Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#201 Postautor: Lublin_Fan » 7 listopada 2004, o 11:26

A ja dodam od siebie, że klub nie musi zajmować sie działalnością poza sportową, żeby zarobić. Oczywiście nie będą to kwoty, które wystarczą na samodzielne finansowanie sie, ale zawsze te kilkadziesiąt tysięcy może wpaść. Mam pewien pomysł i chciałbym go z dobrym kolegą zrealizować. Ale czy klub nam uwierzy i zainwestuje na początek 3-4 tyś złotych?

Oczywiście, że nie. Ta gadanina jest tylko teoretyczna bo obecnie funduszy starcza zaledwie na opłacenie zawodników.

Pozdr.

meesha
Trener
Kontakt:

#202 Postautor: meesha » 7 listopada 2004, o 11:53

Parę dni temu w Kurrierze wyczytałem, że w Lublinie może będą się odbywać mecze Mistrzostw Europy (w soccerze :wink: ) 2012 :!: To oznacza, że powstanie w naszym mieście nowiutki stadion spełniający normy UEFA. I myślę, że tam przenieśliby się footballiści Motoru (może Lublinianki też), a Zygmuntowskie zostałyby tylko dla żużla :idea: Miasto sprzedałoby stadion TŻ-towi za symboliczną złotówkę i możnaby zacząć działać.

Szkoda jedynie że to wszystko fantastyka :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#203 Postautor: KubuÅ› » 7 listopada 2004, o 13:43

meesha pisze:Parę dni temu w Kurrierze wyczytałem, że w Lublinie może będą się odbywać mecze Mistrzostw Europy (w soccerze :wink: ) 2012 :!: To oznacza, że powstanie w naszym mieście nowiutki stadion spełniający normy UEFA. I myślę, że tam przenieśliby się footballiści Motoru (może Lublinianki też), a Zygmuntowskie zostałyby tylko dla żużla :idea: Miasto sprzedałoby stadion TŻ-towi za symboliczną złotówkę i możnaby zacząć działać.

Szkoda jedynie że to wszystko fantastyka :D

Niech robia do okola tor zuzlowy i przenosimy sie razem z pilka, bedziemy mieli najlepszy stadion zuzlowy w Polsce 8)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#204 Postautor: Cz@rek » 7 listopada 2004, o 16:16

A po co nam stadion na własność :?: Nie słyszałem aby ktoś
z kierownctwa TŻ był tym zainteresowany.
I słówko do prowadzenia działalności.Pamiętacie jak jakieś 10 lat temu
podejmowane były już takie próby-S.Tanikowski handlował polonezami
Caro na klubowym parkingu.
Ale nie wyszło to chyba na dobre ani jemu ani klubowi.

Gość

#205 Postautor: Gość » 7 listopada 2004, o 16:51

Kurde chciało bysię oświetlenie na stadionie, ale ja bym sobie na początku oświetlenie odstąpił żeby mieć na zakontraktowanie dobrego zawodnika.Oświetlenie jest ważne, a skład na ligę jeszcze ważniejszy.Więc lepiej żeby prezydent Lublina dał na skompletowanie składu!!
Kto siÄ™ ze mnÄ… zgadza???????????????????????? :lol:

Gość

#207 Postautor: Gość » 7 listopada 2004, o 17:01

Przecież się interesuje żużlem,przychodzi na zawody mógł by wspomuc naszych koziołków lubelskich.
Pozdrawiam

Gość

#209 Postautor: Gość » 7 listopada 2004, o 17:09

Tak oto mi właśnie chodziło ,a ty mnie chyba źle zrozumiałeś.Mi chodziło oto żeby od siebie coś dał bo nie oszukujmy się ma tej kasy dużo.A co myle się???

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#210 Postautor: kuba » 7 listopada 2004, o 17:30

Nie szalejmy pan Pruszkowski to nie jest Bill Gates . Raczej do biednych nie należy ale raczej 100 tysiecy na zbyciu nie ma . Tak samo jak on moze nas wspomóc każdy kibic i nie tylko ( ze swojej kieszeni ) mysle ze jak prezydent dolozy wszelkich starań zeby jak najwiecej pieniędzy z funduszy ( nie orientuje sie jakich ) poszlo na stadion to byli bysmy mu wdzieczni . i to chyba tyle co mozna od niego oczekiwac w tej sprawie . JA tez jestem zapalonym kibicem ale raczej mieszkania nie sprzedam i nie oddam sary na klub nie przesadzajmy

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#211 Postautor: Spider » 7 listopada 2004, o 18:11

To nie ma tak, że powiesz prezydencie daj na TŻ bo chcemy mieć dobry skład. Lublin nie ma tyle forsy by tak rozdawać. Mówicie by prezydent rzucil coś sary. Przecież z własnej kieszeni nie będzie dawał na skład. A i jak prezydent mówil, że na początku stycznia 2005 mają ruszyć prace budowlane. Czy do tego dojdzie??.Jeśli nie to z tamtych pieniędzmy można dołożyć na skład:)
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#212 Postautor: kuba » 7 listopada 2004, o 19:00

Właśnie o to chodzi ze nie moze :twisted: Zrozumcie ze miasto ma do rozdysponowania jakies pieniądze i musi je w pewien sposob zainwestowac . Prezydent lubi zuzel wiec moze zainwestowac w station zuzlowy zamiast w co innego . Może bo stadion jest wlasnoscia miasta. Jeśli dal by je do klubu to tak samo jak by dal je mi czy komus z was owszem ja jestem zadowolony ale co na to moj sąsiad !! Nie moze dac zadnych pieniędzy miasta dla klubu bo klub nie jest w zaden sposob wlasnoscia miasta . Tak jak by klub mial dawać sare np na nową fontanne na krakowskim!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#213 Postautor: Cz@rek » 7 listopada 2004, o 19:18

Najlepsze co może zrobić prezydent miasta,to robić dobry klimat
do wspierania naszego klubu,lobbing wśród potencjalnych sponsorów
i innych radnych.
To byłoby juz bardzo dużo.
W tej chwili przyjeła sie taka zasada że wchodzący do miasta inwestor
daje miastu tzw.granty(Np.Statoil,sponsorował wymiane kostki brukowej
na pl.Zamkowym,a Tesco jak wszyscy wiezdzÄ… dali "grosz"dla Monteksu)
I tu upatrywałbym naszą szansę-przychylna rada miejska czy prezydent
to skarb :!:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#214 Postautor: Talib » 8 listopada 2004, o 11:47

"I tu upatrywałbym naszą szansę-przychylna rada miejska czy prezydent
to skarb "

Pod warunkiem, że swoją przychylność traktuje serio, a nie tylko w kategoriach kiełbasy wyborczej. U nas w Łodzi z "przychylnych" prezydentów, premierów i różnej maści polityków można by zebrać ze dwie drużyny piłkarskie z rezerwami. I co? Kluby padają jeden za drugim, dopóki nie pojawi się ktoś z poza Łodzi z kasą, którą w konkretny klub zainwestuje. Kropiwnicki przynajmniej nie robi z ludzi baranów, otwarcie pokazuje, że ma sport w d...., na stadiony nie chodzi bo woli do kościoła i grube miliony wydaje np. na festiwale iluś tam kultur, czy na nikomu nie potrzebną bocznicę kolejową-muzeum łódzkiego getta. Nie wiem dokładnie jak jest w Lublinie, ale z tego co obserwuję przynajmniej jesli chodzi o żużel (który jest najpopularniejszym sportem w mieście) to chyba zbyt wiele konkretnego nie robią.

Czarek
Trener

#216 Postautor: Czarek » 8 listopada 2004, o 14:33

Gawrzyk pisze:Poza tym, że miasto wyrasta na trzeciego po kibicach i Sipmie sponsora...

A czy Sipma będzie sponsorem klubu w przyszłym roku?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#217 Postautor: Talib » 8 listopada 2004, o 17:02

Gawrzyk napisał:

"Poza tym, że miasto wyrasta na trzeciego po kibicach i Sipmie sponsora..."

Jeśli to komentarz do mojego postu: "Nie wiem dokładnie jak jest w Lublinie, ale z tego co obserwuję przynajmniej jesli chodzi o żużel (który jest najpopularniejszym sportem w mieście) to chyba zbyt wiele konkretnego nie robią." to odpowiadam.

Użyłem trybu przypuszczającego, więc zakładałem i zakładam możliwość błędnej oceny sytuacji. Natomiast sformułowanie "wyrasta" świadczy o bardzo konkretnej działalności. Może po prostu napisać: miasto zapewnia tyle i tyle % środków na działanie klubu, dzierżawi stadion (za darmo?) i daje jeszcze to i to. A tak? Drzewo też wyrasta ... kilkadziesiąt lat.

A jeśli to nie komentarz do mojego postu to mój także jest bezprzedmiotowy.

sledzio

#218 Postautor: sledzio » 8 listopada 2004, o 23:57

ale jakby oświetlenie było to coś pięknego !!! przypominają się dobre czasy Motoru jak Leigh Adams przyjechał z gośćmi i jak Hansa Nielsena żegnaliśmy to było coś !!! więc gdyby było oświetlenie w Lublinie można by się nie raz spodziewać kompletu publiczności nawet w 1 lidze na meczach ligowych !!!

Czarek
Trener

#219 Postautor: Czarek » 9 listopada 2004, o 07:40

sledzio pisze:ale jakby oświetlenie było to coś pięknego !!! przypominają się dobre czasy Motoru jak Leigh Adams przyjechał z gośćmi i jak Hansa Nielsena żegnaliśmy to było coś !!! więc gdyby było oświetlenie w Lublinie można by się nie raz spodziewać kompletu publiczności nawet w 1 lidze na meczach ligowych !!!

Kompletu publiczności w takim sensie, że wszystkie miejsca są zajęte to długo nie będzie. A to z tego powodu, że z kilku dolnych rzędów nic nie widać. Jak przeglądam zdjęcia z początku lat 90-tych, to w pierwszych rzędach siedzą ludzie, bo nie ma żadnych krat.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#220 Postautor: prt » 9 listopada 2004, o 15:11

czy dobrze mi sie wydaje, ze gdyby zainstalowac na calym stadionie krzeselka, zmniejszy sie pojemnosc obiektu? (siedzac na betonie mozna sie troche poupychac - gdy beda krzeselka, to juz chyba tylko mozna brac sie na kolana...)

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#221 Postautor: Cz@rek » 9 listopada 2004, o 20:37

prt pisze:czy dobrze mi sie wydaje, ze gdyby zainstalowac na calym stadionie krzeselka, zmniejszy sie pojemnosc obiektu? (siedzac na betonie mozna sie troche poupychac - gdy beda krzeselka, to juz chyba tylko mozna brac sie na kolana...)

Słuszna sugestia.Myślę że po zainstalowaniu krzesełek pojemność
stadionu zmniejszy sie do ok.9tys. miejsc.
Choć tak na dobrą sprawe,nie powinno sie instalować krzesełek
na min.3 dolnych rzędach.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#222 Postautor: Cooper » 9 listopada 2004, o 23:40

Uwazam, ze oswietlenie to sprawa priorytetowa dla tego stadionu i naszego klubu! Na poczatek nawet samego toru (vide Gdansk). To daje extra efekt i podnosi atrakcyjnosc widowiska o 50%, przy odpowiedniej oprawie nawet wiecej! Mozemy miec niezle show nawet w I lidze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#224 Postautor: Cooper » 9 listopada 2004, o 23:45

No wlasnie....! Czy to naprawde takie nierealne?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#225 Postautor: kdsz » 9 listopada 2004, o 23:50

Oswietlenie fajna rzecz [chocby takie zwykle latarnie jak na torach w Szwecji czy Danii], ale mi najwiekszÄ… przyjemnosc sprawiloby zdjecie tych cholernych krat rodem z zoo.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"