Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#826 Postautor: Gość » 29 października 2004, o 17:12

W Bydgoszczy podpisali Protasiewicz , Sawina i Buczkowski !!!
Z tego wynika że z Bydgoszczy odejdzie jeden lub dwóch seniorów.

D.Fijałkowski
A.Smith
M.Robacki
J.Krzyżaniak

któryś z nich napewno odjedzie (Fijałkowski), a moze dwóch ??
Andy Smith chyba byłby dobry na 1-lige ????

ps. Grudziądz stracił 80 % swojej wartości , jeden rywal w walce o e-lige 2005 odpadł , bo nie sądze aby znacząco sie wzmocnili.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#827 Postautor: Gelo » 29 października 2004, o 17:19

Grudziądz z Buczkiem w skladzie i tak raczej nie liczyłby się w walce. Jak Józki zrealizują chociaż połowę tego co zapowiadają, bedą poza naszym zasięgiem (chyba że nasi szykują jakąś meganiespodziankę ;)). Bardzo ciężko będzie z Gorzowem i Rybnikiem. Reszta powinna być do ogrania.

Gość

#828 Postautor: Gość » 29 października 2004, o 17:30

Mi sie wydaje że zarząd będzie czekał do ostatniej chwili.
Zobaczą kto z rywali sie jak wzmocni dopiero uderzą w transfery , a może i nawet zostawią obecny skład.

TO JEST NIEWYBACZALNY BŁĄD !!!!!!!!!

Ja bym sie nie zastanawiał , już na dniach próbowałbym sciągnąć Bajerskigo i Nowaczyka , wystarczy tylko tych dwóch i mamy dużą szanse na e-lige.
Z obcokrajowcem poczekałbym jednak do ostatniej chwili.

rob7
Senior

#829 Postautor: rob7 » 29 października 2004, o 18:04

Dobrucki zostaje w Lesznie /www.przegladzuzlowy.pl/ tak wię jeśli chodzi o Bajerskiego to lepiej się pośpieszyć bo rynek zawodnikow do wziecia bedzie mały

rob7
Senior

#830 Postautor: rob7 » 29 października 2004, o 18:09

...co do sponsorów to można rozmawiać z Intrallem Polska wprawdzie kapitał rosyjski ale podukują Lublina no i branża motoryzacyjna, Cisowianka też prubuje robić kampanie ogólnopolskie, propozycja do przemyślenia przez ZARZĄD

harry
Trener

#831 Postautor: harry » 29 października 2004, o 18:36

Gelo pisze:Grudziądz z Buczkiem w skladzie i tak raczej nie liczyłby się w walce. Jak Józki zrealizują chociaż połowę tego co zapowiadają, bedą poza naszym zasięgiem (chyba że nasi szykują jakąś meganiespodziankę ;)). Bardzo ciężko będzie z Gorzowem i Rybnikiem. Reszta powinna być do ogrania.

Jeżeli chodzi o Józków to dziwne wieści dochodzą z tamtąd. Niby rewelacja a niektórzy chcą z tamtąd uciekać bo pieniądze podobno niewypłacone... :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#832 Postautor: Gelo » 29 października 2004, o 18:46

harry pisze:
Gelo pisze:Grudziądz z Buczkiem w skladzie i tak raczej nie liczyłby się w walce. Jak Józki zrealizują chociaż połowę tego co zapowiadają, bedą poza naszym zasięgiem (chyba że nasi szykują jakąś meganiespodziankę ;)). Bardzo ciężko będzie z Gorzowem i Rybnikiem. Reszta powinna być do ogrania.

Jeżeli chodzi o Józków to dziwne wieści dochodzą z tamtąd. Niby rewelacja a niektórzy chcą z tamtąd uciekać bo pieniądze podobno niewypłacone... :shock: :shock:

Ależ mnie korci, żeby Cię pociągnąć za słowo ;). Mam nadzieje, że skończy się jak zwykle i z wielkiego gadania znowu urodzi się wilk z golonką. Dobrucki kilka dni temu był już na 90% w Józkowie a juz dzisiaj chyba jednak nie. Skoro niektórzy chcą stamtąd uciekać, to moze jest to jakiś pomysł. Oby to Kuciapszczak chciał uciekać. Już argumentowałem sens sprowadzenia go do nas, chociaż podobno to "złotówa" jakich mało.

Gość

#833 Postautor: Gość » 29 października 2004, o 18:53

Wołabym całować stopy pryszczatej Marynie niż mieć Józka Kuciape w naszej drużynie

harry
Trener

#834 Postautor: harry » 29 października 2004, o 19:05

1.Mi się wydaje, że pani prezes nie zdawała sobie sprawy (jak i większość tu piszących) o kwotach które krzyczą nawet średnie gwiazdy(?) z extra czy topowe z I ligi. Dlatego nie liczyłbym na jakieś DUŻE niespodzianki. No chyba że ktoś chwyci dużego sponsora (około 800tys-1mln) i ze dwóch mniejszych po 200-300tys. Wtedy można myśleć o nazwiskach. W tamtym sezonie taką drogą poszedł Ostrów ( Jędrzejak) i co? Nawet do górnej czwórki się nie załapali.
2.Nie chodzi o KuciapÄ™
3. Priorytet to utrzymanie obecnego składu.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#835 Postautor: maestro76 » 29 października 2004, o 19:51

Priorytet to utrzymanie obecnego składu

swiete slowa-ekipe mielismy w tym sezonie w sumie calkiem niezla
chlopaki scigac sie potrafia - dosprzetowic i min. kolejne baraze w naszym zasiegu
tylko te biegi z udzialem juniorow jakos czarno widze :?
przydalby sie jakis objezdzony mlodzian(w lodzi chyba jakis niezly jest?)
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
toni

#836 Postautor: toni » 29 października 2004, o 20:08

Józki napaliły sie na Dobruckiego a on dzis zdementował wszelkie spekulacje na konferencji prasowej :lol: :lol: :lol:
Zostaje w Lesznie....

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#837 Postautor: Mars » 29 października 2004, o 20:12

na dzien dzisiejszy niema wartosciowego seniora w naszym zasiegu co mamy wziasc Burze lub Wardzale utrzymajmy lepiej ten sklad to bedziemy moze jezdzic w 1-4..
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#838 Postautor: $korzen$ » 29 października 2004, o 21:01

Harry napisal ze priorytet to utrzymanie obecnego skladu, czesciowo sie z tym zgadzam ale na pewno potrzebny jest jeden dobry senior. Nasi zawodnicy wymiataja na wlasnym torze, ale co z tego jak cieniujemy na wyjazdach i do tego potrzebny jest 1 dobry senior. Pociagnal on by caly zespol do walki bo sorry ale sam Karlsson nam meczow wyjazdowych nie wygra.

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#839 Postautor: Spider » 29 października 2004, o 21:17

Ciekawe kiedy TÅ» podpisze pierwszy kontrakt??
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#840 Postautor: Łoptymista » 29 października 2004, o 21:39

toni pisze:Józki napaliły sie na Dobruckiego a on dzis zdementował wszelkie spekulacje na konferencji prasowej :lol: :lol: :lol:
Zostaje w Lesznie....

Chciałbym napisać, ze mi przykro..., że łzy płynał mi do oczu na myśl o niepowodzeniu operacji "Józek Dobrucki". Ale jakoś ni cholery nie umiem wykrzesać u siebie współczucia :lol: :lol:
Ciekaw jestem kto z Rzeszowa dzwonił do nas. Na moje oko laika w grę wchodziłyby dwa nazwiska: Baran lub Rempała.Trojanowskiego o takie rzeczy nie podejrzewam, bo nie wygląda na faceta, który byłby w stanie ustalić numer kierunkowy do Lublina (przynajmniej nie przed pierwszymi śniegami).
A jeśli chodzi o priorytet harrego czyli utrzymanie paki to jest to postulat słuszny... ale jeszcze słuszniej byłoby zatrudnić jakiegoś jeszcze jednego, nowego, ponadprzeciętnego misia. Najlepiej takiego, który lubi się ścigać, inwestować w sprzęt i nie ma obaw, że utopi się w kieliszku.

meesha
Trener
Kontakt:

#841 Postautor: meesha » 29 października 2004, o 23:32

Mi się wydaje, że pani prezes nie zdawała sobie sprawy (jak i większość tu piszących) o kwotach które krzyczą nawet średnie gwiazdy(?) z extra czy topowe z I ligi.
A to wszystko dzięki zajebistym pomysłom naszej ukochanej żużlowej centrali, typu ZZ. Rynek się kurczy i nie ma się co dziwić jeśli wystarczy 3 (słownie: trzech) seniorów w drużynie, żeby odjechać mecz. Jeszcze parę lat temu w dziesięciu drużynach I ligi (dzisiejszej Ekstraligi choć nie wiem jaka tam ona ekstra...) jeździło w ciągu sezonu około 120 żużlowców. W ostatnim sezonie może z 80 (tak na oko, nie chce mi się tego sprawdzać). Konkurencji na rynku prawie żadnej. Oby tak dalej...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#842 Postautor: Lublin_Fan » 29 października 2004, o 23:37

Grudziądz w tej chwili jest kompletnie w rozsypce. Sawina i Buczek to ich najlepsi zawodnicy. Obawiam się, że w takiej sytuacji beda starali sie wyrwać za wszelką cene Knappa.....

Pozdr.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#843 Postautor: KubuÅ› » 30 października 2004, o 00:39

Lublin_Fan pisze:Grudziądz w tej chwili jest kompletnie w rozsypce. Sawina i Buczek to ich najlepsi zawodnicy. Obawiam się, że w takiej sytuacji beda starali sie wyrwać za wszelką cene Knappa.....

Pozdr.

Do tego jeszcze prawdopodobnie Mariusz Puszakowski bedzie jezdzil w Apatorze bo jak gdzies czytalem to Jan Zabik chetnie by go widzial w skladzie na ten sezon.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#845 Postautor: Gelo » 30 października 2004, o 09:48

Ponieważ Grudziądz jest w rozsypce, to ja o Grzecha jestem spokojny. Po co miałby tam iść? Żeby samemu robic punkty? Chyba juz to przerabiał w roku 2002, po ktorym musiał się czym prędzej ewakuować. Teraz jazda w Grudziądzu byłaby uwstecznieniem, u nas przynajmniej teoretycznie ma perspektywy na jazdę z najlepszymi

meesha
Trener
Kontakt:

#847 Postautor: meesha » 30 października 2004, o 10:13

sting126 pisze:tylko wez pod uwage, ze z tych 120 to moze polowa sie naprawde nadawala. A reszta? Zawodnicy w stylu Jankowski (Krzysztof), Zielinski, Lowicki, Owizyc, Wieczorek, Szewczyk, Pawelec, Kornacki, Krotysz, Piekaerski i cala masa innych gwiazd ktore na dobra sprawe nigdy nie powinny znalezc sie w skladach ligowych druzyn...
Ja bym jednak nie był tak radykalny w tych sądach. Wielu było takich, którzy z pozoru nic nie znaczyli, a potrafili decydować o wyniku meczu. Albo po kilku latach mizerii nagle nie wiadomo skąd łapali świetną formę (np. Robert Jucha - w '92 też byś o nim powidział to co o powyższych, a następne dwa sezony miał super). Więc czemu ich od razu przekreślać. Wspomniałeś Owiżyca - jak dla mnie kawał historii ligowego żużla :D No ale teraz mamy samych super profesjonalistów. Trudno teraz prorokować w którą stronę to wszystko pójdzie. Pażywiom, uwidim... Ja jednak niezbyt kolorowo to widzę :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#848 Postautor: Gelo » 30 października 2004, o 11:46

WracajÄ…c do tematu - czy wiadomo co z Nowaczykiem?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#850 Postautor: Gelo » 30 października 2004, o 13:23

Nie zazdroszcze teraz Grzechowi. Niech lepiej nie szaleje ze stawkami, bo moze zostać na lodzie. W grudziądzi bedzie sie scigał najwyżej o utrzymanie, widzów bedzie zdecydowanie mniej, a Bydgoszcz, którą mógł używać jako straszaka na naszych działaczy juz ma skład. Niech lepiej podpisze u nas i przestanie się wygłupiać. Zacznie zdobywać regularnie po 10-12 punktów to będzie mógł żądać. Ale póki co zalecałbym pokorę.
Ostatnio zmieniony 30 października 2004, o 14:09 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.