Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#526 Postautor: Apocalips » 18 października 2004, o 16:08

No to może i ja coś napiszę na poważnie..... Mianowicie skład na przyszły sezon spędzony w I lidze widzę tak:

Stranieri:
-Peter Karlsson- dlaczego :?: bo zna już bardzo dobrze nasz tor i był najlepszym zawodnikiem I ligii, a są to bardzo mocne argumenty....
-Morten Risager- na drugiego obcokrajowca w sam raz, młody perspektywiczny, a już bardzo dobry...
Seniorzy:
-Grzegorz Knapp- bo jest najlepszy, najlwaleczniejszy i bardzo Go lubiÄ™ :oops: :wink:
-Tomasz Piszcz- bo mam nadzieję, że nie będzie miał problemów sprzętowych... oby jak najmniej łez w przyszłym roku Tomasz... do boju :)
-Mariusz Franków- pisałem o nim w topicu do tego celu przeznaczonym, jeśli On chce jeździć u Nas i poważnie podejdzie do sprawy to niech zostanie
-Daniel Jeleniewski- chłopak ma papiery na jazdę, sponsorów ma, pozostają chęci...
-Jerzy Mordel- nigdy nie zaszkodzi mieć jednego więcej :) a z resztą Ojciec jest niezniszczalny :wink:
-Krzysztof Słaboń/Piotr Świderski/Tomasz Bajerski/Robert Kościecha/Michał Robacki/Łukasz Jankowski/Damian Baliński/Mariusz Staszewski/Staszek Burza/Piotr Paluch/Paweł Hlib/Maciek Kuciapa/Mariusz Puszakowski - ktoś z tej hmm... trzynastki :?: :)

Juniorzy:
-Dawid Stachyra- bo i tak nigdzie nie odejdzie :wink: a zawsze jest szansa że się przełamie :)
-Kacper Kępa- nie trzeba tłumaczyć :)
-Marcin Nowaczyk/Marcin Jaguś- ktoś z tej dwójki, bezsprzecznie potrzebny nam jest nowy junior, z realnych możliwości widzę tylko te dwie :) Może jeszcze Ronnie Jamroży....

Z takim składem powinniśmy znów powalczyć o E-Ligę :) Zobaczymy czy trafiłem z typami :)
Ostatnio zmieniony 20 października 2004, o 18:18 przez Apocalips, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#527 Postautor: bkapusta » 18 października 2004, o 21:07

Jak dla mnie mamy dwie opcje:

I. Sprowadzenie 2 seniorow, porownywalnych z Piszczem, Knappem. Takich sredniakow z srednia meczowa w okolicach 8-9.

Sklad wygladal by tak:

1. Obcokrajowiec - lider, podpora druzyny, gwarantujacy 12 ptk na mecz.
2. Piszcz 8-10ptk
3. Knapp 8-10ptk
4. Ktos nowy [Slabon, Swiderski, Pecyna. Kosciecha] 8-10ptk
5. Ktos nowy 8-10 ptk
5. Junior czyli prawdopodobnie Kepa - punktow z tego na poczatku nie ma co sie spodziewac ale chlopak anbierze doswiadczenia, wynik to sprawa reszty druzyny.

Awans spokojnie w zasiegu reki. Wiadomo ze kazdy ma wachania formy. Pokazal nam to i Piszcz, i Knapp. Ale rowny sklad gwarantuje stabilnosc sily druzyny. Wazny jest dobry obco, moze to byc Peter ale niekoniecznie. Wszystko zalezy od kosztow sprowadzenia seniorow. Junior absolutnie niepotrzebny. Niech sie nasz uczy jezdzic, bedzie z niego pociecha. W rezerwie pozostanie Jelen ktory jak pokazuje jak ma szczescie tez moze robic po 8-10ptk. Moze tez 0. Dlatego rezerwa. Franek zapewne niezechce byc rezerwa, wiec zegnamy...

II. Sciagamy Drabika, Dobruckiego albo jakiegos innego seniora z ekstraklasy. Gwarantuje on nam dwucyfrowki w kazdym meczu. Druga linia oparta na Piszczu, Knappie i obcokrajowcu [ktos na 8-10 ptk;] slabszym nawet od Petera. Sklad wygladal by tak:

1. Ktos nowy na 12-15 ptk
2. Piszcz
3. Knapp
4. Obco na 8-10ptk
5. Jelen, Franek [bardzo ewentualnie Truminski;] - czyli III linia obrony. Jelen mialby szanse powalczyc o miejsce w skladzie [w wariancie nr 1 bylby tylko rezerwa;] moze by cos pokazal, jego zmiennik Franek tez mialby szanse wykazac sie. Moze zmoblizowalo by to tych panow do pracy nad soba. Obydwaj mogli by wykozystac szanse i stac sie zawodnikami na 8-10ptk. Wtedy mozna by nawet zrezygnowac z obco.
6.Junior

tyle moich pokretnych przemyslen
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#528 Postautor: Talib » 18 października 2004, o 23:08

Jeśli chodzi o skład to ten, który mamy zapewnia w przyszłym sezonie pierwszą czwórkę w cuglach. Jeśli chodzi o pierwsze dwa miejsca to może byc dużo gorzej, biorąc pod uwagę fakt, że Jeleń nie będzie juniorem. Nie wiadomo jaki będzie regulamin, a od tego wiele zależy.

Ja to widzÄ™ tak:

Wróble coraz głośniej ćwierkają, że będzie miejsce dla trzech obcokrajowców, spośród których dwóch będzie mogło startowac w meczu. Oprócz tego w składzie będzie dwóch juniorów i zostanie utrzymany bieg juniorski tak jak obecnie. Jeśli tak będzie to chyba warto zatrudnić solidnego obcokrajowca (np. Jesper Jensen lub Bjarne Pedersen jeśli nie dostanie stałej karty GP). I przyzwoity junior, bo z całą sympatią i szacunkiem w przekroju obecnego sezonu Dawid nie zapracował na miano nawet przeciętnego. Z tego co pisze Gawrzyk Gomólski jest zdecydowanie za drogi, więc może Buczkowski? Pewnie też będzie drogo, ale chyba zawodnik wartościowszy. Albo wypożyczyć Gomółę i zobaczyć co wyrosnie z Kępy?

Karlsson, Knapp
Jensen, Jeleniewski
Piszcz, Stachyra
Buczkowski

Źle?

A na rezerwę Trumiński aaaaaaand ... Ladies and Gentelman: ... JEEEEERZY MOOOORDEL !!! Always in Lublin ! I właśnie za to. A dodam, że jeśli taki regulamin przejdzie to pewnie będzie jak rok temu drugi rezerwowy.

łukasz

#529 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 11:18

bkapusta pisze:Jak dla mnie mamy dwie opcje:

I. Sprowadzenie 2 seniorow, porownywalnych z Piszczem, Knappem. Takich sredniakow z srednia meczowa w okolicach 8-9.

Sklad wygladal by tak:

1. Obcokrajowiec - lider, podpora druzyny, gwarantujacy 12 ptk na mecz.
2. Piszcz 8-10ptk
3. Knapp 8-10ptk
4. Ktos nowy [Slabon, Swiderski, Pecyna. Kosciecha] 8-10ptk
5. Ktos nowy 8-10 ptk
5. Junior czyli prawdopodobnie Kepa - punktow z tego na poczatku nie ma co sie spodziewac ale chlopak anbierze doswiadczenia, wynik to sprawa reszty druzyny.

Awans spokojnie w zasiegu reki. Wiadomo ze kazdy ma wachania formy. Pokazal nam to i Piszcz, i Knapp. Ale rowny sklad gwarantuje stabilnosc sily druzyny. Wazny jest dobry obco, moze to byc Peter ale niekoniecznie. Wszystko zalezy od kosztow sprowadzenia seniorow. Junior absolutnie niepotrzebny. Niech sie nasz uczy jezdzic, bedzie z niego pociecha. W rezerwie pozostanie Jelen ktory jak pokazuje jak ma szczescie tez moze robic po 8-10ptk. Moze tez 0. Dlatego rezerwa. Franek zapewne niezechce byc rezerwa, wiec zegnamy...

II. Sciagamy Drabika, Dobruckiego albo jakiegos innego seniora z ekstraklasy. Gwarantuje on nam dwucyfrowki w kazdym meczu. Druga linia oparta na Piszczu, Knappie i obcokrajowcu [ktos na 8-10 ptk;] slabszym nawet od Petera. Sklad wygladal by tak:

1. Ktos nowy na 12-15 ptk
2. Piszcz
3. Knapp
4. Obco na 8-10ptk
5. Jelen, Franek [bardzo ewentualnie Truminski;] - czyli III linia obrony. Jelen mialby szanse powalczyc o miejsce w skladzie [w wariancie nr 1 bylby tylko rezerwa;] moze by cos pokazal, jego zmiennik Franek tez mialby szanse wykazac sie. Moze zmoblizowalo by to tych panow do pracy nad soba. Obydwaj mogli by wykozystac szanse i stac sie zawodnikami na 8-10ptk. Wtedy mozna by nawet zrezygnowac z obco.
6.Junior

tyle moich pokretnych przemyslen

myslisz ze kosciecha pojdzie lige nizej po awansie wybrzeza...? po za tym czestochowa sie nim interesuje,wiec rozmawiajmy powaznie bo tak to mozna wszystkich przymierzac do skladu!!!

moja propozycja:
1 Peter
2 Grzesiek
3 Piszczyk (i niech zacznie gdzies sprzet robic a nie sam przy nim grzebie!!!)
4 Franek
5 ............. (solidny senior)
6 ............. (dobry junior)
7 Dawid
rez.
Daniel, Seba i ojciec bo on chyba nigdy nie odejdzie z Lublina.

Gość

#531 Postautor: Gość » 19 października 2004, o 11:48

Zacznijmy może od sponsorów na przyszły rok , bo to jest sprawa wyjściowo dla budżetu i dla ewnetualnych wzmocnień.
Składa powinien zostać bez zmian , ale trzeba wzmocnić jednym seniorem , jednym juniorem , oraz obcokrajowcem , po wiadomo sezon jest dlugi na szczęście Karlsson bezkolizyjnie go przeszedł , ale róznie bywa a wypadek jakiejś kontuzji , zostaniemy wtedy z ręką w nocniku.

dla mnie wzmocnienia są następujące (realne)

Ten skład co jest - plus :

M.Max
Z.Czerwiński
K.Nowaczyk

Czarek
Trener

#532 Postautor: Czarek » 19 października 2004, o 12:11

A mnie bardziej niż skład TŻ interesują składy naszych rywali do awansu czyli pewnie Rybnika i Rzeszowa (który podobno chce Karlssona). Możemy mieć znowu przecietnych zawodników jeśli inni bedą mieli gorszych. Myślę, że znowu bedziemy walczyć o baraż.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#533 Postautor: bkapusta » 19 października 2004, o 12:22

łukasz pisze:
bkapusta pisze:...

myslisz ze kosciecha pojdzie lige nizej po awansie wybrzeza...? po za tym czestochowa sie nim interesuje,wiec rozmawiajmy powaznie bo tak to mozna wszystkich przymierzac do skladu!!!

moja propozycja:
1 Peter
2 Grzesiek
3 Piszczyk (i niech zacznie gdzies sprzet robic a nie sam przy nim grzebie!!!)
4 Franek
5 ............. (solidny senior)
6 ............. (dobry junior)
7 Dawid
rez.
Daniel, Seba i ojciec bo on chyba nigdy nie odejdzie z Lublina.

A widzisz...

Kibice z Gdanska to potwierdza, ze jest problem z zatrzymaniem Kosciachy ktory przychylnym okiem patrzy na jazde w 1 lidze.

Pozatym poza Kosciecha podalem tez inne nazwiska.

I chcesz mi wmowic ze twoje propozycje [solidny senior oraz dobry junior;] sa bardziej powazne? :lol: :lol:
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#534 Postautor: ravajas » 19 października 2004, o 12:44

Skoro Kostek chciałby w I Lidze, to najlepiej u nas. Może z Rybnika odejdzie Staszewski, więc:
a) Rybnik będzie łatwiejszy (teoretycznie, bo mogą Stacha zastapic kims innym)
b) może on przejść np. do Lublina.

Wtedy Skład bym widział tak:

1. Peter (nie mam pomysłu na zastepstwo)
2. Piszczyk
3. Grzesiek
4. Franek
5. Kościecha (Staszewski)
6. Kępa
7. (nie mam pomysłu)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#535 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 12:51

Gawrzyk pisze:O buczkowskim mozna zapomnioec. stoja po niego w kolejce cztery klub ekstraligowe- czestochowa, wroclaw, gdansk oraz chyba bydgoszcz. buczek, jak sam przyznal chce jezdzic w ekstralidze.
Ja narazie skladu jaki chcialbym widziec nie podam, bo nie wiadomo ilu obco moze jechac w meczu.

Wiemy jaki to skład - 1. Jesper Jensen. 2. Jesper Jensen, 3. Jesper Jensen, 4. Jesper Jensen itd itd. :D
A co do Buczka - to co że się ustawia po niego kolejka ekstraligowców? U nas nie miałby źle. A warto się wykosztować na takiego zawodnika.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#536 Postautor: ravajas » 19 października 2004, o 12:57

Gelo pisze:Wiemy jaki to skład - 1. Jesper Jensen. 2. Jesper Jensen, 3. Jesper Jensen, 4. Jesper Jensen itd itd. :D
A co do Buczka - to co że się ustawia po niego kolejka ekstraligowców? U nas nie miałby źle. A warto się wykosztować na takiego zawodnika.

ewentualnie z numerem 5. Andreas Jonsson ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#537 Postautor: mikas » 19 października 2004, o 14:05

Ja widzę dwie koncepcje na wzmocnienie składu na następny sezon przyjmując ze regulamin nie ulegnie zmianie.
Pierwsza to wzmocnienie sie jednym seniorem gwarantujÄ…cym 10pkt w meczu oraz dobrym juniorem.
Wtedy skład wyglądałby mniej wiecej tak:
1.Nowy senior
2.Franków
3.Karlsson
4.Knapp
5.Piszcz
6.Nowy junior
7.Dawid i Kacper walczÄ…cy o miano drugiego juniora.
rez. Jeleń

Druga koncepcja to wzmocnienie sie dwoma seniorami i danie szansy objeżdzania sie naszym juniorom(do tej koncepcji bym sie bardziej przychylał)
Wtedy wyglądałoby to tak:
1.Nowy senior
2.Nowy senior
3.Knapp
4.Karlsson
5.Piszcz
6.Dawid
7.Kacper
rez. Jeleń

Jako seniorów widziałbym kogoś z tego grona:
Kuciapa,Słaboń,Baliński,Dobrucki,Stojanowski,Staszewski, może Czerwiński.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#538 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 14:11

Obie koncepcje popieram, ze wskazaniem na pierwszÄ… (ale Franka nie widzÄ™ w zespole).

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#539 Postautor: mikas » 19 października 2004, o 14:20

Gelu ale gdy nie ma Franka to przy pierwszej koncepcji potrzeba nam dwóch seniorów+junior. Jakoś nie widze za bardzo Daniela czy Seby robiących srednio po 10pkt na mecz. Chyba Fraknów prędzej może tego dokonać. Ja jakoś cały czas wierzę że z nim może być tak jak z Grześkiem Knappem. Ale zabijac się o tego zawodnika nie będę, bo aż tak bardzo mi na nim też nie zależy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#540 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 14:25

mikas pisze:Gelu ale gdy nie ma Franka to przy pierwszej koncepcji potrzeba nam dwóch seniorów+junior. Jakoś nie widze za bardzo Daniela czy Seby robiących srednio po 10pkt na mecz. Chyba Fraknów prędzej może tego dokonać. Ja jakoś cały czas wierzę że z nim może być tak jak z Grześkiem Knappem. Ale zabijac się o tego zawodnika nie będę, bo aż tak bardzo mi na nim też nie zależy.

Rzecz w tym, że Seba czy Daniel są chyba jednak bardziej związani z klubem emocjonalnie a już z pewnością bardziej dyspozycyjni - przynajmniej są na treningach i mają czym dojechać. Niemniej uwazam, że najlepszym rozwiązaniem jest kupienie dwóch seniorów, juniora i problem sam sie rozwiązuje.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#541 Postautor: mikas » 19 października 2004, o 14:38

No to by było najlepsze rozwiązanie ale nie sądze ze nasz klub byłoby na to stać. Jednak sam junior to już będzie bardzo duży wydatek. A oprócz zawodników trzeba tez pomysleć o jakimś w miarę dobrym sprzęcie. No ale jeśli mamy walczyć o Ekstralige to bez wydatków sie nie obejdzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#543 Postautor: $korzen$ » 19 października 2004, o 15:08

Moja Koncepcja (1 stranieri w skladzie)

1 Karlsson (nie wymaga komentarza)
2 Czerwinski (obecny sezon nie udany, ale z taka jazda wymiatal by w 1 lidze)
3 Knapp (wiadomo)
4 Piszcz (nadal uwazam ze przy dobrej klasy sprzecie byl by naszym najlepszym seniorem i jednym z najlepszych w 1 lidze)
5 Frankow/Pecyna
6 Gomolski
7 Dawid lub Kepa

rezerwa Jeleniewski i moze Trumna.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#544 Postautor: istred » 19 października 2004, o 15:08

Wczesniej trzeba zadac sobie kilka pytan:
1. W której lidze będziemy jeździć w przyszłym sezonie.
2. Jaki będziemy mieli budżet.
3. Jakie będą obowiązywały zasady, dotyczace na przyklad obcokrajowcow.

Na dzień dzisiejszy mój skład wygląda tak:
1. Knapp
2. Piszcz
3. Franków/Trumna/Jeleń
4. Franków/Trumna/Jeleń
5. Lee - cały czas wierze, że pojedzie u nas w przyszłym sezonie, jak nie to chyba Karlsson.
6. Kępa
7. Stachyra.

Nie chce w Lublinie:
Burzy, Rempalów (chyba ze Marcin :wink: ) Skórnickiego, Pecyny, Stojanowskiego itd. Jak już ktoś napisał nie stać na sciąganie takich zawodników.

Co do wzmocnien to teraz trudno cokolwiek powiedzieć ... Chcialbym widzieć zawodnika, który gwarantuje jakies punkty, czyli z najwyzszej półki - pokroju Jędrzejaka lub Kościechy. Najchętniej w Lublinie widziałbym (obok Lee) Walaska :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#545 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 15:23

$korzen$ pisze:Moja Koncepcja (1 stranieri w skladzie)

1 Karlsson (nie wymaga komentarza)
2 Czerwinski (obecny sezon nie udany, ale z taka jazda wymiatal by w 1 lidze)
3 Knapp (wiadomo)
4 Piszcz (nadal uwazam ze przy dobrej klasy sprzecie byl by naszym najlepszym seniorem i jednym z najlepszych w 1 lidze)
5 Frankow/Pecyna
6 Gomolski
7 Dawid lub Kepa

rezerwa Jeleniewski i moze Trumna.

Fajna koncepcja - piąte miejsce powinno byc wtedy w naszym zasięgu

Gość

#546 Postautor: Gość » 19 października 2004, o 17:04

Słyszałem nieoficjalnie , lecz nie wiem czy to jest prawda ! Grzegorz Knapp dostał propozycje startów w Polonii Bydgoszcz na sezon 2005 ???

Awatar użytkownika
istred
Trener

#547 Postautor: istred » 19 października 2004, o 17:09

Baaardzo nieoficjalnie redaktor Kwiek napisał o tym w kurierze w wakacje :).

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#548 Postautor: Kubbas » 19 października 2004, o 17:31

Knapp byl przymierzany do skladu polonii mniej wiecej w polowie tego roku ale ja mysle ze nic z tego nie wyjdzie i Grzesio zostanie u nas na przyszly rok.

Cos mi sie tez wydaje ze walczyc o niego moze tez klub z Grudziadza;]

Awatar użytkownika
WÄ…ski

#549 Postautor: WÄ…ski » 19 października 2004, o 17:39

Jak podaje kurier Karlsson chce do Mojrzeszowa!!! :evil: Co to ma byc???u nas ma najlepszy sezon a tu o takie szopki!na dodatek jozki chca dobruckiego i hliba!!!moze nie byc dobrze :( jak marna czarnuchow woreczki foliowe wylozy duzo kasy to bedzie dupa zbita!!!
TÅ» SIPMA LUBLIN
FAN CLUB NIEDRZWICA

łukasz

#550 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 18:08

I chcesz mi wmowic ze twoje propozycje [solidny senior oraz dobry junior;] sa bardziej powazne? :lol: :lol:[/quote]

nie podalem nazwisk bo nie wiem na co bedzie stac klub, chyba to oczywiste.