Witam wszystkich ! jest to mój pierwszy wpis bo jak zobaczyłem co Tu wypisujecie to pomyslałem ze trzeba was troche uświadomic w niektórych kwestiach ! Co do sponsorów to trzeba liczyc na regionalnych chodz w miare niedawno start grał ze sponsorem z wawy !( przypuszczalnie wyjątek) pozostali wymieniani sponsorzy to:
Perła działała na ryku regionalnym, w tej chwili działa w całej polsce dlatego też i reklamy w telewizji ogólnopolskiej ! I dlatego jej cena tez wzrosła w sklepie

Poszła pakować flote w Górnik ale jak byscie byli na jej miejscu i mieli wybrac klub który bedzie źródłem jak najlepszej reklamy to przypuszczalnie wybrali byście Górnik. Jeśli chodzi o Pana Paszkiewicza to jak juz by cos mówił to raczej o Motorze którego jest prezesem a nie zuzlu wiec myślcie racjonalnie !!
Black Red White w pierwszej setce najlepszych firm w polsce. Wiec sprawa jasna ze jest tez kasa. Ale, ale firma należy do jechowych którzy nie interesuja sie sportem jeśli by trzeba wyłażyc te pieniadze na cele charytatywne przypuszczalnie byli by pierwsi ale nie na sport (info od byłego prezesa klubu)
Herbapol zanim by wszedł w zuzel wszedł by w Montex. Niewszedł ponieważ pojawiły sie jakies ciemne strony szefa i władza zaczeła sie nim interesowac wiec postanowił sie ze wszystkiego wycofać !
Lubella czesciowo jak wyzej była sponsore Montexu jednak wycofała sie bo szefostwo bardziej interesowała prywatyzacja firmy i zyski jakie beda mieli niz marketing teraz mozna spróbowac !!
Tesco ktos wymienił tą firme - sponsorowała Montex, zgadza sie jednak to nie było do konca tak proste ! bardziej odbywało sie to chyba na zasadzie wy nam cos dajcie to my wam damy kase ! Wszyscy wiedza ze tesco miało problem z wejsciem na lubelski rynek wiec psotanowiło wejsc lekko kuchennymi drzwiami zaczeli sponsorowac sport i robić dobre wrażenie co pozwoliło im na szybsze rozpoczecie budowy. Wybudowali sklep sponsoring sie skonczył ! Poztaym tam tez były jeszcze inne układy ale to nie ważne sprawa miedzy klubem a sklepem!
Lubelski węgiel Bogdanka z tego co czytałem to nie wszyscy wiedza ze Górnik jest zespołem należacym to bogdanki. To nie klub znalazł sponsora to sponsor Stworzył swój klub !! to powinno uciac wszelkie spekulacje dlaczego bogdanka jest w noznej a nie zuzlu
Puławskie Azoty sposnoruja piłkarzy ręcznych ale nic pozatym moze jak ktos by z nimi porozmawiał to by sie udało sa w pierwszej setce najbogatszych firm polski
Pol-Skone były sponsor Montexu. W tej chwili chyba nikogo nie sponsoruje moze jak ktos by z nimi porozmawiał to moze udało by sie ich nakłonic na sponsora strategicznego obok sipmy a sa w stanie wyłazyc spore srodki finansowe
Seat z tego co sie orjentuje to kiedys byli mocno zainteresowani sponsorowaniem zuzla.
Jednak to wszystko to jedynie nasze dywagacje. I pamietajcie ze sponsor który wejdzie w zuzel bedzie miał rozgłos tylko i wyłacznie w miastach gdzie jest zuzel i to tez tylko w kregach co sie tym interesuja. Przed zuzlem napewno jest piła nozna i górnik łeczna gdzie srodki zainwestowane w ten zepsoł zwróca sie z wieksza pewnaoscia poniewaz o góniku jest wiecej w prasie w tv i przy okazji gry z "wielkimi" polskimi klubami słychac o nich i ich sposnorach w pozstałych miastach. Przed zuzelm jest tez piłka ręczna ponieważ Montex robi rozgłos nie tylko na swoim podwórku ale w całej europie mam tu na mysli europejskie puchary w których wystepuje czy nawet które zdobył !!