ravajas pisze:nie chcę tu mądrkować, ale co będzie jeśli Bajer będzie zdobywał w kazdym meczu dwucyfrówki? Mnie się wydaje, że to wariant możliwy, bo z kim on się będzie miał ścigać w I lidze?
pozdrawia:
Rafał Borowski
Zgadzam się w całej rozciągłości. Ja pisałem, sam nie przepadam za Bajerskim, ale przekonany jestem, że... oto właśnie został (jeśli już został) zakontraktowany lider Motoru Lublin na sezon 2005. Nie ma co porównywać klasy Bajerskiego do żadnego z naszych miejscowych chłopaków. Wystarczy spojrzeć na wyniki Bajerskiego (oprócz jego ostatniego sezonu).
I uważam podobnie jak Ravajas, że Bajerski w I lidze to zawodnik na min. 10 punktów w każdym meczu. Przypominam niedowiarkom, że Bajerski to jeszcze nie tak dawny uczestnik GP.
Jego średnie z ostatnich 4 sezonów:
2001 Apator Toruń e-liga (20 miejsce) 1,865
2002 Apator Toruń e-liga (10 miejsce) 2,144
2003 Apator Toruń e-liga (21 miejsce) 1,833
2004 Apator Toruń e-liga (43 miejsce) 1,177
Z powyższego widać (nie biorąc pod uwagę jego dość mizernego ostatniego sezonu, ale sam Bajerski przyznaje, że idzie do I ligi by odbudować formę), że w I lidze powinien mieć średnią min. 1,800x1,3 a więc w okolicach 2,300 pkt!!!
Chyba nie mieliśmy do tej pory takiego zawodnika, prawda?
lucki73
PS. Animozje odłóżmy na bok, bo rzeczywiście jest dość konfliktowy, ale umiejętności żużlowych odmówić facetowi absolutnie nie można.