Nasi rywale - 2026
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Nasi rywale - 2026
Perez pisze:Za Bewleya? Z rudy do nas?
A do nas za kogo?
gdyby miał przyjść to faktycznie trudny wybór ;)
Raczej wszystko się klaruje, że pojedziemy Cierniakiem i bez Lindgrena. Jedyny nowy to u24. I chyba tu największe szanse ma Bubba. Szału nie ma. Próbkę możliwości mieliśmy w Lesznie, Gorzowie i z Grudziądzem.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Rozkręci się;)
a kto poza Przyjemskim robi szał na U-24? Nikt
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No jedynie. Radzą sobie jeszcze Nagel, może Ratajczak (jak nie jest kontuzjowany) i Pollestad.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
rumburaquee pisze:Perez pisze:Za Bewleya? Z rudy do nas?
A do nas za kogo?
Powiem tak: nie wiem. Za Vacula ale Kępa go nie odstrzeli da mu szansę kolejna poza tym to kolega Bartka.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Flagg pisze:a kto poza Przyjemskim robi szał na U-24? Nikt
Bo tę wydmuszkę regulaminową czas już zlikwidować. Komu to potrzebne?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Opcja z Bańbor, Bubba i Jaworski we trzech na 10 startów w sumie ma sens i może wystarczyć przy umiejętnym ustawianiu składu i puszczaniu ich w zestawie na juniorów przeciwników, ale tu trzeba taktycznie mieć łeb jak sklep aby to zagrało. Ja tutaj widzę zagrożenie w końcówkach meczów ponieważ skazujemy się na nominowane żelazną czwórką seniorów. Nawet jak któryś jedzie piach czy rozsypie mu się sprzęt. Kilka razy z tego będzie wtopa. Aby taki skład walczył o coś więcej któryś z tej trójki musi zanotować znaczący postęp.
Ps. z drugiej strony plus tego jest taki że jest duże pole manewru i przy dobrej postawie ta trójka młodych ma jeszcze cztery ewentualne biegi zapasu do nominowanych.
Ps. z drugiej strony plus tego jest taki że jest duże pole manewru i przy dobrej postawie ta trójka młodych ma jeszcze cztery ewentualne biegi zapasu do nominowanych.
Ja uważam, że jest to ryzykowne. Albo walka o medale i jazda na poważnie, albo opcja na przetrwanie i dziwne kombinacje. Jeszcze gdyby ci juniorzy to byly jakieś "ostrowskie wonderkidy", to może. Każdy z nich ma talent i jeśli wyeliminuje słabości to może eksplodować, ale równie dobrze może za 2-3 skończyć karierę. Wrzucanie ich na pozycję seniorskie to strzał w kolano na sezon 2027 bez żadnej gwarancji, że w przyszłości się to odpłaci.
Mogłoby to mieć jakiś sens gdyby przyszła 2 strzelba, ale sam Zmarzlik tego nie uciagnie
Poza tym, jest jeszcze Cerjak, na niego też warto mieć pomysl
Mogłoby to mieć jakiś sens gdyby przyszła 2 strzelba, ale sam Zmarzlik tego nie uciagnie
Poza tym, jest jeszcze Cerjak, na niego też warto mieć pomysl
rumburaquee pisze:Rozkręci się;)
Ale mi chodziło o przyszłoroczny skład Motoru - z tym brakiem szału. Co do samego Bubby - jestem jego fanem i bardzo chętnie bym go widział w Motorze.
Mnie pomysł z Bubbą w ogóle nie przekonuje, to jest półka niżej od Cierniaka na U24. Wolałbym już Jaworskiego i Cerjaka na pozycjach juniorskich i Bańbor pod 8. Nie widzę większej różnicy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:półka niżej od Cierniaka na U24
Nawet niejedna. Bednar jeździ fajnie, miękko i wszyscy się nim zachwycają. A ma średnią na poziomie surowego jak betonowy kloc Madsa Hansena, który na dodatek robi punkty na beznadziejnych kolegach z drużyny. No i jeszcze ta nieżużlowa narodowość ;) Gdyby Bubba był czeską tenisistką, to może bardziej bym w niego wierzył.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
- tezetomaniak
- Trener
Tylko, że Hansen jest 7 lat starszy. Bednar rokuje na progres. Jak Motor chce o coś walczyć to za Jaworskiego jak znalazł.
A może trzeba się po prostu oswoić z myślą, że czasy dream-teamu na każdej pozycji bezpowrotnie minęły?
Gelo pisze:A może trzeba się po prostu oswoić z myślą, że czasy dream-teamu na każdej pozycji bezpowrotnie minęły?
Coś mi się wydaje, że na otwarcie wyremontowanego stadiony prezes przygotuje coś specjalnego ;p
Gelo pisze:A może trzeba się po prostu oswoić z myślą, że czasy dream-teamu na każdej pozycji bezpowrotnie minęły?
Na to się nastawiam szczególnie w przypadku wyprowadzki poza Lublin. Zapewne nie pozostanie to bez wpływu na bazę sponsorską naszego klubu. Oczywiście wszystko przy założeniu, że ruszy budowa nowego stadionu, a w tym aspekcie zachowuję bezpieczny sceptycyzm.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Pamietaj, ze jak sie tworzyl, to dream-teamem jeszcze nie byl. A wiec jest nadzieja, ze wykreujemy znowy cos wyjatkowego z przecietnego skladu.
Kto wie jakby to wyglądało bez kontuzji Freda.
go! pisze:Gelo pisze:A może trzeba się po prostu oswoić z myślą, że czasy dream-teamu na każdej pozycji bezpowrotnie minęły?
Pamietaj, ze jak sie tworzyl, to dream-teamem jeszcze nie byl. A wiec jest nadzieja, ze wykreujemy znowy cos wyjatkowego z przecietnego skladu.
Pamiętam i na to liczę - bo na coś trzeba. Podejrzewam jednak, że z Matego supernapieracza nie będzie - jak z Lidseya, Miśkowiaka czy Kowalskiego. Ma oczywiście papiery i możliwości bycia ciut lepszym od tej trójki. Natomiast Bednar i Nagel to jedyne opcje z każdym możliwym scenariuszem w każdą stronę. Pollestad ewidentnie już się "wyszumiał" i jest od nich starszy. Pozostali nie do ruszenia. Więc jak to będzie Bubba to nie ma co wybrzydzać, bo od przybytku głowa nie boli. A chłopak jest młody i bardzo perspektywiczny.
Haron90 pisze:Gelo pisze:A może trzeba się po prostu oswoić z myślą, że czasy dream-teamu na każdej pozycji bezpowrotnie minęły?
Coś mi się wydaje, że na otwarcie wyremontowanego stadiony prezes przygotuje coś specjalnego ;p
Dokładnie bierze całe środowisko na przeczekanie :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!