Jack Holder
Re: Jack Holder
Jack trenował w tym roku w Lublinie. Nawet przed ostatnim meczem pojawił się na treningu - https://www.facebook.com/photo?fbid=974843434653676&set=pcb.974837991320887. Problem w tym, że aktualnie wszędzie poza Anglią jeździ jak jeździ. Po prostu sprzęt na kontynent jest z jakichś powodów gorszy. Nadzieja w tym, że jak się ochłodzi to łatwiej będzie go doregulować. Jak to z silnikami od Kowalskiego. Zmian co do tunera nie planują.
Ogólnie na ten moment praktycznie żaden tor nie jest atutem Jacka :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Chyba, że mówimy o angielskich kartofliskach.
Ja myślę że Jacek nie ma poprostu zamiaru ani ochoty wykładac hajs na inne silniki gdy koniec sezonu jest bliski.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Powiedziałbym, że mógłby jakiś sponsor wyłożyć kasę na sprzęt. Ale po pierwsze wyglądałoby to jak na zawodnika z GP mało profesjonalnie, po drugie to nie lata 90/00 kiedy to było częste, a po trzecie Jack nie ma sponsorów z Lublina którzy garnęliby się do takiej pomocy. Już nawet Fredrik ma BMW Best Auto nawet jeśli wsparcie ogranicza się wyłącznie do udostępnienia samochodu.
Ja wciąż żywię być może złudną nadzieję, że to kwestia wyłącznie warunków atmosferycznych a co za tym idzie ustawienia sprzętu. Ochłodzi się i wróci Jack z wiosny. Przy czym mógłby ogarnąć się już na niedzielę na tor który powinien znać na pamięć.
Ja wciąż żywię być może złudną nadzieję, że to kwestia wyłącznie warunków atmosferycznych a co za tym idzie ustawienia sprzętu. Ochłodzi się i wróci Jack z wiosny. Przy czym mógłby ogarnąć się już na niedzielę na tor który powinien znać na pamięć.
Ale wiesz ze w Toruniu ma być 30+? Oczywiście w godzinach meczu mniej ale jednak...
Znam zapowiadaną pogodę na niedzielę, a że mecz o 16 to raczej bliżej górnej temperatury. Dlatego to są moje wyłącznie życzenia co do ogarnięcia. Wolę się mylić i nie ukrywam że bardzo cieszyłbym się jakbym był w błędzie, ale na chwilę obecną cudu się nie spodziewam i raczej występ będzie na poziomie - 0,1,0,3.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Ja myślę że Jacek nie ma poprostu zamiaru ani ochoty wykładac hajs na inne silniki gdy koniec sezonu jest bliski.
W SGP też nie błyszczy w ostatnich tygodniach, a niedawno jeszcze była szansa na medal. To chyba mogło być ciekawym argumentem do inwestycji.
ezbeg pisze:Powiedziałbym, że mógłby jakiś sponsor wyłożyć kasę na sprzęt. Ale po pierwsze wyglądałoby to jak na zawodnika z GP mało profesjonalnie, po drugie to nie lata 90/00 kiedy to było częste, a po trzecie Jack nie ma sponsorów z Lublina którzy garnęliby się do takiej pomocy. Już nawet Fredrik ma BMW Best Auto nawet jeśli wsparcie ogranicza się wyłącznie do udostępnienia samochodu.
Dla zawodnika ekstraligowego zakup trzech silników od topowego tunera to równowartość wypłaty za jeden dobry mecz. Bądźmy poważni.
Wiem, znaczy nie znam stawek ale się domyślam :). Wypłata z meczu starcza na coś więcej jak waciki. A jeśli nawet uwzględniając ostatnie zdobycze wypłata pozwoliłaby na kupno 1 czy 2 silników to zawsze coś.
Dlatego kupno silnika przez sponsora byłoby mało profesjonalne.
Dlatego kupno silnika przez sponsora byłoby mało profesjonalne.
Tu chyba o stajnię chodzi a nie liczbę silników skoro nawet Bartula próbowała coś nowego , a ukrop ma być w Toruniu i nie pomaga to .
Australijczyk bardzo chce wrócić do swojej optymalnej formy. Podczas treningu przed spotkaniem z Apatorem Toruń byli z nim członkowie zespołu Ryszarda Kowalskiego na którego silnikach startuje Holder.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
dannie pisze:Australijczyk bardzo chce wrócić do swojej optymalnej formy. Podczas treningu przed spotkaniem z Apatorem Toruń byli z nim członkowie zespołu Ryszarda Kowalskiego na którego silnikach startuje Holder.
Ciekawe. Wątpię, by Holder był sam w stanie ogarnąć przyjazd członków RK Racing do Lublina. Wydaje się, że nie jest aż tak istotnym zawodnikiem, by RKR jeździło dla niego przez pół Polski. Pewnie zadziałał Kępa lub Kepa ze Zmarzlikiem.
Tych istotnych zawodników to Kowalskiemu zbyt wielu nie zostało :D
Rzekłbym nawet, ze trzech najważniejszych w czwartek miało trening przy Z5, wiec jego obecność dość zrozumiała :)
Rzekłbym nawet, ze trzech najważniejszych w czwartek miało trening przy Z5, wiec jego obecność dość zrozumiała :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ostatni występ w Lublinie prawie idealny ale martwi przed finałem słaba forma w GP. Na czym jechał Cierniak z Toruniem?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Na czym jechał Cierniak z Toruniem?
FRJ
Ok, dzieki. Zastanawiałem się czy Cierniak może coś skorzystał z obecności Kowalski team przy Z5. Czy głównie Holder i BZ.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Ok, dzieki. Zastanawiałem się czy Cierniak może coś skorzystał z obecności Kowalski team przy Z5. Czy głównie Holder i BZ.
Tak, z czego wyraźną poprawę widać było głównie u Holdera. BZ jednak dwukrotnie uległ Lambo. Choć wiadomo, BZ nie zszedł w tym roku tak nisko z poziomu jak Jack, dla ścisłości.
Akurat BZ jechał w dwóch pierwszych seriach ze słabszych niż Lambo pól. Fakt, że po trasie, mimo, że był blisko, nie wyprzedził Roberta. Ale jakoś dramatycznie wolny nie był.
Paradoks polega na tym, że wg telemetrii Lambert był jednym z najwolniejszych żużlowców piątkowego meczu. Niższą Vmax osiągnęli tylko zawodnicy U21 i U24. Z kolei w meczu w Toruniu wolny "na oko" Zmarzlik był najszybszym zawodnikiem spotkania.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ale Vmax nic nie mówi o możliwej szybkości zawodnika, bo ta zależy od trajektorii jazdy. Jadąc przy kredzie będziesz miał mniejsze Vmax niż przy bandzie, ale na mecie mozesz byc pierwszy
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jack Holder powiedział w serialu "Jazda o złoto" na antenie Canal Plus pisze:- Nie chciałem popełnić drugi raz tego samego błędu w swojej karierze, kiedy zasiedziałem się w jednym klubie. Potrzebuję nowej motywacji
Zadziwiająco podobny argument do Kubery o tym zasiedzeniu. Faktycznie może żużlowcy są takim trochę popapranym rodzajem sportowca, który nie lubi nad zbyt cieplarnianych warunków i chce być ciągle pod prądem?
KrzyczącyK1b1c pisze:Jack Holder powiedział w serialu "Jazda o złoto" na antenie Canal Plus pisze:- Nie chciałem popełnić drugi raz tego samego błędu w swojej karierze, kiedy zasiedziałem się w jednym klubie. Potrzebuję nowej motywacji
Zadziwiająco podobny argument do Kubery o tym zasiedzeniu. Faktycznie może żużlowcy są takim trochę popapranym rodzajem sportowca, który nie lubi nad zbyt cieplarnianych warunków i chce być ciągle pod prądem?
jak baby są, chcą stabilności a potem, że nuda tamten może zły ale emocje daje czytaj nie płacą na czas klub zalega beeee beeeee
A jak klub będzie co roku sypał po 5 baniek to się powie, że za dużo bylo zmian i czas na stabilizację.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!