Żużel w TV
- niespokojny
- Trener
Re: Żużel w TV
Nawet jeśli wróci na 2,0 to należy się żegnać. Zawodnik leciwy, coraz mniej mu się chce, indywidualne występy kładzie przed drużynowe i lepszy już nie będzie. W dodatku załatwił Toruniowi złoto.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No tak, 34-letni Janowski, który startowcem jest jeszcze gorszym od Lindgrena i od dwóchlat kopie się po czole nawet na swoim Olimpijskim będzie idealnym zastępcą :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Pół drużyny odeszło, drugie pół odejdzie za rok. Ciekawe jaki skład wysmarujemy w 27. Doczekać się nie mogę...
Janowski przynajmniej nie będzie się rozpraszał zawodami międzynarodowymi. Ja bym zaryzykował.
Janowski przynajmniej nie będzie się rozpraszał zawodami międzynarodowymi. Ja bym zaryzykował.
Ge(L)o pisze:Ja już po tym sezonie bym się z Lindgrenem pożegnał. Lepiej nie będzie w przyszłym roku. Zrobi last dance w GP prędzej.
Dawać Janowskiego za Szweda.
Widziałeś dzisiejszy SON? Widziałeś finał ligi szwedzkiej? Fred to człowiek zagadka. Świącik zrobił to co musiał a jednak finalnie mu sie nie opłaciło. Dlatego to jest takie wkurzające. Kwestia kalkulacji. Czy coś lepszego nam się dzisiaj trafi? I co to znaczy coś lepszego. Przecież Fred to ciagle czołowy żużlowiec świata.i tak mimo 3 punktów
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Fred to topka w SGP, ale nigdy nie był topką ligową. Gość 2x w życiu przekroczył średnią 2.0, a i 1,9 to u niego niezbyt częste zjawisko. Co ciekawe oba sezony na 2.0 były to pierwsze w Częstochowie i Lublinie.
Ostatnio zmieniony 30 września 2025, o 22:41 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 2 razy.
Dlatego proste pytanie - kto za niego i dlaczego? Facet jest idealnie charakterologicznie zgrany. Zero konfliktów, jazda zespołowa, mnóstwo bonusów.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja mam kontrowersyjną propozycję. Max Fricke. Widzę w nim kogoś, kto mógłby się rozwinąć w lepszej ekipie niż GKM.
Bewley i koniec dyskusji ;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Z Bewleyem jest problem taki, że nie odejdzie, jeśli Rusko z niego nie zrezygnuje. Kępa nie ma raczej żadnych argumentów, by go wyciągnąć.
Akurat to nie senior będzie naszym największym problemem na 2027.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
sądząc po spekulacjach, ten moment może właśnie nadchodzi. Druga opcja, choć do obserwacji po poważnej kontuzji - Becker, jeśli miałby szukać kolejnego Kurtza to widzę w nim
Ostatnio zmieniony 30 września 2025, o 22:48 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ge(L)o pisze:Ja już po tym sezonie bym się z Lindgrenem pożegnał.
Może by tak było gdyby pan Dominik nie wywinął numeru ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli Mati zrobi przeskok, to w ogóle może nie być, tylko musi nabrać zdecydowanie więcej stabilności. No i tak - u24 to będzie główny problem. Szkoda, że Krawczyk podpisany na tak długo, bo jego dobry sezon w 1. Lidze mógłby nam otworzyć szansę.
na U-24 Przyjemski ;)
Heh. No fajnie i pięknie. Ale w medalach mistrzostw świata to Max i Dan muszą jeszcze przejeździć po 50 lat razem wzięci żeby zbliżyć się do Freda. Dlatego to jest takie wkurzające i nieoczywiste.
Tak w ogóle to daliby sobie spokój z tym potworkiem U24. Słabe to mocno od początku.
papi pisze:na U-24 Przyjemski ;)
Przyjemski to będzie właśnie świętować awans do Eligi
Ostrowa czy Krosna? :)
Ten gość to jeszcze większa zagadka niż Freddie.KrzyczącyK1b1c pisze:Ja mam kontrowersyjną propozycję. Max Fricke. Widzę w nim kogoś, kto mógłby się rozwinąć w lepszej ekipie niż GKM.
W dowolnym meczu może zrobić 4, 8 lub 12 oczek i nie będzie to zaskoczeniem.
Zamiast Maxa wolałbym Maksyma w wersji tegorocznej ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kargolo pisze:Zamiast Maxa wolałbym Maksyma w wersji tegorocznej ;)
Pisałem o realnych opcjach :D z tego co wiem, to Maks w Motorze jest nierealny.
papi pisze:Ostrowa czy Krosna? :)
Nie no bądźmy obiektywni. Przyjemski i Pawelczak + seniorka + tor w Bydgoszczy. Krosno i Ostrów mogą się nastawiać na baraże. Przynajmniej na papierze.
Dla mnie Pawelczak to jest "real deal". Nie mówię tego na podstawie debiutu z Gorzowem, bo w jednej prywatnej rozmowie mówiłem o tym już przed barażem
Ten chłopak będzie gwiazdą dużo większą niż Przyjemski. Na ten moment nie widzę konkurencji dla Bydgoszczy w przyszłym roku.
Właśnie sobie uświadomiłem, że Fred nie zrobił w tym sezonie ANI JEDNEJ czystej dwucyfrówki xD
mówili to od kilku kolejek w TV, przynajmniej przy okazji meczów wyjazdowych ;)
Ale też kilka razy było to spowodowane defektem, literkami, albo oddaniem nominowanego :)
Fricke'a odkryłem na własne potrzeby kilka ładnych lat temu. Bajeczny technik ale - niestety miękka pipa. Za grzeczny na osiągi na top światowy. To coś czego mu brakuje to właśnie bycie trochę sk..lem. Na wygranie pojedynczych rund nieoczywistych GP wystarczy. Ale to tylko wybryki a nie trend. Czy był to kiedyś czołowy ligowiec? No nie. We Wrocławiu nie wykorzystał szansy. W Zielonej Górze też nie. Grudziądz czyli klub z maksymalnymi aspiracjami na czwórkę to jego miejsce.