Motor Lublin w sezonie 2025
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
Nie no, raczej Grudziądz pokonamy i do 4 wejdziemy. Już takich czarnych scenariuszy bym nie tworzył. Ale tak właściwie to co można było zrobić z tym składem. Kogo wziąć, bo rynek był jaki był. Kubera i Holder byli nie do utrzymania. A Przyjemski sam chciał wrócić do Bydgoszczy (przynajmniej oficjalnie, zakulisowo to różne scenariusze możliwe - od spalonych mostów w Bydgoszczy po tylko utratę teamu)
Aczkolwiek patrząc na aktualną formę Lindgrena, zamiłowanie Cierniaka i Bańbora do MA, to w potencjalnym finale z Toruniem będzie mocno na żyletki (uwzględniam konieczność odrabiania strat w wysokości 10+). Jednakże liczę złudnie na finał ze Spartą, zgodnie z tradycją :)
Aczkolwiek patrząc na aktualną formę Lindgrena, zamiłowanie Cierniaka i Bańbora do MA, to w potencjalnym finale z Toruniem będzie mocno na żyletki (uwzględniam konieczność odrabiania strat w wysokości 10+). Jednakże liczę złudnie na finał ze Spartą, zgodnie z tradycją :)
Ale ja właśnie to mam na myśli - formę Vaculika i Lindgrena. Obaj w lidze jadą najgorsze sezony od wielu lat. Problem w tym, że w pierwszym przypadku jest to wytłumaczalne problemami Stali przed sezonem, a w przypadku drugiego jest to niezauważalne, bo jeździ w galaktycznej drużynie. Ale wyniki nie kłamią - jest po prostu słabo - z taką jazdą do czwórki może być problem. Zakładam jednak optymistycznie, że obaj się ogarną. Czy dało się wycisnąć ze składu coś więcej? Pewnie Pitera za Worynę. Ale tu zapewne ogromna różnica w finansach nieadekwatna do różnicy w formie. Żeby było jasne - Piter jest lepszym zawodnikiem od Kacpra ale jest bardzo chimeryczny - to żaden pewniak. Więc jeżeli Kuba chce przejechać sezon/dwa "na przeczekanie" to ruchy kadrowe jakoś się bronią. Tylko kibice muszą przestawić mental, że w przyszłym roku nic nie musimy a wszystko możemy.
Pawlicki nie jest czasem dogadany w Unii Leszno? Chyba takie są najnowsze doniesienia.Gelo pisze:Pewnie Pitera za Worynę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Podobno jest - także teraz jest już pozamiatane i chyba nawet nie było takiego tematu w Motorze. Natomiast uciszyła się sytuacja z Thomsenem. Do tego Fajfer za Worynę i mamy komplet :)
Proszę, wymieńcie mi te 4 drużyny, które mają niby wyrzucić Motor z PO w przyszłym roku. Apator i Sparta ok, a pozostałe dwie?
Lindgren to za rok może jeździć nawet w prawo i robić olimpijki co mecz, a i tak kończymy RZ na luźnym 3 miejscu.
Lindgren to za rok może jeździć nawet w prawo i robić olimpijki co mecz, a i tak kończymy RZ na luźnym 3 miejscu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Falubaz 3?
Jasne, dalej mamy miejsce w 4, ale tutaj się zgadzam z Gelem, pewniak Zmarzlik a reszta może... GKM? Z MJJ i Fricke, z lepsza od naszej juniorka, wszystko się może zdarzyć, wystarczy jedna kontuzja. Ja uważam że na papierze będziemy 4 siła
Jasne, dalej mamy miejsce w 4, ale tutaj się zgadzam z Gelem, pewniak Zmarzlik a reszta może... GKM? Z MJJ i Fricke, z lepsza od naszej juniorka, wszystko się może zdarzyć, wystarczy jedna kontuzja. Ja uważam że na papierze będziemy 4 siła
Ostatnio zmieniony 5 sierpnia 2025, o 12:18 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzę, że czwartą ekipę podałby złotousty senator / honorowy obywatel.
Skoro tak chętnie przytaczamy aktualną dyspozycję Vaculika, jako argument na niepewne play-offy to wypadałoby jednocześnie przypomnieć, że Bańbor wrócił do swojej top formy, a Cierniak poza nielicznymi wyjątkami też zdecydowanie na plus, o czym świadczy nawet jego średnia i sąsiedztwo w tej klasyfikacji.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Z Bańborem jest taki problem, że on jest juniorem i nie nazywa się Przyjemski. Oznacza to, że będzie miał nadal wahania formy, a tym bardziej będzie miał je mniej objeżdżony Jaworski. Nie wiem czy będzie mecz, w którym będziemy faworytem w biegu juniorskim do drużynowego zwycięstwa.
Malkiewicz, a tym bardziej Przanowski też nie nazywają się Przyjemski i dopiero co dostali 1:5 od najgorszych juniorów w lidze.
Swoją drogą ten fatalny i jadący najgorszy sezon od lat Vaculik ma średnia gorsza o całe 0.1 pkt na bieg od Kubery.
GKM właśnie wchodzi do PO wygrywając 7 spotkań w lidze.
Co się zmieni w stosunku do obecnego sezonu, to to, że nie przegramy 1 meczu w RZ, tylko pewnie 3-4. I to, że nie będziemy wygrywać wszystkiego do 35 czy wyżej.
Ale wciąż będziemy dysponować topowa seniorka w lidze, najlepszym U-24 i całkiem niezłymi juniorami. GKM obecnie ma tylko to ostatnie. I nie zapowiada się specjalnie, żeby w przyszłym roku miało się to zmienić.
Swoją drogą ten fatalny i jadący najgorszy sezon od lat Vaculik ma średnia gorsza o całe 0.1 pkt na bieg od Kubery.
GKM właśnie wchodzi do PO wygrywając 7 spotkań w lidze.
Co się zmieni w stosunku do obecnego sezonu, to to, że nie przegramy 1 meczu w RZ, tylko pewnie 3-4. I to, że nie będziemy wygrywać wszystkiego do 35 czy wyżej.
Ale wciąż będziemy dysponować topowa seniorka w lidze, najlepszym U-24 i całkiem niezłymi juniorami. GKM obecnie ma tylko to ostatnie. I nie zapowiada się specjalnie, żeby w przyszłym roku miało się to zmienić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No ja nie mam obaw o PO np. Uważam, że będziemy na 4 miejscu, po Sparcie, Toruniu i być może po Falubazie, choć tu zobaczymy jak się odnajdzie Kubera i czy Przemo utrzyma dyspozycję. Na pewno trzeba się nastawiać, że tegoroczny finał może być ostatnim z naszym udziałem na jakiś czas, a już prawie na pewno rewanż finałowy (dekoracja) będzie ostatni na Z5 na kilka najbliższych lat. Natomiast jeśli za rok wejdziemy do finału, to też nie będzie to specjalnie wielka sensacja. Po prostu będzie trudno przeciwstawić się Toruniowi i Sparcie.
Ryzykujesz, że za rok ten post będzie chętnie cytowany ;)
EDIT: Eee, zmieniłeś, nie ma zabawy.
EDIT: Eee, zmieniłeś, nie ma zabawy.
Ostatnio zmieniony 5 sierpnia 2025, o 13:51 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja? Ani trochę :) mylić się jest ludzkie, jeśli np. w Sparcie będzie szpital i wypadnie im Łaguta, Kurtz i Bewley, to oczywiste, że staniemy się z miejsca faworytami do pokonania Sparty, ale jednak porównujemy pełne składy i ich potencjały 
Edit: No tak, jeśli awansujemy do finału to nie będzie to sensacja, ale IMO musi dojść do pewnych sprzyjających okoliczności
Edit: No tak, jeśli awansujemy do finału to nie będzie to sensacja, ale IMO musi dojść do pewnych sprzyjających okoliczności
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Wystarczy że Kurtz wróci do swojej dyspozycji sprzed tego sezonu i już Sparta nie jest taka mocna. Bewley też miewa wahania formy. Juniorka Sparty będzie w mojej opinii na podobnym poziomie co nasi jak nie gorsi.
MOTOR LUBLIN
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przecież Kurtz w ubiegłym sezonie zjadł pierwszą ligę.
To niczego nie dowodzi. Żeby zjeść 1 ligę trzeba było sie najpierw w niej znaleźć. A przypominam, że Brady został odsunięty od Ekstraligi, bo ktoś uznał że lepszy będzie... Lidsey. Jeszcze nie róbmy z Kurtza czołowego napieracza świata. Jak ugruntuje swoją pozycję przez kilka lat to pogadamy. Ale póki co jeszcze nic znaczącego nie osiągnął poza mistrzostwem Australii. Im więcej zachwytów nad Kurtzem tym wzrasta u mnie chęć kibicowania żeby Zmarzlik wyjaśnił go we Wrocławiu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Medal IMŚ to mało? Bo ten medal można już mu przypisać. Mimo wszystko Brady udowadnia, że zarówno w SGP, jak i w lidze jest czołowym napieraczem świata i tak go trzeba postrzegać. Jeśli zacznie spuszczać z tonu, to wtedy poddawać pod wątpliwość.
Mads Korneliussen tez mial kiedyś złoty silnik. Po trzech meczach najlepszy na świecie był Liglad. Spokojnie. Poczekamy zobaczymy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie widzę totalnie żadnego związku między przytoczonymi przykładami, a Kurtzem. Jego historia jest absolutnie wyjątkowa. Kurtz przypomina już bardziej Michelsena, który też odbił się od Ekstraligi, by do niej powrócić i stać się czołowym zawodnikiem. Z tym, że MM nigdy do tej pory nie walczył o IMŚ. W ub. roku był bliski medalu, ale wiemy jak się zakończyło.
Kurtz to raczej drugi Doyle. Przy czym Jason Kevin był przez lata zupełnym nołnejmem, a Brady solidnym pierwszoligowcem.
dlatego do mnie też bardziej przemawia porównanie do MM niż Doyle'a. I właśnie takiego poziomu się po nim spodziewałem, gościa na 2.0, który będzie bardzo solidnym punktem, niekoniecznie odstającym nawet w kluczowych meczach. Ale to co robi jest trudne do wytłumaczenia
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jak napisać wierszówkę o niczym.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-wpakowal-rywala-w-bande-i-prowokowal-kibicow-junior-motoru-ukarany-czerwona-kartka/?fbclid=IwY2xjawMAdntleHRuA2FlbQIxMQABHqXF6Mog2P1nVbEjotT85BVb4y_8PZ6HM5_cxijlM5OB_W12AJHPTS-kJyBF_aem_bNkViMZP-6oO30ikgju8jQ
Bańbor z czerwoną kartką zakończył zawody DMPJ w Bydgoszczy.
Bańbor z czerwoną kartką zakończył zawody DMPJ w Bydgoszczy.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Wczoraj w dwóch artykułach napisali, że z tym Woryną to jeszcze nic pewnego.