Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Najgorszy mecz Motoru od powrotu do Ekstraligi, no może poza wpierdolem w Grudziądzu.
Ilość pozycji straconych na dystansie porażająca.
Przy każdej innej drużynie pomyślałbym, że to koniec. No ale to jest Motor i wierzę, że za tydzień o tej porze znowu cała żużlowa Polska będzie płakać z niedowierzaniem :)
15 biegów do końca finału, jedziemy z tym!
Obiektywnie dzisiaj bardzo dobry mecz do oglądania. Dużo twardej walki na żyletki, mnóstwo dobrego speedwaya. Gratulacje dla zawodników Apatora, wyciągnęli co się dało, wykorzystali wszystkie nasze potknięcia i przyjadą do Lublina z dużą zaliczką.
Ilość pozycji straconych na dystansie porażająca.
Przy każdej innej drużynie pomyślałbym, że to koniec. No ale to jest Motor i wierzę, że za tydzień o tej porze znowu cała żużlowa Polska będzie płakać z niedowierzaniem :)
15 biegów do końca finału, jedziemy z tym!
Obiektywnie dzisiaj bardzo dobry mecz do oglądania. Dużo twardej walki na żyletki, mnóstwo dobrego speedwaya. Gratulacje dla zawodników Apatora, wyciągnęli co się dało, wykorzystali wszystkie nasze potknięcia i przyjadą do Lublina z dużą zaliczką.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Najmniej mnie boli Przyjemski, on zawsze mówił że Lublin to jest krótka przygoda, jest najemnikiem i ma nas w poważaniu. Przynajmniej zawsze uczciwie stawiał sprawę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kargolo pisze:Najgorszy mecz Motoru od powrotu do Ekstraligi, no może poza wpierdolem w Grudziądzu.
Częstochowa 2021 też godnym rywalem do naszego najsłabszego spotkania od 2019 roku.
Ooo tak, ale byliśmy wtedy żałośni mmmm
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Świdniki robiący Łagutę.
Dzisiejszy 12 bieg mi to przypomniał.
Dzisiejszy 12 bieg mi to przypomniał.
Wiktor robił robotę bez tego zabrakło punktów nie miał kto przykryć żenadę seniorów
No cóż, wbrew urzędowym optymistom i forumowym statystykom, moim zdaniem było to do przewidzenia, ponieważ od wielu miesięcy większość lubelskich zawodników pikuje z formą w dół. Wypadek Przyjemskiego był wyrokiem.
W czerwcu wklepaliśmy im w Lublinie dwudziestoma, a w zeszłorocznym półfinale jeszcze wyżej - ale trudno wierzyć w powtórkę. Myślę, że zabraknie 5 punktów.
W czerwcu wklepaliśmy im w Lublinie dwudziestoma, a w zeszłorocznym półfinale jeszcze wyżej - ale trudno wierzyć w powtórkę. Myślę, że zabraknie 5 punktów.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Mecz w czerwcu był dziwny. MM nie pojedzie tak słabo, jak pojechał. Pierwsze dwa biegi chyba nie ukończył. No i tylko Dudek pojechał tam sześć razy, w finale w razie potrzeby pojedzie cała czwórka.
Trudno uwierzyć ze 4 riderow nie da rady ujechac 36 pkt .. ale nam die w 6 k … udało..
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
37*, bo remis w dwumeczu daje nam mistrza.
KrzyczącyK1b1c pisze:Mecz w czerwcu był dziwny. MM nie pojedzie tak słabo, jak pojechał. Pierwsze dwa biegi chyba nie ukończył. No i tylko Dudek pojechał tam sześć razy, w finale w razie potrzeby pojedzie cała czwórka.
On tam w pierwszych trzech biegach był bez punktu. Potem zmienił motocykl i dwie trójki.
Zresztą. Internety już Mistrza Polski znają. Chciałoby się raz jeszcze zamknąć im usta.
- niespokojny
- Trener
9 pkt w 6 startach (zakładając RT za Kvecha) wygląda na naprawdę łatwe dla tej 4 seniorów. Tam nie ma takich komediantów jak Lindgren i Holder.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- niespokojny
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:37*, bo remis w dwumeczu daje nam mistrza.
Masz jeden pkt juniorów z urzędu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A ok, racja.
Raczej nie porównywałbym ze sobą Holdera i Lindgrena w tym sezonie. Szczególnie przy Z5.
niespokojny pisze:9 pkt w 6 startach (zakładając RT za Kvecha) wygląda na naprawdę łatwe dla tej 4 seniorów. Tam nie ma takich komediantów jak Lindgren i Holder.
Raczej nie porównywałbym ze sobą Holdera i Lindgrena w tym sezonie. Szczególnie przy Z5.
Holder w Lublinie pojedzie. Szwed to zagadka. Cierniak jeszcze większa. Noga Przyjemskiego też jest niewiadomą trzeciego stopnia.
Nazwijmy rzeczy po imieniu. Odjechaliśmy ekstremalną chujnię. Żeby przez cztery lata nie wyciągać żadnych wniosków? Holder, Lindgren czołowi żużlowcy świata - niewytłumaczalne. Że Przyjemski jest kaleką było widać w Vojens. 18 punktów to ogromna strata. Na dzisiaj - bez szans
KrzyczącyK1b1c pisze:Mecz w czerwcu był dziwny. MM nie pojedzie tak słabo, jak pojechał. Pierwsze dwa biegi chyba nie ukończył. No i tylko Dudek pojechał tam sześć razy, w finale w razie potrzeby pojedzie cała czwórka.
A Kawczynski ujechał 4 pkt. Tak o 3 za dużo w stosunku do tego, co powinien. Dla mnie w czerwcowym meczu nie było absolutnie nic dziwnego. Za tydzień MM może pojechać lepiej, ale wcale nie musi. Nie tacy Kozacy jak on wykładali się przy Z5
Bez sensu jest stawianie sprawy, że 4 seniorów bez problemu zrobi 36 pkt z taktykami. Gorzów w 2022 miał 3 co mieli w 7 startach z palcem w D zrobić 39, rok temu 3 seniorów kozaków nie starczyło Apatorowi nawet na 32.
Sparta też w tym roku przyjechała z kilkoma kozakami, a gdyby nasi nie odpuścili, to te kozaki do 30 by nie dobili.
Jeśli nasi będą wygrywać z MM, Emilem czy Lambertem to nie będzie miało znaczenia, czy oni pojadą 5 czy 6 biegów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Od wtorku będzie sporo chłodniej, w porze meczu pewnie poniżej 10 stopni patrząc na prognozy. Nie ma wyjścia, treningi w porze meczowej do bólu i liczenie trochę na cud że się wszystko od początku poikłada. Ale dzisiejsze nasze frajerstwo najwyższej klasy, że przez cały mecz zawodnicy i trener nie zauważyli jak i którędy jadą rywale???
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Tylko po drodze Szwecja Anglia. Misja finał chyba od czwartku
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Jeśli nasi będą wygrywać z MM, Emilem czy Lambertem to nie będzie miało znaczenia, czy oni pojadą 5 czy 6 biegów.
Problem w tym, że z Cierniaka i Lindgrena robią się dostarczyciele punktów. Totalnie nie widzę, by urywali oni punkty komuś innemu niż Kvech/juniorzy. Oczywiście to może się zmienić i szczególnie Lindgren może zaskoczyć (w Matiego mniej wierzę), natomiast obecnie szanse na złoto oceniam na jakieś 15 procent.
Chyba najbardziej sensownym scenariuszem na nasze zwycięstwo jest to, że BZ i Holder robią razem 27-30 pkt, wtedy kolejna piątka (wraz z juniorami) ma 24-27 punktów do zrobienia. Z Przyjemskim i Lindgrenem w formie jest to możliwe. Z tym, że na tę chwilę nie mamy Przyjemskiego w zdrowiu, a Lindgren jeździ po częstochowsku i bardzo irytująco.
We wtorek ma padać więc niech już posiedzą w tej Szwecji.
A potem jazda.
Pisałem milion razy że będzie ciężko, ale nie mam nic przeciwko ba chciałbym aby było tak - Holder szarżą pod szerokiej na drugim łuku 4 okrążenia 15 biegu wyprzedza Dudka i wygrywamy 5:1. Przed tym biegiem jest 49:35.
Jak last dance. To last dance. Jak Jordan w 1998 z Utah Jazz.
A potem jazda.
Pisałem milion razy że będzie ciężko, ale nie mam nic przeciwko ba chciałbym aby było tak - Holder szarżą pod szerokiej na drugim łuku 4 okrążenia 15 biegu wyprzedza Dudka i wygrywamy 5:1. Przed tym biegiem jest 49:35.
Jak last dance. To last dance. Jak Jordan w 1998 z Utah Jazz.
Wiarozol po naszej stronie widzę :) Sorry - Mati jest słaby Kubera jest słaby Holder nie wiem Lindgren wali w wafla. Przyjemskiego nie ma. Wygramy pewnie coś ok. 10. Vacul plus Woryna - rozpaczliwa walka o playoff
Wchodzi kolejny mit - pincet treningów po 13h dziennie trzeba teraz odbyć, bo inaczej kupa :)
Przed zeszłorocznym półfinałem nasi trenowali chyba tylko jeden dzień - sobotę. Wystarczyło :)
I teraz pewnie będzie podobnie. Kto będzie mógł, to pojeździ więcej, a druzyna w całości spotka się pewnie w piątek/sobotę w zależności od kalendarza.
Nie twierdzę przecież, że jesteśmy faworytami. Nie jesteśmy. Ale zakładaliśmy, że strata w okolicach 10/12 punktów jest jeszcze do odrobienia. Więc teoretycznie trzeba znaleźć tylko kilka dodatkowych :).
Przed zeszłorocznym półfinałem nasi trenowali chyba tylko jeden dzień - sobotę. Wystarczyło :)
I teraz pewnie będzie podobnie. Kto będzie mógł, to pojeździ więcej, a druzyna w całości spotka się pewnie w piątek/sobotę w zależności od kalendarza.
Cierniak i Lindgren mogą przy Z5 przegrać niemal z każdym, ale dokładnie tak samo mogą praktycznie z każdym wygrać. Ich forma waha się nie tyle z meczu na mecz, ale z biegu na bieg. I absolutnie jestem w stanie sobie wyobrazić, że obaj wygrywają czy go z Emilem, czy kimkolwiek innym. Ale potrafię też sobie wyobrazić, że wozi ich Kvech :)Problem w tym, że z Cierniaka i Lindgrena robią się dostarczyciele punktów. Totalnie nie widzę, by urywali oni punkty komuś innemu niż Kvech/juniorzy.
Nie twierdzę przecież, że jesteśmy faworytami. Nie jesteśmy. Ale zakładaliśmy, że strata w okolicach 10/12 punktów jest jeszcze do odrobienia. Więc teoretycznie trzeba znaleźć tylko kilka dodatkowych :).
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mati to musiałby chyba zrobić taką remontadę jak kiedyś po Toruniu - od zera do bohatera - po lipie na Motoarenie pojechał życiówkę w Lublinie (chyba na 14?) punktów. Wtedy ten cud mógłby się wydarzyć.
Ostatnio zmieniony 21 września 2025, o 22:47 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:Wiarozol po naszej stronie widzę :) Sorry - Mati jest słaby Kubera jest słaby Holder nie wiem Lindgren wali w wafla. Przyjemskiego nie ma. Wygramy pewnie coś ok. 10. Vacul plus Woryna - rozpaczliwa walka o playoff
Bez przesady z tą walką o Play Off. Stawiam że Woryna zrobi więcej pkt w przyszłym sezonie niż Holder w 6 startach dzisiaj a Vaculik będzie miał w Toruniu lepszą średnią na bieg niż Kubera dzisiaj.
4 i 5 miejsce GP się dzisiaj skompromitowało osiągając łącznie zajebistą średnią 0,9 na bieg
Ostatnio zmieniony 21 września 2025, o 22:47 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.