Dominik Kubera
Re: Dominik Kubera
A ja uważam że Kubera nie jest na czarnej liście i w każdej chwili może powrócić jak ten syn marnotrawny. Czas pokaże co się stanie za np. 2 lata. Coś czuję że Woryna go dobrze zastąpi :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli teoria o tym, że Motor nie płaci bardzo wysokich stawek ma rację bytu, to nie wróci raczej, jeśli nie będzie miał kryzysu sportowego.
Już może przestańmy robić z siebie biedaków. To, że nie przebijamy absurdalnych ofert zdesperowanych klubów jak Zielona, nie znaczy że nie płacimy topowych pieniędzy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli teoria o tym, że Motor nie płaci bardzo wysokich stawek ma rację bytu
Nawet wczoraj Więckowski mówił, że BZ zarabia znacznie mniej niż się mówi w mediach.
To, że nie tyle co mówią w mediach nie jest równoznaczne z tym, że mało, albo mniej niż mógłby gdzie indziej.
Richie Faulkner:
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gdzie ja napisałem, że Motor płaci mało? :D
KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli teoria o tym, że Motor nie płaci bardzo wysokich stawek ma rację bytu, to nie wróci raczej, jeśli nie będzie miał kryzysu sportowego.
Pamiętaj że chciwość nie popłaca a pycha kroczy przed upadkiem. Pogadamy za rok po sezonie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Napisałeś, że nie płaci dużo oraz zasugerowałeś, że taki zawodnik jak Kubera nie będzie chciał tu wrócić w związku z tym, że Motor płaci za mało.
Nie jesteśmy Grudziądzem, Rybnikiem czy innym Lesznem. Motor płaci pieniądze, dzięki którym jeżdzą tutaj żużlowcy ze ścisłej światowej czołówki. Podobnie jak Wrocław, Toruń i teraz Zielona Góra.
Dlatego przestańmy robić z siebie biedaków z drugiego szeregu, bo po prostu nimi nie jesteśmy. Przynajmniej na tę chwilę.
Nie jesteśmy Grudziądzem, Rybnikiem czy innym Lesznem. Motor płaci pieniądze, dzięki którym jeżdzą tutaj żużlowcy ze ścisłej światowej czołówki. Podobnie jak Wrocław, Toruń i teraz Zielona Góra.
Dlatego przestańmy robić z siebie biedaków z drugiego szeregu, bo po prostu nimi nie jesteśmy. Przynajmniej na tę chwilę.
Richie Faulkner:
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Historia transferowa Motoru pokazuje, że nasze argumenty były zazwyczaj w innych aspektach niż stricte pieniądze. Dwie duże gwiazdy, które zostały ściągnięte to Zmarzlik i Vacul. Nawet Przyjemski nie otrzymał u nas najwyższej możliwej stawki - tę oferował Falubaz, co potwierdził zarówno Protas, jak i Wiktor. W tym roku można było spróbować powalczyć o Pitera lub Przemka, a wybraliśmy tańszego Worynę. Dlatego można sądzić, że jeśli będzie licytacja o Kuberę ze względu na jego dobrą dyspozycję, to Motor z dużym prawdopodobieństwem nie weźmie w niej udziału.
Dlatego nie ma najmniejszego powodu, dla którego jako lublinianie mielibyśmy kibicować Dominikowi w przyszłym i następnym roku. Nawet kiedy go wszyscy kochali.
Ostatnio zmieniony 21 października 2025, o 22:52 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Z wyjątkiem SGP - owszem. Tzn. jeśli ktoś go lubi, tak jak niektórzy lubią Dudka czy Janka Kołodzieja, to też nie mam z tym problemu.
Ja mu nie będę kibicował w SGP. Bo i po co? Michelsen odczuł, że zrobił głupotę. Kubera i Holder mają odczuć to samo. Ja będę usatysfakcjonowany.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ok, czyli jak WTS nie kibicuje Polakowi, to jest źle. Jak Gelo nie kibicuje Polakowi, to już git. Ma to sens.
Btw., to, że Ty nie będziesz kibicował, nie będzie miało wpływu na to, czy odczują zmianę klubu, czy też nie xD
Btw., to, że Ty nie będziesz kibicował, nie będzie miało wpływu na to, czy odczują zmianę klubu, czy też nie xD
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wracając do tematu Kubery. Totalnie nie rozumiem, jak można nazywać się patriotą i jednocześnie kibicować zagranicznym, niezwiązanym z Motorem żużlowcom niż Polakowi.
Nie wiem do kogo ta mowa. Ja jestem patriotą lokalnym - lubelskim - nie wiejskim. Nie jestem januszem i kibicem sukcesu. Będę kibicował Worynie, którego szczerze nie lubię. Ale to będzie zawodnik Motoru. Kibicowałem Jeleniowi, a nawet Świstowi. Będę i Worynie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A tak z ciekawości. Jest w finale: Madsen, Kurtz, Kubera i Zmarzlik. Kibicujesz "polskiemu" podium czy tylko Zmarzlikowi?
Tylko Zmarzlikowi
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czyli na tle międzynarodowego towarzystwa nie kibicujesz wszystkim Polakom. Zrozumiałem :)
Nie zrozumiałeś.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
KrzyczącyK1b1c pisze:A tak z ciekawości. Jest w finale: Madsen, Kurtz, Kubera i Zmarzlik. Kibicujesz "polskiemu" podium czy tylko Zmarzlikowi?
Ale to nie będzie polskie podium tylko ew 2/3 podium;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Polskie podium w domyśle, że dominacja Polaków na podium. :)
jak widać z powyższej dyskusji, można całe życie spędzić w mieście wojewódzkim, a mimo to mieć mentalność wieśniaka i jeszcze zarzucać to innym
KrzyczącyK1b1c pisze:Polskie podium w domyśle, że dominacja Polaków na podium. :)
Więc tak. Dominik Kubera jest zdrajcą. Najpierw zdradził swoje Leszno, teraz nas. W obu przypadkach ch... wie o co chodziło. Za to wykonał ten sam numer - dystansowanie się od drużyny. Zwolennicy "nowoczesnego zarządzania" powiedzą, że wybrał to co dla niego lepsze. A kazdy wie, że chodzi o kasę. Ale to juz powinno być poza nami - kibicami Motoru
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A jedynym właściwym KIBICEM MOTORU na tym forum jest użytkownik Gelo. 
Przynajmniej z miasta i to z dwa razy większego niż Toruń