Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Tak jak mówiłem, Kubera będzie niewypalem trasferowym. Moze sie okazac że skończy jak Smyk
Bardziej niż o Dominika martwię się o Mateusza. Zero startu i wolno na dystansie. Na szczęście do play-offów zostało jeszcze trochę czasu ;) Jest szansa na poprawę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Oj Mateusz na dwa turnieje miał tylko dwa dobre wyścigi. Słabo to wygląda ale Cierniak początki sezonu ma zawsze trudne. Oby szybko znalazł co trzeba i jechał tak jak potrafi.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Jak patrzę na niego to zaczynam wątpić czy potrafi. Chłop stoi w miejscu od kilku lat w okresie, kiedy jego rozwój powinien być najbardziej dynamiczny.
Ok zaraz wyskoczy jakiś omnibus ze statystykami, które temu przeczą. Ale koń jaki jest, każdy widzi.
Kubera bardzo dobrze. Tak trzymać.
Ok zaraz wyskoczy jakiś omnibus ze statystykami, które temu przeczą. Ale koń jaki jest, każdy widzi.
Kubera bardzo dobrze. Tak trzymać.
podniósł średnią o niecałe 0,1, ale wliczając bonusy to w 2025 zrobił 7 dwucyfrówek, rok wcześniej - 3. Awansował do SEC, jechał w SGP Challenge, ale tak, stoi chłop w miejscu. Nie to co rówieśnik Kowalski, ten to pędzi w rozwoju
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Radykalna poprawa Vacula na pewno jest optymistycznym znakiem przed startem sezonu. Ciekawe czy do meczu z Apatorem pojedziemy choć 1 trening spod taśmy na Z5.
Cierniak zawsze w zawodach przedsezonowych nie błyszczy. Czy to sparingi, czy inne turnieje. Dlatego tutaj czekam do startu sezonu.
U Kubery widać, że dyspozycja z końcówki poprzedniego sezonu dalej trwa. Lecz to już nie masz problem. No chyba, że też bawi się w zasłonę dymną. Ale historycznie to on przed sezonami zawsze prezentował wyższy poziom. Teraz podpisuje listy startowe.
No i zapomnieliśmy, że wczoraj w Kryterium Asów jeździł Woryna. Występu w TV nie widziałem. Jednak patrząc na suchy wynik, stabilnie średnio.
Jak pogoda pozwoli, to pewnie piątek sobota przed meczem będą treningi spod taśmy i tyle. No już przez tydzień to raczej zdążą wysuszyć tor aby nadawał się do jazdy w 4.
U Kubery widać, że dyspozycja z końcówki poprzedniego sezonu dalej trwa. Lecz to już nie masz problem. No chyba, że też bawi się w zasłonę dymną. Ale historycznie to on przed sezonami zawsze prezentował wyższy poziom. Teraz podpisuje listy startowe.
No i zapomnieliśmy, że wczoraj w Kryterium Asów jeździł Woryna. Występu w TV nie widziałem. Jednak patrząc na suchy wynik, stabilnie średnio.
Jak pogoda pozwoli, to pewnie piątek sobota przed meczem będą treningi spod taśmy i tyle. No już przez tydzień to raczej zdążą wysuszyć tor aby nadawał się do jazdy w 4.
Woryna wygląda dobrze, na KA mi się podobał, a jedną akcję zrobił naprawdę kozacką.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Woryna pojechał... jak Woryna. Jeden szalony atak, w pozostałych biegach solidnie, bez szału ale i bez tragedii. Jak w lidze będzie robił 7-8 punktów to myślę, że nikt nie będzie miał pretensji. Na słabszych rywalach może szarpnąć dwucyfrówkę od wielkiego dzwonu. Szkoda, że Fred wycofał się ze Smoczyka, bo do meczu z Apatorem będzie miał jazdy spod taśmy jak na lekarstwo.
Lindgren jako jedyny z drużyny nie jeździł w tym roku spod taśmy. Przynajmniej oficjalnie. Ma jeszcze 2 tygodnie. Dużo czasu :D
U naszych bezpośrednich rywali (tych do podium), jeśli chodzi o Spartę to w formie jest Kurtz. Bewley i Łaguta też nieźle. Janowski bez szału. W Apatorze forma jest u Lamberta. Sajfutdinow nieźle. MM przeplata dobre IMME średnim Kryterium Asów. Dudek bez szału. Każdy ma kogoś w gazie, a i pod formą.
Znowu zadecyduje forma dnia, szczęście i brak kontuzji.
U naszych bezpośrednich rywali (tych do podium), jeśli chodzi o Spartę to w formie jest Kurtz. Bewley i Łaguta też nieźle. Janowski bez szału. W Apatorze forma jest u Lamberta. Sajfutdinow nieźle. MM przeplata dobre IMME średnim Kryterium Asów. Dudek bez szału. Każdy ma kogoś w gazie, a i pod formą.
Znowu zadecyduje forma dnia, szczęście i brak kontuzji.
Tak jak to Kacper mówił to były też jego pierwsze zawody spod taśmy w tym sezonie. Więc nie wypadł źle. Vaculik w IMME też pierwsze starty spod tasmy miał w sezonie.
Dla mnie liga to inna jazda niz rozne zawody czy nawet sgp wiec nie wyciagam tak daleko idacych wniosków po pierwszych jazdach
Ja tak jak kolega powyżej. Dzielę przez 34 wyniki z marca. Chociaż na IMME czy kryterium jest już lekka mobilizacja i wynik w topie to już jest jakiś dobry prognostyk. Cierniak co roku udowadnia że u niego sugerowanie się sparingami to głupota. Ja pamiętam jak przed 2011 w 2. lidze nasz dream team (jak na warunki drugoligowe i KSM) słabo jechał w sparingach i miało to później odzwierciedlenie w lidze na początku sezonu, a tak to nie widziałem jednoznacznych korelacji. Więc o formie można mówić po 2-3 kolejkach ligi
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ja bym z kolei nie popadał ze skrajności w skrajność. Oczywiście zawodnicy różnie podchodzą do zawodów przedsezonowych, ale każdy zawodnik, który staje pod taśmą chce wygrać.
Jeśli wozi ogony, to jakieś wnioski można z tego wyciągnąć. Raczej nie świadczy to o tym, że jest w formie. Nawet jeśli testuje sprzęt to testy raczej pomyślnie nie przebiegają. I w drugą stronę podobnie, jeśli zawodnik jest w czubie zawodów to też można się spodziewać, że z formą i sprzętem jest OK i nie ma powodów do obaw przed sezonem.
Jeśli wozi ogony, to jakieś wnioski można z tego wyciągnąć. Raczej nie świadczy to o tym, że jest w formie. Nawet jeśli testuje sprzęt to testy raczej pomyślnie nie przebiegają. I w drugą stronę podobnie, jeśli zawodnik jest w czubie zawodów to też można się spodziewać, że z formą i sprzętem jest OK i nie ma powodów do obaw przed sezonem.
Moim zdanie, jak jedziesz kaszane we wszystkich przedsezonowych zawodach to tak średnio, trzeba mieć psychę Walaska, żeby to olać. A coś mi się również wydaje, że taki Kubera nie ma. Zaczyna się kombinowanie ze sprzętem, szukanie przyczyn. Bo nawet jak mediom powiesz, że to tylko testy, to dlaczego same nieudane? ;]
Choć najbardziej ciekawi mnie Dudek, czy coś się tam zacięło, czy wszystko pod kontrolą na razie na pół gwizdka.
Choć najbardziej ciekawi mnie Dudek, czy coś się tam zacięło, czy wszystko pod kontrolą na razie na pół gwizdka.
Po zmianie opon na dętkowe z zawodników z topu w zasadzie tylko Dudek notuje wyraźny regres. Reszta jedzie jak rok temu, wliczając w to Dominika, szczególnie tego jesiennego. Paradoksalnie Woryna z Vaculikiem mogą sumarycznie punktować lepiej niż Holder z Kuberą. I tylko Przyjemskiego sercu żal.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dudek - po przygodach ze zmianą tunera - wydaje się raczej zawodnikiem wrażliwym na wszelkie zmiany. Więc coś w tych oponach może być na rzeczy.
Z tymi oponami to tak różnie bo słychać opinie u niektórych zawodników że to nie będzie miało wpływu a u innych odwrotnie. Ja to zauważyłem na pewno że Dominik w sytuacjach których wszyscy są blisko odpuszcza, a czy celowo to zobaczymy jak ruszy liga. Ale jak już pisałem wcześniej to nie nasz problem, nie życzę mu źle ale jakoś specjalnie kibicował też nie będę ;-). Aczkolwiek w zawodach rangi światowej oczywiście że będę za nim jako za Polakiem!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Rusek pisze:Z tymi oponami to tak różnie bo słychać opinie u niektórych zawodników że to nie będzie miało wpływu a u innych odwrotnie. Ja to zauważyłem na pewno że Dominik w sytuacjach których wszyscy są blisko odpuszcza, a czy celowo to zobaczymy jak ruszy liga. Ale jak już pisałem wcześniej to nie nasz problem, nie życzę mu źle ale jakoś specjalnie kibicował też nie będę ;-). Aczkolwiek w zawodach rangi światowej oczywiście że będę za nim jako za Polakiem!
Dokładnie, teraz na któryś zawodach jechał drugi i zamiast wyprzedzać to zamknął gaz.
Przy okazji którychś zawodów powiedzieli, że Dudek dostał ultimatum od Ash'a i pozbył się innych silników ze stajni stawiając tylko na te. Dostał jakieś nowe więc pewnie zajmie Mu trochę "dogadanie się" z nimi.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
istred pisze:Ja bym z kolei nie popadał ze skrajności w skrajność. Oczywiście zawodnicy różnie podchodzą do zawodów przedsezonowych, ale każdy zawodnik, który staje pod taśmą chce wygrać.
Cierniak od lat w zawodach przedeszonowych jeździ potworny piach, a potem przychodzi pierwszy mecz ligowy i robi swoje
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A potem przychodzi mecz w Toruniu...
W Toruniu to od 2 lat prawie każdy z naszych ma gorszy dzień, bo tylko jeden (losowo co do osoby) trzyma jakiś poziom. Już nie te czasy. Mecze w 2019 i 2022 (zasadnicza) były niezapomniane. 15 bieg w 2021 także. Teraz póki nikt nie odszyfruje toku myślenia Barona w odniesieniu toru, to będą ciężary.
A co do mojej oceny formy przed sezonem (sprzed paru postów). Wiedzę swoją opierałem wyłącznie na IMME, Kryterium Asów i Memoriale Jancarza. Co do zasady dobre występy w tych zawodach przekładały się historycznie na występy na początku sezonu. Nie biorę pod uwagę sparingów. W tych dla przykładu, w ostatnich 2-3 dniach Kubera był niepokonany. Problem w tym że Falubaz jechał z Ostrowem. Mierny wyznacznik formy. Międzynarodowych Mistrzostw Słowacji, z uwagi na większość obsady też nie uwzględniam (m.in. jeden z uczestników Pucharu MACEC z 2008 roku rozgrywanego m.in na torze przy Al. Zygmungowskich). Nikomu nie chcę wieszać medali. Zarówno DMP, GP jak i IMP. Widzę tylko kto według stanu na końcówkę marca wyglądał dobrze :D Zaraz MPPK, Złoty Kask. Będzie więcej wiadomo.
A co do mojej oceny formy przed sezonem (sprzed paru postów). Wiedzę swoją opierałem wyłącznie na IMME, Kryterium Asów i Memoriale Jancarza. Co do zasady dobre występy w tych zawodach przekładały się historycznie na występy na początku sezonu. Nie biorę pod uwagę sparingów. W tych dla przykładu, w ostatnich 2-3 dniach Kubera był niepokonany. Problem w tym że Falubaz jechał z Ostrowem. Mierny wyznacznik formy. Międzynarodowych Mistrzostw Słowacji, z uwagi na większość obsady też nie uwzględniam (m.in. jeden z uczestników Pucharu MACEC z 2008 roku rozgrywanego m.in na torze przy Al. Zygmungowskich). Nikomu nie chcę wieszać medali. Zarówno DMP, GP jak i IMP. Widzę tylko kto według stanu na końcówkę marca wyglądał dobrze :D Zaraz MPPK, Złoty Kask. Będzie więcej wiadomo.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Polonia mocny początek przeciwko głównemu rywalowi do awansu
- tezetomaniak
- Trener
Jeżeli Krosno jest głównym rywalem Polonii to Kanclerz może już rozstawiać namioty.