Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Senior 2005

#1 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 23:41

nowa ankieta - głosujcie

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2 Postautor: RadeKas » 20 października 2004, o 23:44

Zdecydowanie Robert Kosciecha. Zawodnik, ktory gwarantuje 13-14 punktow w kazdym meczu. Idealny krajowy lider. Zreszta to 4 zawodnik IMP wiec to mowi samo za siebie. Zapewne ciezko bedzie nam go zakontraktowac, ale mysle ze zarzad powinien zrobic co w jego mocy. Podobno on chce jezdzic w 1 lidze, wiec mu to zalatwmy ;]
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Krychs
Senior

#3 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 23:55

Po raz drugi zagłosowałem na Krzysztofa Słabonia. Zawodnik jeszcze młody, sporo potrafiący. Albo również z Wrocławia Piotr Świderski.

łukasz

#4 Postautor: Å‚ukasz » 21 października 2004, o 00:03

RadeKas pisze:Zdecydowanie Robert Kosciecha. Zawodnik, ktory gwarantuje 13-14 punktow w kazdym meczu. Idealny krajowy lider. Zreszta to 4 zawodnik IMP wiec to mowi samo za siebie. Zapewne ciezko bedzie nam go zakontraktowac, ale mysle ze zarzad powinien zrobic co w jego mocy. Podobno on chce jezdzic w 1 lidze, wiec mu to zalatwmy ;]

no ale podobno mocno sie o niego stara czestochowa i chyba zaprosili go na rozmowy. nie sadze zebysmy byli w stanie ich przebic.

Siwek Patataj

#5 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 00:21

Krychs pisze:Po raz drugi zagłosowałem na Krzysztofa Słabonia. Zawodnik jeszcze młody, sporo potrafiący. Albo również z Wrocławia Piotr Świderski.

Ja też jestem jak najbardziej za Krzyśkiem Słaboniem, albo za Świderskim. Niegłupim pomysłem byłby także Jędrzejak.

A co myślę o reszcie?:

Robert Sawina - raczej pobożne życzenie, bo wraca ponoć na 100% do Torunia

Tomasz Jędrzejak - dobry pomysł i chyba będzie do wzięcia!!!

Tomasz Rempała - wszystkim Józkom mówię stanowcze NIE!!!. Poza tym to zawodnik bardzo chimeryczny. Końcówka sezonu rzeczywiście udana, ale reszta... Byłaby to jednak wielka niewiadoma.

Rafał Dobrucki - to też niezły pomysł, ale... ponoć upolowały go już Józki. Więc też chyba nie do wzięcia.

Karol Baran - Józek. Nie chcę. Poza tym też chimeryczny. Kolejny Knapp raczej nam chyba nie jest potrzebny, a Baran to zawodnik poziomem dorównujący, albo i nieco słabszy moim zdaniem od Knappa (,mimo, że średnią ma wyższą)

Tomasz Bajerski - chyba, że do duetu dla Mordela:-))) Zorientowani wiedzą o co chodzi :-)))

Maciej Kuciapa - znowu Józek. Nie.

Krzysztof Pecyna - to bliźniak Frankowa. Nie potrzebujemy chyba kolejnego Super Mario. Jeśli mamy się wzmocnić, to z pewnością nie będzie wzmocnieniem Pecyna.

Krzysztof Stojanowski - to nie jest głupi pomysł, choć do końca nie wierzę w tego zawodnika. Kiedyś, jak jeździł w KKŻ-ecie pamietam, jak nie potrafił się wyłamać na łuku. Dzisiaj jest dużo lepiej, ale czy mógłby być liderem? Wątpię.

Zbigniew Czerwiński - nie. Chłopak problemowy, z fochami, mielibyśmy drugiego Trumińskiego.

Robert Wardzała - jako drugi senior ok. Jako podstawowy, lider zespołu, na pewno nie. Zbyt słaby jednak jest Robert, by mógł pełnić rolę lidera w zespole.

Stanisław Burza - raczej nie do wzięcia. Pozostanie najprawdopodobnie w Tarnowie. Gdyby jednak Tarnów go nie chciał... to bardzo chętnie widziałbym go w Motorze.

Grzegorz Rempała - nie. Najlepsze lata ma za sobą. Jeśli się wzmacniać, to młodym perspektywicznym zawodnikiem, a nie winem rocznik 1975.

Krzysztof Słaboń - tak, tak, tak. Długo niegdyś nie mogłem się przekonać do tego zawodnika. Ale teraz obserwując go na torze wiem, że zrobił szalone postępy. Mógłby być liderem. Poza tym... Słaboń już niegdyś w Motorze jeździł i był liderem. Czas na syna przejąć pałeczkę po ojcu Robercie.

Piotr Świderski - młody i perspektywiczny. Tak, tak, tak. I może nie znaleźć miejsca we Wrocławiu, więc spieszmy się!!!

Michał Robacki - pobożne życzenie. Nie do wzięcia. Zostanie raczej w Bydgoszczy, która ponoć już z nim negocjuje.

Grzegorz Kłopot - to chyba żart.

Robert Kościecha - kolejne pobożne życzenie. Po pierwsze jest zawodnikiem Torunia i pewnie Toruń będzie go chciał zatrzymać. Po drugie... z pewnością poza naszym zasięgiem finansowym.

Nie zauważyłem jednak zawodnika, którego ja bym chętnie widział w przyszłym sezonie w Motorze i który mógłby pełnić rolę lidera, bo myślę że go na to stać, choć jest mocno niedoceniony i trochę pechowy. Myślę o ... RAFALE OSUMKU, który z pewnością zatrudnienia we Włókniarzu w przyszłym sezonie nie znajdzie. Ja chętnie widziałbym go u nas.

lucki73

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#6 Postautor: Ar2rB » 21 października 2004, o 09:09

Jędrzejak, Kuciapa, Słaboń, Świderski - to moje typy (kolejnośc nieprzypadkowa).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 10:10

Bimmer pisze:Jędrzejak, z tego, co pamiętam, to budowniczy-pasjonat, a dla takich w naszym Klubie nie ma miejsca. Filozofia kompletowania składu, wyznawana przez Dyrektora, w mojej opinii na razie zdaje egzamin i chyba nie ma powodów, by ją zmieniać. Amatorom budowania domów za pieniądze wyszarpane za podpis pod kontraktem mówimy stanowcze nie.

Ale może "Ogór-budowniczy" już wybudował co miał wybudować ;) Posmarowali to i wykorzystał. - U mnie numer dwa

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 10:21

Bimmer pisze:Sęk w tym, że może odkryć w sobie nowe pasje :) Nie zrozum mnie źle, niech sobie buduje. Ale nie za pieniądze uzyskane za podpis, tylko za wyniki.

Rozumiem - ma jeszcze rodzinę:) To oczywiscie żart. Ogór raczej do wziecia nie bedzie - Ostrów wydał za niego oficjalnie 300 tys. Byliby kretynami do kwadratu jakby choc czesci kasy nie odzyskali. Jeżeli Włókniarz go nie łyknie, to moze wtedy. A Czewa rozmawia także z Kostkiem i licho wie z kim jeszcze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9 Postautor: istred » 21 października 2004, o 10:29

Najchętniej widzałbym w przyszłym roku:
Kościeche, Jędrzejaka, Dobruckiego - pewnie są oni nie do ściągnięcia...
Ewentualnie: Słaboń i Świderski.
Jakby jednego z nich udało się ściągnąć na przyszły sezon to myślę, że nie było by na nas mocnych w lidze.

Awatar użytkownika
siber84
Kontakt:

#10 Postautor: siber84 » 21 października 2004, o 10:40

zagraniczni-Mark Loram, Mikael Max
seniorzy-Bajerski,Knapp,Piszcz,Słaboń(Jeleniewski,Truminski w obwodzie)
juniorzy-Kołodziej,Stachyra,Kępa
...i bez Petera w przyszlym sezonie bo bedzie porazka.I Extraliga nasza!!
Pozdrawiam Zielonke środkowym palcem!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 10:43

Okazuje się, że po raz kolejny my lublinianie nie potrafimy się wyzwolić z kompleksów. Dobrucki nie do ściągnięcia dla nas a tymczasem rozmawia on m.in... z Opolem. A my tu o Słaboniach dywagujemy

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#12 Postautor: KubuÅ› » 21 października 2004, o 10:52

Ja najchetniej u nas widzialbym Koscieche Dobruckiego Jedrzejaka.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#13 Postautor: dilucio » 21 października 2004, o 11:08

jedrzejak kosciecha bajerski

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#14 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 11:14

ludzie skończcie z tym Bajerskim przecież to jest głupota kompletna. Dobrucki i Słaboń jak najbardziej i nie ma co patrzeć że ktoś tam z nimi już rozmawia, nic nie stoi na przeszkodze żeby nasi działacze też z nimi pogadali a co z tego wyjdzie jeszcze zobaczymy. Z obco Peter albo Mark Loram i walczymy o elige. W Lublinie Stachyra pare punkcików by dorzucił a na wyjazdach tacy zawodnicy jak Dobrucki/ Słaboń (a bardzo chętnie obydwaj) i Loram/ Peter pociągną wynik. Skoro dyrektor klubu mówi że za kase za 1 juniora można ściągnąć 2 dobrych seniorów to czekam na to i wtedy będzie dobrze

Krychs
Senior

#15 Postautor: Krychs » 21 października 2004, o 11:14

Gelo pisze:Okazuje się, że po raz kolejny my lublinianie nie potrafimy się wyzwolić z kompleksów. Dobrucki nie do ściągnięcia dla nas a tymczasem rozmawia on m.in... z Opolem. A my tu o Słaboniach dywagujemy

Gelu, dlatego dywaguje o Słaboniu, ponieważ uważam, że nie jest on gorszym zawpdnikiem od Dobruckiego, a przede wszystkim młodszym. Dla porównania średnie biegowe obu zawodników za 2004 rok.

31 Rafał Dobrucki 1,568
33 Krzysztof Słaboń 1,516

Przedzielił ich jedynie Ś.P. Kurmanek.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 11:15

Z tego co widzę ankieta nie do konca oddaje preferencje kibiców. Jakby każdy z nas mógł obstawić trójkę faworytów, najczęściej powtarzają się nazwiska - "Jędrzejak" i "Kościecha". Do tego dorzućmy Słabonia i Dobruckiego i mamy czwórkę, z której można wybrać dwóch. Najmniej chetnie widziałbym Słabonia, bo to zawodnik bardzo chimeryczny.
Ostatnio zmieniony 21 października 2004, o 11:24 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#17 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 11:20

Knapp
Dobrucki
Piszcz
Słaboń/Świderski
Loram/Karlsson
Stachyra
Kępa

i z takim składem eliga jest nasza bez konieczności inwestowania w nowego juniora , a za rok Kępa się objeździ i licencje zda Klimek

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#18 Postautor: Radzio » 21 października 2004, o 12:26

Jeśli było by to możliwe to widizał bym taki skład:)
Seniorzy:
Piszcz
Knapp
Słaboń
Dobrucki
Jeleniewski (rezerwa - lub wyporzyczony do inngo klubu, aby sie rozjeździł)
Trumiński (rezerwa)
Zagraniczni:
Karlsson
ktoÅ› jszcze:)
Juniorzy:
Stachyra D.
Kępa K.
junior jakis kupiony:) (Hlib :P )

Skład był by dobry, ale czy było by nas stać?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#19 Postautor: Lublin_Fan » 21 października 2004, o 12:40

Ja widziałbym w tej kolejności: Kościecha, Dobrucki, Kuciapa.
Żadnych osumków, baranów i innej pierwszoligowej chołoty nie chce widzieć. My sie musimy wzmocnić a nie osłabić :)

Pozdr.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#20 Postautor: GRISZA » 21 października 2004, o 13:02

lucki73 pisze:
Karol Baran - Józek. Nie chcę. Poza tym też chimeryczny. Kolejny Knapp raczej nam chyba nie jest potrzebny, a Baran to zawodnik poziomem dorównujący, albo i nieco słabszy moim zdaniem od Knappa (,mimo, że średnią ma wyższą)

To co teraz widzę że jest podobnie do hasła , z którego tak bardzo śmialiście się Przegraliśmy, ale byliśmy lepsi :wink: .A teraz my mamy się z was śmiać. Marny a nie Marmy :lol: poziom.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Siwek Patataj

#21 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 13:46

hatebreed pisze:
lucki73 pisze:

To co teraz widzę że jest podobnie do hasła , z którego tak bardzo śmialiście się Przegraliśmy, ale byliśmy lepsi :wink: .A teraz my mamy się z was śmiać. Marny a nie Marmy :lol: poziom.

10 razy czytałem i nie wiem co Józku chciałeś napisać. Spróbuj może choć odrobinkę wysilić się na stylistyczną poprawność, to wtedy zrozumiemy Twój cudowny przekaz skierowany ku nam.

lucki73

Siwek Patataj

#22 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 13:48

Lublin_Fan pisze:Ja widziałbym w tej kolejności: Kościecha, Dobrucki, Kuciapa.
Żadnych osumków, baranów i innej pierwszoligowej chołoty nie chce widzieć. My sie musimy wzmocnić a nie osłabić :)

Pozdr.

Konrad:-).... Osumek jeździł w sezonie 2004 w ekstraklasie:-) (oczywiście jak nie komentował:-) )

lucki73

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#23 Postautor: GRISZA » 21 października 2004, o 13:58

lucki73 pisze:
hatebreed pisze:
lucki73 pisze:

10 razy czytałem i nie wiem co Józku chciałeś napisać. Spróbuj może choć odrobinkę wysilić się na stylistyczną poprawność, to wtedy zrozumiemy Twój cudowny przekaz skierowany ku nam.

lucki73

Przegraliśmy ale byliśmy lepsi=Ma gorszą średnia ale jest lepszy !

jakbyś dalej czegoś nie rozumiał to napisz .... :wink:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#24 Postautor: Lublin_Fan » 21 października 2004, o 14:04

lucki73 pisze:Konrad:-).... Osumek jeździł w sezonie 2004 w ekstraklasie:-) (oczywiście jak nie komentował:-) )

Wiem wiem. Możliwe, że niezbyt jasno się wyraziłem :)

Pozdr.

Siwek Patataj

#25 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 14:09

hatebreed pisze:
lucki73 pisze:
hatebreed pisze:
lucki73 pisze:

lucki73

Przegraliśmy ale byliśmy lepsi=Ma gorszą średnia ale jest lepszy !

jakbyś dalej czegoś nie rozumiał to napisz .... :wink:

A co w tym dziwnego? Nie zawsze pozycja oddaje klasę zawodnika. W tym roku Rickardsson był na drugim miejscu w GP, a wg mnie jest od czasów Nielsena najlepszym żużlowcem na świecie.

W zeszłym roku Pedersen został zwycięzcą GP, co wcale nie spowodowało, że nagle zacząłem go uważać za lepszego zawodnika od Rickardssona, Crumpa czy Sullivana. Dla mnie Pedersen dalej jest średniej klasy zawodnikiem, mimo że Ty pewnie uważasz (a powinieneś, bo liczby przecież nie kłamią, prawda?) że to właśnie on był najlepszym zawodnikiem w ubiegłym roku.

Mam nadzieję, że już zrozumiałeś.

lucki73