Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Dudek też 8 na MA potrafił przywieść zamiast kompletu . VAcul w tym sezonie to chuj wie jak tam płacone było bo z Bartulą potrafili mecze wygrywać we dwóch w Stali.
- niespokojny
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:No w tamtym sezonie w jednym meczu tak, w drugim nie. W tym sezonie nie.
Woryna natomiast w tym sezonie: 7 w 5, w poprzednim sezonie: 10+1 w 5. Czyli też bardzo falująco.
Jak nie. W zasadniczej więcej zrobił. Natomiast dalej nie wiem jak brak Przyjemskiego wzmocni Toruń, który zajął 3 miejsce w tabeli w rundzie zasadniczej. Poza tym Dudek nie będzie miał drugiego takie sezonu, tak jak i Kurtz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Vacul w zasadniczej zrobił na MA w tym roku 5+1, Kubera 5. No niesamowita różnica :D
Zmarzlik też nie musi latać na poziomie 2.7 :)
Dudek mozec nie powtórzyć tak genialnego sezonu w lidze. I myślę, że nie powtórzy. Ale to nie musi osłabić Apatora. Bo oni mają czterech gości i każdy z nich może taki sezon zaliczyć. Lambo też nie powtórzył zeszłorocznego, ale wystrzelił Dudek. Emil przecież też nie jest takim morderca jak wcześniej. Ale nawet jak Dudek spadnie na 2.0, to właśnie Emil może wrócić na 2.3, albo Lambo znow wskoczyć półkę wyzej. Musimy patrzeć całościowo na zespół. Moim zdaniem za rok nie będzie zdecydowanego faworyta. S każdej drużynie beda niewiadome. W Sparcie, w Apatorze, w Motorze czy s Falubazie.
No ale jak czytam, że Motor czeka dramatyczna walka o PO z takimi drużynami jak Grudziądz z Tarasienka i Fricke'em, Włókniarzem, gdzie gwiazdą będzie Lindsey, Gorzowem z Przedpelskim i Fajferem czy Unia z Zengota, Rew i Cookiem to zaczynam się zastanawiać , czy do nas przychodzi Vaculik z Woryna czy Wiktor Lampart z Miskowiakiem :)
Dudek mozec nie powtórzyć tak genialnego sezonu w lidze. I myślę, że nie powtórzy. Ale to nie musi osłabić Apatora. Bo oni mają czterech gości i każdy z nich może taki sezon zaliczyć. Lambo też nie powtórzył zeszłorocznego, ale wystrzelił Dudek. Emil przecież też nie jest takim morderca jak wcześniej. Ale nawet jak Dudek spadnie na 2.0, to właśnie Emil może wrócić na 2.3, albo Lambo znow wskoczyć półkę wyzej. Musimy patrzeć całościowo na zespół. Moim zdaniem za rok nie będzie zdecydowanego faworyta. S każdej drużynie beda niewiadome. W Sparcie, w Apatorze, w Motorze czy s Falubazie.
No ale jak czytam, że Motor czeka dramatyczna walka o PO z takimi drużynami jak Grudziądz z Tarasienka i Fricke'em, Włókniarzem, gdzie gwiazdą będzie Lindsey, Gorzowem z Przedpelskim i Fajferem czy Unia z Zengota, Rew i Cookiem to zaczynam się zastanawiać , czy do nas przychodzi Vaculik z Woryna czy Wiktor Lampart z Miskowiakiem :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- niespokojny
- Trener
Więcej, czy nie? Z matematyką chcesz dyskutować?
W 2022 średnia 2,6 na bieg w Toruniu, rok później 2,0 na bieg. Do tego zwycięstwo w Gran Prix w Toruniu. Odkąd Chomski odszedł z Gorzów a ten okazał się bankrutem, faktycznie słabo to wygląda. Ale u nas będzie git nie? Bo tu się każdy odbudowuje, niestety do czasu.
W 2022 średnia 2,6 na bieg w Toruniu, rok później 2,0 na bieg. Do tego zwycięstwo w Gran Prix w Toruniu. Odkąd Chomski odszedł z Gorzów a ten okazał się bankrutem, faktycznie słabo to wygląda. Ale u nas będzie git nie? Bo tu się każdy odbudowuje, niestety do czasu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
niespokojny pisze:Więcej, czy nie? Z matematyką chcesz dyskutować?
Ech, tak szczerze, to nie chce mi się już :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:W każdej drużynie beda niewiadome. W Sparcie, w Apatorze, w Motorze czy w Falubazie.
Moim skromnym zdaniem najwięcej niewiadomych będzie w Motorze i Falubazie.
U nas Woryna, Vacul (czy wróci do starej formy, czy kryzys jest głębszy), Lindgren (czy mamy już do czynienia z peselozą) i juniorzy (ich rozwój/stagnacja).
W Falubazie Hurysz, Przemek i Lebiediews. Troszeczkę też Kubera, ale akurat tu powrót na 2.1 nie będzie żadną niespodzianką.
W Toruniu chyba ta sama juniorka i ona chyba nie podskoczy za bardzo wyżej, ale też pewnie nie osłabi się. Nie wiem kto u nich na U24 i to pewnie największa niewiadoma względem Kvecha.
W Sparcie jedyną niewiadomą jest chyba Kurtz i junior, który przyjdzie za Krawczyka. Z tym, że ja uważam, że Kurtz utrzyma się w ścisłej czołówce, a ma jeszcze do poprawy jazdę na wyjazdach.
Mają jechać Bastianem na u24
Żeby odrobić 18 pkt musiałoby się wydarzyć coś nieplanowanego (jakieś wykluczenia, defekty). To jest żużel, wczoraj 12 bieg był decydujący i zaskakujący. W finale z Gorzowem też był defekt Vaculika...Dużo też zależy od dyspozycji Wiktora.
Tak na dobrą sprawę to w którym finale u siebie od 2022 my zdobyliśmy mniej niż 53pkt?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Tylko że w nominowanych pojechali juniorzy.
To był pierwszy mecz finału. Juniorzy nie jechali w nominowanych.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To pamiętam, że był dziwny mecz. Żaden z naszych nie pojechał jakiegoś wow pod względem punktowym (nikt nie zakręcił się koło kompletu), a i tak spokojnie wygraliśmy. Do tego Zmarzlik dzień po wykluczeniu z gp w Vojens był chyba myślami gdzie indziej.
W juniorach 3:9 wczoraj. W meczu z czerwca też jechaliśmy słabo poza Bartulą ale juniorzy wtedy w sumie Wiktor 7:4 wygrał i dobiliśmy do 42 pkt. To pokazuje ile dawał nam zdrowy, byłby w stanie przykryć paralityków z GP co to w łuk nie mogli się złożyć wczoraj. Plus bieg 12 i wynik byłby bardzo bardzo. Ich seniorzy nie pojechali lepiej niż w czerwcu generalnie.
Mecz dla mnie wyglądał podobnie jak w rundzie zasadniczej. Przyjemski był różnicą. Zmarzlik dobry. Reszta, poza Cierniakiem, raz lepiej raz gorzej.
Gdybyśmy sami sobie nie robili problemów, wynik byłby podobny jak wtedy.
Cierniak ma zamiar się rozwijać ? Na razie idzie drogą Wiktora Lamparta. Ogromne rozczarowanie tego sezonu. Może w końcu zamiast Matim, wypadałoby zostać Mateuszem.
Gdybyśmy sami sobie nie robili problemów, wynik byłby podobny jak wtedy.
Cierniak ma zamiar się rozwijać ? Na razie idzie drogą Wiktora Lamparta. Ogromne rozczarowanie tego sezonu. Może w końcu zamiast Matim, wypadałoby zostać Mateuszem.
Ge(L)o pisze:Cierniak ma zamiar się rozwijać ? Na razie idzie drogą Wiktora Lamparta. Ogromne rozczarowanie tego sezonu. Może w końcu zamiast Matim, wypadałoby zostać Mateuszem.
Że co? Mateusz ma w tym sezonie średnią 1.792, lepszą niż rok temu, awansował do SEC, awansował do SGP Challenge. Z zawodników U-24 jedynie Przyjemski ma lepszą średnią w lidze od niego.
Porównywanie go do Lamparta to jedna z większych odklejek tego roku na tym forum.
Myślę, że ta ocena to wynik oczekiwań i mimowolnego zestawiania Mateusza z Kuberą na u24.
I co mi po tej średniej Cierniaka jak w najważniejszych meczach sezonu jedzie piach ?
Dla mnie może mieć i średnią 1.0, byle pojechał normalnie w którymś meczu, który o czymś decyduje, a nie w przedsezonowych sparingach (jak traktuję wg systemu rozgrywek sezon zasadniczy).
Lampart też miał kiedyś niezłą średnią, a jeździć nie umiał.
Dla mnie może mieć i średnią 1.0, byle pojechał normalnie w którymś meczu, który o czymś decyduje, a nie w przedsezonowych sparingach (jak traktuję wg systemu rozgrywek sezon zasadniczy).
Lampart też miał kiedyś niezłą średnią, a jeździć nie umiał.
Średnią natłukł na słabszych rywalach. Pomijając cyferki - on po prostu od pewnego czasu jedzie bardzo chaotycznie. Obiera fatalne ścieżki, daje się objeżdżać prawie jak rzeczony Wiktorek. A ten Toruń to chyba mu się śni po nocach od czasów morderczych pojedynków z Affeltem.
I ok, ja to rozumiem, że Mateusz mógł rozczarować, jeśli stawiało się względem niego wyższe oczekiwania,spodziewało bardziej dynamicznego rozwoju i jazdy na poziomie 2.0. Ale trzeba brać poprawkę, że kazdy rozwija się inaczej.
Fakty są dość brutalne i pokazują, że jedzie lepiej niż rok temu. Ma lepszą średnia, wygrał więcej wyścigów, zrobił więcej dwucyfrowek. Poprawił starty. A jeśli wierzyc gurustats, to na dystansie ma podobny bilans jak rok temu (-7 do -8 w 2024).
Ma rzeczy do poprawy jak lepsze obieranie ścieżek czy przede wszystkim stabilność formy i to nie na przestrzeni kilku miesięcy, ale w obrębie jednego meczu. Ale na ten moment nie ma żadnych sygnałów alarmowych, że kariera Mateusza idzie w złym kierunku.
Spoko, chcesz oceniać karierę zawodnika przez pryzmat 1-2 spotkań to luz. Nie ma sensu dalej o tym dyskutować.
Fakty są dość brutalne i pokazują, że jedzie lepiej niż rok temu. Ma lepszą średnia, wygrał więcej wyścigów, zrobił więcej dwucyfrowek. Poprawił starty. A jeśli wierzyc gurustats, to na dystansie ma podobny bilans jak rok temu (-7 do -8 w 2024).
Ma rzeczy do poprawy jak lepsze obieranie ścieżek czy przede wszystkim stabilność formy i to nie na przestrzeni kilku miesięcy, ale w obrębie jednego meczu. Ale na ten moment nie ma żadnych sygnałów alarmowych, że kariera Mateusza idzie w złym kierunku.
Gelo pisze:I co mi po tej średniej Cierniaka jak w najważniejszych meczach sezonu jedzie piach ?
Spoko, chcesz oceniać karierę zawodnika przez pryzmat 1-2 spotkań to luz. Nie ma sensu dalej o tym dyskutować.
Flagg pisze: Ale na ten moment nie ma żadnych sygnałów alarmowych, że kariera Mateusza idzie w złym kierunku.
Statystycznie może i nie ma.
Ale kibic ma oczy i widzi, że Cierniak dwa czy trzy lata temu był zawodnikiem lepszym i stoi w miejscu lub się cofa w rozwoju. Statystyki mogą się zgadzać, ale to statystyki. Ja widzę co innego na torze.
Gelo pisze:on po prostu od pewnego czasu jedzie bardzo chaotycznie
To prawda. Mateusz jeździ bardzo niespokojnie. Często kontruje motocykl i wybiera dziwaczne ścieżki. Nierzadko po wygranym starcie jedzie grzecznie przy krawężniku, by nagle, bez powodu, w połowie wyścigu pojechać pod bandę. I bach, spadek o dwie pozycje. Drugi Woryna nam rośnie ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Moim zdaniem przyszły rok będzie decydujący co do jego przyszłości w Motorze. Zgodnie z zasadą, najsłabszy odpada. Przy czym mam tutaj innego faworyta do opuszczenia zespołu. W sumie po wczoraj zmieniłem w tym zdanie. I nie jest to żaden z transferów. Bo mimo, że Szweda lubię to zaczyna coraz mocniej irytować. Chyba wiem co mieli na myśli w Częstochowie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Flagg pisze:To był pierwszy mecz finału. Juniorzy nie jechali w nominowanych.
W drugim meczu u nas było do 52 i w 15 biegu pojechał Bańbor z Jaworskim