Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Dominik swego czasu wystrzelił, ale umowmy się, że od dwóch lat stoi w miejscu. Na bardzo wysokim poziomie, ale jednak w miejscu. A o Matiego bym się nie martwił. Tak, zdarzają mu się głupie błędy wynikajace głównie z tego, że on po prostu nie lubi jeździć przy kredzie i szczegolnie w Lublinie często mijają go właśnie dlatego, że z uporem maniaka chce jechać szerzej. Ale pod względem skilla to jest najlepszy zawodnik na świecie od wieku 26 lat w dół. I jeśli mimo tylu niedociągnięć robi w Elidze jako senior średnia ponad 1.85, będąc 4-5 seniorem w drużynie, to jest po prostu dobrze. A szczerze wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Nie wiem, jak sprzętowo wygląda sytuacja u Bartka Jaworskiego, ale wiem, że w poprzednich latach nie było z tym jakoś bardzo różowo. W ostatniej transmisji ,z meczu z Zieloną, Adrian Gomolski mówił, że ma w teamie bardzo dobrego mechanika (nie pamiętam nazwiska), a to już duży atut. Biorąc pod uwagę, że ma być naszym podstawowym juniorem za rok, to wierzę, że Kuba i klub odpowiednio go "dofinansują" i jeśli będzie potrzeba, załatwia dostęp do tunerów i sprzętowo będzie Tip Top. To naprawdę nie może być przypadek, że praktycznie każdy ze środowiska, kto widział Bartka mówi o nim jak o wielkim talencie (choćby Dobrucki, Kuciapa, ostatnio bardzo przecież chwalił go wlasnie Gomolski).
Nie wiem, jak sprzętowo wygląda sytuacja u Bartka Jaworskiego, ale wiem, że w poprzednich latach nie było z tym jakoś bardzo różowo. W ostatniej transmisji ,z meczu z Zieloną, Adrian Gomolski mówił, że ma w teamie bardzo dobrego mechanika (nie pamiętam nazwiska), a to już duży atut. Biorąc pod uwagę, że ma być naszym podstawowym juniorem za rok, to wierzę, że Kuba i klub odpowiednio go "dofinansują" i jeśli będzie potrzeba, załatwia dostęp do tunerów i sprzętowo będzie Tip Top. To naprawdę nie może być przypadek, że praktycznie każdy ze środowiska, kto widział Bartka mówi o nim jak o wielkim talencie (choćby Dobrucki, Kuciapa, ostatnio bardzo przecież chwalił go wlasnie Gomolski).
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja też wierzę w Bartka, ale na pewno będziemy musieli uzbroić się w cierpliwosć. Przed nami pierwszy sezon od wielu, wielu lat, w którym nasza juniorka nie będzie pewnym atutem drużyny. Na pewno Jaworski dowiezie kilka zer nawet w juniorskim biegu i nie możemy łatwo spisywać go na straty. Natomiast, gdyby było bardzo źle (a'la Bańbor z pierwszych kolejek), to można będzie też dać szansę Cepielikowi albo Szmydowi, choć z tym drugim nie wiem za bardzo co tam jest. Nie słyszałem dawno o żadnym jego występie.
Alez oczywiscie, zera pewnie będą, nie ma się co łudzić. Jeśli ktoś liczy na średnia na poziomie choćby Ratajczaka, to rozczarowanie pewnie będzie srogie. Ja każdy wynik ponad 1.0 uznam za sukces. To drugi Bartek musi przede wszystkim wziąć ciężar na siebie, bo to on będzie liderem formacji juniorskiej.
A co do Karola Szmyda, to wejście w seniorski żużel ma niestety ciężkie. Bardziej na poziomie Grzeszczyka niż Banbora,co kolejny raz potwierdza, że wyniki z 250cc mogą, ale wcale nie muszą mieć żadnego przełożenia na dorosły żużel (np. Mikołaj Krok że Stali też mial bardzo dobre wyniki w 250cc).
Michelsen, Sajfutdinov, Dudek, MJJ, Thomsen, Bewley, Vaculik, Lebiedievs, Pawliccy, Madsen, Fricke, Tarasienko, Drabik
Z TOP 30 Elipy Cierniak nie ma w tym sezonie ma rozkładzie chyba tylko Laguty i Kurtza i Lamberta
Faktycznie sami juniorzy i emeryci
A co do Karola Szmyda, to wejście w seniorski żużel ma niestety ciężkie. Bardziej na poziomie Grzeszczyka niż Banbora,co kolejny raz potwierdza, że wyniki z 250cc mogą, ale wcale nie muszą mieć żadnego przełożenia na dorosły żużel (np. Mikołaj Krok że Stali też mial bardzo dobre wyniki w 250cc).
KibicLBN pisze:Jest klasycznym wyrobnikiem który klepie oczka na juniorach, u24 i dogorywających emerytach
Michelsen, Sajfutdinov, Dudek, MJJ, Thomsen, Bewley, Vaculik, Lebiedievs, Pawliccy, Madsen, Fricke, Tarasienko, Drabik
Z TOP 30 Elipy Cierniak nie ma w tym sezonie ma rozkładzie chyba tylko Laguty i Kurtza i Lamberta
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Dominik swego czasu wystrzelił, ale umowmy się, że od dwóch lat stoi w miejscu. Na bardzo wysokim poziomie, ale jednak w miejscu. A o Matiego bym się nie martwił. Tak, zdarzają mu się głupie błędy wynikajace głównie z tego, że on po prostu nie lubi jeździć przy kredzie i szczegolnie w Lublinie często mijają go właśnie dlatego, że z uporem maniaka chce jechać szerzej. Ale pod względem skilla to jest najlepszy zawodnik na świecie od wieku 26 lat w dół. I jeśli mimo tylu niedociągnięć robi w Elidze jako senior średnia ponad 1.85, będąc 4-5 seniorem w drużynie, to jest po prostu dobrze. A szczerze wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Mechanikiem u Bartka Jaworskiego jest Wojciech Pluta wraz z synem.Zwiazany od 20 lat z teamem Drabikow.Na początku Sławomira a później od początku kariery u Maksyma.Pozniej współpracował też chwilę z Mateuszem Dulem.Koszty zatrudnienia Pluty pokrywa w całości klub.Bartek jeździ na silnikach MMX.
Flagg pisze: A o Matiego bym się nie martwił. Tak, zdarzają mu się głupie błędy wynikajace głównie z tego, że on po prostu nie lubi jeździć przy kredzie i szczegolnie w Lublinie często mijają go właśnie dlatego, że z uporem maniaka chce jechać szerzej. Ale pod względem skilla to jest najlepszy zawodnik na świecie od wieku 26 lat w dół. I jeśli mimo tylu niedociągnięć robi w Elidze jako senior średnia ponad 1.85, będąc 4-5 seniorem w drużynie, to jest po prostu dobrze. A szczerze wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Zgadzam sie w 100%
Powiem wiecej, kazdy ma lepszy/gorszy sezon, Matiemu zdarzyly sie 2 pod rzad. Ale w moim mniemaniu, to powinien byc (oprocz oczywiscie Zmarzlika) priorytet na utrzymanie w druzynie.
Flagg pisze:KibicLBN pisze:Jest klasycznym wyrobnikiem który klepie oczka na juniorach, u24 i dogorywających emerytach
Fakt te ostatnie mdłe tygodnie ekstraligi zasłoniły mi nieco obraz. W tych pogromach z Toruniem i Wrocławiem to dziwne jakby takich skalpów nie pozbierał. MJJ tez pojechał u nas dno dna. No ale ok, fakt trzeba odnotować i nie ma co temu umniejszać.
Tak poza tym to ciekawe jak sobie poradzi Świącik? Uciekli mu Woryna, Pawlicki i prawdopodobnie Doyle. Z czego on chce uzbierać ten skład na przyszły sezon?
Ostatnio w którymś magazynie usłyszałem, że od 17 spotkań nie było meczu w ekstralidze gdzie obie drużyny uzbierały powyżej 40 punktów. Rozumiecie? Od niemal 5 kolejek oglądaliśmy same jednostronne. Ponad 30% rundy zasadniczej ciągiem była beznadziejna jak flaki z olejem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Świącik jest skonczony, on juz nic nie zrobi. Jest zabetonowany, wiec bedzie dolowal rok po roku, poki sam nie zrezygnuje
sytuacje ogólnie ma trudną, ale jeśli chodzi o Polaków to jest tragicznie, kogo on weźmie? Hampela? Czugunova? Musielaka? Buczkowskiego jeśli mimo kontraktu zostanie odstrzelony?
Z obco jak pokazują ostatnie lata można coś strzelić i się uda, nie wiem sięgną po Berge/Klindta/Lahtiego i może o dziwo wypali. Ale z Polakami to już potrzeba cudu.
Z obco jak pokazują ostatnie lata można coś strzelić i się uda, nie wiem sięgną po Berge/Klindta/Lahtiego i może o dziwo wypali. Ale z Polakami to już potrzeba cudu.
Watpie zeby Czugunow poszedl na tego Titanica
go! pisze:Flagg pisze: A o Matiego bym się nie martwił. Tak, zdarzają mu się głupie błędy wynikajace głównie z tego, że on po prostu nie lubi jeździć przy kredzie i szczegolnie w Lublinie często mijają go właśnie dlatego, że z uporem maniaka chce jechać szerzej. Ale pod względem skilla to jest najlepszy zawodnik na świecie od wieku 26 lat w dół. I jeśli mimo tylu niedociągnięć robi w Elidze jako senior średnia ponad 1.85, będąc 4-5 seniorem w drużynie, to jest po prostu dobrze. A szczerze wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Zgadzam sie w 100%
Powiem wiecej, kazdy ma lepszy/gorszy sezon, Matiemu zdarzyly sie 2 pod rzad. Ale w moim mniemaniu, to powinien byc (oprocz oczywiscie Zmarzlika) priorytet na utrzymanie w druzynie.
Ostatnio w wywiadzie Mateusz z jakąś taką rezygnacją mówił o swoich problemach z dopasowaniem się do lubelskiego toru. Mówił, że nie ma gwarancji, że kończąc dobrze zawody, dobrze zacznie następne, mimo teoretycznie tego samego sposobu przygotowania nawierzchni. Czyli, krótko mówiąc, że błądzi. Trochę to dziwne po tylu latach tu spędzonych i to spędzonych w takim towarzystwie.
Torsen pisze: Czyli, krótko mówiąc, że błądzi. Trochę to dziwne po tylu latach tu spędzonych i to spędzonych w takim towarzystwie.
Dlatego tez sadze, ze moze wypalic w kazdej chwili i moze sie nie zatrzymac. Musi sam sobie odpowiedziec, jak pokierowac swoim doroslym zyciem. Jak pokierowal Wiktor L. - widzimy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Torsen pisze:Ostatnio w wywiadzie Mateusz z jakąś taką rezygnacją mówił o swoich problemach z dopasowaniem się do lubelskiego toru. Mówił, że nie ma gwarancji, że kończąc dobrze zawody, dobrze zacznie następne, mimo teoretycznie tego samego sposobu przygotowania nawierzchni. Czyli, krótko mówiąc, że błądzi. Trochę to dziwne po tylu latach tu spędzonych i to spędzonych w takim towarzystwie.
Przypomnisz mi, gdzie to było? Bo też oglądałem/słuchałem ten wywiad, ale nie mogę sobie przypomnieć źródła. Podobną rzecz mówił chyba Domin Kubera podczas konferencji prasowej, ale nie jestem pewny czy właśnie nie pomyliłem z Matim.
Cieślak sugerujący że sędzia może być pod wypływem… matko boska. A to dopiero 2 wyścig
Motor mocny
Cierniak zarobił zero za darmo...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Amatorka
Lepiej teraz niż w Grudziądzu czy w finale :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie powiedzieli mu, że w takich sytuacjach jest tylko minuta do startu. Ale nie tylko on się o tym przekonał.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Brutalne jest to, jak często Zmarzlik pokazuje swoją dominację nad Kuberą. Z bajeczną łatwością wyprzedza Domina zazwyczaj i rzadko można zobaczyć ich ciekawy pojedynek.
Był kiedys taki w Lublinie, ciekawy przez 2 okrążenia.
https://youtu.be/beVGqKCk4ow?feature=shared
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2025, o 20:08 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jestem ciekawy jaki jest bilans ich starć, przynajmniej na poziomie liga (przed wspólna jazda) + GP + zawody indywidualne w Polsce, myślę że deklasacja
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Był kiedys taki w Lublinie, ciekawy przez 2 okrążenia.
Pamiętny bieg, a za rok ta para Stali w naszych barwach, a Domin u rywali (choć nie tych z finału 2022). Jak to się zmienia...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przyjemski robiący Dudka w finale IMP - nie spodziewałem się. Jeśli ktoś jeszcze będzie podważał wybitność kariery juniorskiej Wiktora, to powinno mu się odebrać prawa obywatelskie na tym forum xD (oczywiście piszę to z przymrużeniem oka, nie stresujcie się ;) )
KrzyczącyK1b1c pisze:Torsen pisze:Ostatnio w wywiadzie Mateusz z jakąś taką rezygnacją mówił o swoich problemach z dopasowaniem się do lubelskiego toru. Mówił, że nie ma gwarancji, że kończąc dobrze zawody, dobrze zacznie następne, mimo teoretycznie tego samego sposobu przygotowania nawierzchni. Czyli, krótko mówiąc, że błądzi. Trochę to dziwne po tylu latach tu spędzonych i to spędzonych w takim towarzystwie.
Przypomnisz mi, gdzie to było? Bo też oglądałem/słuchałem ten wywiad, ale nie mogę sobie przypomnieć źródła. Podobną rzecz mówił chyba Domin Kubera podczas konferencji prasowej, ale nie jestem pewny czy właśnie nie pomyliłem z Matim.
W wywiadzie telewizyjnym chyba po ostatnim meczu w Lublinie, z Falubazem. Albo przed tym meczem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
O właśnie, chyba w Mix Zonie. Dzięki, bo strasznie mi to chodziło po głowie :)
Mam wrażenie, że odkąd wypłynęła wiadomość, że Woryna w Motorze - zaczął jechać lepiej i mniej kwadratowo.. Magic- strasznie przykry widok. Taki żużlowiec