Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

#902 Postautor: harry » 2 listopada 2004, o 10:41

Bimmer pisze:
harry pisze:ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM.

6 stycznia 2004:
harry pisze:Jeżeli chodzi o Dadosa to jeszcze raz powtórzę, że nikt w klubie znim się nie kontaktował ani też on nie przysłał żadnej oferty.

23 grudnia 2003:
harry pisze:Dados? (...) Chłopie! Zejdź na ziemię! (...) to przed sezonem minimum 200.000,00 zł - 300.000,00 zł i w sezonie drugie tyle, to dużo drożej niż Karlsson! Tych bohaterów odsyłamy do Ostrowa

12 grudnia 2003:
harry pisze:Dużych niespodzianek bym nie oczekiwał.

Wszystko sie zgadza ale to na początku stycznia Dados sam zadzwonił do klubu i powiedział, że chce przejść ZA DARMO. Zostało wtedy do ustalenia ile chce Atlas.
Może jak Bajerski zejdzie na ziemię...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#903 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 11:04

sting126 pisze:a mnie do glowy przyszlo jeszcze jedno nazwisko - Piotr Paluch. Doswiadczony, skuteczny zawodnik, nie sadze zeby byl bardzo drogi, a na pewno stac go na to by zostac krajowym liderem TZ-u. A jego wyjazdowe osiagniecia:

Gdansk - 7 pkt
Lublin - 6+1 pkt
Rzeszow 7+1 pkt
Grudziadz - 5 pkt
Ostrow - 10 pkt
Gniezno - 13+2 pkt

i w rundzie finalowej 2 pkt. w Gdansku i po 10 w Rzeszowie i Lublinie - wiec nie najgorzej. W 44 biegach wyjazdowych zdobyl 74 pkt. (z bonusami) co dalo mu srednia 1,68 - wg mnie nie najgorzej. Z naszych krajowcow tylko Knapp zblizyl sie do takiego wyniku, wiec wg mnie mozna by sie "Bolem" zainteresowac.

Według mnie to nie jest dobry pomysł - z dwóch powodów. Po pierwsze Bolo to ikona gorzowskiego żużla - odpowiednik Huszczy w Zielonce czy Mordela u nas. Podejrzewam, ze prędzej skończy karierę niż ruszy się z Gorzowa. Po drugie ma swoje lata i czy będzie mu sie chciało jezdzic na drugi koniec Polski, żeby chociażby potrenować? Mam wątpliwości.

harry
Trener

#904 Postautor: harry » 2 listopada 2004, o 11:06

Gelo pisze:[Tę wypowiedz mogę wytłumaczyc tylko późną porą i zmęczeniem. Harry - czy jestes pewny ze sledziles wyniki z tego roku?

Śledziłem. W Gdańsku 5 i 6 p, w Lublinie na "naszym torze" 6p w Rzeszowie z nami 6p a z cytowanym przez Ciebie Gorzowem jakaś dziwna niemoc ogarnęła co poniektórych zawodników gorzowskich a i tak nie potafił z wygrać biega. Dla mnie zawiódł we wszystkich kluczowych meczach a od lidera wymaga się czego innego właśnie.

playoffy:
Maciej Kuciapa 9 (2,2,2,1,2) - Sebastian Trumiński 8 (2,1,1,1,3)/Mariusz Franków 10 (3,2,2,2,1) - dodam, że w meczu z nami Gorzów jechał w krajowym składzie i bez Palucha, a Kuciapa jechał z kontuzją.
ps. Skoro 5-7 punktów na wyjazdach nazywasz wtopami, to w takim razie, pokaż mi u nas jednego zawodnika który nie wtapiał?

1. Jeżeli już cytujesz to dodaj Sebie 4 bonusty.
2. 5-7 punktów lidera drużyny na wyjeździe jest dla mnie wtopą i koniec. Szczególnie za takie pieniądze. Jeżeli mamy kogoś ściągać to lidera a lider MUSI na wyjeździe robić minimum 10p. Siła naszej drużyny opiera się na wyrównanym skłdzie i nie mówię, że mamy prawdziwego lidera ( może w tym roku sie objawi) - przypomnę, że w tamtym roku Piszcza było stać na robienie regularnie do czasu kontuzji po 10p obojetnie czy w domu czy na wyjeździe - może w przyszłym roku się obudzi ( to i tak wielka loteria).
Chodzi mi oczywiście o lidera krajowego.
Spadam już na urlop, na razie mam już dosyć żużla - do zobaczyska!!! :lol: 8) :D
Coś popieprzyłem z tym tekstem ale nie mam czasu poprawiać. Sorki

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#905 Postautor: Spider » 2 listopada 2004, o 11:15

Ja powiem tyle. Jak by Bajerski jeździł w Lublinie i by kręcil nie złe punkty to byście się cieszyli i śpiewali.
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#907 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 11:32

Jeżeli już cytujesz to dodaj Sebie 4 bonusty.

Ale na kim te punkty robili Trumna i Franek a na kim Kuciapa? Jak to można w ogóle porównywać? - zobacz jakim skladem jechał Gorzów z nami, a jakim z Rzeszowem.
5-7 punktów lidera drużyny na wyjeździe jest dla mnie wtopą i koniec.

A dla mnie KuciapÄ™ dzieli od Trumny i Franka kanion Kolorado i koniec.
Jeżeli mamy kogoś ściągać to lidera a lider MUSI na wyjeździe robić minimum 10p.

Zawsze to powtarzam. Sęk w tym, że rynek takich zawodników bardzo się kurczy. Z pierwszoligowców takie wyniki mogą robić tylko Kuciapa i Jędrzejak - są to napewniejsi i najrówniej jeżdżący krajowi żużlowcy. Reszta, z naszymi liderami na czele jest nieprzewidywalna i bardzo chimeryczna. Knapp czy Piszcz (o Trumnie i Franku nie wspomnę) mogą z powodzeniem zakończyć mecz wyjazdowy z zerowym dorobkiem. Przypomnij sobie jak wszyscy - z Tobą na czele - klęliśmy po meczu w Gorzowie - jechaliśmy po dwa punkty a tu totalna klapa.
Siła naszej drużyny opiera się na wyrównanym skłdzie i nie mówię, że mamy prawdziwego lidera

Harry - nie ma takiej siły - dobrze wiesz, że wygrywać u siebie potrafi każdy. A siła zespołu wychodzi na wyjazdach - i tu tracimy przynajmniej połowę na wartości. Jest oczywiscie znacznie lepiej niż przed laty, ale jak pokazuje praktyka, do pierwszego miejsca mozna sobie pozwolić na dwie wyjazdowe porażki. Trzeba będzie wygrać na którymś z torów - Rzeszów Rybnik - Gorzów. Jak to zrobić - ty wiesz najlepiej.
Obawiam sie tylko, że niektóre wpisy (nie tylko Harrego) zmierzają do przekonania nas o słusznosci utrzymania obecnego składu. To byłby błąd, bo trzech naszych zawodników nie powinno miec miejsca w skladzie podstawowym. Ale to moje zdanie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#908 Postautor: ravajas » 2 listopada 2004, o 11:34

Dudi pisze:Tak jak pisał wielokrotnie Gelo nie chodzi o samo wzmocnienie nas, co o osłabienie Rzeszowa.

czyli kupić Kuciapę i posadzić go na ławę?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#909 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 11:36

ravajas pisze:
Dudi pisze:Tak jak pisał wielokrotnie Gelo nie chodzi o samo wzmocnienie nas, co o osłabienie Rzeszowa.

czyli kupić Kuciapę i posadzić go na ławę?

pozdrawia:
Rafał Borowski

chociażby po to, zeby wygrac w rzeszowie

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#910 Postautor: ravajas » 2 listopada 2004, o 11:43

przyszło mi do głowy: skoro w tym sezonie takim "słabym" składem (kontuzje, tzw. "handel" meczami, spadki formy, kłopoty sprzętowe)udało się nam wywalczyć baraże, to w przyszłym sezonie - przy założeniu, że wiekszośc z I-ligowych zespołów straci wartość - baraze moga byc niemal "z urzędu". Bo jesliby sądzic, że RKM znów będzie poza zasięgiem, to kto nam przeszkodzi? Praktyka potyczek lubelsko - rzeszowskich pozwala śmiało stwierdzić, ze nawet Rzeszów możemy pozostawić za nami. Czyli co? powtórka z historii:
1. Rybnik
2. Lublin
3. Rzeszów?

A jesli Rybnik tez będzie do objechania? No bo kto inny? Gorzów bez Hliba? Grudziądz bez Sawiny, Buczka i Puzona? Ostrów z jednym Jędrzejakiem (o ile w ogóle)?, Opole?, Krosno (no chyba, że z Mordelem ;) ).
Jak Wy zapatrujecie się na te rozważania?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#912 Postautor: Talib » 2 listopada 2004, o 12:11

Już przed sezonem 2004 napisałem i zdanie podtrzymuję, że pozyskanie Kuciapy byłoby bardzo dobrym i zapewne bardzo kosztownym rozwiązaniem. Z drugiej strony, jeśli do tego miałoby dojść to pewnie trzeba by się pozbyć jednego z seniorów: Knapp, Piszcz, Trumiński, Jeleniewski, Franków.

Ciekaw też jestem jeszcze jednej kwestii, jak na cenę Gomólskiego wpłynie przepoczwarzanie się SKS Start Gniezno w TŻ Start Gniezno, które się właśnie odbywa. Rozumiem, że zawodnik żeby jeździć w Gnieźnie, będzie musiał najpierw podpisać z nowym klubem kontrakt. Podpisać chyba może, ale chyba nie musi? Ciekaw jestem jak ta sprawa wygląda.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#914 Postautor: Talib » 2 listopada 2004, o 12:20

Tyle to ja też przeczytałem, ale zdaje mi się, że TŻ Start Gniezno musi co najmniej wypożyczyć zawodników z SKS Start Gniezno, jeśli chce żeby jeździli w Gnieźnie. Myślę, że to spore pole do popisu dla działaczy innych klubów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#916 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 12:31

Talib pisze:Już przed sezonem 2004 napisałem i zdanie podtrzymuję, że pozyskanie Kuciapy byłoby bardzo dobrym i zapewne bardzo kosztownym rozwiązaniem. Z drugiej strony, jeśli do tego miałoby dojść to pewnie trzeba by się pozbyć jednego z seniorów: Knapp, Piszcz, Trumiński, Jeleniewski, Franków.

Czy ściągniecie Kuciapy byłoby drogie niewiadomo - dopóki sie z nim nie porozmawia. A to, ze trzeba by było się pożegnać z którymś z seniorów - no cóż - najmniej żal by mi było Franka. Reszta mogłaby powalczyć o miejsce w skladzie, chociaż i Sebek i Jeleń nie gwarantują absolutnie niczego na wyjazdach.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#917 Postautor: Talib » 2 listopada 2004, o 12:32

A skąd TŻ Start Gniezno weźmie 450 tysięcy na wypożyczenie Gomólskiego z SKS Start Gniezno? A może cena ulegnie zmianie? A jak ulegnie zmianie to dlaczego akurat Gomólski ma trafić do TŻ Start Gniezno, a nie do kogoś kto zaproponuje zadłużonemu po uszy SKS lepsze warunki? Mniej niż 450 tysięcy, bo tyle za Adriana nie da nikt w Polsce, ale więcej niż może zaoferować TŻ Start Gniezno.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#918 Postautor: Talib » 2 listopada 2004, o 12:34

"Czy ściągniecie Kuciapy byłoby drogie niewiadomo - dopóki sie z nim nie porozmawia. A to, ze trzeba by było się pożegnać z którymś z seniorów - no cóż - najmniej żal by mi było Franka. Reszta mogłaby powalczyć o miejsce w skladzie, chociaż i Sebek i Jeleń nie gwarantują absolutnie niczego na wyjazdach."

Dlatego kolejność, w której wymieniłem naszych seniorów była nie przypadkowa.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#919 Postautor: Prymus » 2 listopada 2004, o 15:44

Ja mam takie pytanko do Was wszystkich.
Czy uwazacie, ze istnialaby jakakolwiek szansa na sciagniecie.... Chromika?
Moim zdaniem zawodnik solidny, mlody, waleczny- w tym sezonie pokazal ze jezdzic umie, nie raz okazywal sie liderem druzyny.
Moglby sie przydac... :wink:
Obrazek

Gość

#920 Postautor: Gość » 2 listopada 2004, o 16:25

Szanse na ściagniecie Chromika wynoszą 0,1 % !
a dlatego że Row Rybnik po spadku , oraz zapewne po odejściu Staszewskiego (choć jeszcze z tym nic nie wiadomo)
Będzie prawdopodobnie jechał składem z 2004.
a Chromik był jednym z wyrózniających sie zawodników rekinów.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#921 Postautor: jas » 2 listopada 2004, o 16:29

Chromik jezdzil chyba na kontrakcie amatorskim i na jego odejscie z Rybnika raczej nie ma szans.

A ja bylbym za sciagnieciem kogos z pary Slabon/Swiderski ze wskazaniem na tego drugiego. tory pierwszoligowe zna, jest mlody, ma ambicje, moze miec problem ze zmieszczeniem sie do skladu we Wrocku. a poza tym nie sadze, aby jego wartosc (w przeciwienstwie do Slabego)opierala sie tylko na swietnym sprzecie, ktory otrzymal we Wrocku, bo przeciez w Rawiczu tez jechal bardzo ladnie, a rakiet tam nie dostawal.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#922 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 listopada 2004, o 16:57

A ja bylbym za sciagnieciem kogos z pary Slabon/Swiderski ze wskazaniem na tego drugiego. tory pierwszoligowe zna, jest mlody, ma ambicje, moze miec problem ze zmieszczeniem sie do skladu we Wrocku. a poza tym nie sadze, aby jego wartosc (w przeciwienstwie do Slabego)opierala sie tylko na swietnym sprzecie, ktory otrzymal we Wrocku, bo przeciez w Rawiczu tez jechal bardzo ladnie, a rakiet tam nie dostawal.

W 100% sie zgadzam. Pewnie Åšwiderski ma wazny kontrakt we Wrocku wiec na wypozyczenie mozna by go sciagnac.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Pablomasa
Kontakt:

#923 Postautor: Pablomasa » 2 listopada 2004, o 17:43

tez jestem za Swiderskim.

Awatar użytkownika
fLiGiErT_MiSzCz

#924 Postautor: fLiGiErT_MiSzCz » 2 listopada 2004, o 20:27

po pierwsze primo:paru z was napisalo ze pasowalo by sciagnac wam kuciape po to by oslabic zespol z rzeszowa, rozumiem ze na wiecej sie wam nie przyda :roll: a kogo wy macie lepszego ze kuciapa mialby u was grzac lawe?
po drugie primo:ktorys natomast napisal ze kuciape mozna by bylo sciagnac tylko po to by wygrac w rzeszowie...wydaje mi sie ze proba kupna meczu byla by duzo tansza niz sprowadzenie takiego zawodnika tylko po to by niepojechal on w 1 meczu w przeciwnej druzynie....
no i wreszcie primo ultimo:po co ta debata? dobrudzki jest na 90% w rzeszowie i kroi sie extra druzyna wiec zapewniam ze nikt nawet nie mysli o pozbyciu sie kuciapy...no chyba ze ta zielonka cos namiesza :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
fLiGiErT_MiSzCz

#925 Postautor: fLiGiErT_MiSzCz » 2 listopada 2004, o 20:58

Jestem kumplem fligierta i nie jestem zarejestrowany ale chce wam kila rzeczy napisac

Po pierwsze
Rafal Dobrucki jest nasz na 90 % o to zrodlo pochodzace z naszej strony

Jak doskonale wiadomo Marma Polskie Folie Rzeszów interesuje się zawodnikiem leszczyńskich "byków" - Rafałem Dobruckim. Sam zawodnik, który w mieście nad Wisłokiem ma swojego sponsora - firmę Gór Hut nie ukrywa, że chciałby zasilić ekipę trenera Mieczysława Woźniaka...

"„To prawda byÅ‚em na poczÄ…tku tego tygodnia w Rzeszowie. SpotkaÅ‚em siÄ™ z wÅ‚odarzami Marmy, ale na razie nie mogÄ™ zdradzić konkretów" - powiedziaÅ‚ "Rafi" Dniu Rzeszowa.

Więcej na ten temat ma natomiast sponsor Rafała - Zygmunt Płodzień. "Dziś na 90% mogę powiedzieć, że Rafał trafi do Rzeszowa. Rozmowy są już mocno zaawansowane i sprawa powinna się rozstrzygnąć w ciągi najbliższych dwóch tygodni. W dalszej kolejności moja firma zabezpieczy wszystkie sprawy związane z finansowaniem Rafała, czyli wykupienie karty, (zawodnik kosztuje 37 tyś. zł. przyp red.) kontrakt i płace za punkty. Mam również pomysł na powołane do życia teamu w którym występowałby Rafał i Maciek Kuciapa" - powiedział prezes Gór Hutu Super Nowościom.

Po drugie
Jak widac ma jezdzic w teamie z Mackiem wiec nie sadze zeby maciek odzszedl
po trzecie w wywiadzie dla Tygodnika Maciek powiedzial ze w ttym sdezonie marma wywiazala sie w pelni z umowy i jesli taka mu zapewnia na przyszly sezon a raczej tak bedzie to nie odejdzie
Owszem chcialby jezdzic w elidze ale raczej zostanie u nas i bedzie walczyl o awans ze STALA
Po trzecie
Uslyszalem a nie wiem ile w tym prawdy bo nie siedze w klubie ze Peter Karlsson jest ze Stala po slowie wiec nic nie mowie ale chcialbym go w druzynie ale na razie to nic pewnego wiec sie nie ciesze

Co do was
To chcilbym abyscie rowniez zmontowali silna druzyne zeby znowu mecze Stali z Tz-em byly inrteresujace i dostarczaly emocji a takze zeby Rzeszow i Lublin walczyl o awans do eligi
Obrazek