Stadion
Re: Stadion
Nagel nie.
Nagel ma ważny kontrakt z Gorzowem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
pewnie Lewandowski będzie uczył naszych jazdy w Toruniu :)
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Nagle przecież już się wypowiedział, że będzie jeździć w przyszłym sezonie w Gorzowie, bo ma tam podpisany kontrakt. Ten jednak kończy się w 2027 roku. Nie ma się co czarować, że może chodzić o coś innego, bo nie mamy wspólnych interesów. No chyba że Łodzi tak bardzo zależało na Jaworskim, a Motor nie zgodził się na wypożyczenie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To o kim pisałeś?
To może Dan Thompson na U24.
Ja rozumiem, ze każdy teraz chce znaleźć swojego Bena Cooka, ale zachowajmy jakieś resztki rozsądku
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
KrzyczącyK1b1c pisze:To o kim pisałeś?
Drogą eliminacji możliwych wspólnych interesów wychodzi na Nagela, ale od sezonu 2028. Trzeba pamiętać, że Witek jest… osobliwą postacią i po prostu szukał argumentu, żeby się nie zgodzić na jazdę Motoru w Łodzi
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W sumie nie wiemy totalnie co było kością niezgody między Kępą i Don Vito.
Witek to taki gość który w życiu słowa prawdy nie powiedział także z tego wywiadu ewidentnie wychodzi że poszło o kasę. Tylko i wyłącznie. Mam szczerą nadzieję że przy tym wypożyczeniu Pan Kępa mu trochę przytnie drzwiami palce do futryny i coś się wyłoży na ostatniej prostej... Oczywiście bez związku z finansami ;);)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
A może chcieli to załatwić stroną " polityczną" z " mniejszym udziałem" Witka i mości pan się obraził.
Jeśli stadion jest wynajęty, to miasto nie za bardzo może go wynająć drugi raz komu innemu - w grę wchodzi tylko podnajem, czyli umowa podnajemcy z najemcą.
O ile to jest rzeczywiście najem, a nie podobna do najmu umowa o czasowe korzystanie, w określonych dniach i godzinach. Wtedy Witek miałby do gadania tyle, co nic.
Ja z tych jego zaklęć rozumiem tyle, że jego zdaniem Kępa zrobił coś, czego miał nie zrobić, np. nie łowić sponsorów w Łódzkiem. I dowiedział się, że Kępa zjadł obiad z prezesem jakiejś warszawskiej spółki pochodzącym ze Zgierza i uznał to za złamanie umowy.
Oczywiście tylko spekuluję.
O ile to jest rzeczywiście najem, a nie podobna do najmu umowa o czasowe korzystanie, w określonych dniach i godzinach. Wtedy Witek miałby do gadania tyle, co nic.
Ja z tych jego zaklęć rozumiem tyle, że jego zdaniem Kępa zrobił coś, czego miał nie zrobić, np. nie łowić sponsorów w Łódzkiem. I dowiedział się, że Kępa zjadł obiad z prezesem jakiejś warszawskiej spółki pochodzącym ze Zgierza i uznał to za złamanie umowy.
Oczywiście tylko spekuluję.
https://jawnylublin.pl/budzet-lublina-2 ... raniczone/
mamy już jakiegoś prywatnego inwestora co nam dosypie na ten stadion pare złotych?
mamy już jakiegoś prywatnego inwestora co nam dosypie na ten stadion pare złotych?
Można kolejny rok powtórzyć - im szybciej Łódź pozbędzie się Witka tym lepiej dla tego klubu. Przecież ten gość ma jawną satysfakcję, że się nie dogadał z Kępą, utarł nosa gówniarzowi, nie tak się robi interesy ze mną, nie tak.
120 dni od 23 lipca to będzie jakoś 20 listopada i od tego 9 miesięcy to jest 20 sierpnia 2027. To moglibyśmy całą zasadniczą pojechać jeszcze na Z5.
toinoja pisze:Według przepisów termin to 120 dni, czyli u nas miasto powinno podpisać umowę z Texom do dwudziestego któregoś tam października.
A potem Texom ma 9 miesięcy na zdobycie wszystkich pozwoleń, uzgodnień z instytucjami.
120 dni od 23 lipca to będzie jakoś 20 listopada i od tego 9 miesięcy to jest 20 sierpnia 2027. To moglibyśmy całą zasadniczą pojechać jeszcze na Z5.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Można kolejny rok powtórzyć - im szybciej Łódź pozbędzie się Witka tym lepiej dla tego klubu. Przecież ten gość ma jawną satysfakcję, że się nie dogadał z Kępą, utarł nosa gówniarzowi, nie tak się robi interesy ze mną, nie tak.
Tanio skóry nie sprzeda.
Jeśli dwuznaczność ze „skórą” zamierzona, to gratuluję - trafione w punkt.
Ale Witold chyba kupował, nie sprzedawał.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
kdsz pisze:Ale Witold chyba kupował, nie sprzedawał.
Tym bardziej zna uczciwą cenę.
Niestety, ale między Witkiem a Kubą jest różnica pokoleń, a Wicio jest z tych, co biznesowo przetrwali zmianę ustrojową, specyficzny typ biznesmana.
kdsz pisze:Ale Witold chyba kupował, nie sprzedawał.
Łowił.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Przynajmniej uniknęliśmy wszechobecnych portretów Heleny Skrzydlewskiej na naszych meczach.
Cooper pisze:Przynajmniej uniknęliśmy wszechobecnych portretów Heleny Skrzydlewskiej na naszych meczach.
Dlatego jedziemy w Tarnowie ha ha pewnie poszło o brak odpowiednio eksponowanej miejscówki na meczach Motoru.
Cooper pisze:120 dni od 23 lipca to będzie jakoś 20 listopada i od tego 9 miesięcy to jest 20 sierpnia 2027. To moglibyśmy całą zasadniczą pojechać jeszcze na Z5.
To może jeszcze się ekstraliga zlituje i pojedziemy przyszły sezon na Z5? Skoro i tak się chyba nie zapowiada że będą coś robić już po tym sezonie na obiekcie. Przecież nawet fundusze nie są uwzględnione na to...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No jeśli jest już klepnięte z Tarnowem to raczej myślę, że nie.
KrzyczącyK1b1c pisze:No jeśli jest już klepnięte z Tarnowem to raczej myślę, że nie.
Oficjalnych informacji wziąć nie ma...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Przecież stadion musi być klepnięty niezależnie od tego od kiedy zaczniemy z niego korzystać. Raz że wymogi licencyjne etc, a dwa że na pewno chodzi też o presję na rozpoczęcie prac w Lublinie.
Natomiast nie podzielam optymizmu i ja bym próbował jeszcze większość meczów pojechać w 2027 na Z5.
Natomiast nie podzielam optymizmu i ja bym próbował jeszcze większość meczów pojechać w 2027 na Z5.