Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
Chociaż bardzo żałowałam, źe odszedł, że odszedł w taki sposób, to teraz żal patrzeć na niego.
Na to jak wyglądał w boksie w czasie meczu i po meczu - stał jak zbity pies licząc kamyczki wokół butów.
Na to jak wyglądał w boksie w czasie meczu i po meczu - stał jak zbity pies licząc kamyczki wokół butów.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
- niespokojny
- Trener
Ogólnie zjazd Kubery to też problem dla polskiego żużla. Nie ma kogo wstawiać do SON i SWC. Janowski i Kubera z ogromnym zjazdem, Dudek po sezonie konia wrócił na jego standardowy poziom. Woryna dobrze jedzie w tym sezonie, ale to wciąż nie jest jakiś pewniak. Piotr Pawlicki jak zwykle niestabilna forma i kontuzje. Hampel koniec kariery, Kołodziej blisko. Drabik odbębnia swoje na przyzwoitym poziomie ale brakuje ambicji. Smektała zniknął w otchłani 2. Metalkas. Lampart KLŻ w przyszłym sezonie, Przyjemski spadek formy i tylko dobra jazda w 2. Metalkas. Cierniak walczy o kontrakt w e-lidze.
Mam wrażenie, że kilkanaście lat obowiązku startu polskich juniorów a potem wprowadzenie U24 zupełnie nic nie dało. Polscy juniorzy zdobywali seryjnie IMŚJ ale żaden z nich się obecnie nie nadaje na filar kadry żużlowej. Współczuję Chomskiemu, poza Zmarzlikiem nie ma pewniaków. Woryna chyba będzie naturalnym kandydatem do SWC w tych okolicznościach. Na papierze na pewno Australijczycy i Duńczycy wydają się być silniejsi. Trochę wstyd.
Mam wrażenie, że kilkanaście lat obowiązku startu polskich juniorów a potem wprowadzenie U24 zupełnie nic nie dało. Polscy juniorzy zdobywali seryjnie IMŚJ ale żaden z nich się obecnie nie nadaje na filar kadry żużlowej. Współczuję Chomskiemu, poza Zmarzlikiem nie ma pewniaków. Woryna chyba będzie naturalnym kandydatem do SWC w tych okolicznościach. Na papierze na pewno Australijczycy i Duńczycy wydają się być silniejsi. Trochę wstyd.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
W realiach obecnych to znowu ożywi się dyskusja co do startów takich dwóch w naszych barwach narodowych. Zwłaszcza gdy będzie kicha i brak medalu. Chociaż w Wielkiej Brytanii brak 3 i 4 do brydża. Na chwilę obecną (uwzględniając średnie z Ekstraligi) to w przypadku Polski wyglądałoby tak - Zmarzlik, Woryna, Piotr Pawlicki i Dudek. Drabika nie biorę pod uwagę, bo jego brak w kadrze narodowej. Do tego jego interesuje tylko liga w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Może przy dobrych wiatrach byłoby srebro po zaciętej walce z Danią. Aczkolwiek do sierpnia wiele może się zmienić. Kubera odzyska formę, Janowski znajdzie złoty silnik z 2021 roku a Dudek będzie miał passę 90 wygranych biegów z rzędu..
- tezetomaniak
- Trener
papi pisze:może następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz...
Widocznie falubazowej hołocie trzeba co jakiś czas przypominać jakie wsparcie lokalnego środowiska miał Kurmański gdy zaczeły się gorsze wyniki.
A jakie miał ? Pytam serio, bo nie znam sprawy. Miał ciśnięte ostro ?
Wprawdzie wtedy miałem 10 lat (tj. 2004) (zatem do tej pory jestem młody na forum :) ), ale później jak zapoznawałem się z tematem to nie było miło. Czytałem jakiś artykuł o tym, ale nie znajdę już teraz. Było to parę lat temu. Podobnie miała się sprawa z Romankiem w 2006 roku. Hejt, gwizdy, brak wsparcia. Tutaj obydwaj byli wychowankami. Nie były potrzebne media społecznościowe. Wystarczające były fora internetowe, reakcja trybun i "to co mówili na mieście". Kurmański w 2004 miał gorszą formę. Zjechał z wynikami w trakcie sezonu. Ostatni mecz był iskierką nadziei, bo poprowadził Zieloną do wygranej w Lesznie. W dniu kiedy dokonał próby samobójczej został zatrzymany przez policję na jeździe samochodem pod wpływem alkoholu. Dzień później Zielona jechała u siebie z Lesznem.
Chyba wiadomo kto pisze:To, co zrobił Pollestad, nie do opisania. Jack Holder to niekwestionowany lider. On jeszcze namiesza w tym sezonie w Grand Prix. Absolutnie kompletny zawodnik. A Pollestad za rok będzie jeździł na poziomie Thomsena. Zresztą Adam Bednar też. Początek meczu, to przecież Czech wziął na swoje barki. Szczerze mówiąc, to jak Przedpełski się podciągnie i Oskar też wróci na swoje tory, to my za rok powalczymy o najwyższe cele w PGE Ekstralidze
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... em/8pw0tlh
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jedyne kogo tak naprawdę jestem ciekawy, to właśnie Pollestad. Norweg w tamtym sezonie niespecjalnie wyróżniał się w Krośnie, a w ten sezon wszedł nadspodziewanie dobrze, pokazując, że drzemie w nim spory potencjał. Jestem ciekawy, gdzie jest jego sufit i jakie są jego długofalowe możliwości.
Ge(L)o pisze:A jakie miał ? Pytam serio, bo nie znam sprawy. Miał ciśnięte ostro ?
Bardzo polecam filmik na kanale "żużlowe historie" pt. "Tych zawodników zniszczyli kibice" , ogólnie polecam cały kanał bo jest ciekawy, pozdrawiam :)
Bardzo groźny upadek Bewleya w Danii
https://x.com/twiterzuzlowy/status/2057 ... 31859?s=46
Wg syfow pierwsze doniesienia mówią o możliwym złamaniu uda
https://x.com/twiterzuzlowy/status/2057 ... 31859?s=46
Wg syfow pierwsze doniesienia mówią o możliwym złamaniu uda
Motor mocny
szarpnięcie jakby się łańcuch urwał ale sklejenie do toru jakby na kolcach zaczął jechać, bardzo dziwny upadek
wygląda jak zrobione przez AI, fatalny wypadek
I to wypadek w dniu swoich urodzin...
Info z SF. Uderzył konkretnie.
Aktualizacja (godz. 20:40):
Nieoficjalne wieści, jakie napływają z Danii, mówią o złamaniu uda u czołowego brytyjskiego zawodnika. Pozostaje tym samym oczekiwać na kolejne, tym razem już lepsze informacje o stanie zdrowia Daniela Bewleya.
Info z SF. Uderzył konkretnie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Sparta potwierdziła.Złamane udo.
No to po sezonie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja myślę, że na PO może wrócić.
Znając Rusko to nie będzie miał wyboru.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Będą robić za niego zz. Jak dluga takia ZZ może być używana caly sezon?
- tezetomaniak
- Trener
Złamanie złamaniu nierówne. No i najważniejsze w przypadku żużlowców, która noga?
tezetomaniak pisze:Złamanie złamaniu nierówne. No i najważniejsze w przypadku żużlowców, która noga?
Lewa
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Szczęście w nieszczęściu Sparty jest takie, że nawet jak Kurtz i Janowski walną komplety w mecz z Czewa to i tak będą mieli minimalnie gorsza średnia biegowa, wiec na rundę rewanżową będą mogli robić ZZ za sympatycznego rudzielca
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Rusek pisze:tezetomaniak pisze:Złamanie złamaniu nierówne. No i najważniejsze w przypadku żużlowców, która noga?
Lewa
Na PO będzie śmigał ;)
Rezerwowym będzie Adam Nie jesz chleba :)