Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#726 Postautor: Gość » 27 października 2004, o 11:01

To że ktoś nie lubi Bajerskiego , nie znaczy że ma kwestionować jego umiejętności.Ten sezon był dla niego nieudany , bo miał kłopty sprzętowe i osobiste.Nie mówie żeby go ściągać do Lublina , ale to bardzo dobry , waleczny i widowiskowo jeżdżacy zawodnik.

Siwek Patataj

#727 Postautor: Siwek Patataj » 27 października 2004, o 11:16

Ja też za Bajerskim nie przepadam, ale myślę, że przy odpowiednio skonstruowanym kontrakcie, mógłby być śmiało liderem Motoru w przyszłym sezonie. Nie ma co się oszukiwać: Bajerski na żużlu jeździć umie, nie zapomniał tego w ciągu jednego sezonu. Ograniczyć mu tylko "paszę", kazać mu trochę schudnąć i myślę, że 10 punkcików w każdym meczu dla Bajerskiego jest bez problemu do osiągnięcia.

Porównywanie Frankowa z Bajerskim uważam za wyjątkowo nietrafne. Trzeba być ślepym, by w ogóle próbować porównywać tych dwóch zawodników. Wystarczy spojrzeć nie tylko na osiągnięcia, ale na technikę, sylwetkę na motocyklu, zaplecze sprzętowe etc. Wg mnie nie ma porównania. Wszystko przemawia na korzyść Bajerskiego.

Choć rzeczywiście należy wziąć pod uwagę, że gdy Trumiński z Bajerskim zajdą sobie za skórę, to będziemy mogli wydzielić sekcję boksu z Motoru Lublin i odnosić nie małe skukcesy na tym polu :-)

I dlatego nie wiem, czy dobrym pomysłem byłoby ściąganie do Motoru Bajerskiego. Ale .... rozważyłbym taką ewentualność.

lucki73

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#728 Postautor: Apocalips » 27 października 2004, o 11:31

Niech Go tylko biedaka nie pobiją.... Żużel to nie jest sport dla mamisynków...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#729 Postautor: Kiry » 27 października 2004, o 13:53

Sezon ogórkowy :lol: gdybiemy sobie , to i ja swoje 3 grosze wrzuce.

Jestem jak najbardziej za Bajerkiem w Lublinie. Zawodnik bardzo podobny do Śledzia, czytaj gwarant punktów zarówno u siebie jak i na wyjazdach i to na poziomie dwucyfrowym. Oczywiscie przy odpowiednio przygotowanym zapleczu sprzetowym - pole do popisu dyrekcji i odpowiednio skonstruowany kontrakt. Kolejny argument za to brak odstepnego - Bajerski najprawdopodobniej jest do wziecia za 0 pln.

A co do odbudowy w lidze niżej - czy tą droga nie poszli Kosciecha i Chrzanowski?? Moze to torunska metoda, kto wie :)
Wydaje mi się ze Bajer ma ambicje udowodnić swoją wartość kilku osobom które przekresliły go jako zawodnika, w końcu to zawodnik jezdzacy całkiem niedawno w GP. A jazdy się nie zapomina, potrzebna jest tylko motywacja do niej.
Obrazek

Sober
Senior

#730 Postautor: Sober » 27 października 2004, o 14:25

Jest bardzo podobny do Sledzia. Wkoncu Darek tez jezdzil w GP. Chcecie kolejnego takiego zawodnika? ;]

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#731 Postautor: bkapusta » 27 października 2004, o 14:35

Hehe tak to ze jest podobny do SLEDZIA to powazny argument na TAK :lol:

Opanujcie sie;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#732 Postautor: Kiry » 27 października 2004, o 14:44

bkapusta pisze:Hehe tak to ze jest podobny do SLEDZIA to powazny argument na TAK :lol:

.. zawodnika ocenia się jednak po ostatnim występie ... sporo w tym prawdy jak widać..

Jakoś mnie nie przekonałes, może popatrz moze troche w programy, troszke w staty na http://www.tzlublin.com i wtedy przekonaj mnie ze przykład Śledzia jest nietrafiony.

Shack
Administrator

#733 Postautor: Shack » 27 października 2004, o 15:55

Manback pisze:Jest bardzo podobny do Sledzia. Wkoncu Darek tez jezdzil w GP. Chcecie kolejnego takiego zawodnika? ;]

oczywiscie ze tak, chce takiego zawodnika jak Śledź, po to aby robil 10 punktów w meczu. Może nawet nikogo nie wyprzedzić w zyciu na dystansie.

Sober
Senior

#734 Postautor: Sober » 27 października 2004, o 16:34

Shack pisze:
Manback pisze:Jest bardzo podobny do Sledzia. Wkoncu Darek tez jezdzil w GP. Chcecie kolejnego takiego zawodnika? ;]

oczywiscie ze tak, chce takiego zawodnika jak Śledź, po to aby robil 10 punktów w meczu. Może nawet nikogo nie wyprzedzić w zyciu na dystansie.

Ta i zeby nie przyjezdzal na mecze, i calkowicie olewal klub? Potrzebujemy młodych zawodnikow z ambicjami, a nie starych zawodnikow, ktorym zalezy tylko na kasie....
Ostatnio zmieniony 27 października 2004, o 16:46 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

Siwek Patataj

#735 Postautor: Siwek Patataj » 27 października 2004, o 16:44

Manback pisze:
Shack pisze:

Ta i zeby nie przyjezdzal na mecze, i calkowicie olewal klub? Potrzebujemy młodych zawodnikow z ambicjami, a nie starych dziadow, ktorym zalezy tylko na kasie....

Manback, aż boję się co o sobie będziesz myślał, gdy będziesz miał owe 29 lat. Bajerski stary dziad :-), dobre... młokosie :-) :-) :-)

lucki73

Sober
Senior

#736 Postautor: Sober » 27 października 2004, o 16:47

lucki73 pisze:
Manback pisze:
Shack pisze:

Ta i zeby nie przyjezdzal na mecze, i calkowicie olewal klub? Potrzebujemy młodych zawodnikow z ambicjami, a nie starych dziadow, ktorym zalezy tylko na kasie....

Manback, aż boję się co o sobie będziesz myślał, gdy będziesz miał owe 29 lat. Bajerski stary dziad :-), dobre... młokosie :-) :-) :-)

lucki73

no moze troche przesadzilem ;) Myslalem ze jest z 5 lat starszy... Co nie zmienia faktu ze jestem nadal przeciw sciaganiu tego zawodnika...
PS. młokosie? :twisted:

Shack
Administrator

#737 Postautor: Shack » 27 października 2004, o 17:22

Manback pisze:Ta i zeby nie przyjezdzal na mecze, i calkowicie olewal klub? Potrzebujemy młodych zawodnikow z ambicjami, a nie starych zawodnikow, ktorym zalezy tylko na kasie....

nie szalej, z Twoimi przekonaniami powinno sie wytruć wszystkich zawoników po 30stce. To, że Śledź okazał sie pazerą nie oznacza ze będzie nim Bajer.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#738 Postautor: Kiry » 27 października 2004, o 17:38

Shack pisze:
Manback pisze:Ta i zeby nie przyjezdzal na mecze, i calkowicie olewal klub? Potrzebujemy młodych zawodnikow z ambicjami, a nie starych zawodnikow, ktorym zalezy tylko na kasie....

nie szalej, z Twoimi przekonaniami powinno sie wytruć wszystkich zawoników po 30stce. To, że Śledź okazał sie pazerą nie oznacza ze będzie nim Bajer.

Poza tym człowiek uczy sie na bledach i ludzie wladający klubem z każdym sezonem uczą się czego nie należy robic w przypadku podpisywania kontraktów z zawodnikami...
Wysuwając jego kandydature (jak dla mnie byłaby to propozycja nr 1) tylko gdybie sobie. Poza tym od złozenia propozycji zawodnikowi do podpisania kontraktu jest barrrrrdzo długa droga...

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#739 Postautor: fcb » 27 października 2004, o 17:56

ja mam tylko pytanie czyz tego naszego gdybania cos będzie czy nie? bo wiecie gdybać możemy sobie o hampelu walsaku w lublinie. Wiecie ja sądze że dobrze by było gdyby się ktoś z klubu wypowiedział. Co wy na to? a co myslicie o Burzy z Tarnowa?
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Miras

#740 Postautor: Miras » 27 października 2004, o 18:05

W stolicy Podkarpacia nie próżnują! Trwają negocjacje z zawodnikami, ustalany jest program przygotowań do nowego sezonu. Jak się okazuje do klubu przychodzą oferty od zawodników z niemal całej Polski. "Mogę zapewnić, że drużyna, którą kompletujemy, będzie mocna. Plany mamy ambitne. Interesuje nas awans do ekstraligi" - powiedziała Nowinom Marta Półtorak, prezes Marmy Polskie Folie.

Trwają zaawansowane negocjacje z zawodnikami. Otrzymaliśmy oferty od czołowych polskich żużlowców występujących w klubach ekstraligi - dodaje prezes.

Coraz głośniej mówi się w Rzeszowie, iż jednym z zawodników, który miałby zasilić szergi Marmy jest Rafał Dobrucki. Rafał po turnieju w Tarnowie przyjechał do miasta nad Wisłokiem i odbył już wstępne rozmowy z miejscowymi działaczami.

"Prowadzimy również rozmowy z zawodnikami zagranicznymi. Reasumując staramy się profesjonalnie załatwić wszystkie sprawy" - tłumaczy Marta Półtorak.

Za GC Nowiny

Napewno was to zainteresuje. :wink:
Pozdrawiam

Sober
Senior

#742 Postautor: Sober » 27 października 2004, o 18:14

Miras pisze:
W stolicy Podkarpacia nie próżnują! Trwają negocjacje z zawodnikami, ustalany jest program przygotowań do nowego sezonu. Jak się okazuje do klubu przychodzą oferty od zawodników z niemal całej Polski. "Mogę zapewnić, że drużyna, którą kompletujemy, będzie mocna. Plany mamy ambitne. Interesuje nas awans do ekstraligi" - powiedziała Nowinom Marta Półtorak, prezes Marmy Polskie Folie.

Trwają zaawansowane negocjacje z zawodnikami. Otrzymaliśmy oferty od czołowych polskich żużlowców występujących w klubach ekstraligi - dodaje prezes.

Coraz głośniej mówi się w Rzeszowie, iż jednym z zawodników, który miałby zasilić szergi Marmy jest Rafał Dobrucki. Rafał po turnieju w Tarnowie przyjechał do miasta nad Wisłokiem i odbył już wstępne rozmowy z miejscowymi działaczami.

"Prowadzimy również rozmowy z zawodnikami zagranicznymi. Reasumując staramy się profesjonalnie załatwić wszystkie sprawy" - tłumaczy Marta Półtorak.

Za GC Nowiny

Napewno was to zainteresuje. :wink:

Portki nam się trzęsą...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#743 Postautor: Lublin_Fan » 27 października 2004, o 20:22

Ależ afera....
Wielu zawodników w celu podbicia swojej ceny zaczyna negocjacje z kilkoma klubami.
A że w Rzeszowie chce startować cała plejada gwiazd to nic nowego ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#744 Postautor: Gelo » 27 października 2004, o 23:07

Lublin_Fan pisze:Ależ afera....
Wielu zawodników w celu podbicia swojej ceny zaczyna negocjacje z kilkoma klubami.

Pozdr.

pewnie - przeciez gwiazdy startują tam co roku. kolejny dream team trzeba zbudować - ciekawe czy znowu na papierze

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#745 Postautor: boxing » 27 października 2004, o 23:39

Gelo pisze:
Lublin_Fan pisze:Ależ afera....

Pozdr.

pewnie - przeciez gwiazdy startują tam co roku. kolejny dream team trzeba zbudować - ciekawe czy znowu na papierze

Jozki niech sie zastanowia nad utworzeniem druzyny rezerw bo jak przyjda do nich gwiazdy E-ligi to Kuciapom i Rempalom zostanie jazda tylko na treningach :D a tak sobie pojezdza chociaz z Gnieznem czy Lwowem w 2 lidze w Marmie II Rzeszow :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#746 Postautor: Talib » 28 października 2004, o 09:42

"W stolicy Podkarpacia nie próżnują! Trwają negocjacje z zawodnikami, ustalany jest program przygotowań do nowego sezonu. Jak się okazuje do klubu przychodzą oferty od zawodników z niemal całej Polski. "Mogę zapewnić, że drużyna, którą kompletujemy, będzie mocna. Plany mamy ambitne. Interesuje nas awans do ekstraligi" - powiedziała Nowinom Marta Półtorak, prezes Marmy Polskie Folie.

"Prowadzimy również rozmowy z zawodnikami zagranicznymi. Reasumując staramy się profesjonalnie załatwić wszystkie sprawy" - tłumaczy Marta Półtorak. "

Meldunek z ostatniej chwili:

Wczoraj wieczorem na ulicy Hetmańskiej 69 doszło do gorszących scen. Jason Crump, Tony Rickardsson, Antonio Lindbaeck wraz z braćmi Gollobami, Pawłem Hlibem i Krzysztofem Buczkowskim uczestniczyli w karczemnej bójce z użyciem przedmiotów niebezpiecznych dla zdrowia i życia. Powodem awantury były oczywiście kontrakty, a właściwie chęć ich podpisania z rzeszowskim klubem...

Pani Marto, może warto byłoby najpierw zatrzymać w klubie Macieja Kuciapę, a dopiero potem zatrudniać pół ekstraligi...

Czarek
Trener

#747 Postautor: Czarek » 28 października 2004, o 10:36

"Wczoraj wieczorem na ulicy Hetmańskiej 69 doszło do gorszących scen. Jason Crump, Tony Rickardsson, Antonio Lindbaeck wraz z braćmi Gollobami, Pawłem Hlibem i Krzysztofem Buczkowskim uczestniczyli w karczemnej bójce z użyciem przedmiotów niebezpiecznych dla zdrowia i życia. Powodem awantury były oczywiście kontrakty, a właściwie chęć ich podpisania z rzeszowskim klubem..."

Szybciej dojdzie do takiej sytuacji w Rzeszowie, niż Lublin zbuduje zespół, który tak jak w 1989 r. (lub jak Gdańsk w tym) zdobędzie awans.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#748 Postautor: Talib » 28 października 2004, o 10:43

Kolega szerzy defetyzm! I powinien udać się na rekolekcje do Proboszcza z Tulczyna. Pożyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#749 Postautor: ravajas » 28 października 2004, o 10:58

Talib pisze:Kolega szerzy defetyzm! I powinien udać się na rekolekcje do Proboszcza z Tulczyna. Pożyjemy, zobaczymy.

czy słowo defetym pochodzi od defekować? ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. A szkoda, że motocykle nie defekują na torze hehh :D

Awatar użytkownika
Mrucky

#750 Postautor: Mrucky » 28 października 2004, o 11:19

Talib pisze:Trwają zaawansowane negocjacje z zawodnikami. Otrzymaliśmy oferty od czołowych polskich żużlowców występujących w klubach ekstraligi - dodaje prezes.

Widomo że w ten sposób się troszke "mobilizuje" swoich zawodników, żeby ich wymagania nie były nie wiadomo jakie.

Ale faktem jest że różnicy zawodnicy przysyłają do klubu oferty. Tyle tylko że to nic nowego bo tak jest co roku.