Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: Dominik Kubera

#901 Postautor: Ge(L)o » 10 września 2025, o 07:51

To musi się zatrudnić na ten etat na 40 lat, żeby dostał większą.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#902 Postautor: niespokojny » 10 września 2025, o 09:41

Jak zawali finał to odejdzie w atmosferze smrodu. No ale sam tak załatwił sobie i stworzył dodatkową presję.

40 lat to za mało. Będziecie robić minimum do 70 albo głodem przymierać.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#903 Postautor: kibicLBN » 10 września 2025, o 09:44

mundzio pisze:Ale od ZUS-u za 1800 dostaniesz minimalna emeryturę a za etat konserwatora jednak nieco większą ;)

Tak, a można i mechaników zatrudnić. W zakładzie prac komunalnych na przykład. I tak już sumka rośnie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Ge(L)o
Trener

#904 Postautor: Ge(L)o » 10 września 2025, o 10:12

I kto im wtedy płaci te zusy i podatki ? Zawodnik ?
Farmazony jakieś.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#905 Postautor: kibicLBN » 10 września 2025, o 10:14

Falubaz załatwiał lewe etaty w spółkach miejskich etc. dla mechaników klubowych i innych osób, żeby w ten sposób pompować miejską kasę w klub zamiast oficjalnych dotacji, które były na tyle wysokie że i tak budziły kontrowersje.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#906 Postautor: tezetomaniak » 10 września 2025, o 10:31

Widziałem gdzieś komentarz, że przynajmniej to były spółki miejskie i wszystko zostawało lokalnie, a nie SSP, hue hue.

KrzysiekS
Senior

#907 Postautor: KrzysiekS » 28 września 2025, o 14:49

Ostatni mecz Domina w naszych barwach... Niech mu się tam wiedzie. Mam z tym gościem takie jakieś skojarzenia jako casus Darka Stenki. Przychodzi do nas na kilka solidnych sezonów, już też przychodząc coś tam znaczy (Darek był starszy trochę, większe miał już nazwisko na krajowym podwórku). Obaj dali fajny czas dla klubu i fajne wsparcie. Charaktery też na plus. Mam też nadzieję, że po latach Domin będzie tak podchodził do czasów lubelskich jak Darek... No i za ileś lat może też taka podróż sentymentalna i przyjdzie do nas na jakiś swój pożegnalny sezon 35+. Pewnie nie bez znaczenia dla tych skojarzeń jest wielki skok na kasę który swego czasu Darek wykonał (i dobrze dla niego, skoro chcieli płacić ;)). Tam akurat naszego klubu nie było w konotacji do tego, ale temat głośny. Także powodzenia Domin na nowej drodze życia. ;)
PS. Historia zawodnika, historią zawodnika. To w końcu tylko ciekawostka. Ważne aby nasz KLUB w swej historii nie zatoczył koła. Albo inaczej, aby zbyt szybko i zbyt małego nie zatoczył, bo nic nie trwa wiecznie. Niech to będzie, jeśli już musi, ogromne 90 letnie kolisko.

Ge(L)o
Trener

#908 Postautor: Ge(L)o » 29 września 2025, o 01:37

Od bohatera do zera Panie Kubera. Zawiodłeś. Ze swojej strony żegnam ozięble. Po chrześcijańsku źle nie życzę jako człowiekowi. Ale jako żużlowiec równia pochyła. Niech Ci się tam wiedzie w tej Zielonej jak najgorzej.

Leniu
Szkółkowicz

#909 Postautor: Leniu » 29 września 2025, o 02:13

Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Ja nie będę miał z Dominikiem żadnych negatywnych skojarzeń. Zawalił finał, ale taki jest sport, że raz jesteś bohaterem, innym razem nie, ale żeby od razu zerem. Ja go będę pamiętał za poprzednie medale i niech mu się tam wiedzie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#910 Postautor: kdsz » 29 września 2025, o 07:45

Ge(L)o pisze:Po chrześcijańsku źle nie życzę [...] Niech Ci się tam wiedzie w tej Zielonej jak najgorzej.

Dobre!
Dominik jest bez formy nie od dzisiaj. Nie było przesłanek, by liczyć na jego udany występ w finale. Moim zdaniem 14 punktów w dwumeczu to i tak niezły występ.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#911 Postautor: tezetomaniak » 29 września 2025, o 08:34

Zupełnie inny byłby odbiór tych 4 punktów, gdyby nie pamiętna wypowiedź "nie wiem co by musiało się stać". Czasu nie cofniesz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#912 Postautor: niespokojny » 29 września 2025, o 08:47

Pożegnanie sportowo w wyjątkowo słabym stylu, zaprzeczające głupawej w praktyce przyśpiewce. Dorzucając te bzdury które opowiadał w wywiadach ogólnie wyszło słabo w przypadku zasłużonego zawodnika. Dzięki Dominik za te 5 lat i oby Dominik Kubera woził same zera w meczach przeciwko Lublinowi, w innych mogą być komplety ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Haron90
Kadrowicz

#913 Postautor: Haron90 » 29 września 2025, o 09:01

Mega dużo zawdzięczamy Dominowi, przez 5 sezonów był duszą tego zespołu, dał nam 5 medali. Wyszło jak wyszło. Już nie będę komentował tego nieszczęsnego wywiadu, ale sportowo widać że bardzo chciał. Tyle, że co zrobisz jak osiołki nie jadą? Na pewno w życiu bym mu nie zarzucił, że głową był w ZG. Ludzie którzy to sugerują powinni odpocząć sobie od żużla bo ewidentnie wchodzi im na banie.

Dominikowi życzę samych sukcesów i serio mam nadzieję, że jeszcze kiedyś u nas pojedzie.

Ge(L)o
Trener

#914 Postautor: Ge(L)o » 29 września 2025, o 09:46

kdsz pisze:
Ge(L)o pisze:Po chrześcijańsku źle nie życzę [...] Niech Ci się tam wiedzie w tej Zielonej jak najgorzej.

Dobre!
Dominik jest bez formy nie od dzisiaj. Nie było przesłanek, by liczyć na jego udany występ w finale. Moim zdaniem 14 punktów w dwumeczu to i tak niezły występ.

Nice try ! Piękna manipulacja, fajnie przycięta moja wypowiedź. Gratuluję, możesz robić programy informacyjne dla tvn czy tam tvp.
Życzę Dominikowi, by pozostał zdrowy jak i cała jego rodzina. Niech im się darzy i nawet wygrają 100 milionów w eurojackpot.
Jako żużlowcowi życzę od kwietnia 2026 roku samych zer w meczach ligowych w Polsce.
Jeśli jeszcze czegoś nie zrozumiałeś to powiedz. Jak znajdę czas to zawsze chętnie wytłumaczę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#915 Postautor: Cooper » 29 września 2025, o 09:48

Czyt Kubera będzie szczęśliwym człowiekiem jeśli będzie nieszczęśliwym żużlowcem? :roll:

Trochę jakby życzyć komuś wszystkiego najlepszego "jako człowiekowi" a jednocześnie życzyć utraty pracy :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

SwiDarek
Junior

#916 Postautor: SwiDarek » 29 września 2025, o 09:52

nie ma co do Domina mieć żalu - "przelewał krew" dla Motoru pięć lat - pięć pięknych lat z tytułami w DMP - dwa srebra trzy złota...
Ma zniżkę formy - albo sprzętu - to widać. Oby mu zielonka dała kopa do rozwoju bo sympatyczny zwierz z niego i szkoda by było jakby sportowo zaliczył zjazd
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#917 Postautor: Gelo » 29 września 2025, o 09:54

Szkoda dla kogo?

Ge(L)o
Trener

#918 Postautor: Ge(L)o » 29 września 2025, o 09:55

Dla kibiców Kubery, nie kibiców Motoru. A tutaj takimi obrodziło.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#919 Postautor: Kargolo » 29 września 2025, o 09:55

Dziwny ten mecz Dominika.
Najpierw dwa świetne podejścia do pierwszego wyścigu, później męczarnia z Duchińskim, wykluczenie po źle skalkulowanym ataku i to smutne, wielkie "zero" na pożegnanie.

5 lat, 5 medali, jeden głupi wywiad ze ściemą w żywe oczy w tle i zawalony ostatni mecz.
Inaczej byśmy to odbierali, gdyby Bartek był bezbłędny lub gdyby Jack nie został wykluczony, ale jest jak jest.

Dzięki Dominik!
Życzę sukcesów indywidualnych, ale nie przejdzie mi przez gardło życzenie powodzenia w barwach Myszki Miki :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#920 Postautor: kdsz » 29 września 2025, o 09:56

Ge(L)o pisze:Jeśli jeszcze czegoś nie zrozumiałeś to powiedz. Jak znajdę czas to zawsze chętnie wytłumaczę.

Dzięki, ale za głupi jestem na twoje mądrości.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#921 Postautor: Torsen » 29 września 2025, o 09:58

Sorry ale trudno dziś lubelskiemu kibicowi poddawać ocenie całe 5 lat Kubery w Lublinie. Dziś jesteśmy po przegranym finale. Trochę po upokorzeniu. Ile to razy czytałem o „memicznym” Toruniu, który „jak zawsze zesra sie metr przed kiblem”. Tymczasem to Motor po kolejnym sezonie dominacji na srebrnej tacy oddał finał dwoma punktami.
Niestety Dominik walnie się do tego przyczynił. Nie mam żadnych insajderskich informacji, ale z mojej obserwacji wynika, że w połowie sezonu atmosfera w drużynie się popsuła i dziwnym trafem zbiegło się to z Dominikowym paleniem głupa w mediach i tajemnicą poliszynela, że jednak odchodzi. Wisienką na torcie mecz o wszystko w Lublinie, w którym Domin przywozi 4 punkty i zero na deser.
Więc na razie nikt nie ma wystarczającego dystansu, by ocenić 5 lat. Za bardzo bije po oczach wczorajszy blamaż.

Ge(L)o
Trener

#922 Postautor: Ge(L)o » 29 września 2025, o 10:03

kdsz pisze:
Ge(L)o pisze:Jeśli jeszcze czegoś nie zrozumiałeś to powiedz. Jak znajdę czas to zawsze chętnie wytłumaczę.

Dzięki, ale za głupi jestem na twoje mądrości.

Takie odniosłem wrażenie. Cieszę się, że miałeś odwagę to przyznać. Doceniam. Będzie dobrze, wszystkiego dobrego !

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#923 Postautor: kdsz » 29 września 2025, o 10:06

Wzajemnie:)

rumburaquee
Zawodowiec

#924 Postautor: rumburaquee » 29 września 2025, o 10:47

Torsen pisze: Ile to razy czytałem o „memicznym” Toruniu, który „jak zawsze zesra sie metr przed kiblem”.

Raz na jakiś czas kulawy do kibla dobiegnie:) Na szczęście Motor mniej razy skompromitował się niż Apator. Moim zdaniem jednorazowy wybryk, Apator nie ma tego czegoś, genu zwycięstwa.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#925 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 29 września 2025, o 12:19

Moim zdaniem mógł go wczoraj zyskać.