Motor Lublin w sezonie 2026
- niespokojny
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2026
Chyba w Krośnie go chcieli. Swoją drogą głupota, że podpisał z bankrutem kontrakt do 2027 i teraz mu mówią gdzie może jeździć a gdzie nie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10306 ... stw-swiata no nie do końca. On podpisał kontrakt do 2027 roku w 2022 roku. Wtedy jeszcze nic nie wskazywało na aż tak tragiczną sytuację Stali, a 2 miesiące wcześniej jechali w finale PGEE i mieli trzy sezony z rzędu z medalami.
Tak czy siak, podpisywanie 5-letnich kontraktów w zuzlowej lidze, to jednak jest głupota.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No tu trzeba winić chyba rodziców lub menadżera, bo on w wieku 15 lat raczej nie miał zbyt dużej decyzyjności.
Panowie jedno sprostowanie: Bartek Jaworski nie jechał w ME na silniku Przyjemskiego. Źródło wywiad z Bartkiem w Tygodniku Żużlowym
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Tygodnik Żużlowy jeszcze istnieje ? Szacunek dla twórców i kupujących.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Susic pisze:Panowie jedno sprostowanie: Bartek Jaworski nie jechał w ME na silniku Przyjemskiego. Źródło wywiad z Bartkiem w Tygodniku Żużlowym
Możesz dać wypowiedź? Ofc nie wynika to z braku zaufania, ale po prostu fajnie wrzucić wypowiedź, o której się pisze + ciekawy jestem, jak to wytłumaczył, bo na swoich maszynach na pewno nie jechał (fotka z sociali po zawodach) :D
KrzyczącyK1b1c pisze:Susic pisze:Panowie jedno sprostowanie: Bartek Jaworski nie jechał w ME na silniku Przyjemskiego. Źródło wywiad z Bartkiem w Tygodniku Żużlowym
Możesz dać wypowiedź? Ofc nie wynika to z braku zaufania, ale po prostu fajnie wrzucić wypowiedź, o której się pisze + ciekawy jestem, jak to wytłumaczył, bo na swoich maszynach na pewno nie jechał (fotka z sociali po zawodach) :D
W finale IME w Grudziądzu jechałeś w końcu na motocyklach z silnikami Wiktora Przyjemskiego?
- Absolutnie nie. Zdecydowanie pomogła mi znajomość toru w Grudziądzu, bo dzień wcześniej jechaliśmy tam mecz ligowy i po prostu wyciągnęliśmy odpowiednie wnioski i obserwowaliśmy wszystko uważnie.
https://tygodnikzuzlowy.pl/news/w-1289/ ... rze-lublin
- Łoptymista
- Trener
To jeśli tak było to on zdecydowanie potrzebuje dobrego mechanika obok siebie, żeby mógł się spasować znacznie wcześniej niż na drugi dzień.
Z tego co widać było podczas sezonu to jego mechanikiem był Wojtek Pluta(mogę mylić nazwisko) wraz z synem. A Pan ten ma ogromną wiedzę na temat speedwaya :)
- tezetomaniak
- Trener
Łoptymista pisze:To jeśli tak było to on zdecydowanie potrzebuje dobrego mechanika obok siebie, żeby mógł się spasować znacznie wcześniej niż na drugi dzień.
Na meczu z Grudziądzem Jaworski był szybki, często nie wiedział co z tym zrobić. Po prostu inny dzień i zdecydowanie inni rywale.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cukier91 pisze:- Absolutnie nie. Zdecydowanie pomogła mi znajomość toru w Grudziądzu, bo dzień wcześniej jechaliśmy tam mecz ligowy i po prostu wyciągnęliśmy odpowiednie wnioski i obserwowaliśmy wszystko uważnie.
https://tygodnikzuzlowy.pl/news/w-1289/ ... rze-lublin
No to bardzo ciekawe, bo to na pewno nie są silniki, na których jeździł w lidze i w innych zawodach juniorskich :D

Jakiś taki za czysty ten motocykl jak na jeżdżony. Może po prostu wzięli świeży do zdjęcia?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Chodzi o to, że na żadnych zawodach nie widziałem, by Bartek jechał z tak wyraźnym grawerem RK, jak tu jest. Zawsze na zawodach jest on zeszlifowany mocno. Natomiast jeśli ma jakieś fury "na specjalną okazję", to dobrze, że zadziałały w Grudziądzu :)
Proponuję zobaczyć galerię z meczu u24 Lublin- Rybnik i bodajże na zdjęciu nr.6 widać grawer wyraźnie:)
P.S. A to że pomagał mu na zawodach mechanik Wiktora to tylko i wyłącznie pomoc dla kolegi klubowego,media wywołały gówno burze. Chłopak ma smykałkę i trzeba trzymać kciuki żeby pokazał na co go stać w przyszłym roku:)
P.S. A to że pomagał mu na zawodach mechanik Wiktora to tylko i wyłącznie pomoc dla kolegi klubowego,media wywołały gówno burze. Chłopak ma smykałkę i trzeba trzymać kciuki żeby pokazał na co go stać w przyszłym roku:)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czyli ma sporo różnych maszyn do dyspozycji. To na pewno cieszy na przyszły rok. A temat jazdy na maszynach Wiktora wywołał Cegielski :D
KrzyczącyK1b1c pisze:Czyli ma sporo różnych maszyn do dyspozycji. To na pewno cieszy na przyszły rok. A temat jazdy na maszynach Wiktora wywołał Cegielski :D
Nie Cegielski tylko Ostafiński i jak pisałem wcześniej żeby nie brać na poważnie bo on ubiera w swoje słowa różnych ekspertów.Jaworski ma kontrakt amatorski i nie wykluczone że na Grudziądz klub mu zorganizował jakiś silnik.Byla też wypowiedź dla Piec Jeden w Radio Freee że korzystał tylko z pomocy mechaników Przyjemskiego
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cegielski. Nikt nie ubiera w swoje słowa dokładnych cytatów ekspertów.
Niezależnie od tego na czym jechał nasuwa się pytanie - co się stało, że tydzień po tak udanym weekendzie w Grudziądzu z Bartka zeszło powietrze i w dmpj przegrywał z jakimiś leszczami? Zmiana sprzętu, mechanika? No - ok jest młody, niedoświadczony, wahania są normą - ale w ciągu tygodnia? Ten zjazd pasuje do tego, że korzystał z pomocy Przyjemskiego jednak - w takiej czy innej formie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Oraz w domowym rewanżu z Grudziądzem Jaworski przywiózł zero w juniorskim, a w całym meczu zdobył tylko 1 punkt.
Albo ten silnik z Grudziądza dokonał żywota.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
O ile mnie pamięć nie myli, Jaworski w Grudziądzu miał sprzęt od Przyjemskiego, ale wyjechał na nim tylko na próbny start. Być może zdjęcie jest z jednostką od Wiktora. W zawodach startował na swoim [źródło: papierowa wersja TŻ, w której wywiad z Jaworskim jest dłuży niż na stronie internetowej]
KrzyczącyK1b1c pisze:Susic pisze:Panowie jedno sprostowanie: Bartek Jaworski nie jechał w ME na silniku Przyjemskiego. Źródło wywiad z Bartkiem w Tygodniku Żużlowym
Wywiad z Bartkiem
https://zapodaj.net/plik-56hKhQlH9e
https://zapodaj.net/plik-fbxHPcIasB
https://zapodaj.net/plik-pjonmubWS3
Ostatnio zmieniony 10 października 2025, o 16:00 przez Susic, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dzięki! Cenny wywiad, przeczytałem :)
Ostatnio zmieniony 10 października 2025, o 16:20 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Lumpproletariacki pisze:O ile mnie pamięć nie myli, Jaworski w Grudziądzu miał sprzęt od Przyjemskiego, ale wyjechał na nim tylko na próbny start. Być może zdjęcie jest z jednostką od Wiktora. W zawodach startował na swoim [źródło: papierowa wersja TŻ, w której wywiad z Jaworskim jest dłuży niż na stronie internetowej]
A dokładniej
Nie korzystałem z motocykli Wiktora Ktoś puścił taką informację i szybko się roznosiła w internecie.To były moje motocykle przygotowane przez mojego mechanika.Ale tak się właśnie roznoszą plotki.Nikt mnie nawet nie zapytał,nikt nie potwierdził u źródła,tylko przekazał niesprawdzone informacje"