę klubu na MOTOR i jak przypuszczam to żaden z was(chyba że o czymś nie wiem)!! Nie wiem w czym wam przeszkadza TŻ LUBLIN ??

rks

d

#178 Postautor: rks » 11 listopada 2004, o 18:02

bo jak kiedys taki starszy gosc w autobusie powiedzial nazwa musi cos znaczyc w srodowisku sportowym.MOTOR to ponad pol wieku tradycji a tz .to debilna nazwa nie kojarzaca sie z niczym.nie majaca zadnego wydzwieku.a co do krzyczenia to mielismy pokaz na meczu z zielona .ile osob jest w tzw fan clubie.wiecej bylo z zielonej gory niz was .poprstu mozna stwierdzic ze nie ma praktycznie kibicow tz.bo gdyby druzyna weszla do ekstraklasy i zaczal sponsorowac ja always to tez by wam to odpowiadalo.glosnoscia dopingu,oprawa meczow oddaniem klubowi porownujac przykladowo lubelksi pilkarski motor jestes w lidze okregowej.mimo ze srednio na meczach na zuzlu jest z 5-6 tys a na pilce 1,5-1800 to na zuzlu jest wiejska atmosfera.koza odpalenie rac praktycznie zero dopingu.was bardziej interesuje zjedzenie pocornu i kielbaski a nie doping.poziom tzw oprawy podobny to maja wiejskie malutkie klubiki pilkarskie w 4-5 lidze.

Sober
Senior

#179 Postautor: Sober » 11 listopada 2004, o 18:14

mimo ze srednio na meczach na zuzlu jest z 5-6, a na piłce 1,5-1800

Chyba chciales powiedziec 6-10 tyÅ› na zuzlu, 300-800 na pilce...
to na zuzlu jest wiejska atmosfera

Za to na pilce wspaniala. Ciagle bojki z policja, przyjezdnymi kibicami, opinia wiadomo jaka.
koza odpalenie rac praktycznie zero dopingu

Lepsze to niz nic. Oprawy zaczynamy robic w tym roku. Zobaczysz co sie bedzie dzialo w przyszlym sezonie. A doping mamy coraz lepszy(efekty bylo widac na meczu z Falubazem)

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

Re: d

#180 Postautor: Spider » 11 listopada 2004, o 18:28

rks pisze:okregowej.mimo ze srednio na meczach na zuzlu jest z 5-6 tys a na pilce 1,5-1800 to na zuzlu jest wiejska atmosfera.koza odpalenie rac praktycznie zero dopingu.was bardziej interesuje zjedzenie pocornu i kielbaski a nie doping.poziom tzw oprawy podobny to maja wiejskie malutkie klubiki pilkarskie w 4-5 lidze.

Ta jak na Motor przyjdzie 1000 osób to jest święto. A powiedz mi jaka atmosfera jest na Motorze, że się tłuką czy doping zaśpiewają od czasu Motor lub Był bedzie jest.... Zastanow się zanim coś napiszesz.
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#181 Postautor: Ar2rB » 11 listopada 2004, o 20:00

Manback pisze:[chyba chciales powiedziec 6-10 tyÅ› na zuzlu, 300-800 na pilce...

następny marzyciel... niestety ale te 6000 to jest ta górna granica tego sezonu. Na piłkę nie chodzisz wiec sie nie wypowiadaj.

Michael

#183 Postautor: Michael » 11 listopada 2004, o 20:10

Jakby nazwa "Motor" byla ze tak powiem czysta to ja moglbym tak kibicowac.
Jednak tak nie jest.
Kazdemu obecnie w glownej mierze nazwa "Motor" kojarzy sie z huliganskimi wybrykami i rozrubami.Takaze powrot tego do nazwy klubu nie bylby najlepszy.
Jest Tż i niech tak zostanie.Motor zostal zlikwidowany.Taka jest kolej rzeczy.
Jeszce odnosnie oprwy na meczach.Na tym Motorze to jest tylko oprawa.
Ci ich kibice podniecaja sie jaka to oni maja oprawe, jaka fajna sektorowke itd.
A ich klub gra z jakimis wiochami w doslownym tego slowa znaczeniu.

Siwek Patataj

#184 Postautor: Siwek Patataj » 11 listopada 2004, o 21:09

Nawet głupi Start Gniezno (z całym szacunkiem do tego klubu) zarejestrował nie TŻ Gniezno, tylko TŻ Start Gniezno. Tylko "mądre" głowy z Lublina nie potrafiły utrzymać chlubnej nazwy i tradycji w nazwie, tylko wymyślili jakieś LKŻ-ety i TŻ-ety.

Komu Motor kojarzy się z wybrykami chuligańskimi? Mnie się kojarzy z Nielsenem, Kępą, Stenką, srebrnym medalem DMP, wspaniałą ekipą młodzieżowców ze Śledziem i Mordelem na czele, nocnymi imprezami na torze przy Al. Zygmuntowskih. Tak jak i innym kibicom, którzy w okresie prosperity Motoru Lublin byli kibicami, a nie dopiero uczyli się mówić. Tradycji się nie niszczy, dorobku się nie zapomina, od chluby się nie odkreśla.

Jak w mojej sygnaturce!!!

lucki73

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#185 Postautor: grzesieck » 11 listopada 2004, o 21:10

Michael pisze:A ich klub gra z jakimis wiochami w doslownym tego slowa znaczeniu.

Nam tez sie zdarzylo z Rzeszowem jezdzic 4 razy w tym roku :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Michael

#186 Postautor: Michael » 11 listopada 2004, o 21:28

Heh.Bardziej tu mi chodzilo o wielkosc miast.
Wlasnie miast.
Tam to prawie same wiochy...

Sober
Senior

#187 Postautor: Sober » 11 listopada 2004, o 21:58

Na piłkę nie chodzisz wiec sie nie wypowiadaj.

Chodze, ale nie na Motor, bo szkoda na nich kasy i czasu.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#188 Postautor: Lublin_Fan » 11 listopada 2004, o 23:19

bo gdyby druzyna weszla do ekstraklasy i zaczal sponsorowac ja always to tez by wam to odpowiadalo.

Za to piłkarski, dumny i honorowy Motor z pewnością odmówiłby tych pieniędzy...

A odnośnie ich dopingu. Jest tak monotonny, że żygać sie chce. Klepać w kółko przez 90 minut te same 6 linijek tekstu to obłęd.

Pozdr.

ErKaEs

#189 Postautor: ErKaEs » 12 listopada 2004, o 00:16

Ci ich kibice podniecaja sie jaka to oni maja oprawe, jaka fajna sektorowke itd.
A ich klub gra z jakimis wiochami w doslownym tego slowa znaczeniu.

I wlasnie to jest fajne,ze mimo ze niektore mecze są z wiochami to chłopakom sie chce robic takie oprawy

http://motorlublin.com/galeria_temat.ph ... e3bea70da5

A co do dopingu :

Åšpiewnik : http://motorlublin.com/spiewnik.php?PHP ... 1a41dcecd0

Z tego wykorzystywane jest kilka (czasami kilkanascie) roznych wiec na pewno nie 6 linijek w kółko :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: mikas » 12 listopada 2004, o 02:22

Hehe niezła manipulacja ErKaEs. Wkleiłeś zdjęcia z meczu derbowego z Hetmanem gdzie była najlepsza oprawa w tym sezonie(za co zresztą wielki szacunek), ale przypomnij sobie wiekszośc spotkań tej rundy(nie licząc ostatnich meczów) to była porazka jak na możliwosci które macie. Zdarzało się ze nie było na sektorze nikogo oprócz 10-latków i zadnej oprawy vide mecze do początku października do meczu z Tlokami(zreszta sami jestescie tego swiadomi, ze nie wszystko z dopingiem i oprawami wyglądało ostatnio tak jak powinno). Mimo wszystko wielki szacunek dla Was, bo nie da sie ukryc że na razie na piłce oprawy wygladaja ostatnio lepiej niz na zuzlu(chociaz na zuzlu zawsze, na kazdym meczu jest jakas oprawa czego nie mozna powiedziec o piłce gdzie zdarzają sie mecze bez zadnej oprawy). Ale trzeba wziąć tez pod uwagę ze fan klub "zuzlowy" działał dopiero pierwszy sezon i dopiero wszyscy sie uczyli jak oprawa i doping ma funkcjonowac, na piłce zorganizowana grupa kibiców dopinguje juz którys sezon z rzędu dlatego na razie wyglądają szczegolnie oprawy(gdy są) lepiej, ale jestem pewnien ze w następnym sezonie juz takiej róznicy w oprawach nie będzie.
To ze macie dużo piosenek w spiewniku to tez nic nie znaczy bo nie potraficie ich dobrze a co najwazniejsze zgodnie w jednym czasie spiewac. I tak jak na zuzlu spiewa tyko sektor a nie cały stadion. Na piłce w tzw.młynie jest niby(bo tez nie zawsze) więcej osób niz na sektorze od strony Bystrzycy podczas spotkan zuzlowych ale za to na zuzlu sa jeszcze 2 inne miejsca na stadionie gdzie prowadzony jest aktywny doping(pierwszy łuk oraz sektor przy parku maszyn) więc to sie wyrównuje.

Reasumując nie ma co sie wywyzszać, ze na piłce jest o niebo lepiej, bo sam dobrze wiesz ze tez jest duzo do poprawienia.Oczywiscie ze kibice z FK zuzlowego są na razie z tyłu za piłkarskimi(głównie pod względem oprawy ze względu na jej koszty, bo doping jest podobny jak na spotkaniach piłkarzy), ale oni działają dopiero rok i sie uczyli, jak nie spoczną na laurach to pod koniec następnego sezonu moga spokojnie dorównac oprawami kibicom z FzB'03 którzy przygotowują oprawy na mecze piłkarzy.
Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#191 Postautor: Apocalips » 12 listopada 2004, o 10:25

Lublin_Fan pisze:
bo gdyby druzyna weszla do ekstraklasy i zaczal sponsorowac ja always to tez by wam to odpowiadalo.

...A odnośnie ich dopingu. Jest tak monotonny, że żygać sie chce. Klepać w kółko przez 90 minut te same 6 linijek tekstu to obłęd....

A my w kółko przez ponad 90 minut klepiemy jeden skrót - TŻ TŻ TŻ :) W porównaniu do kibiców piłkarskich, tak tak kibiców nie chuliganów wypadamy podobnie bądź przeciętnie :) Chociaż gdy na meczu z ZKŻ-em cały stadion stał i śpiewał było to bardzo fajne. Szkoda, tylko że przytrafiło nam się to poraz pierwszy i to na ostatnim meczu w sezonie :( Mam nadzieję, że w przyszłym roku, zarówno oprawa jak i doping będzie jeszcze lepsza, a do tego postaram się dorzucić swoje 3 grosze :) I tak FanClub z KlubemKibica odwalili w tym roku bardzo dobrą robotę za co należą im się brawa. Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#192 Postautor: Scream » 12 listopada 2004, o 10:32

Kazdemu obecnie w glownej mierze nazwa "Motor" kojarzy sie z huliganskimi wybrykami i rozrubami

To ze Tobie nie znaczy ze kazdemu... mi sie Motor kojarzy z tym co napisal lucki73:
Mnie się kojarzy z Nielsenem, Kępą, Stenką, srebrnym medalem DMP, wspaniałą ekipą młodzieżowców ze Śledziem i Mordelem na czele, nocnymi imprezami na torze przy Al. Zygmuntowskih

plus jeszcze z wieloma innymi pozytywnymi rzeczami.

Wiadomo ze RKS Motor juz nie istnieje ale chodzi o pewna symbolike i mam nadzieje ze jednak ktos w klubie jeszze o tym pomysli.
Nikt jeszcze na tym swiecie nie wymyslil lepszej nazwy dla klubu zuzlowego niz MOTOR :)
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#193 Postautor: K.A.M.I.L. » 12 listopada 2004, o 11:31

Cytat:
Kazdemu obecnie w glownej mierze nazwa "Motor" kojarzy sie z huliganskimi wybrykami i rozrubami

To ze Tobie nie znaczy ze kazdemu... mi sie Motor kojarzy z tym co napisal lucki73:
Cytat:
Mnie się kojarzy z Nielsenem, Kępą, Stenką, srebrnym medalem DMP, wspaniałą ekipą młodzieżowców ze Śledziem i Mordelem na czele, nocnymi imprezami na torze przy Al. Zygmuntowskih

plus jeszcze z wieloma innymi pozytywnymi rzeczami.

Wiadomo ze RKS Motor juz nie istnieje ale chodzi o pewna symbolike i mam nadzieje ze jednak ktos w klubie jeszze o tym pomysli.
Nikt jeszcze na tym swiecie nie wymyslil lepszej nazwy dla klubu zuzlowego niz MOTOR

Zgadzam się z przedmówcą. Chodzi o pewne tradycje. Nie słyszałem aby jakiś kibic z innego miasta po zmianie jego nazwy klubu żużlowego dopingował go pod nowym szyldem. U nas po zmianie nazwy klubu najpierw na LKŻ obecnie TŻ gdzieś zapomniano o wilekich latach MOTORU.
Przecież w innych ośrodkach żużlowych w Polsce też pozmieniano nazwy klubów. Przykładem jest Wrocław, Zielona Góra. W Lublinie jakby o tym zapomniano. Zapewne jakby TŻ upadł (odpukać) i ponownie nastąpiła by zmaina nazwy klubu to znowu każdy by dopingował nasz klub pod nową nazwą. Każdy kibic żużlowy wie, że w Lubline jest MOTOR, ale gdy przyjdzie na stadion słyszy TŻ. Dziwne jest to, że nie zostaliśmy przy dopingu MOTOR. Pewnie będzie to ciężko zmienić jeżeli wogóle da się jeszcze zmienić.

Pozdro!!!!!!!
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#194 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2004, o 11:47

K.A.M.I.L. pisze: U nas po zmianie nazwy klubu najpierw na LKÅ» obecnie TÅ» gdzieÅ› zapomniano o wilekich latach MOTORU.
Przecież w innych ośrodkach żużlowych w Polsce też pozmieniano nazwy klubów. Przykładem jest Wrocław, Zielona Góra. W Lublinie jakby o tym zapomniano. Zapewne jakby TŻ upadł (odpukać) i ponownie nastąpiła by zmaina nazwy klubu to znowu każdy by dopingował nasz klub pod nową nazwą. Każdy kibic żużlowy wie, że w Lubline jest MOTOR, ale gdy przyjdzie na stadion słyszy TŻ. Dziwne jest to, że nie zostaliśmy przy dopingu MOTOR. Pewnie będzie to ciężko zmienić jeżeli wogóle da się jeszcze zmienić.

Skoro kibice krzyczą i śpoiewają TŻ to nie ma sensu tego zmieniać!!!!!
Motor to też lata kaszany, miernoty i wstydu. Motor skończył się już dawno temu. Nie powiem, że jest mi z tego powodu przykro.
Zwolennicy RKS Motor powinni sobie sami utworzyć taki klub i mu dopingować, martwić się o sponsorów, zawodników itp.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#195 Postautor: K.A.M.I.L. » 12 listopada 2004, o 12:56

Zwolennicy RKS Motor powinni sobie sami utworzyć taki klub i mu dopingować, martwić się o sponsorów, zawodników itp.

Nie chodziło mi o zmianę nazwy klubu, a doping na meczu.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#197 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2004, o 13:08

Gawrzyk pisze:temat walkowany przez 10 stron ale widze ze znow wrocilismy do pierwszej...

Bo ten temat jest skazany na takie powtórki z rozrywki... Póki jest jak jest, to nawoływanie do powrotu do Motoru dowodzi tylko tego, że ktoś ma kłopoty z zaakceptowaniem rzeczywistości.
Jeśli mogłbym coś nieśmiało zaproponować to zamknięcie tego tematu, bo szkoda na niego miejsca... nawet wirtualnego.

foremniak

#198 Postautor: foremniak » 12 listopada 2004, o 13:36

W Lublinie jest tylko MOTOR i nie ma dyskusji !!!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#199 Postautor: Łoptymista » 12 listopada 2004, o 14:12

foremniak pisze:W Lublinie jest tylko MOTOR i nie ma dyskusji !!!

Na całe szczęście nie.
Jest jeszcze TÅ», Lublinianka, Start, Bystrzyca...

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#200 Postautor: Spider » 12 listopada 2004, o 14:15

Łoptymista pisze:
foremniak pisze:W Lublinie jest tylko MOTOR i nie ma dyskusji !!!

Na całe szczęście nie.
Jest jeszcze TÅ», Lublinianka, Start, Bystrzyca...
Teraz zamiast Bystrzycy jest SPR!
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!

Obrazek