Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Przecież Stepniewski powiedział, że wszyscy zawodnicy nie mają płacone od 12! spotkań.
Falubazowi brakuje na ten moment zdaje się 4 baniek. Przecież to nie są zaległości w stosunku do Hurysza czy McDiarmida.
Falubazowi brakuje na ten moment zdaje się 4 baniek. Przecież to nie są zaległości w stosunku do Hurysza czy McDiarmida.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ależ to byłby plot twist. Włókniarz podbiera zawodników Falubazowi, zatwierdza ich do startu i wystawia do dwumeczu o 7. miejsce. Dwumeczu oczywiście ze zdziesiątkowanym Falubazem.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
I na koniec prezes mówiący że od początku był taki plan tylko Staszewski to blokował :D
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Ale by się działo na trybunach w Zielonej;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Niestety raczej żużlowcy nie mają takich jaj, żeby napisać taki wniosek.
Zagar miał ;)
Nie jest to raczej kwestia jaj tylko (braku) szansy na odzyskanie hajsu. Dlatego pisałem, że Włókniarz musiałby choć trochę pokryć stratę, żeby skłonić kogoś do takiego ruchu. Aczkolwiek rozmawiamy o totalnej abstrakcji. Wlokniarz nie zrobił nic żeby się utrzymać.
Ale - zostaje jeszcze baraż i tu się może niespodziewanie zrobić ciekawie, jeśli pojawi się opcja zakontraktowania paru dobrych grajków w przykładowym Poznaniu :)
Ale - zostaje jeszcze baraż i tu się może niespodziewanie zrobić ciekawie, jeśli pojawi się opcja zakontraktowania paru dobrych grajków w przykładowym Poznaniu :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ale przeciez rozwiązanie kontraktu nie zwalnia Falubazu z obowiązku uregulowania zaległości w stosunku do zawodnika. Jeśli Falubaz chciałby dostać licencję, to i tak musiałby zawodników spłacic. To nie jest przecież hajs pod stołem czy z jakieś umowy sponsorskiej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Oczywiście, niemniej lepiej nie iść na skarge jak nie trzeba :) Dlatego tylko jakby Czewa podsypała to może by się taka szansa pojawiła.
Flagg pisze:Ale przeciez rozwiązanie kontraktu nie zwalnia Falubazu z obowiązku uregulowania zaległości w stosunku do zawodnika. Jeśli Falubaz chciałby dostać licencję, to i tak musiałby zawodników spłacic. To nie jest przecież hajs pod stołem czy z jakieś umowy sponsorskiej.
W Falubazie szykuje sie zmiana wlasciciela (jesli go kibice jeszcze nie zrazili), wiec byc moze mogli by nie zaplacic? Nie wiem jak to prawnie wyglada.
go! pisze:Flagg pisze:Ale przeciez rozwiązanie kontraktu nie zwalnia Falubazu z obowiązku uregulowania zaległości w stosunku do zawodnika. Jeśli Falubaz chciałby dostać licencję, to i tak musiałby zawodników spłacic. To nie jest przecież hajs pod stołem czy z jakieś umowy sponsorskiej.
W Falubazie szykuje sie zmiana wlasciciela (jesli go kibice jeszcze nie zrazili), wiec byc moze mogli by nie zaplacic? Nie wiem jak to prawnie wyglada.
Ale klub i spółka zostają te same. Musieliby utworzyć zupełnie nowy twór prawny. Ale wtedy zaczynaliby od KLZ.
I od sezonu 2028.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zdementowane już dawno przez Stępniewskiego.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A sorka, to jestem dzisiaj z newsami nie na czasie :D
- niespokojny
- Trener
https://www.instagram.com/reel/Dc9BXNtg ... U0NWs4ZzBr
Wysyp patusów. Obrażanie, wyzwiska, agresja to teraz norma. Cnotliwa posłanka szczeka w sejmie. Ośmielone chamstwo doszło do głosu. Zwrócenie uwagi, albo trąbnięcie od razu wywołuje agresje, która ma ukoić niskie ego. Jakieś tępaki myślą że ich krzyki i wulgaryzmy mobilizują bardziej niż 10 k za punkt. Dokąd ten kraj zmierza?
Wysyp patusów. Obrażanie, wyzwiska, agresja to teraz norma. Cnotliwa posłanka szczeka w sejmie. Ośmielone chamstwo doszło do głosu. Zwrócenie uwagi, albo trąbnięcie od razu wywołuje agresje, która ma ukoić niskie ego. Jakieś tępaki myślą że ich krzyki i wulgaryzmy mobilizują bardziej niż 10 k za punkt. Dokąd ten kraj zmierza?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ciekawe kiedy u nas przejdziemy do tego etapu, bo w kwestii dopingu już nam się momentami udaje, teraz czas na "rozmowy" z zawodnikami.
Kto Waszym zdaniem będzie IMŚ? Patrząc obiektywnie, w ostatnich tygodniach Lambert jest najlepszym żużlowcem na świecie, co potwierdza w każdym kolejnym turnieju SGP i podczas finału DPŚ. Ostatnia runda odbędzie się na jego domowym torze, więc moim zdaniem może przegrać tylko z samym sobą. Ciekawe jak sobie poradzi z rolą faworyta. Zmarzlik ostatnie dwie rundy w Toruniu wygrał, a w 2023 był drugi za potężnym Martinem Vaculikiem, ale jego forma nie jest ostatnio szczególnie imponująca. Punkty nie przychodzą mu już z tą lekkością, do której nas przyzwyczaił. Wydaje mi się, że tym razem będzie się musiał zadowolić brązem (na szyi).
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Trzeba wziąć jednak poprawkę, że owal mimo że Toruński, przygotowany będzie inaczej. W tym należy jedynie upatrywać lepszej formy Zmarzlika niż w ostatnim meczu ligowym.
Według mnie Zmarzlik. Lambo jest obecnie najszybszym żużlowcem na świecie ale po cichu liczę, że organizator zrobi mu psikusa z torem i że się zagotuje w krytycznym momencie. Taki syndrom Dana :)
Kurka wodna, ciężko będzie Zmarzlikowi. Raz, że Toruń, dwa pisali w mediach że kierownictwo Apatora nie bardzo chce pozwolić mu trenować przed GP (podobno coś było w magazynie po meczu poruszone). No i trzy, jednak ciężej jedzie się gdy trybuny mimo że w Polsce to kibicują rywalowi zza granicy.
Lecz nie będę zdziwiony jak klasyfikacja się obróci, bo Lambert nie udźwignie. Zwłaszcza gdy toru nie będzie przygotowywał Baron. No chyba, że Kurtz i Lambert dostaną "cynk" jaki będzie tor.
Lecz sercem ze złotem dla Polaka. Wtedy srebro dla Kurtza i brąz dla Lamberta.
Lecz nie będę zdziwiony jak klasyfikacja się obróci, bo Lambert nie udźwignie. Zwłaszcza gdy toru nie będzie przygotowywał Baron. No chyba, że Kurtz i Lambert dostaną "cynk" jaki będzie tor.
Lecz sercem ze złotem dla Polaka. Wtedy srebro dla Kurtza i brąz dla Lamberta.
-
MotorMistrz
Czy naszych kibiców w Toruniu powaliło po co było kłócić sie tam z mikelem są filmiki na internecie chlop przyszedł tylko zapytać dlaczego go tak traktujemy skoro tyle dla nas zrobił.
Żałosne jak zachowali sie nasi kibice w Toruniu...
A po co przyłaził? Retoryka kibolska jest mi obca kulturowo ale Mikkel święty nie jest - pracuje na łatkę marnego prowokatorka. Może niech zapyta "swoich" kibiców dlaczego są takim bydłem i skąd ta wulgarna niechęć do Motoru.
MotorMistrz pisze:Czy naszych kibiców w Toruniu powaliło po co było kłócić sie tam z mikelem są filmiki na internecie chlop przyszedł tylko zapytać dlaczego go tak traktujemy skoro tyle dla nas zrobił.
może nie zrozumieli pytania po angielsku
- Łoptymista
- Trener
MotorMistrz pisze:Czy naszych kibiców w Toruniu powaliło po co było kłócić sie tam z mikelem są filmiki na internecie chlop przyszedł tylko zapytać dlaczego go tak traktujemy skoro tyle dla nas zrobił.
Nasz zestaw wyjazdowy, ktory jest najglosniejszy i najbardziej rzuca sie w oczy to... zwykle nie sa najostrzejsze kredki w piorniku. Ciekaw jestem czy panowie walczacy na slowa z MM chodzili na zuzel 5, 8 czy 11 lat temu.