czy Stachyra junior jest potrzebny ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Urban

#26 Postautor: Urban » 17 października 2004, o 16:34

Jablo pisze:
Hollywood pisze:1 liga 2005 a.d

Po pierwsze zmiany :

trener : Marek Kępa

stranieri : ?

seniorzy :

Knapp
Piszcz
?
?
?

junorzy :

K.Kępa
?
?

Stranieri: Peter Karlsson

juniorow brak :-/

Knapol, Piszcz a pozniej duza przepasc niestety :-/

po zmianach w regulaminie gp mamy mnóstwo zawodników lepszych Karlssona, chociażby Sullivana, Holte, Nicholsa, Lorama, Iversena, Bjerre. Na pewno któregoś z nich udało by się sprowadzić. Niepotrzebny nam jest zawodnik, który w meczch z kelnerami robi komplety, a w decydujących momentach zamyka stawke (chociażby ostatni bieg meczu u siebie ze stala gorzów, gdy flis sam sie wywrócił na prowadzeniu). Proponuje jeszcze Adriana Gomólskiego albo Nowaczyka. Chętnie bym zabaczył u nas Kuciape i Kościeche, podobno są do wzięcia. Z taką paką możnaby śmiało rywalizowac awans za rok.

Rysiek Lubicz

#27 Postautor: Rysiek Lubicz » 17 października 2004, o 16:36

Misionis pisze:Ja bym Jeleniewskiego zostawił. On może się przecież nadal rozwijać - jako senior! K. Kępa - może być świetny już w przyszłym sezonie. Pamiętacie jak trumiński kiedyś w swoim pierwszym sezonie bywał najlepszy w meczu? Miał 16, czy 17 lat! Karlsson, jako najlepszy zawodnik 1 ligi powinien zostać. A co do seniorów, to chyba faktycznie Piszcz i Knapp no i Jeleń, no i do tego powinni kupić Rempałę z Rzeszowa i w rezerwie zostawić Trumnę, którego i tak nikt nie zechce. Jako trener, to jest dla mnie oczywiste ze Kępa. Stachyra to kiepski taktyk...

rempala bedzie ale chyba ten z Tarnowa-i nie mowie tu i marcinie. podobno szmaciarz rempala szykuje sie na podboj lublina-jesli to prawda to wam wspolczuje! Pozdro

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#28 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 16:39

Rysiek Lubicz pisze:
Misionis pisze:Ja bym Jeleniewskiego zostawił. On może się przecież nadal rozwijać - jako senior! K. Kępa - może być świetny już w przyszłym sezonie. Pamiętacie jak trumiński kiedyś w swoim pierwszym sezonie bywał najlepszy w meczu? Miał 16, czy 17 lat! Karlsson, jako najlepszy zawodnik 1 ligi powinien zostać. A co do seniorów, to chyba faktycznie Piszcz i Knapp no i Jeleń, no i do tego powinni kupić Rempałę z Rzeszowa i w rezerwie zostawić Trumnę, którego i tak nikt nie zechce. Jako trener, to jest dla mnie oczywiste ze Kępa. Stachyra to kiepski taktyk...

rempala bedzie ale chyba ten z Tarnowa-i nie mowie tu i marcinie. podobno szmaciarz rempala szykuje sie na podboj lublina-jesli to prawda to wam wspolczuje! Pozdro

GR? nie daj boże

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#29 Postautor: Kubbas » 17 października 2004, o 16:40

Wszyscy narzekaja na Dawida i uwazaja ze powinien wyleciec z druzyny.
A powiedzcie kiedy on ma nabrac tak potrzebnego mu doswiadczenia i objezdzenia kiedy w meczach ligowych startuje w 1 biegu??
Kilka razy rozmawialem na ten temat z Dawidem i on w takim meczu nawet nie ma szas dopasowac sie do toru, bo skoro po 1 biegu zmieni ustawienia motocykla itd. w nastepnych juz nie jedzie...

Mysleliscie ze Zawodnik ktory 90% sezonu spedzil na lawce poprowadzi nasza druzyne do zwyciestwa ??

Ja uwazam ze Dawid jezdzic potrafi co pokazal chociazby mecz z Rzeszowem (7 pkt) czy treningi przed meczem w lublinie (gdy wygrywal ze wszystkimi zawodnikami!!)
Potrzeba mu jedynie: JAZDY JAZDY i jeszcze raz JAZDY!
W przyszlym sezonie (mam nadzieje) bedzie juz podstawowym juniorem wiec jezdzic powinien duzo. Mam nadzieje ze udowodni co niektorym ze za wszesnie chca go skreslic.

Awatar użytkownika
Jablo

#30 Postautor: Jablo » 17 października 2004, o 16:42

Kubbas pisze:Wszyscy narzekaja na Dawida i uwazaja ze powinien wyleciec z druzyny.
A powiedzcie kiedy on ma nabrac tak potrzebnego mu doswiadczenia i objezdzenia kiedy w meczach ligowych startuje w 1 biegu??
Kilka razy rozmawialem na ten temat z Dawidem i on w takim meczu nawet nie ma szas dopasowac sie do toru, bo skoro po 1 biegu zmieni ustawienia motocykla itd. w nastepnych juz nie jedzie...

Mysleliscie ze Zawodnik ktory 90% sezonu spedzil na lawce poprowadzi nasza druzyne do zwyciestwa ??

Ja uwazam ze Dawid jezdzic potrafi co pokazal chociazby mecz z Rzeszowem (7 pkt) czy treningi przed meczem w lublinie (gdy wygrywal ze wszystkimi zawodnikami!!)
W przyszlym sezonie (mam nadzieje) bedzie juz podstawowym juniorem wiec jezdzic powinien duzo. Mam nadzieje ze udowodni co niektorym ze za wszesnie chca go skreslic.

Chcialbym aby te slowa byly prawdziwe. Jezeli Dawid zostanie w druzynie to moze bedzie mial szanse sie objezdzic na takich potegach jak Krosno. Ale narazie to tylko gdybanie. Przed nim zima cwiczen na silowni...

Pingli

#31 Postautor: Pingli » 17 października 2004, o 16:42

Kubbas pisze:Wszyscy narzekaja na Dawida i uwazaja ze powinien wyleciec z druzyny.

OBYŚ MIAŁ RACJĘ !
:D

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#32 Postautor: Jinxsior » 17 października 2004, o 16:45

Dawidek pewnie zostanie bo ma kontrakt na przyszly sezon.
Uwazam jednak ze powinien byc ktos jeszcze z kim Kacper i Dawid mieli by rywalizowac.Tegoroczny sezon udowodnil ze brak rywalizacji w skladzie niczemu dobremu nie sluzy.Jesli Dawid w przyszlym sezonie nie pojedzie dobrze to wiadomo ze podzieli los Balabucha czy innych wielkich tego sportu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#33 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 16:46

Wszystko fajnie - tylko kto jest winien temu że Dawid jezdzi tylko w jednym biegu? odpowiedz - tylko on sam. Po prostu był dużo gorszy od Jelenia. I nie widzisz ze przez cały rok nie zrobił najmniejszego postępu? ona ma studia w głowie i nie bedzie narażał kości - to niestety widać na torze. Asekuracyjna jazda jest juz denerwująca.

Awatar użytkownika
Jablo

#34 Postautor: Jablo » 17 października 2004, o 16:48

Gelo pisze:Wszystko fajnie - tylko kto jest winien temu że Dawid jezdzi tylko w jednym biegu? odpowiedz - tylko on sam. Po prostu był dużo gorszy od Jelenia. I nie widzisz ze przez cały rok nie zrobił najmniejszego postępu? ona ma studia w głowie i nie bedzie narażał kości - to niestety widać na torze. Asekuracyjna jazda jest juz denerwująca.

Skoro ma studia w glowie to moze powinien sie skoncetrowac na karierze na uczelni, a nie na torze zuzlowym. Moze na dobre mu to wyjdzie.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#35 Postautor: yamahaR1 » 17 października 2004, o 16:48

a ja widziałem na treningach że stachyra jak ze startu nie wyjdzie z przewagą długości motocykla to przy wejściu w 1 łuk juz zamyka gaz, a jak ktoś ma taką blokade psychiczną to nie wiem czy kiedyś to w ogóle przełamie. Co z tego jak w ostatnich tygodniach w gronie seniorów zacząłby dobrze jechać w końcu jak nam już TERAZ potrzeba dobrego juniora

KrzyÅ›
Junior

#36 Postautor: KrzyÅ› » 17 października 2004, o 16:49

Jinxsior pisze:Dawidek pewnie zostanie bo ma kontrakt na przyszly sezon.

To biegi juniorskie w I lidze mamy z glowy...

Stołek

#37 Postautor: StoÅ‚ek » 17 października 2004, o 16:52

CAŁY SKŁAD JEST NA I LIGĘ JEDYNIE I NIE MA SIĘ CO OSZUKIWAĆ. KARLLSON MA PRZEBŁYSKI ALE TEŻ JAK POKAZAŁ DZISIAJ NIE ZAWSZE MOZNA NA NIEGO LICZYĆ. TRUMIŃSKI I STACHYRA MOGA ROZNOSIĆ COLĘ NA STADIONIE BO NIE BOJĄ SIE MOTOCYKLI I HAŁASU :-)
STADION POTRZEBNY OD ZARAZ!!!!!!!

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#38 Postautor: Kubbas » 17 października 2004, o 16:53

Gelo pisze:[Wszystko fajnie - tylko kto jest winien temu że Dawid jezdzi tylko w jednym biegu? odpowiedz - tylko on sam. Po prostu był dużo gorszy od Jelenia. I nie widzisz ze przez cały rok nie zrobił najmniejszego postępu? ona ma studia w głowie i nie bedzie narażał kości - to niestety widać na torze. Asekuracyjna jazda jest juz denerwująca.

On sam nie jest winny. Poprostu stalo siÄ™ tak ze Daniel jest bardziej doswiadczonym zaowodnikiem i przez to startowal w miejsce Dawida.
Jak ma zrobic znaczacy postep nie startujac w lidze czy roznych zawodach? - start na treningu to nie to samo.
A co do asekuracyjnej jazdy to poprostu jemu brakuje objezdzenia!

Popatrzcie na przyklad Stali Gorzow. W poprzednim sezonie paktycznie caly czas w podstawowym skladzie jezdzil Rajkowski mimo iz przywozil same zera bedac daleko za rywalami. Jaki przynioslo to skutek?? - wystarczy spojrzec na jego tegoroczne wyniki.

Pozdrawiam

Siwek Patataj

#39 Postautor: Siwek Patataj » 17 października 2004, o 16:56

A może to w genach mają już Stachyrowie, że "cieniują" za młodu. Bo stary Stachyra przecież wypchnięty został do Rzeszowa z Lublina właśnie za czasów jak był młodzieżowcem bo... nie robił postępów:-)) A jak było poźniej? Zaczął dupczyć i zaczął jechać :-)))

lucki73

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#40 Postautor: _piotrusss » 17 października 2004, o 18:13

Ja myślę że powinniśmy podziękować za współpracę obu panom Stachyrom. Dawid nie robi najmniejszych postępów, boi się ddoać gazu, wyprzedzić, coś pokombinować na torze... Śmieszą mnie wypowiedzi że jest to skutek małego objeżdżenia hahaha, a Klimek z KAcprem to niby mają więkrze objeżdżenie, a mijaja się w każdym biegu... Nie wiem co ma objeżdżenie do odwagi... A jeśłi chodzi Pana Starszego S... to on nic nie robi poza ustalaniem składu i pokazywanie "dwa okrążenia". Nie odieram mu tego że przyczynil się do naszego awansu do I-szej ligi, ale na tym się skończyło, teraz rowniedobrze mogloby nie być trenera a skład móglby ustalać pan od polewaczki, pewnie nue byloby wielkiej rożnicy.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#41 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 18:18

Ja nie jestem za wywalaniem Stachyrów. Bo niby na jakiej podstawie? Czy nie robimy z każdym rokiem postepów? Czy trener jest odpowiedzialny za to, że nasi zawodowcy pojechali nieprzygotowani na mecz? Co do Dawida - uważam, że metodą selekcji naturalnej nie znajdzie miejsca w składzie. Powinni jechać najlepsi i przy kupnie (niezbędnym) klasowego juniora Dawid może liczyć tylko na to, że Kacper nie będzie się rozwijał w takim tempie jak dotychczas. Inaczej pojedzie w 4-5 meczach i będzie po karierze.

Kilok

#42 Postautor: Kilok » 17 października 2004, o 19:10

Myslicie ze mlodziezowca lepszego od Dawida dadza nam za grosze?? Druga sprawa to zauwazcie ze to sa mlodzi ludzie jeszcze maja szkole itp i kto bedzie chcial na 2 koniec Polski dojezdzac (bo umowmy sie ze z naszej strony chyba nie ma kandydata).W swojej kategorii wiekowej Dawid mimo wszystko nie wypada tak blado i dajmy mu jeszcze czas (przypomnijcie sobie mecze np w Gorzowie gdzie wygral z Hlibem czy w Lublinie z Ostrowem gdzie powiozl Ferjana i wasze opinie i zobaczcie teraz) Przybyla mu konkurencja w osobie Kacpra i mimo odejscia do seniorow Daniela bedzie musial sie aby zapewnic sobie pozycje 1 juniora.
Odnosnie czekania jeszcze jeden sezon w 1 lidze.To moze i dobrze sie stalo zobaczylismy jak wygladamy na tle ekstraligi i jak duzo nam brakuje.Trzeba zauwazyc ze co sezon od kilku lat widac progres w wynikach naszej druzyny i oby to dalej bylo zauwazalne.

Gość

#43 Postautor: Gość » 17 października 2004, o 19:26

Zwróćcie uwage na to że David boi sie szybkiej jazdy !
Czy on wogóle kogoś na dystansie zrobił ? (po zewnętrznej) jedzi asekuracyjnie.
Nam potrzebny jest junior co nie boi sie jazdy , po przegranym starcie będzie atakował i woził sie po orbicie !!!
Stachyra niestety taki nie jest.
Jeleniewski miał to w sobie że miał dobre starty , i na dystansie potrafił ryzkownie pojechać.
Niestety już nie zobaczymy Jelenia z numer strtowym 15. (szkoda)

Awatar użytkownika
tatran

#44 Postautor: tatran » 17 października 2004, o 19:32

Ja myślę że kariera Stachyry będzie krzywą ciągnącą do dołu niestety.
On po ostatnim swoim wypadku na torze ma blokadÄ™ psychicznÄ… i tyle.
Jeździ asekracyjnie i boi się konfrontacji z zawodnikami w pierwszym łuku.
Jedzie tylko wtedy gdy wyjdzie mu start.

Nie potrzebujemy takiego zawodnika,niech on siÄ™ skupi jednak na studiach.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#45 Postautor: yamahaR1 » 17 października 2004, o 20:34

a widzieliście kiedyś żeby np. Stachyra na 1 kole jechał? nie bo on sie boi operować gazem i puścić szybko sprzęgło. Dosyć często chodze na treningi i widze jak ojciec często kiwa głową jak widzi jak synek próbuje starty i przymyka gaz. Niestety każdy widzi że chłopak ma blokade psychiczną a jednak to jest sport który wiąże się z prędkością i ryzykiem i to trzeba mieć w głowie, na siłe w niego nikt nie wmusi treningiem także nie mówcie nic o braku objeżdżenia

niunia

#46 Postautor: niunia » 17 października 2004, o 20:47

Co do Dawida :) Nie mam nic do niego, ale niestety moglby sie bardziej postarac, moze to poprostu nie jest sport dla niego, ale czas pokaze moze sie jednak wyrobi na nastepny sezon i godnie zastapi Daniela a tak przy okazji dziekowka Daniel za twoje starania w tym sezonie jestes spoczko czlenio :) pozdro!!!!!!!!!!!

kamillublin

#47 Postautor: kamillublin » 17 października 2004, o 20:50

Mi się wydaje że Stachyra sie boi po tym wypadku co go Miesiąc ścią widzieliscie przeciez jak jeździł przed tym wypadkiem,z meczu na mecz zdobywał więcej punktów
TYLKO MOTOR ! ! !

Krychs
Senior

#48 Postautor: Krychs » 17 października 2004, o 22:17

Jeśli chodzi o Dawida to moje zdanie jest takie żeby dać mu szanse jeszcze w przyszłym sezonie. Zgodze się z opinią większości forumowiczów, że jeździ on bojaźliwie, mało odważnie. Ale miał przecież w tym sezonie dwie poważne kontuzje, które napewno jakiś uraz w jego psychice pozostawiły. Moim zdaniem potrzeba w tym przypadku trochę pracy z psychologiem sportowym i zdecydowanie więcej szczęścia (mniej upadków). O kupno jakiegokolwiek lepszego juniora będzie bardzo ciężko, a więc za dużego wyboru nie mamy....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#49 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 22:23

Krychs pisze:Jeśli chodzi o Dawida to moje zdanie jest takie żeby dać mu szanse jeszcze w przyszłym sezonie. Zgodze się z opinią większości forumowiczów, że jeździ on bojaźliwie, mało odważnie. Ale miał przecież w tym sezonie dwie poważne kontuzje, które napewno jakiś uraz w jego psychice pozostawiły. Moim zdaniem potrzeba w tym przypadku trochę pracy z psychologiem sportowym i zdecydowanie więcej szczęścia (mniej upadków). O kupno jakiegokolwiek lepszego juniora będzie bardzo ciężko, a więc za dużego wyboru nie mamy....

Szansę to on będzie miał - nie ma wątpliwości (bo nie ma innej możliwosci). Ale tylko do momentu jak go Kacper nie złapie, a to moze nastąpić bardzo szybko. Skoro chłopak nie dochodzi do siebie po kontuzji znaczy, że się nie nadaje do tego sportu. To taki Staszek dwa. Nabije sobie siniaka i pół roku z głowy. Złamana miednica to nie byle jaka kontuzja ale do cholery nabawił się jej w ostatnicj zawodach w sezonie i miał 5 miesięcy na dojscie do siebie. Suchecki z podobną kontuzją do piszczyka (ten stracił też połowę sezonu) dzisiaj zaledwqie po tygodniu natrzaskał nam punktów że aż miło. To powinno wszystkim dac do myslenia.

borys88

#50 Postautor: borys88 » 17 października 2004, o 22:48

Myślę, że trzeba dać szansę Dawidkowi !! A Jeleniewski po tym co pokazał dziś powinien zostać na następny sezon jako lider drużyny !! :?

Awans za rok...