Co robią teraz byli zawodnicy Motoru?
-
Siwek Patataj
Co robią teraz byli zawodnicy Motoru?
Widziałem właśnie przed chwilką bardzo ciekawy temat na SB, który traktuje o tym, co robią w tej chwili byli zawodnicy różnych klubów.
A nie ciekawi Was co robią teraz byli zadownicy Motoru? Ja z miłą chęcią poczytam czym się teraz zajmują, bo sam nie wiem, a bardzo mnie to intersuje.
Wiem tylko, że Berej jeździ na taksówce.
Kępa oczywiście auto-salon.
Ale bardzo ciekawi mnie, co robi teraz ktoś, kto niegdyś się zapowiadał na świetnego lubelskiego żużlowca i nagle przerwał karierę. Chodzi mi o Andrzeja Dysia A może ktoś też wie, a jakiego powodu przerwał karierę?
Liczę na Was, wpisujcie jeśli wiecie, co robią teraz Ci, których jeszcze nie dawno oklaskiwaliśmy, albo oklaskiwali nasi ojcowie.
lucki73
A nie ciekawi Was co robią teraz byli zadownicy Motoru? Ja z miłą chęcią poczytam czym się teraz zajmują, bo sam nie wiem, a bardzo mnie to intersuje.
Wiem tylko, że Berej jeździ na taksówce.
Kępa oczywiście auto-salon.
Ale bardzo ciekawi mnie, co robi teraz ktoś, kto niegdyś się zapowiadał na świetnego lubelskiego żużlowca i nagle przerwał karierę. Chodzi mi o Andrzeja Dysia A może ktoś też wie, a jakiego powodu przerwał karierę?
Liczę na Was, wpisujcie jeśli wiecie, co robią teraz Ci, których jeszcze nie dawno oklaskiwaliśmy, albo oklaskiwali nasi ojcowie.
lucki73
Re: Co robiÄ… teraz byli zawodnicy Motoru?
Zbigniew Studziński swego czasu też pomykał taksówką, być może robi to do dziś
To na pewno wiecie. JarosÅ‚aw WiÅ›niewski jeździÅ‚ (a w zasadzie jechaÅ‚) w tym sezonie jeden mecz w barwach TÅ» Åódź. Niestety wiÄ™kszej liczbie jego wystÄ™pów przeszkodziÅ‚a kontuzja. Ów mecz to spotkanie w Lwowie, przegrane przez Åodzian 39 - 51, WiÅ›niewski zdobyÅ‚ w nim 2 punkty (0,2,0,-). Z tego co wiem łódzki klub wyraża zainteresowanie podpisaniem z nim umowy na sezon 2005.
Swietny temat. Można trochę poplotkowac
A wiecie może co porabia Wielki Hans? Siedzi w żużlu czy zajął się ogródkiem albo konikami 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Gość
- ! ... m@tti ... !
-
Siwek Patataj
Jablo pisze:Pamietam za czasow Hansa jezdzila para juniorow : Birski i Głogowski.
Jak sie ich losy dalej potoczyly ?
Tak samo Libera, ktorego brutalnie wywiozl w plot szalony Matousek ...
Libera??? Został księdzem
A tak bez jaj: zawsze u nas na trybunach nosił taką ksywkę "ksiądz", bo był naprawdę wyglądał na motocyklu jak ksiądz:-))) Sztywny, z wyprostowanymi plecami:-)))
Birskiego natomiast jak mieszkałem jeszcze w Lublinie często widywałem na swoim osiedlu (Kruczkowskiego - 6 lat temu) jak ciągle chadzał o kulach (z tego powodu zresztą nigdy się nie rozwinął i zmuszony był zakończyć karierę - przewlekła kontuzja nogi).
lucki73
-
Siwek Patataj
Jablo pisze:Pamietam za czasow Hansa jezdzila para juniorow : Birski i Głogowski.
Jak sie ich losy dalej potoczyly ?
Tak samo Libera, ktorego brutalnie wywiozl w plot szalony Matousek ...
Jablo, bez jaj prosimy:-)... Głogowski to jest rocznik 1959:-) i jest rówieśnikiem M. Kępy:-)
Po pierwsze, to on nigdy nie był młodzieżowcem, bo... karierę zaczął już jako senior.
A po drugie: gdy jeździł Hans, to on był już prawie u schyłku kariery, bo miał 35 lat gdy Hans odchodził z Motoru:-)
Polecam Geriavit:-)
lucki73
- motorlublin
- Szkółkowicz
Bimmer pisze:Dariusz Stenka na pewno jeździł gdańską taryfą, ale nie wiem, czy jeszcze to robi (motorlublin?). Zobaczywszy zdjęcia z jego domu uważam, że nie jest mu to do niczego potrzebneWygląda on bardzo okazale.
Darek nie lubi się nudzić i ma trójkę sympatycznych dzieci:)
Prowadzi działalność gospodarczą w zakresie transportu. MA Busa i sam też jeździ Radio taxi VW Sharan.
- motorlublin
- Szkółkowicz
-
Siwek Patataj
motorlublin pisze:Jurek Głogowski - sprzedaż i servis Pilarek I Kosiarek
Robert Birski - praca w Belgii
Andrzej DyÅ› - ostanio chyba MPK
Andrzej Gąbka - transport osób po Europie
i ciekawostka...
Marcin Kondratowicz - policjant w Nowym Yorku!
Kondratowicz to jeszcze jak był zawodnikiem to wiem, że wyjechał do USA i tam został, został policjantem i wcale nie chciało mu się wracać do Polski. I wcale mu się nie dziwię:-)
A może Maćku wiesz, dlaczego Dyś zakończył karierę? Naprawdę mnie to ciekawi, a nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na ten temat.
z góry dzięki
lucki73
-
Siwek Patataj
Zulu pisze:Marek Iwaniec - zdaje się, że sprzedaje buty na Targu Pod Zamkiem. Wcześniej często widywałem go pod bankiem PKP BP.![]()
Leigh Adams - jeździ w Unii Leszno![]()
![]()
Zgadza siÄ™:-)
MAREK IWANIEC = główny "konik" handlujący dolarami pod PKO na Krakowskim. Jako ciekawostkę powiem, że.... skupił on ode mnie Powszechne Świadectwo Udziałowe w 1996 roku
lucki73
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Andrzej Perczynski,jeszcze kilka lat temu prowadzil (jako dodatkowe zajecie)przyszkolny klub kartingowy"Pionier"do ktorego nalezalem
Rownoczesnie odrestaurowywal zabytkowe samochody i motocykle z zamiarem otworzenia muzeum w swoim duzym domu w Glusku.Jak sie nie myle mozna sobie taki samochod zamowic np.na wesele.
Do dzisiejszego dnia stoi tam Jawa Hansa N.
Marcina Knapa widzialem ostatniego czasu jak prowadzil taksowke.
Marcin Nowoszynski pracuje w hurtowni kosmetycznej.
Rownoczesnie odrestaurowywal zabytkowe samochody i motocykle z zamiarem otworzenia muzeum w swoim duzym domu w Glusku.Jak sie nie myle mozna sobie taki samochod zamowic np.na wesele.
Do dzisiejszego dnia stoi tam Jawa Hansa N.
Marcina Knapa widzialem ostatniego czasu jak prowadzil taksowke.
Marcin Nowoszynski pracuje w hurtowni kosmetycznej.
- motorlublin
- Szkółkowicz
lucki73 pisze:Zulu pisze:Marek Iwaniec - zdaje się, że sprzedaje buty na Targu Pod Zamkiem. Wcześniej często widywałem go pod bankiem PKP BP.![]()
Leigh Adams - jeździ w Unii Leszno![]()
![]()
Zgadza siÄ™:-)![]()
, zapomniałem na śmierć o Iwańcu:-)
![]()
MAREK IWANIEC = główny "konik" handlujący dolarami pod PKO na Krakowskim. Jako ciekawostkę powiem, że.... skupił on ode mnie Powszechne Świadectwo Udziałowe w 1996 roku
lucki73
a ja buty od niego kupiłem w zeszłym roku