Niestety ale na extralige musimy poczekać

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#176 Postautor: WojtekF » 18 października 2004, o 13:45

Hollywood napisał: [quote]Być może dzieli na wiele , ale łączy nienawiść do zielonogórskich cweli. [/quote] natomiast yarbi napisał, iż nic tak nie łączy jak wspólny wróg. Ludzie załamujecie mnie wszyscy, Wasze zachowanie jest żenujące. Zamiast ignorować wypowiedzi niewyżytego fanatyka z Wrocławskiej, Wy zaczynacie wrogów szukać. Takie jełopy, jak Ci którzy rzucali w Was kamieniami czy spalili Waszą flagę zdarzają się wszędzie. Mnie osobiście jest przykro z tego powodu, ale co tu zrobić. Super, że szukacie przyjaciół(Gorzów), ale nie znaczy to, że wrogów musicie szukać. Przecież sami piszecie, iż odcinacie się od piłki nożnej i huligaństwa Motoru.

P.S. Zmieniłeś Hollywood emblemat i podpis, ale Twój wcześniejszy emblemat i podpis były równie prowokujące, jak ta flaga z Pacanowem.

Pozdrawiam

BACA

#177 Postautor: BACA » 18 października 2004, o 13:47

Gratuluje wam przyjażni z gorzówkiem łatwiej wam będzie razem spędzić kolejne 10 lat na zapleczu ekstraligi. Kto z was byl na meczu w Zielonej zobaczyl na wlasne oczy jak organizuje sie zawody ekstraligowe i wam po prostu jeszcze wiele do tego brakuje pod każdyw względem, jedynie kibice nie zawiedli i za to szacunek. A ten idiota niby fanatyk z ZG to jakiś szczególny przypadek i nim prosze sie nie przejmować- na flagach Falubazu nigdy nie było i nie bedzie żanych rasistowskich czy nazistowskich symboli-jesteśmy od tego bardzo daleko.

FALUBAZ-SPARTA-WYBRZEŻE

skała

wyjazd

#178 Postautor: skaÅ‚a » 18 października 2004, o 13:59

dziękuje Serdecznie zawodnikom,że przez cały sezon dostarczyli wielu emocji, może i wierzyłem w awans,lecz tylko sercem,ponieważ wiadomo,że organizacyjnie,sprzętowo i umiejętnościami jeszcze odbiegamy od E Ligi!!! postawa pseudokibiców była fatalna,ale to chyba z definicji wychodziło,jechaliśmy przec całą Polskę,żeby rzucano w nas kamieniami i wyzwyskami,
pytanie do klubu z ZG: czy dużo kosztuje,by kibicy przyjezdni nie musieli siedziec obok fan klubu swojego zespołu???
ogólnie było to wszystko niesmaczne,zamiast się cieszyć ze swoimi zawodnikami z utrzymania,skupili uwagę na obrażaniu Nas

pozdrawiam

Gość

#179 Postautor: Gość » 18 października 2004, o 14:04

(Wojtek F )
Jak dobrze wiesz w sporcie dużą role spełniaja kibice.
Żużel to dyscyplina która jest wybitnie ekscytującą i powodująca w kibicach różne reakcje , zachowania.
Oczywiście nie mówie tu o odnoszeniu sie do piłkarskich stadionowych hooliganów , ale każdy ma swoje nerwy i emocje , które okazuje w rózny sposób.
Jeżeli cały czas słyszy sie naśmiewanie , wyzwiska i prowokacje ze storny kibiców przeciewych oraz to co pokazali Falubaze na meczu w niedziele , nie mozna obok tego przejść obojętnie !!!
Nie jestem żadnym hooliganem czy awanturnikiem , ale nikt nie będzie sie naśmiewał z mojego miasta oraz szydzil z mojej drużyny a szególnie takie prowincjonalne kur... z zielonej góry.

Temat tem jest o tyle dobry , że można powiedzieć sobie śmiało , że kibice żużlowi są o tyle inny o hooliganów stadionowych , że naogół rzucają sie wyzwiskami bez niepotrzebnych awantur i bójek.
Czy to nie jest jakieÅ› rozwiÄ…zanie ???
Moim zdaniem osoba która przejawia jakieś tam emocjonalne zażyłości ze sportem (kibice) lepiej niech przyjdą na stadion żużlowy sobie pokrzyczeć , niż chodzić na piłke i rozbić rozruby czy awantury.

Oczywiście ani ty Wojtek F ani nikt kto by chciał uleczyć proces " sprzeczek kibiców " tego nie zrobi , to ten " problem " zawsze był i będzie .
To jest Sport - emocji nikt nie powstrzyma.

JAG
Senior

#180 Postautor: JAG » 18 października 2004, o 14:28

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:Stołek czy jak tam na ciebie w Koziarnii wolaja, leszczykiem to mozesz nazywac listonosza ktorego zapewne jestes pomiotem jak twoj stary skalad zuki w fabryce, spreparowaliscie tor, sam to widizalem w tym waszym katolickim miescie ktore jest zakala calej polski! HAIL!!!!, a swistowi to mozesz na czele ze swoimi zalosnymi kolezkami(ktorzy nawet nie potrafili swojej flagi obronc:)) motory myc, dostaliscie lekcje speedwaya i jeszcze nie raz ja dostaniecie bo macie debila trenera, zawodnikow ktorzy sa totalnymi odpadami z calej polski czyli nieudacznikami na czele z tym okularnikiem, a jak sie martwiliscie jak sobie u nas poradzi to trza bylo przesledzic jak jezdzil u Hanysow(RkM) na naszym torze:)) mylleliscie ze przyjedziecie ze swoimi katolickimi ryjami i zdabedziecie VESTUNG GRUNBERG? zenujacy jest wasz stadion, zawodnicy, kibice smieszni i te szmaty co zwiecie flagami!! uczcie sie albo ogladajcie w Tv e-lige:) na waszym "stadionie" czulem sie jak pan a wasza radosc po ukartowanym zwyciestwie byl dal mnie smieszna tak jak jestesie wy wszyscy co mysleliscie ze macie e-lige!!
WY KATOLE , MY DIABLY!!
a tak na marginesie kiedys probowalo gniezno do nas podskoczyc i tak jak u was bicie piany , kasa itd i zesmy ich wyleczyli tak jak was:) a teraz co w gnieznie maja..........:) i u was bedzie to samo a na waszym czyms co zwiecie stadionem , lepiejzbudujcie skocznie narciarska moze waszym asiora bedzie w tym sporcie lepiej szlo:)
bez wyrazow szacunku:)
W Pacanowie kozy kuja a w grunbergu je demoluja!!!!:)
HAIL HAIL HAIL!!

odpadem to ty jesteÅ›.
gdyby się nasi lepiej postarali to cienko byście przędli,ale co sie odwlecze...za rok jak się nie wzmocnicie to zlatujecie z ostatniego miejsca,bez baraży.
zastanów się lepiej czym się chwalisz bo nam głupota nie imponuje
pozdro dla normalnych kibiców

Awatar użytkownika
Fazi

#181 Postautor: Fazi » 18 października 2004, o 14:58

FANATYK_Z_WROCŁAWSKIEJ pisze:jestem dumny ze na mojej ziemi zyli i panowali Wielcy Geramanie! Hail Hail Hail!
a u was ruskie cepy i kler!!!!
i nie bij piany bekarcie!

Taki z ciebie Germanin, jak ze świńskiej dupy trąba!!! I jeszcze niewyedukowany debil!!! Chodziłeś kiedyś do szkoły, przeczytałeś jakąś książkę o historii twojej "twierdzy"? Wszyscy Niemcy wyjechali z niej w 1945 roku, a na ich miejsce sprowadzili się przesiedleńcy zza Bugu! Tak, z tamtąd pochodzi twoja rodzina! Spod Tarnopola, Żytomierza albo Brześcia!. Jak masz na nazwisko? Fedorczuk, Pilipiuk, Ostapczuk czy Popenko? Zapytaj dziadka, czy jeszcze umie mówić po ukraińsku, czy już nauczył się polskiego? Całę lubuskie to przesiedleni Ukraińcy i Chachły! Do tego trochę Łemków.
Przepraszam wszystkich, którzy żywią sympatię do naszych wschodnich sąsiadów. Sam nie mam nic przeciwko Ukraińcom, co więcej mam na Ukrainie wielu przyjaciół. Poprostu nie mogłem zdzierżyć ignorancji tego volksduetcha z ZG!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#182 Postautor: Talib » 18 października 2004, o 21:57

Ja odnośnie meczu mam jeszcze tylko jedno spostrzeżenie. Nigdy jeszcze nie widziałem tak beznadziejnych kibiców jak fani myszki miki. Chamstwo, głupota posunięta do rzucania kawałkami stylisk od flag, siedzeń oraz kamieniami i te wspaniałe pieśni. Jak dla mnie ekstraliga, pełną gębą ... wieśniaka, któremu przez pomyłke wydaje się że jest obywatelem Europy. I gratulacje dla zielonogórskich policjatnów, którzy cały mecz zajmowali się kibicowaniem swojakom, a na pytanie co mają zamiar zrobić z osobami, które rzucają różne przedmioty w nasz sektor zaczęli ubolewać na temat kulawego prawodawstwa w naszym kraju. Przy takich stróżach prawa czuję się bezpiecznie, bo wiem, że jak mnie złapie na radar to dopiero jeden z drugim pokaże jaki jest odważny...

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#183 Postautor: okon » 18 października 2004, o 22:06

Siema widzialem paru z przyjezdnych robilo fotki w sektorze Lubninsko-Gorzowskim ;-) otoz przegladalem galereie okolo 140 zdejec i tylko 1 foto sektora gosci ma ktos jakies fotki z tego meczu ?? bede wdzieczny :-) pozdro
Stal Gorzow ! :-)
falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

Awatar użytkownika
minia

#184 Postautor: minia » 18 października 2004, o 23:01

zkz pisze:No niestety! Za wysokie progi panowie i panie. W tym meczu pokazalismy wam roznice poziomow miedzy e-liga a pierwsza liga.

niom co fakt to fakt roznice poziomunam pokazaliscie..................szczegolnie w tym jak sie gosci wita............. mysl misiu .............mysl :wink:

Krychs
Senior

#185 Postautor: Krychs » 19 października 2004, o 10:47

Ja trochę z innej beczki. Cosik nam strona nie działała, ale w końcu wszystko w porządku. Nudno tak bez forum :!: :)

łukasz

#186 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 11:12

... chyba mialem ten sam problem.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#187 Postautor: mikas » 19 października 2004, o 11:13

okon pisze:Siema widzialem paru z przyjezdnych robilo fotki w sektorze Lubninsko-Gorzowskim ;-) otoz przegladalem galereie okolo 140 zdejec i tylko 1 foto sektora gosci ma ktos jakies fotki z tego meczu ?? bede wdzieczny :-) pozdro

Ja robiłem zdjecia naszemu sektorowi, podaj swojego maila to Ci wyśle.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

klakson

#188 Postautor: klakson » 19 października 2004, o 11:18

Kochani kibice z Lublina

Rozpisujecie się o mieście i chamskich kibicach a nie o tym co najważniejsze - mecz. Zapominacie że na tym stadionie oprócz garstki pseudo kibiców było około 10.000 innych a przede wszystkim kulturalnych kibiców, którzy wiedzą co to kibicowanie i miłość do własnego klubu. Ja uważam że wynik meczu nie oddaje dramaturgii i emocji. Mecz naprawdę był emocjonujący i mógł się podobać kibicom z całej Polski. Gratuluję wam postawy i wspaniałego przyjęcia mnie w Lublinie. Pozdrawiam i życzę wam powodzenia w przyszłym sezonie.

łukasz

#189 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 11:21

no to zaluj ze przez tych waszych "zjeb@fansow" nie bedziesz mogl spokojnie przyjechac do Lublina na zuzel. od dzisiaj jak zobacze u nas kogos w barwach zielonej dziury to nie daruje... (mowie to sam za siebie)

adrian10

#190 Postautor: adrian10 » 19 października 2004, o 12:35

potwierdzam slowa lukasza............. ale my w zielonej tez juz nie mamy czego szukac............

adrian10

hehe

#191 Postautor: adrian10 » 19 października 2004, o 12:43

hehe czytalem te wpisy fanatyka z czegos tam......a tak na boku to w zielonej chyba tylko ten fajfus ma neta.....i ciagna kabel od granicy.......

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#192 Postautor: bkapusta » 19 października 2004, o 12:49

WojtekF pisze:Hollywood napisał:
Być może dzieli na wiele , ale łączy nienawiść do zielonogórskich cweli.
natomiast yarbi napisał, iż nic tak nie łączy jak wspólny wróg. Ludzie załamujecie mnie wszyscy, Wasze zachowanie jest żenujące. Zamiast ignorować wypowiedzi niewyżytego fanatyka z Wrocławskiej, Wy zaczynacie wrogów szukać. Takie jełopy, jak Ci którzy rzucali w Was kamieniami czy spalili Waszą flagę zdarzają się wszędzie. Mnie osobiście jest przykro z tego powodu, ale co tu zrobić. Super, że szukacie przyjaciół(Gorzów), ale nie znaczy to, że wrogów musicie szukać. Przecież sami piszecie, iż odcinacie się od piłki nożnej i huligaństwa Motoru.

P.S. Zmieniłeś Hollywood emblemat i podpis, ale Twój wcześniejszy emblemat i podpis były równie prowokujące, jak ta flaga z Pacanowem.

Pozdrawiam

Wojtek zrozum gdyby chodzilo o garstke kibicow to luz.. Zdarzyc sie to moze wszedzie.

Ale u was najwieksze chamstwo to kibice NetF@ns [czy jak to sie dokladnie nazywa;] To nie byla garstka. To byl tlum chamow. Garstki to byly w innych sektorach.

Byles u nas widziales jak to wyglada w Lublinie.

My bylismy u was i widzimy jak to wyglada u was.

Jesli spiker zawodow oficjalnie wychwala wasz fan club i zapowiada ze bedzie oprawa jakiej nie widzial zuzlowy swiat i za chwile z sektora tego fan clubu leci w nasza strone "lublin kutasie ect.." i kamienie...

No sorry to nie byla garstka.

Zreszta to nie tyczy sie tylko stadionu. Szowinizm, napinactwo i chamstwo spotykalo nas na ulicach;]. Taka prawda. Rozumiem ze w Zielonej Gorze sa normalni kibice, ale jesli nie widzisz ze chamstwa jest u was kilka razy wiecej jak w innych miastach to poprostu jestes nieobiektywny.

Odrazu nabrala dla mnie innego wydziweku sytuacja ktora miala miejsce w Zielonej Gorze jakis czas temu. Kiedy to policja weszla na klatke i rozpoczela palowanie. Ile bylo placzu ze dostaly paly niewinne osoby, kobiety z dziecmi... ect...

Potym co zobaczylem jesli jakas matka zabiera swoje male dziecko w ten sektor powinno jej sie zabrac prawa rodzicielskie.. No sorry jelsi ktos siada miedzy banda szalikowcow krzyczacych przez megafon wulgaryzmy, rzucajacych kamienie ect...

Ja nie zamierzam prowadzic wojny z Zielona GOra. Ale to nie my zaczelismy. U nas kazdy praktycznie kibic przyjezdny mogl liczyc na normalne przyjecie. W wielu wypadkach bylo to przyjecie calkiem mile. I co nas spotkalo wzamian? Prowokacja i chamstwo...

Wojktek szacunek dla Ciebie ze umiesz dyskutowac normalnie i ze jestes normalnym kibicem ale prawda jest jedna - w ZG na stadionie jest chamstwo i jak widac nie jest to opinia tylko nasza.

pozdrawiam

ps. Zeby bylo ciekawiej jak wracalismy taksowka ze stadionu na dworzec, pan kierowca mowil jak to nie lubi sie tam Gorzowa i opowiadal ze jak Gorzow przyjezdzal to im wszystkie szyby w autokarze wybijali. No jest sie czym chwalic. Gratuluje.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#193 Postautor: marcin_lub » 19 października 2004, o 14:56

Nie rozumiem postawy "kibiców" z Zielonej Góry! Skoro są tacy "DUŻO" lepsi od nas to czemu nie zagwarantowali sobie awansu w pierwszym meczu?! Skoro jesteście tacy fantastyczni to powinniście wygrać w LBN!! Czemu żaden z waszych zawodników nie wypowiadał się po meczu w LBN o naszych zawodnikach tak jak przed meczem?? Czemu w ogóle nie wypowiadali się wasi zawodnicy?? Porostu zobaczyli na własnej skórze że różnica między e-ligą a 1 ligą jest równa tylko różnicy sprzętowej!! Jeżeli uważacie że to wina Lubelskiego toru to powiem wam że lubelscy zawodnicy czuli się na nim jakby jeździli na wyjeździe więc nie mówcie że gdyby nie tor to byście wygrali, bo gdyby tor był w normalnym stanie tzn. w takim jak zazwyczaj to spokojnie dostalibyście różnicą 30 pktów... Ciekaw jestem jak wtedy wyglądałby mecz w Zielonej... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#194 Postautor: okon » 19 października 2004, o 15:24

mikas pisze:
okon pisze:Siema widzialem paru z przyjezdnych robilo fotki w sektorze Lubninsko-Gorzowskim ;-) otoz przegladalem galereie okolo 140 zdejec i tylko 1 foto sektora gosci ma ktos jakies fotki z tego meczu ?? bede wdzieczny :-) pozdro

Ja robiłem zdjecia naszemu sektorowi, podaj swojego maila to Ci wyśle.

mailto:stal17@interia.pl :-) wyslij ile sie da :-)
Stal Gorzow ! :-)

falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

adrian10

foty

#195 Postautor: adrian10 » 19 października 2004, o 17:04

MIKAS dobra robota ,fajne zdjecia podzienkowania

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

Re: foty

#196 Postautor: Ar2rB » 19 października 2004, o 18:29

adrian10 pisze:MIKAS dobra robota ,fajne zdjecia podzienkowania

fajne fajne, dzieki :). Szkoda, że na żadnym mnei nie ma :D.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#197 Postautor: Lublin_Fan » 19 października 2004, o 18:33

Mikas ja również poprosze o foty. mailto:konrad@zuzel.lubelski.pl

Pozdr.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#198 Postautor: Kubbas » 19 października 2004, o 18:43

Jesli mozna to ja tez poprosze:)
mailto:kubbas@net10.lub.pl
Ostatnio zmieniony 19 października 2004, o 18:45 przez Kubbas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#199 Postautor: Talib » 19 października 2004, o 18:43

Swego czasu na SB był temat-sonda pt. "Którego klubu nie lubisz najbardziej?" Z zamieszczanych tam wypowiedzi wynikało, że palmę pierwszeństwa dzierży zdecydowanie klub z Zielonej Góry. Po meczu w tymże mieście już wiem dlaczego...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#200 Postautor: mikas » 19 października 2004, o 18:44

Lublin_Fan nie mogłeś sie 20 min wcześniej odezwać, własnie wszystkim powysyłałem :twisted: Ale niech juz Ci będzie, nawet sie na jedną fotkę załapałeś na pierwszym planie :wink:
Kolejne zamówienia będę rozpatrywał dopiero jutro bo za chwilę wychodzę z domu,więc proszę o cierpliwość 8) :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek