Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
Głównie tematem zajmuje się Ostaf i jego ekipa - praktycznie codziennie popełniają wysrywy o Zmarzliku w Sparcie.
Gelo pisze:Maciek się zasiedział we Wrocławiu i jedzie z każdym rokiem gorzej. Prawdopodobnie jest na wylocie, bo Rusko ma nieustające sny o potędze. Mimo wszystko Zmarzlik kompletnie tam nie pasuje. W każdym klubie z Gorzowem włącznie kasę dostanie podobną. Odejściem ze Stali Zmarzlik z teamem wykazali się niebywałym wyczuciem tematu i chwili. Może poczuli pismo nosem, może dostali cynk, że będą jaja. Gdyby teraz odszedł z Motoru, to znaczy że jest naprawdę źle w klubie. A nie mam takiego wrażenia póki Kępa jest prezesem.
Przecież jaja w Stali były dużo wcześniej niż odejście Zmarzlika.
Temat przenosin Zmarzlika do Wrocławia przewijał się jakiś czas temu w różnych wpisach na twitterze, po tym zaczęły pojawiać się artykuły na Interii. Aktualnie Interia twierdzi, że Kępa proponuje kontrakt 2-letni a Zmarzlik jest za rocznym, a dogadać się mają na wyjeździe przygotowawczym.
Podobno Bartek zgodzi się zostać jak Kępa będzie lepsze czasy kręcił na rowerze na obozie przygotowawczym od niego ;-).
A tak serio to wymiany Laguta - Zmarzlik to chyba nie będzie, zresztą nie wydaje mi się żeby Ariom był na liście życzeń Kuby. Na mojej też nie jest :-D
A tak serio to wymiany Laguta - Zmarzlik to chyba nie będzie, zresztą nie wydaje mi się żeby Ariom był na liście życzeń Kuby. Na mojej też nie jest :-D
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Mówiąc wymianę miałem na myśli jedynie wymianę Laguty na BZ we Wrocławiu, nie miałem na myśli wymiany 1:1 na linni Wro - Lbn.
Cała ta sytuacja mi też wydaje się być dosyć naciągana, ale z MM też zaczęło się od plotek, a takie transfery są dopinane na długo przed startem sezonu. No cóż, zostaje czekać na wypieki piekarni po obozie.
Cała ta sytuacja mi też wydaje się być dosyć naciągana, ale z MM też zaczęło się od plotek, a takie transfery są dopinane na długo przed startem sezonu. No cóż, zostaje czekać na wypieki piekarni po obozie.
KrzyczącyK1b1c pisze:https://x.com/dyletancik/status/1991197454209810547 Artiom ostatnio robi dziwne ruchy w SMach.
Ale to jest atencjusz na IG, przecież w tamtym roku ogłaszał już kontrakt na 2025 i 2026 rok w Sparcie. To co teraz wnosi ta jego wiadomość?
Nie jest też tajemnicą że na X w wątkach żużlowych, nie jesteśmy zbyt lubiani. Zresztą jak w innych socjalach.
Ale na X środowiska toruńsko-wrocławskie są szczególnie silne.
Ale na X środowiska toruńsko-wrocławskie są szczególnie silne.
Aha, czyli jednak głównie Interia :D Sami to wymyślili, zaczęli, nakręcili, teraz piszą, że Kępa walczy :) W sumie wszystko jasne, mogę łyknąć kawy i zapomnieć o temacie :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:Ale to jest atencjusz na IG, przecież w tamtym roku ogłaszał już kontrakt na 2025 i 2026 rok w Sparcie. To co teraz wnosi ta jego wiadomość?
No właśnie chodzi o to, że dziwnie się zachowuje, co chwilę między słowami "straszy" odejściem, ten wpis też dziwaczny. Mówi się od dłuższego czasu, że jest zainteresowany powrotem bliżej swojej bazy czyli do kuj-pom.
Ja gdzies wyczytalem, ze ruskiego kusi miliarder od Falusów.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W każdym razie, jeśli Rusko ma ambicje, by podpisać BZ, to odpalenie Artioma jest dla niego najlepszym wyjściem. Wie, że najwięksi rywale, czyli my oraz Toruń go nie podpiszemy, a może nas gigantycznie osłabić. Natomiast tak, jak kolega Flagg, uważam, że najbardziej prawdopodobną opcją jest BZ w Motorze na 2027
Sluchajcie... Sprawa jest prosta. Poki Bartek bedzie mistrzem swiata - druzyny nie zmieni. I tyle
Cierpliwość Bieńkowskiego była dość krótka
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-szokujace-doniesienia-rewolucja-na-szczycie-falubazu/
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-szokujace-doniesienia-rewolucja-na-szczycie-falubazu/
halo Kuba, pamiętasz jak mówiłem na stadionie, że chciałbym tu jeszcze kiedyś wrócić? Daję Ci brata do telefonu
Żużlowcy nie są zbyt lotni umysłowo. Jak mi przykro... wlaśnie Falubaz zaprezentował nowe kevlary. Sensacja - dwukolorowe :)
Od 2026 każdy klub Ekstraligi musi mieć dwa zestawy kevlarów.
ezbeg pisze:Cierpliwość Bieńkowskiego była dość krótka
hue hue hue
Cześc Kuba tu Domin. Głupia sprawa. Daję btata.
Na ile Domin podpisał w Falubazie? Jak na rok i zabraknie kasy ze Stelmetu, to na 2027 spokojnie znajdzie robotę we Wrocławiu za coraz bardziej wypalonego Magica.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
2 lata :-)...
Oj jak mi szkoda.
Oj jak mi szkoda.
W sumie jeszcze Domin nie zdarzył porządnie mandzura wypakować, a już mu się zmienił właściciel, trener i dyrektor sportowy xD
W Lublinie było mu za ciepło i za wygodnie, to teraz ma prawdziwy park rozrywki :D
W Lublinie było mu za ciepło i za wygodnie, to teraz ma prawdziwy park rozrywki :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
I idol karierę zakończył, a pewnie liczył na wspólne starty :)
edit: obaj odchodzący z Motoru trafili jak kulą w płot, bardzo delikatnie mówiąc :)
edit: obaj odchodzący z Motoru trafili jak kulą w płot, bardzo delikatnie mówiąc :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ale jeden z nich wiedział że wali w płot. Drugi celował do złotej - wówczas - tarczy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Pytanie jak mocno Bieńkowski wykoleił teraz Falubaz
Śmiali się ich kibice ze Stali. Składali wieńce pod stadionem. To teraz mogą mieć. Przy czym to jest tak 50/50. Albo będzie dobrze albo będzie źle.