Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Toż Jaworski ile lat ma? 18?
Jedzie pierwszy sezon ligowy. Takie mecze jeszcze będą i to nie raz. Takie prawo młodego.
Zaczniemy się martwić jak przestaną się pojawiać te lepsze.
Jedzie pierwszy sezon ligowy. Takie mecze jeszcze będą i to nie raz. Takie prawo młodego.
Dlatego napisałem, że wiem,.że takie mecze będą mu się zdarzać. Ale mimo wszystko rozczarowanie jest, bo jestem wielkim fanem jego talentu
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Klops1 pisze:Toż Jaworski ile lat ma? 18?
No półtora :) trochę jednak miał występów w 2025
-
rumburaquee
- Zawodowiec
A po co gwizdy na Lebiedeva? Chłop jedzie ostro ale fair
Z perspektywy stadionu to Jaworski wyglądał jakby chciał jechać, ale motocykl mu nie dawał. Starty bardzo dziwne, aż się kładł na ten motocykl.
Ostatni występ w turnieju kadry juniorów też miał słabszy, silnik po serwisie może? Nie miał dziś prędkości, braku walki nie można mu zarzucić.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Sytuacja Woryny trochę podobna do sytuacji kiedy Lampart wkomponował w płot Freda. Z tym że dzisiaj Kacper obejrzał się w prawo i wyszło tak że specjalnie ten ruch zrobił a może po prostu "pociągło" jego trochę. Generalnie mecz spoko, w sumie złość do Kubery trochę u mnie zmalała. No i w końcu wygląda że liga będzie trochę bardziej wyrównana.
Wyglądało to na celowe wkomponowanie w płot Łotysza. Najpierw spojrzenie w prawo, a po zorientowaniu się czy i kto jedzie taki hokejowy "bodycheck" motocyklem. Dzień wcześniej sędzia podejmował kuriozalne decyzje, ale tu nie miałem wątpliwości, że wykluczy Kacpra. I moim zdaniem nie będzie tu żadnej kontrowersji.
A co do Matiego - to miał w tym meczu parę okazji, aby się położyć po akcjach rywala i doprowadzić do wykluczenia przeciwnika, ale utrzymał maszynę. Ktoś może powiedzieć że brakuje mu trochę cwaniactwa - sam tak czasem myślę - ale jednak na swój sposób bardzo mi to imponuje, że nie kładzie się nie tylko od podmuchu wiatru, ale w zasadzie niezależnie od siły faulu przeciwnika przyjmuje zasadę, że zawsze stara się opanować motocykl. Nie jest to częsta zasada w naszym cwaniackim ligowym żużlu.
A co do Matiego - to miał w tym meczu parę okazji, aby się położyć po akcjach rywala i doprowadzić do wykluczenia przeciwnika, ale utrzymał maszynę. Ktoś może powiedzieć że brakuje mu trochę cwaniactwa - sam tak czasem myślę - ale jednak na swój sposób bardzo mi to imponuje, że nie kładzie się nie tylko od podmuchu wiatru, ale w zasadzie niezależnie od siły faulu przeciwnika przyjmuje zasadę, że zawsze stara się opanować motocykl. Nie jest to częsta zasada w naszym cwaniackim ligowym żużlu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
boxing pisze:Dzień wcześniej sędzia podejmował kuriozalne decyzje, ale tu nie miałem wątpliwości, że wykluczy Kacpra.
Ja wątpliwości miałem, ale tylko ze względu na to co ten pozorant na wieżyczce czynił dzień wcześniej :)
Wykluczenie i żółta kartka dla Kacpra jak najbardziej słuszne, nie ma tu pola do dyskusji.
Gwizdy po tej decyzji pokazują jaka nieogarnięta gawiedź chodzi się lansować na lubelskim żużelku. Dobrze mi zrobi ten rok poza stadionem :)
Co do Matiego to faktycznie on zawsze stara się utrzymać. Pamiętacie jak go Kowalski wmontował w płot, a Mati się utrzymał i zdążył go jeszcze ograć w tym biegu? Brak cwaniactwa? A może po prostu szacunek dla własnego zdrowia? Skill faktycznie imponujący, ale może mu to niestety zabrać trochę punktów w karierze. Niestety przerywanie biegów bez upadku pokrzywdzonego to wciąż niesłychana rzadkość.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
nie wiem czy to pogoda, preparowanie toru, czy specyfika + długa nieobecność Polonii na tym poziomie rozgrywek, ale Ostrów w Pile głupieje. Nie tylko na startach, ale na trasie wyglądają jak paralici
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Wygląda że tor " kopny"
Taiowi i Krawczykowi chyba na tyle się nie podoba, że mogą już dziś nie jechać.
O i Czugunov też
O i Czugunov też
Też oglądam PILOST i nie mogę uwierzyć, że takie lanie dostaje drużyna mistrzów świata i okolic od nołnejmów od Kościucha.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Wygłaskane tory, jak przyszła kopka to " mistrzów" nie ma..ale dostaną w pape, niewiarygodne
Holder tak bezradny, że kopie rywala po starcie :)
Mizdrzowie śfiata
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ostrowia to zawodnicy po ciężkich kontuzjach i juz połowa drużyny nie jedzie, wynik pójdzie w świat ;) Garcarki przewracają się w swoim salonie, Jakobsenowi też już się znudziła jazda ;)
Trzeba jakieś rzepy na obiciach koło tego haka montować. Po cholerę oni te nogi znajdują i lecą w kosmos?
do usuniecia
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2026, o 16:28 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wardzała tor w Pile robił?
No właśnie Jakobsen mnie dziwi, gościu nie zasłynął dobrej pory jako żużlowa panienka
Poważny upadek miał, chyba w zeszłym sezonie.
Może stąd taka postawa przy trudniejszym torze?
Może stąd taka postawa przy trudniejszym torze?
- tezetomaniak
- Trener
kibicLBN pisze:Mizdrzowie śfiata
No są mistrzami świata, tylko już dawno traktują żużel rekreacyjnie i dorabiają ile można (mogli jeszcze wziąć Pedersena). Myślę, biorąc pod uwagę polskie tory, że nie mają nawet silników na takie niespodzianki bo i po co inwestować. Oczywiście przypadek Woffindena jest szczególny, on nie jest w stanie rywalizować fizycznie.
Na teraz Bydgoszcz nie ma rywala.
Co nie zmienia faktu, że to żenująco wygląda jak im puchną ręce na wejściu.
Profesjonaliści.
Profesjonaliści.