Nasi rywale - 2025
Re: Nasi rywale - 2025
Masz prawo uważać go za bohatera. Pogadamy za dwa lata :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Za dwa lata Wiktora pewnie nie będzie już w żużlu, ale zasług dla Motoru nic mu już nie odbierze.
Wiktor L ikona naszego klubu? To się uśmiałem :-)
KrzyczącyK1b1c pisze:Po prostu jestem chciwy i oprócz MM też siedzę w kieszeni Kubery. Wybacz Gelu :)
Nie wiem jak zrozumienie tematu odległości dojazdu łączy się z byciem za lub przeciwko Motorowi, ale w porządku :D. Natomiast nie ja nazywam jednego z autorów awansu Motoru do Ekstraligi i pierwszego mistrzostwa mianem "głupawego Wiktorka". Taki to szacunek wobec ikon klubu :)
Ty juz dzis nie pij lepiej, bo jutro bedzie Ci przykro jak to wszystko przeczytasz... :(
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jestem totalnie trzeźwiutki :)
KrzyczącyK1b1c pisze:Jestem totalnie trzeźwiutki :)
Tak trzymaj
Bo ja o sobie tego powiedziec nie moge :(
Ostatnio zmieniony 26 września 2025, o 23:08 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiktor miał gigantyczny wkład w awans do Eligi. Jeszcze większy w to, że się w niej utrzymaliśmy. I znów wielki w srebro 2021 i złoto 2022.
No ale dla najlepszych kibiców na świecie jest idiotą do którego najlepiej się nie przyznawać. Ma to sens
No ale dla najlepszych kibiców na świecie jest idiotą do którego najlepiej się nie przyznawać. Ma to sens
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Wiktor miał gigantyczny wkład w awans do Eligi. Jeszcze większy w to, że się w niej utrzymaliśmy. I znów wielki w srebro 2021 i złoto 2022.
Troche cie ponislo? Jaki wplyw na nasze utrzymanie w lidze mial Wiktorek?
Jesli chodzi o 2019 to ja pamietam glownie krakse na inauguracje z Jonssonem...
Ale to fakt, Wiktor zrobil dla naszego klubu duzo dobrego, choc "to nie byla milosc jak w Przeminelo z Wiatrem"
Ale to fakt, Wiktor zrobil dla naszego klubu duzo dobrego, choc "to nie byla milosc jak w Przeminelo z Wiatrem"
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
8 punktów na MotoArenie w meczu o utrzymanie de facto i 10+2 ze Stalą u siebie o uniknięcie baraży to całkiem spory wkład w utrzymanie.
Zmień Wiktora w meczach gdzie zdobyliśmy punkty na powiedzmy Kuromonowa.
Byśmy w 2020 Ekstraligę zobaczyli w telewizji.
Jest jaki jest, ale punkty swoje wtedy zrobił. To że rok później m.in jego punktów zabrakło do Play off, to inna sprawa (bo tam to w sumie każdy drobną cegiełkę dołożył)
Byśmy w 2020 Ekstraligę zobaczyli w telewizji.
Jest jaki jest, ale punkty swoje wtedy zrobił. To że rok później m.in jego punktów zabrakło do Play off, to inna sprawa (bo tam to w sumie każdy drobną cegiełkę dołożył)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No niestety 2020 rok to ten, w którym został ojcem i przy okazji miał jedyny naprawdę fatalny sezon w naszych barwach. Natomiast rok później odpłacił, mając ogromny wpływ na zdobycie srebra i w 2022 złota.
Krzyczący zacząłeś weekend. I na tym poprzestańmy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Typowy Gelo. Ktoś daje dowody/argumenty - brak odniesienia się :)
Ty możesz dać tylko dowód osobisty, bo nie wiedzę.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ładnie kontynuujesz bingo - obrażanie/pogarda to typowy Twój styl wypowiedzi :)
Wyluzuj się. Dobranoc
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jestem wyluzowany, choć nie idę jeszcze spać. Natomiast Tobie również życzę dobrej nocy :)
go! pisze:Flagg pisze:Wiktor miał gigantyczny wkład w awans do Eligi. Jeszcze większy w to, że się w niej utrzymaliśmy. I znów wielki w srebro 2021 i złoto 2022.
Troche cie ponislo? Jaki wplyw na nasze utrzymanie w lidze mial Wiktorek?
No nie wiem. Może to, że mając 18 lat był trzecim juniorem ligi, za Drabikiem i Smekatala, a przed np. Kubera? Że robił w chuj ważne punkty w kluczowych meczach jak w Toruniu, u siebie z Gorzowem, Czewa czy choćby tym z Grudziądzem, gdzie po kontuzji Jonssona (tak, trochę z jego winy) przywiózł trójkę w powtórce. Sorry, ale negowanie zasług Lamparta dla Motoru to jest totalna abstrakcja. Chłopak miał wtedy 18 lat, jechał pierwszy sezon w Elidze, nie było żadnych U-24, a on swoje dowoził. I nie ma znaczenia w jakim stylu. Zresztą wystarczy się cofnąć w czasie i.zobaczyc jak forum robiło pod siebie jak pojawiły się plotki o zainteresowaniu Sparty.
Ale w sumie nie ma nic dziwnego w tym, że teraz niektórzy negują jakikolwiek wkład Wiktora w to, co osiągnął Motor. Domin w zębach przytargal nam złoto w 2022. Bez Dominika nie byłoby srebra w 2021. Być może nie byłoby też pozostałych medali. A teraz ma wyp**lać w podskokach i najlepiej jakby jego nazwisko zostało w ogóle wymazane z historii klubu.
W imię dobra Motoru
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A ktoś napisał, że najlepiej się nie przyznawać do niego?Flagg pisze:No ale dla najlepszych kibiców na świecie jest idiotą do którego najlepiej się nie przyznawać. Ma to sens
Sądząc po jego wypowiedziach i zachowaniu to zbyt mądry nie jest, a nazwanie go ikoną to chyba jakiś żart.
Fakt, że zrobił sporo dobrego w pierwszej drużynie i przywiózł też dość ciężki worek medali młodzieżowych, ale "ikona", "legenda"? Serio?
Flagg pisze:Bez Dominika nie byłoby srebra w 2021. Być może nie byłoby też pozostałych medali. A teraz ma wyp**lać w podskokach i najlepiej jakby jego nazwisko zostało w ogóle wymazane z historii klubu.
Przytoczysz jakieś posty napisane w tym tonie? Przyznam, że nie czytam wszystkiego i chyba coś mnie ominęło.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nikt nie kwestionuje wkładu młodego Lamparta w sukcesy Motoru. Chociażby chyba najlepszy w sensie jeździeckim i emocjonalnym sezon 2018. Ekipa z Jonssonem na czele jechała po prostu pięknie. Ale tenże Wiktorek swoją jazdę rozmienił na drobne. Kilku swoich kolegów posłał do szpitala (Jonsson, Łaguta) w Toruniu i w Częstochowie jest pośmiewiskiem. Czyja to jest wina?Jego samego. Dominik udzielił wywiadu, w którym stwierdzeniem "nie wiem co by sie musiało stać żebym zmienił klub" dał lkibicom nadzieję że zostanie w Lublinie na lata. A już wtedy był dogadany w Zielonej Górze. Czyja to jest wina? Jego samego. Nawołuję do tego żeby lubelscy kibice, w tym kilku forumowiczów nie legitymizowali dziadostwa w imię tzw. poprawności. Nasza fajność i klaskanie przyjezdnym podczas obchodu toru przestała być fajna z pierwszym złotem. Paranoja? Syndrom oblężonej twierdzy? Tak - tak to właśnie wygląda. Od komentatorów przez dziennikarzy i ekspertów, na kibicach kończąc.
Ostatnio zmieniony 27 września 2025, o 08:41 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Może i Wiktorek ma bardzo ograniczony potencjał intelektualny, może i daje się wyprzedzać łatwo jak nikt inny, ale tak jak pisał Flagg i inni - jego wkład w sukcesy Motoru był ogromny i wywiązał się poza jednym sezonem z tego, czego od niego oczekiwano. Owszem - zmarnował multum punktów przez głupią jazdę, ale i tak był topowym juniorem i niejednokrotnie to on robił różnicę na naszą korzyść.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To inaczej zapytam. Czy od reaktywacji klubu jest zawodnik, który zasługuje na miano ikony, legendy Motoru? Czy mimo największych sukcesów w historii żaden z zawodników nie może nosić tego miana? A legendą jest za to Mordel, który może i występował wiele lat w Motorze (z jednym medalem), ale jak się okazało po latach, wielokrotnie chciał z niego odejść, tylko klub go oszukiwał.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja myślałem, że pomnik w klubie buduje się wkładem w jego sukcesy, ale najwyraźniej grono prawdziwych kibiców ma inną definicję.