Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Żużlowe różności

#21801 Postautor: papi » 19 kwietnia 2026, o 00:03

ze Śląskiem i Wandą już jest przynajmniej na śliskim papierze, chyba było dołączane jako dodatek. Z Gwardią to normalne strony gazetowe

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21802 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 maja 2026, o 17:51

Ten post nie jest pisany z radością. Mam ogromny szacunek dla Wiktora za cały wkład we współczesną historię Motoru. Awans, utrzymanie, medal. Natomiast chyba nieubłaganie niestety kroczymy do zakończenia kariery w wieku 25-26 lat. Zejście do pierwszej ligi weryfikuje go bardzo negatywnie jako seniora i trudno mi sobie wyobrazić, by ktoś go podpisał na przyszły sezon w takiej dyspozycji. Jedynie druga liga, ale czy to ma sens? Nie wiem, ale chyba nie.
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21803 Postautor: tezetomaniak » 3 maja 2026, o 21:42

Będzie miał więcej czasu na reklamowanie kasków z Temu

KrzysiekS
Senior

#21804 Postautor: KrzysiekS » 4 maja 2026, o 12:52

Za nami 4 kolejki także już można trochę powiedzieć. Z Metalkas ciekawie wyglądają jak dla mnie trzy nazwiska: Kvech, Basso i Nagel (tu jednak może być ciężko, bo po gorszym starcie już nie będzie szału). Coś jak M Andersen w Sparcie się spodziewam. Na duży minus Krawczyk. Myślałem że będzie wymiatał i będzie najlepszy w Ostrowie i w Top 10. Ciekawie prezentuje się Czech. Już w Toruniu miał przebłyski i uważam że jest z niego materiał na zawodnika ekstraligowego. Taki MM z dawnych lat.
PGE Ekstraliga to jak na dziś: -Madsen, Lindgren, Kołodziej (chyba zmierzamy do końca tej przygody)
-Lidsey, Tungate, Przedpełski, Zengota, Hansen (potwierdzili że to nie jest miejsce dla nich)
Co fajnego to, to że widać powiew świeżości. Plus Tarasienko poszedł mocno w górę. Naszych chciałbym jeszcze zobaczyć na jakimś wyjeździe poza Częstochową i będziemy znacznie mądrzejsi.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21805 Postautor: papi » 4 maja 2026, o 13:47

ogólnie liga wydaje się dużo bardziej wyrównana. Tak naprawdę trudno coś jednoznacznie powiedzieć o Falubazie, ale pozostała 6 raczej może walczyć o PO. Stali brakuje punktów, ale wrażenie robi bardzo dobre, podobnie Unia. GKM to świetny Tarasienko i mierny Fricke, całościowo mniej więcej na 0 wychodzi.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21806 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2026, o 14:07

Do minusów jeszcze dodałbym Cierniaka, a do bardzo zdecydowanych plusów Kacpra oraz Bańbora i Parnickiego.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#21807 Postautor: Kargolo » 4 maja 2026, o 14:11

papi pisze:ogólnie liga wydaje się dużo bardziej wyrównana. Tak naprawdę trudno coś jednoznacznie powiedzieć o Falubazie, ale pozostała 6 raczej może walczyć o PO. Stali brakuje punktów, ale wrażenie robi bardzo dobre, podobnie Unia. GKM to świetny Tarasienko i mierny Fricke, całościowo mniej więcej na 0 wychodzi.

Wczorajsze wyniki Grudziądza i Unii bez Kołodzieja wskazują na to, że trzeba szanować to nasze zwycięstwo z Falubazem. Rzeczywiście na początku sezonu jest ciekawiej niż zwykle.

Krawczyk mocno zawodzi, podobnie drugi ostrowski wonderkid - Szostak. Obaj niestety sponiewierani kontuzjami i to ich mocno wyhamowało. Oby Sitka nie spotkało to samo, bo gość jest co najmniej równie świetny jak ci dwaj na tym etapie kariery.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#21808 Postautor: Cooper » 4 maja 2026, o 14:14

Nie wiem co mi się bardziej gryzie - zestawienie Krawczyka i Szostaka w jednym szeregu, czy określenie tego drugiego mianem wonderkida ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#21809 Postautor: Flagg » 4 maja 2026, o 15:26

Sitek wydaje mi się być lepszy w tym wieku, niż byl Krawczyk, a na pewno Szostak. Ogólnie z tej grupy cudownej ostrowskiej młodzieży mało co sie ostało.

Ale juniorka to juniorka, zupełnie inny rozdział żużlowej kariery obecnie. Tak sobie przeglądalem listę Metalkasu i co? Smekatala, który trząsł całą swiatkowa juniorką obok młodego Lamparta, który też przecież był w ścisłym czubie. Obaj średnie koło 1.3. a znacznie, znacznie wyżej od nich niejaki Robert Chmiel, który juniorem złym nie byl, ale gdzie mu do wyżej wymienionych panów. DO tego pierwszy sezon jako senior skończył ze średnią 0.222. Nie mówiąc już nawet o Kvechu. Za rok do tego grona dołączy kolejny tuz - Jakub Miskowiak.

No i jest jeszcze choćby Oskar Paluch, który wchodził do ligi jako Bóg speedway'a i pogromca rekordów Zmarzlika, z zapleczem i oblepiony sponsorami lepiej niż niejeden ekstraligowy senior. I od 4 lat gość stoi w miejscu, do tego wręcz szokujący brak jakichkolwiek sukcesów indywidualnych (gdzieś tam stał na jakimś podium w któryms z kasków)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21810 Postautor: papi » 4 maja 2026, o 20:52

Ja tam uważam, że jeśli któryś z nich ma zrobić karierę to będzie to Szostak. Krawczyk to zdaje się szkoła Drabika, technika taka że się odechciewa patrzeć, nie wiem czy jest aktywny żużlowiec jeżdżący bardziej pokracznie

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21811 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2026, o 21:17

Flagg pisze:Sitek wydaje mi się być lepszy w tym wieku, niż byl Krawczyk, a na pewno Szostak. Ogólnie z tej grupy cudownej ostrowskiej młodzieży mało co sie ostało.

Ale juniorka to juniorka, zupełnie inny rozdział żużlowej kariery obecnie. Tak sobie przeglądalem listę Metalkasu i co? Smekatala, który trząsł całą swiatkowa juniorką obok młodego Lamparta, który też przecież był w ścisłym czubie. Obaj średnie koło 1.3. a znacznie, znacznie wyżej od nich niejaki Robert Chmiel, który juniorem złym nie byl, ale gdzie mu do wyżej wymienionych panów. DO tego pierwszy sezon jako senior skończył ze średnią 0.222. Nie mówiąc już nawet o Kvechu. Za rok do tego grona dołączy kolejny tuz - Jakub Miskowiak.

No i jest jeszcze choćby Oskar Paluch, który wchodził do ligi jako Bóg speedway'a i pogromca rekordów Zmarzlika, z zapleczem i oblepiony sponsorami lepiej niż niejeden ekstraligowy senior. I od 4 lat gość stoi w miejscu, do tego wręcz szokujący brak jakichkolwiek sukcesów indywidualnych (gdzieś tam stał na jakimś podium w któryms z kasków)

Pięknie podsumowałeś te ostrowskie łonderkidy. Nigdy nie rozumiałem zachwytów nad nimi.
Tak samo ten PR wokół Bednara. Nic nadzwyczajnego a gadka jakby nakrywał czapką Parnickiego czy Pawełczaka
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21812 Postautor: tezetomaniak » 4 maja 2026, o 22:12

papi pisze:Ja tam uważam, że jeśli któryś z nich ma zrobić karierę to będzie to Szostak. Krawczyk to zdaje się szkoła Drabika, technika taka że się odechciewa patrzeć, nie wiem czy jest aktywny żużlowiec jeżdżący bardziej pokracznie

Krawczyk na łukach to ma sylwetkę na wypasie. Problem w tym, że nie potrafi jeździć na prostych, zamyka gaz gdzie nie trzeba, zaciąga ręczny itd.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21813 Postautor: papi » 4 maja 2026, o 22:36

To sztywne leżenie na kierownicy to wypas? W takim razie mamy inne zdanie ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21814 Postautor: Gelo » 5 maja 2026, o 07:54

Imitacja sylwetki gościa, który miał wzrost siedzącego psa wygląda karykaturalnie. Już jeden próbował - niejaki Świdnicki i wiemy jak to się skończyło. Do tego Krawczyk jest kontuzjogenny. A nawet jak przyjąć, że sylwetka "na Slammera" wygląda "bajecznie", to w żużlu nie przyznaje się punktów za wrażenia artystyczne.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21815 Postautor: kdsz » 5 maja 2026, o 08:41

Gelo pisze:A nawet jak przyjąć, że sylwetka "na Slammera" wygląda "bajecznie"...

Cudzysłów bardzo dobrze użyty. Nigdy nie zrozumiem zachwytów nad sylwetką Krawczyka i Świdnickiego. Już nawet wolę oglądać Wiktora Przyjemskiego siedzącego na motocyklu jak na taborecie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

ezbeg
Trener

#21816 Postautor: ezbeg » 5 maja 2026, o 08:56

Rune Holta i Hans Andersen wirtuozami sylwetki nie byli. Natomiast osiągnięć i wyników z czasów szczytu ich kariery nikt im nie odbierze.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#21817 Postautor: Cooper » 5 maja 2026, o 09:07

papi pisze:Ja tam uważam, że jeśli któryś z nich ma zrobić karierę to będzie to Szostak.

Ciężko mi się przekonać do tego. Rękę podał mu Staszewski ale ekstraliga tu jest mocno na wyrost. Wiek jeszcze ratuje, ale po skończeniu 24 lat bardziej widzę KLŻ i jakiś Gdańsk albo Gniezno niż nawet Łódź czy Piłę.

A jak już przy sylwetce to Szostak bardziej mi przypomina "późnego Jelenia" niż wonderkida ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21818 Postautor: tezetomaniak » 5 maja 2026, o 09:58

kdsz pisze:
Gelo pisze:A nawet jak przyjąć, że sylwetka "na Slammera" wygląda "bajecznie"...

Cudzysłów bardzo dobrze użyty. Nigdy nie zrozumiem zachwytów nad sylwetką Krawczyka i Świdnickiego. Już nawet wolę oglądać Wiktora Przyjemskiego siedzącego na motocyklu jak na taborecie.

Obrazek
Co kto lubi.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#21820 Postautor: Hayden » 5 maja 2026, o 14:45

Ciekwe czy będą na niego czekać na lotnisku w Zielonej Górze
Motor mocny

ezbeg
Trener

#21821 Postautor: ezbeg » 7 maja 2026, o 13:18

Były bojkoty (w sumie dalej są) w piłce nożnej z wyjazdami, w innym wątku był poruszony temat zamknięcia sektora gości w Lubinie dla kibiców Montexu. Teraz bojkoty z wyjazdami na Apator. Podsumowując, Apator twierdzi że sobie poradzi i udostępnią miejsca gospodarzom. I to, że czasem nie wpuszczą kibiców z flagami czy oprawami jest okej bo przepisy. Ale o tym że ich własna patola robi na trybunach chlew to cisza.

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-fani-gosci-nie-jezdza-do-torunia-co-dalej-klub-zabiera-glos-wywiad/?fbclid=IwdGRjcARpUy5jbGNrBGlS_mV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHvL-XMExI1qmMVLio69vGK_31Se-TZGmFnNngl9O_mJgPGzC0uqX2gHP9-hF_aem_ky7wW_UCxlvzBdbHsl6AMg

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#21822 Postautor: ravajas » 7 maja 2026, o 20:46

papi pisze:To sztywne leżenie na kierownicy to wypas? W takim razie mamy inne zdanie ;)

Nie, no na kierownicy to leży Adrian Gała.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#21823 Postautor: RadeKas » 7 maja 2026, o 21:16

On najczęściej leży na torze.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21824 Postautor: kibicLBN » 8 maja 2026, o 05:35

W tym roku chyba już 2 mecze bez wywrotki ...nawet 3
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#21825 Postautor: ravajas » 9 maja 2026, o 12:04

Tutaj gadanina odnośnie do wątku Bewleya w Motorze:
https://www.youtube.com/watch?v=M6ecYN870yY
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks