Skład na sezon 2005
"Marma oszalała na punkcie żużla. Chciała sprowadzić Adamsa ale nie wiedziała, że regulamin póki co jej tego zabrania, a zresztą Leigh ma kontrakt w Lesznie."
A może po prostu firma Marma pierze pieniążki? Kupi Adamsa, sprzeda Kuciapę wyjdzie na minus, ale zapłaci brudnymi, a ze sprzedaży będzie miała czyste?
A może po prostu firma Marma pierze pieniążki? Kupi Adamsa, sprzeda Kuciapę wyjdzie na minus, ale zapłaci brudnymi, a ze sprzedaży będzie miała czyste?
Gawrzyk pisze:Marma oszalała na punkcie żużla. Chciała sprowadzić Adamsa ale nie wiedziała, że regulamin póki co jej tego zabrania, a zresztą Leigh ma kontrakt w Lesznie. Można się spodziewać dużego wzmocnienia Reszowa, chyba ze tak jak to już bywało w historii klubu z miasta Wielkiej Kuciapy, skończy się na gadce.
Oszalała to mało powiedziane.W nagrodę za osiągnięte wyniki Marta Półtorak funduje całej drużynie wakacje na Wyspach Kanaryjskich(to jest normalne?
Paweł Hlib napewno nie przejdzie do Rzeszowa.Czego ?Na dole odpowiedź
Tak Rzeszowski Klub Kibica wita zawodników.
Pozdrawiam
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=46926
moze po raz kolejny dobry wujek z wrocławia cos nam wypożyczy ;]
moze po raz kolejny dobry wujek z wrocławia cos nam wypożyczy ;]
-
łukasz
Bydgoszcz ma 4 juniorów. Okazało się, że wzmocnia się jednym z lepszych, dwóch (Cieślewicz, Czechowski) idą na listy transferowe. Ten 1 będzie za 30 tyś, drugi 100. Wiem, że z Bydgoszczy do Lublina daleko, ale czemu nie mielibysmy sprobowac? Ja bym widzial u nas Cieslewicza.
30 tyś nie tak dużo, a wrecz przeciwnie.... Można by sie jeszcze postarac o Kowalika... Ze sprzetem moglby byc dobry.
Oto cały artykuł:
"- Chcę jeździć w Polonii - mówi bydgoski żużlowiec. - Chcemy, żeby Michał Robacki został - stwierdzają szefowie klubu
- W najbliższych dniach będziemy oficjalnie rozmawiali z Michałem. Mamy takie samo zdanie jak on: widzimy go w drużynie na przyszły rok - dodaje prezes. Robacki będzie więc najpewniej piątym zawodnikiem w Budleksie/Polonii 2005. Ważne kontrakty mieli Krystian Klecha, Jacek Krzyżaniak i Marcin Jędrzejewski, a umowę przedłużył z klubem lider zespołu i całej ekstraklasy Andreas Jonsson. Na listę transferową trafią najpewniej juniorzy Grzegorz Czechowski, Marek Cieślewicz oraz Mirosław Kowalik i Dariusz Fijałkowski (kontrakty wygasają z końcem miesiąca - przyp. red). - Chcielibyśmy, żeby młodzieżowcy pozostali w naszej drużynie - zastrzega jednak Sawarski.
Wcześniej szef klubu zadeklarował, że w nowym sezonie zespół nie będzie już walczył jedynie o utrzymanie, a o medal. I dlatego szykują się wzmocnienia a najpoważniejszym kandydatem do drużyny jest nadal Piotr Protasiewicz. Powrót "Pepe" do Bydgoszczy po dwóch latach spędzonych w Toruniu jest bardzo prawdopodobny. Jak się dowiedzieliśmy tego chcą sponsorzy zawodnika, który mieszka pod Bydgoszczą. - Nie ukrywamy, że interesuje nas, żeby Piotr jeździł w naszym klubie. Ale na razie nic się nie wydarzyło. Możemy rozmawiać po ogłoszeniu listy transferowej. Z tego co wiem, w Toruniu bardzo się starają, by został w Apatorze - stwierdza na razie prezes Sawarski.
Kolejnymi na liście jego życzeń byli bracia Krzysztof (były wicemistrz świata juniorów) i Robert Kasprzakowie. Byli, bo - mimo dwóch rozmów z ojcem zawodników Zenonem, który opiekuje się teamem - wygląda na to, że jednak zostaną w Lesznie. - Wszystko uzależniamy od tego, jak rozwinie się sytuacja w Unii - mówi były indywidualny i drużynowy mistrz Polski Kasprzak-senior. Na czele Unii głosami delegatów na walnym zebraniu stanął w zeszły piątek Józef Dworakowski, szef Agromiksu (firma wspierająca m. in. Jarosława Hampela, Rafała Dobruckiego i Jacka Rempałę). Skład nowego zarządu zaproponował w imieniu rady sponsorów najhojniejszy darczyńca Kasprzaków, Andrzej Biernat z firmy Zakłady Mięsne Biernat. Wkrótce stowarzyszenie Unia ma przekształcić się w sportową spółkę akcyjną. Klub zaczął podpisywać z zawodnikami umowy o spłacie zadłużenia, a największe ma właśnie wobec K. Kasprzaka. - Bracia z Leszna interesowali nas bardzo. Krzysztof to już zawodnik, który może jechać za seniora. Robert dysponuje dobrym sprzętem. Zobaczymy, jak się życie ułoży. Szanse klubów obcych zawsze są mniejsze, niż klubu macierzystego - nie kryje sceptycyzmu Sawarski. - Poza Piotrem chcielibyśmy pozyskać kogoś jeszcze - kontynuuje.
Czy będzie to Robert Kościecha? - Temu zawodnikowi nie składaliśmy jeszcze żadnych propozycji. Zobaczymy, jak nam się poukładają finanse. Trwają rozmowy z potencjalnym sponsorem - kończy szef BTŻ.
Kto za ile?*
100 tysięcy złotych - Grzegorz Czechowski
60 tys. zł - Michał Robacki, Mirosław Kowalik
30 tys. zł - Marek Cieślewicz
2500 euro** - Dariusz Fijałkowski
* - kwoty, które pojawią się przy nazwiskach zawodników, o ile ci trafią na listę transferową
** - za taką kwotę trafił do BTŻ"
30 tyś nie tak dużo, a wrecz przeciwnie.... Można by sie jeszcze postarac o Kowalika... Ze sprzetem moglby byc dobry.
Oto cały artykuł:
"- Chcę jeździć w Polonii - mówi bydgoski żużlowiec. - Chcemy, żeby Michał Robacki został - stwierdzają szefowie klubu
- W najbliższych dniach będziemy oficjalnie rozmawiali z Michałem. Mamy takie samo zdanie jak on: widzimy go w drużynie na przyszły rok - dodaje prezes. Robacki będzie więc najpewniej piątym zawodnikiem w Budleksie/Polonii 2005. Ważne kontrakty mieli Krystian Klecha, Jacek Krzyżaniak i Marcin Jędrzejewski, a umowę przedłużył z klubem lider zespołu i całej ekstraklasy Andreas Jonsson. Na listę transferową trafią najpewniej juniorzy Grzegorz Czechowski, Marek Cieślewicz oraz Mirosław Kowalik i Dariusz Fijałkowski (kontrakty wygasają z końcem miesiąca - przyp. red). - Chcielibyśmy, żeby młodzieżowcy pozostali w naszej drużynie - zastrzega jednak Sawarski.
Wcześniej szef klubu zadeklarował, że w nowym sezonie zespół nie będzie już walczył jedynie o utrzymanie, a o medal. I dlatego szykują się wzmocnienia a najpoważniejszym kandydatem do drużyny jest nadal Piotr Protasiewicz. Powrót "Pepe" do Bydgoszczy po dwóch latach spędzonych w Toruniu jest bardzo prawdopodobny. Jak się dowiedzieliśmy tego chcą sponsorzy zawodnika, który mieszka pod Bydgoszczą. - Nie ukrywamy, że interesuje nas, żeby Piotr jeździł w naszym klubie. Ale na razie nic się nie wydarzyło. Możemy rozmawiać po ogłoszeniu listy transferowej. Z tego co wiem, w Toruniu bardzo się starają, by został w Apatorze - stwierdza na razie prezes Sawarski.
Kolejnymi na liście jego życzeń byli bracia Krzysztof (były wicemistrz świata juniorów) i Robert Kasprzakowie. Byli, bo - mimo dwóch rozmów z ojcem zawodników Zenonem, który opiekuje się teamem - wygląda na to, że jednak zostaną w Lesznie. - Wszystko uzależniamy od tego, jak rozwinie się sytuacja w Unii - mówi były indywidualny i drużynowy mistrz Polski Kasprzak-senior. Na czele Unii głosami delegatów na walnym zebraniu stanął w zeszły piątek Józef Dworakowski, szef Agromiksu (firma wspierająca m. in. Jarosława Hampela, Rafała Dobruckiego i Jacka Rempałę). Skład nowego zarządu zaproponował w imieniu rady sponsorów najhojniejszy darczyńca Kasprzaków, Andrzej Biernat z firmy Zakłady Mięsne Biernat. Wkrótce stowarzyszenie Unia ma przekształcić się w sportową spółkę akcyjną. Klub zaczął podpisywać z zawodnikami umowy o spłacie zadłużenia, a największe ma właśnie wobec K. Kasprzaka. - Bracia z Leszna interesowali nas bardzo. Krzysztof to już zawodnik, który może jechać za seniora. Robert dysponuje dobrym sprzętem. Zobaczymy, jak się życie ułoży. Szanse klubów obcych zawsze są mniejsze, niż klubu macierzystego - nie kryje sceptycyzmu Sawarski. - Poza Piotrem chcielibyśmy pozyskać kogoś jeszcze - kontynuuje.
Czy będzie to Robert Kościecha? - Temu zawodnikowi nie składaliśmy jeszcze żadnych propozycji. Zobaczymy, jak nam się poukładają finanse. Trwają rozmowy z potencjalnym sponsorem - kończy szef BTŻ.
Kto za ile?*
100 tysięcy złotych - Grzegorz Czechowski
60 tys. zł - Michał Robacki, Mirosław Kowalik
30 tys. zł - Marek Cieślewicz
2500 euro** - Dariusz Fijałkowski
* - kwoty, które pojawią się przy nazwiskach zawodników, o ile ci trafią na listę transferową
** - za taką kwotę trafił do BTŻ"
napewno wszystko bedzie zalezalo od tego jakie cele postawi sobie nasz klub na przyszly sezon jesli walka o ekstralige to mysle ze jednym seniorem trzeba sie wzmocnic i nic wiecej niech wszyscy zostana moze wtedy jak bedzie wieksza rywalizacja nasze gwiazdy beda sie bardziej przykladac niemoze sie powtorzyc sytuacja z tego sezonu ze przy jednej kontuzji niema kto jechac...
moj typ TZ SIPMA LUBLIN 2005
1.nowy senior (ja mysle o Dobruckim ale chetnie tez widzialbym Jedrzejaka niewiem na ile to mozliwe bo za niego chyba trzeba by duzo zaplacic noi napewno pod uwage nasz zarzad bedzie bral zawodnikow(jasio napewno bedzie chcial sciagnac donas kogos od Jozkow np Baran -jestem na nie) Swiderski,Czerwinski wiadomo ze bogaci nie jestesmy wiec nasi dzialacze gwiazdy nie sciagna jakby sciagneli Rafala to mysle ze bylby duzym wzmocnieniem (pewnym punktem)
2.Frankow-mysle ze mozna dac mu szanse jesli sie nie spisze to niebedzie jezdzil
3.Karlsson -lider zespolu wiec moglby zostac
4.Knapp-mnie zaskoczyl na plus jak najbardziej niech jezdzi z Koziolkiem na plastronie
5.Piszcz-go stac na dobry wynik pokazal to usiebie z Zielonka ze ma duze mozliwosci jego problem to czeste kontuzje niestety!!
6.Stachyra-zapewne jesli ojciec zostanie to on tez
7.Kepa-sam jestem ciekaw co pokaze ...
rezerwa:Trumna,Jelen,Mordel.
mysle ze niema co sciagac tu jakis juniorow trzeba dawac jezdzic swoim !!
moj typ TZ SIPMA LUBLIN 2005
1.nowy senior (ja mysle o Dobruckim ale chetnie tez widzialbym Jedrzejaka niewiem na ile to mozliwe bo za niego chyba trzeba by duzo zaplacic noi napewno pod uwage nasz zarzad bedzie bral zawodnikow(jasio napewno bedzie chcial sciagnac donas kogos od Jozkow np Baran -jestem na nie) Swiderski,Czerwinski wiadomo ze bogaci nie jestesmy wiec nasi dzialacze gwiazdy nie sciagna jakby sciagneli Rafala to mysle ze bylby duzym wzmocnieniem (pewnym punktem)
2.Frankow-mysle ze mozna dac mu szanse jesli sie nie spisze to niebedzie jezdzil
3.Karlsson -lider zespolu wiec moglby zostac
4.Knapp-mnie zaskoczyl na plus jak najbardziej niech jezdzi z Koziolkiem na plastronie
5.Piszcz-go stac na dobry wynik pokazal to usiebie z Zielonka ze ma duze mozliwosci jego problem to czeste kontuzje niestety!!
6.Stachyra-zapewne jesli ojciec zostanie to on tez
7.Kepa-sam jestem ciekaw co pokaze ...
rezerwa:Trumna,Jelen,Mordel.
mysle ze niema co sciagac tu jakis juniorow trzeba dawac jezdzic swoim !!
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Ja bardzo chetnie widzialbym u nas w zespole Michala Robackiego. Mysle ze moglby byc czolowa postacia. Chociaz roznie to bywa.
Generalnie popieram pomysl sprowadzenia kogos kto bedzie gwarantowal 12 punktow w meczu. Kogos takiego jak Kuciapa w Rzeszowie, Jedrzejak w Ostrowie czy Chrzanowski w Gdansku. Kims takim moglby byc Kosciecha, a skoro sam chce startowac w 1 lidze, to uwazam ze powinien byc glownym celem naszego zarzadu. Oczywiscie nie wiem nic o kwestiach finansowych, ale uwazam ze Torunianin gwarantuje taka jakosc ze warto sie na niego szarpnac.
1. Kosciecha
2. Jedrzejak
3. Kuciapa (nie lubie, no ale punkty by robil na pewno)
4. Okoniewski (zawsze chcialem zeby u nas jezdzil)
5. Swiderski
6. Slabon
7. Robacki
To zawodnicy, ktorych powitalbym z usmiechem na ustach w lubelskiej druzynie.
Nie uwazam aby potrzebny nam byl junior. Powinnismy rozwijac naszych. Zreszta dobry junior to straszna kasa, a ja wolalbym zeby byla ona wydana na nowego lidera krajowego. No ale nie obrazilbym sie widzac u nas Nowaczyka czy chociazby Jamrozego ;]
Generalnie popieram pomysl sprowadzenia kogos kto bedzie gwarantowal 12 punktow w meczu. Kogos takiego jak Kuciapa w Rzeszowie, Jedrzejak w Ostrowie czy Chrzanowski w Gdansku. Kims takim moglby byc Kosciecha, a skoro sam chce startowac w 1 lidze, to uwazam ze powinien byc glownym celem naszego zarzadu. Oczywiscie nie wiem nic o kwestiach finansowych, ale uwazam ze Torunianin gwarantuje taka jakosc ze warto sie na niego szarpnac.
1. Kosciecha
2. Jedrzejak
3. Kuciapa (nie lubie, no ale punkty by robil na pewno)
4. Okoniewski (zawsze chcialem zeby u nas jezdzil)
5. Swiderski
6. Slabon
7. Robacki
To zawodnicy, ktorych powitalbym z usmiechem na ustach w lubelskiej druzynie.
Nie uwazam aby potrzebny nam byl junior. Powinnismy rozwijac naszych. Zreszta dobry junior to straszna kasa, a ja wolalbym zeby byla ona wydana na nowego lidera krajowego. No ale nie obrazilbym sie widzac u nas Nowaczyka czy chociazby Jamrozego ;]
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:Nie uwazam aby potrzebny nam byl junior. Powinnismy rozwijac naszych. Zreszta dobry junior to straszna kasa, a ja wolalbym zeby byla ona wydana na nowego lidera krajowego. No ale nie obrazilbym sie widzac u nas Nowaczyka czy chociazby Jamrozego ;]
Ok. Rozwijamy młodego Stachyre, i Kacpra. Przyjmijmy mało optymistyczny wariant: Stachyra sie łamie, Kacper to samo.
Co wtedy? Liczycie ze Balabuch zacznie jezdzic?!
Nie ma sie co oszukiwac! W tym sezonie przezylismy w zasadzie z dwoma juniorami, ale nie mozna przeciez liczyc na to ze beda jezdzic bezkolizyjnie! Zreszta w druzynie musi byc jakas zdrowa rywalizacja o miejsce w skladzie!
Nie zgdzam sie z opiniami RadeKasa i Marsa. Kolejny junior moim zdaniem potrzebny bardziej od seniora.

No jasne ze obaj moga sie polamac. Polamac sie moze tez cala reszta skladu. Taki to juz sport. Ryzyko zawodowe. Ale na to juz nikt wplywu nie ma. Ja po prostu wolalbym nie mala kase jaka trzeba by wydac na klasowego juniora przeznaczyc na zakup kogos z gornej polki polskich zawodnikow.
Jest jednak sporo racji w tym co mowisz. Powinnismy wiec zakupic juniora pokroju Stachyry i Miesiaca. Ktos taki nie powinien kosztowac wielkich pieniedzy, a mielibysmy w skladzie 3 mlodzikow walczacych o 2 miejsca. Wtedy przy twoich czarnych wizjach zostalby zawsze ten trzeci. No ale przeciez i on moze sie polamac ;]
.
A kto to moglby byc? Moze ktos z Torunia gdzie maja juniorow na peczki.
Jest jednak sporo racji w tym co mowisz. Powinnismy wiec zakupic juniora pokroju Stachyry i Miesiaca. Ktos taki nie powinien kosztowac wielkich pieniedzy, a mielibysmy w skladzie 3 mlodzikow walczacych o 2 miejsca. Wtedy przy twoich czarnych wizjach zostalby zawsze ten trzeci. No ale przeciez i on moze sie polamac ;]
A kto to moglby byc? Moze ktos z Torunia gdzie maja juniorow na peczki.
Richie Faulkner:
Gelu Ostrów w tym roku też miał przegrywac wszystkie biegi juniorskie po 5:1,a chłopaki jakoś sobie radzili. Objeżdzając nawet chyba Buczkowskiego raz jeśli nie Hliba na 5:1 (juz dokładnie nie pamietam ale któregoś z nich i ich kolege z pary),więc nie musi byc tak źle. A oni przecież byli w tym roku prosto po licencji!!!! Fakt ze Ostrów nie awansował do pierwszej czwórki ale to nie głównie z ich winy.A Grabowski tez cudotwórcą nie jest i myślę że Kacper przy dobrym prowadzeniu przez Marka Kępę powinien sobie po kilku spotkaniach radzić równie dobrze jak Liberski czy Bruchaiser.
mikas pisze:Gelu Ostrów w tym roku też miał przegrywac wszystkie biegi juniorskie po 5:1,a chłopaki jakoś sobie radzili. Objeżdzając nawet chyba Buczkowskiego raz jeśli nie Hliba na 5:1 (juz dokładnie nie pamietam ale któregoś z nich i ich kolege z pary),więc nie musi byc tak źle. A oni przecież byli w tym roku prosto po licencji!!!! Fakt ze Ostrów nie awansował do pierwszej czwórki ale to nie głównie z ich winy.A Grabowski tez cudotwórcą nie jest i myślę że Kacper przy dobrym prowadzeniu przez Marka Kępę powinien sobie po kilku spotkaniach radzić równie dobrze jak Liberski czy Bruchaiser.
Ale ostrów nam nie zagrażał i nie będzie raczej zagrażał - tu chodzi o pokonanie Rybnika, Gorzowa i Rzeszowa. Kim to zrobić - Dawidem i Kacprem? Bez jaj
Juniorzy Gdańska też w tym sezonie nie błyszczeli, ale wystarczyło mieć dwóch wartościowych seniorów i nie było na nich mocnego w tym sezonie.
Ja jestem za taką koncepcją budowy zesołu na przyszły sezon,ewentualnie wypożyczyć jakiegos taniego juniora na wypadek kontuzji i dla większej rywalizacji.
Ja jestem za taką koncepcją budowy zesołu na przyszły sezon,ewentualnie wypożyczyć jakiegos taniego juniora na wypadek kontuzji i dla większej rywalizacji.