Skład na sezon 2005
Hmm...
wyglada na to ze pomysl aby zatrzymac obecny sklad i zainwestowac w sprzet z wyzszej polki nie jest taki glupi. Bo jaka mamy miec konkurencje w roku przyszlym?
Rybnik... - ale juz bez swojego lidera, ktory szuka zatrudnienia w e-lidze.
Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]
Gorzow... - sa o krok od utracenia Hliba
Grudziadz - bez Buczka, Sawiny i pewnie jeszcze kogos;/
Ostrow - Jedrzejakiem interesuje sie eliga, ale moze zostanie, niestety sam wyniku nie zrobi...
Wiec poki co wyglada na to ze liga bedzie slabsza jak rok temu bo co lepszych zawodnikow konkurencji wsysa ekstraklasa.
Zobaczymy oczywiscie ile z plotek sie sprawdzi.
----
Tak przejzalem sytuacje w ekstralidze:
Gdansk:
Potrzebuje 2-3 zawodnikow
ZG:
Potrzebuje 1-2
Torun:
1-2
Cz-wa:
Chca sie wzmocnic jednym zawodnikiem
Wroclaw:
Chca sciagnac dobrego juniora, oddadza Slabonia albo Swidra
Tarnow:
Praktycznie maja sklad, ale kogos szukaja
Bydgoszcz:
Ma sklad, byc moze kogos odda [Fialek, Smith]
Leszno:
Chyba bez zmian
A na rynku nie ma prawie nikogo. Dlatego ewentualne dziury zapchaja zawodnicy z 1 ligi [Kuciapa, Jedrzejak, Hlib]. Pojda zeby sie rozwijac i zarabiac jak Buczek i Sawina.
Pierwsza Liga tez potrzebuje zastrzyku seniorow. Grudziadz, Rzeszow, Ostrow jesli chca walczyc o I czworke/e-lige musza sie wzmocnic. Krosno tez szuka wzmocnien.
Jesli nie dysponuje sie wielka kasa na transfery zwykla logika podpowiada ze nalezy po pierwsze utrzymac co sie ma, po drugie wzmocnic sie sprzetowo.
Jesli ktorys klub z 1 ligi naprawde wylozy kase, jak Gdansk rok temu, to zebysmy pekli nie podskoczymy. Natomiast jesli wszyscy beda na zwyklym poziomie finasowym mamy bardzo realne sznase na wywalczenie awansu.
wyglada na to ze pomysl aby zatrzymac obecny sklad i zainwestowac w sprzet z wyzszej polki nie jest taki glupi. Bo jaka mamy miec konkurencje w roku przyszlym?
Rybnik... - ale juz bez swojego lidera, ktory szuka zatrudnienia w e-lidze.
Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]
Gorzow... - sa o krok od utracenia Hliba
Grudziadz - bez Buczka, Sawiny i pewnie jeszcze kogos;/
Ostrow - Jedrzejakiem interesuje sie eliga, ale moze zostanie, niestety sam wyniku nie zrobi...
Wiec poki co wyglada na to ze liga bedzie slabsza jak rok temu bo co lepszych zawodnikow konkurencji wsysa ekstraklasa.
Zobaczymy oczywiscie ile z plotek sie sprawdzi.
----
Tak przejzalem sytuacje w ekstralidze:
Gdansk:
Potrzebuje 2-3 zawodnikow
ZG:
Potrzebuje 1-2
Torun:
1-2
Cz-wa:
Chca sie wzmocnic jednym zawodnikiem
Wroclaw:
Chca sciagnac dobrego juniora, oddadza Slabonia albo Swidra
Tarnow:
Praktycznie maja sklad, ale kogos szukaja
Bydgoszcz:
Ma sklad, byc moze kogos odda [Fialek, Smith]
Leszno:
Chyba bez zmian
A na rynku nie ma prawie nikogo. Dlatego ewentualne dziury zapchaja zawodnicy z 1 ligi [Kuciapa, Jedrzejak, Hlib]. Pojda zeby sie rozwijac i zarabiac jak Buczek i Sawina.
Pierwsza Liga tez potrzebuje zastrzyku seniorow. Grudziadz, Rzeszow, Ostrow jesli chca walczyc o I czworke/e-lige musza sie wzmocnic. Krosno tez szuka wzmocnien.
Jesli nie dysponuje sie wielka kasa na transfery zwykla logika podpowiada ze nalezy po pierwsze utrzymac co sie ma, po drugie wzmocnic sie sprzetowo.
Jesli ktorys klub z 1 ligi naprawde wylozy kase, jak Gdansk rok temu, to zebysmy pekli nie podskoczymy. Natomiast jesli wszyscy beda na zwyklym poziomie finasowym mamy bardzo realne sznase na wywalczenie awansu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Gość
-
Gość
skoro tak mówicie to przestają być juniorami :
e-liga :
Robert Miśkowiak
Piotr Åšwiderski
Michał Szczepaniak
Åukasz StanisÅ‚awski
Paweł Baran
David Bendzera
1-liga :
Åukasz Romanek
Daniel Jeleniewski
Marian Micał
Po uwzględnieniu odejście Buczkowskiego i Hliba to e-ligi , David Stachyra jest drugim po Rajkowskim (Gorzów) najlepszym juniorem 1ligowym.
e-liga :
Robert Miśkowiak
Piotr Åšwiderski
Michał Szczepaniak
Åukasz StanisÅ‚awski
Paweł Baran
David Bendzera
1-liga :
Åukasz Romanek
Daniel Jeleniewski
Marian Micał
Po uwzględnieniu odejście Buczkowskiego i Hliba to e-ligi , David Stachyra jest drugim po Rajkowskim (Gorzów) najlepszym juniorem 1ligowym.
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
dilucio pisze:jestem jak najbardziej za bajerskim w lublinie i cos mam dziwne przeczucie ze wzmocni on nasz sklad no ale zobaczymy JA JESTEM NA TAK!!moze sie to niektorym niepodobac ale wali mnie to!! napewno wolalbym go od starucha smitha czy jakiegos dyma czy kogos tam !!
Ja osobiście do Dyma nic nia mam ale do Bajera też
bkapusta pisze:Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]
skąd wiesz o propozycjach dla Kuciapy i Barana? możesz powiedzieć kto się nimi interesi?
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!
ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji. Facet myśli, że w Ilidze jeżdżą sami kelnerzy( podobnie myślał Franek) i bez wysiłku bedzie trzaskał komplety. A prawda jest taka, że trzeba by mu było postawić bardzo twarde warunki na zarabianie kasy bo skompromitował się w tym sezonie. Jestem pewien, że tak uznany "AS" olałby to. Poza tym obniżka tylko o 30% to i tak kosmiczne pieniądze jak na pierwszą ligę( dla niezorientowanych coś w okolicach Jędrzejaka).
- fLiGiErT_MiSzCz
harry pisze:ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji. Facet myśli, że w Ilidze jeżdżą sami kelnerzy( podobnie myślał Franek) i bez wysiłku bedzie trzaskał komplety. A prawda jest taka, że trzeba by mu było postawić bardzo twarde warunki na zarabianie kasy bo skompromitował się w tym sezonie. Jestem pewien, że tak uznany "AS" olałby to. Poza tym obniżka tylko o 30% to i tak kosmiczne pieniądze jak na pierwszą ligę( dla niezorientowanych coś w okolicach Jędrzejaka).
Bajerski bedzie z czasem "jechał " z ceną w dół...
Zaczyna z górnej półki ale zobaczymy co bedzie za miesiąc.
To zawodnik skompromitowany i powinien teraz walczyć o odbudowanie się.
Ja jakos nie jestem specjalnie uradowany faktem iz w Lublinie miallby jezdzic Bajerski, a tym bardziej Smith! Nie trzeba nam cwanikow (Bajer) i dziadygow jak Andy. Panna Bajerska swego czasu (jak mnie pamiec nie myli przed sezonem `93) miala ponoc przejsc do Motoru za ówczesny miliard. I nie skorzystala! Teraz nie chce jej tu widziec!! A tłumaczenie ze chce odbudowac forme
Å›miech na sali, chce podbudowac stan konta, rozssyÅ‚a oferty do kolejnych klubów podbijajac stawke. Nie twierdze ze Bajer nie bylby solidnym wzmocnieniem ale ja jakos nie trawie tego czÅ‚enia. Co do Smitha to moim zdaniem w ogole poroniony pomysÅ‚. Mial okazje wykazac sie u nas w II lidze i rok pozniej w I, no i nie powalil mnie swymi wystepami. Chcialbym by w naszym zespole jezdzil Åšwiderski, SÅ‚aboÅ„ albo Å. Jankowski - ale wÄ…tpliwe zeby ktorys nas zasilil. Obcokrajowiec jak dla mnie - Peter, albo Max.
Dziekuje za uwage
Dziekuje za uwage
Hollywood pisze:Po uwzględnieniu odejście Buczkowskiego i Hliba to e-ligi , David Stachyra jest drugim po Rajkowskim (Gorzów) najlepszym juniorem 1ligowym.
A Pawel MiesiÄ…c?
Jest jeszcze Sekula z Opola [w II lidze srednia biegopunktowa 1,935], ale Jego nigdy na zywo nie widzialem, wiec nie wiem czy byl taki dobry, czy przeciwnicy tacy beznadziejni
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
harry pisze:ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji.
dokladnie to mialem na mysli. Jakby bajerski u nas jezdził powiedziałbym "jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma". To klasowy zawodnik - bez dwóch zdan, ale jego dobra jazda to stara bajka. Bo sezonie ubiegłym, w którym się skompromitował, jego stawki powinny oscylować na poziomie II ligi. Jeżeli probuje się z kimkolwiek targować, to mam nadzieje, że z nasze jstrony żadnej gadki nie będzie. Jestem jednak przekonany, że z czasem trochę zmięknie. A ja i tak uważam, że lepszy byłby Kuciapa. Podejrzewam, ze cena podobna.
Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów. Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...
vonmigal pisze:bkapusta pisze:Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]
skąd wiesz o propozycjach dla Kuciapy i Barana? możesz powiedzieć kto się nimi interesi?
Kuciapa rozmawia w ZG i nie jest to zadna tajemnica [czytaj: byl tam w klubie na rozmowach ] natomiast co do Karola todo konca sam niczego nie wiem wiec moze nie bede powtarzal
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- fLiGiErT_MiSzCz
harry pisze:Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów. Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...
Oczywiście to był żart z porównaniem Truminskiego i Franka do Kuciapy. Przynajmniej mam taką nadzieję. Kuciapa w Lublinie to jeden z najlepszych pomyslów jeżeli chodzi o skład. Tak jak pisał wielokrotnie Gelo nie chodzi o samo wzmocnienie nas, co o osłabienie Rzeszowa.
Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów.
Tę wypowiedz mogę wytłumaczyc tylko późną porą i zmęczeniem. Harry - czy jestes pewny ze sledziles wyniki z tego roku?
Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...
Nie podniecam sie, bo pryszczaty nie jest w moim typie, tylko0 podchodzę racjonalnie. Co do Gorzowa - chyba strzeliles sobie samobója. Komentarz zbyteczny - oto duzo lepsze wyniki Trumny i Franka
faza zasadnicza:
Maciej Kuciapa - 8 (3,3,2,w,-) - Mariusz Franków 2 (0,1,0,-,1)
playoffy:
Maciej Kuciapa 9 (2,2,2,1,2) - Sebastian Trumiński 8 (2,1,1,1,3)/Mariusz Franków 10 (3,2,2,2,1) - dodam, że w meczu z nami Gorzów jechał w krajowym składzie i bez Palucha, a Kuciapa jechał z kontuzją.
ps. Skoro 5-7 punktów na wyjazdach nazywasz wtopami, to w takim razie, pokaż mi u nas jednego zawodnika który nie wtapiał?