Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#5901 Postautor: Haron90 » 2 sierpnia 2025, o 22:27

Magia sportu. Raz na jakiś czas Porto wygra ligę mistrzów, Douglas pokona Tysona, a taki Kurtz wygra mistrza. Nasze utrzymanie w 2019 też gdzieś tam pewnie się plasuje na liście zaskoczeń w żużlu.

rumburaquee
Zawodowiec

#5902 Postautor: rumburaquee » 2 sierpnia 2025, o 22:29

Rusek pisze:
ezbeg pisze:Rzadko czytam komentarze w socjalach, ale odnoszę po dzisiejszym wrażenie że większość żużlowej Polski chce wygranej w MŚ Kurtza niż Zmarzlika. Aczkolwiek jazdy w Motorze bym z tym nie łączył. Po prostu ma spory elektorat negatywny.

Ma i to nie od dziś. Gdy nie miał konkurenta z Australii to dużo osób pisało że wygrywa bo nie ma Artioma Laguty w cyklu. Źle to świadczy moim zdaniem o naszych rodakach. To jest smutne i dla mnie niezrozumiałe. Walka o tytuł będzie chyba do ostatniego wyścigu w Vojens tak mi się wydaje. Dzisiaj wszystko szło bardzo dobrze, aż do momentu gdzie w finale na 1 łuku chwilkę przed Bartka wyskoczył Lindgren. Ja widziałem dziś zwycięstwo Zmarzlika, niestety się nie udało. Ja też nie rozumiem fenomenu w tym sezonie Kangura jak on tak wyskoczył z takimi wynikami w GP. Szok.

No chciał Bartula na okrętkę i Ferdek pomieszał szyki. Ja za Zmarzlikiem kiedyś nie przepadałem ale jako że Polak to zawsze kibicowałem, a odkąd jeździ u nas to już mi złe emocje przeszły i bardzo mnie wkurza Kurtz bo uważam że jest to " jednistrzalowiec" coś ma jakąś nowinkę i moim zdaniem nie udźwignie tego i zesra się metr przed toi tojem;)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#5903 Postautor: Rusek » 2 sierpnia 2025, o 22:33

Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5904 Postautor: Gelo » 2 sierpnia 2025, o 23:46

ezbeg pisze:Rzadko czytam komentarze w socjalach, ale odnoszę po dzisiejszym wrażenie że większość żużlowej Polski chce wygranej w MŚ Kurtza niż Zmarzlika. Aczkolwiek jazdy w Motorze bym z tym nie łączył. Po prostu ma spory elektorat negatywny.

To jest właśnie to co określam mianem polactwo robactwo. Sranie we własne gniazdo.

ezbeg
Trener

#5905 Postautor: ezbeg » 3 sierpnia 2025, o 01:15

Rusek pisze:Ma i to nie od dziś.

papi pisze:to akurat zjawisko znane od co najmniej kilkunastu lat.

Wiem wiem. Już przy pierwszym tytule, ludzie z Leszna byli za Emilem. Później wskoczył Łaguta z wsparciem Wrocławsko-Grudziądzkim.
Zresztą najpierw powodem był ton głosu Zmarzlika, później jego rzekomo bandycka jazda (którą miał przenieść na Przyjemskiego) no i kontrakt z Orlenem. No i wiadomo - zasada bij mistrza.

Ja wiem, że to Indywidualne Mistrzostwa Świata i tutaj zdobywa tytuł konkretne nazwisko a nie kraj (w przeciwieństwie do SON czy DPŚ, chociaż i tam zdarza się pośród Polaków (kręgi Toruńsko-Wrocławskie) kibicowanie np. Brytyjczykom niż naszym bo "piszczała Zmarzlik"). Ale póki są przed Polską w rankingu wszechczasów Nowa Zelandia i USA to stale będę za Polakami. Najwyżej jakby walczył o tytuł Pawlicki to bym zamknął oczy i nie interesował się żużlem. Jakoś nie umiem być za zagranicznymi w GP, gdy mają za rywali Polaków. Ale zmuszać i narzucać nie zamierzam. Ich wybór.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5906 Postautor: kdsz » 3 sierpnia 2025, o 08:25

Przypominam, że na naszym forum, po awansie do cyklu Michelsena, również pojawiły się wpisy "wreszcie będzie komu kibicować w grand prix". Każdy ma prawo trzymać kciuki za kogo sobie chce. Ja trzymałem zawsze za Polakami, nawet za Pawlickimi i KejKejem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5907 Postautor: Gelo » 3 sierpnia 2025, o 08:43

Jasne - niech każdy kibicuje komu chce. Ale facet ma realną szansę na zostanie najwybitniejszym sportowcem w historii w dyscyplinie, którą można uznać za polski sport narodowy - bez pieprzenia o niszowości i zasięgach. Kibicowanie "każdy lepszy niż Zmarzlik" w wykonaniu polskiego kibica jest niedorzeczne i nienormalne.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5908 Postautor: kdsz » 3 sierpnia 2025, o 09:30

Prawdę mówiąc wczoraj Kuźbicki i Korościel cieszyli się po finale jakby właśnie dostali najwspanialszy prezent gwiazdkowy.

Nie rozumiem.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5909 Postautor: kibicLBN » 3 sierpnia 2025, o 10:02

Bo dla fana danego sportu możliwość przerwania kilkuletniej astronomicznej hegemonii jest bardzo ekscytująca. To normalne. Podobnie jest z naszą drużyną, z Lesznem może trochę mniej, ale też wszyscy czekali aż znajdzie się ktoś kto przerwie ich dominację. Tak naprawdę nikt nie przerwał, tylko Unia sama opadła z sił. W przypadku Motoru szykuje się podobnie, a ze Zmarzlikiem i Kurtzem jest inaczej. Zmarzlik jest zdrowy i w formie , a jednak znalazł się ktoś kto jest w stanie podjąć rękawicę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

KDS
Junior

#5910 Postautor: KDS » 3 sierpnia 2025, o 10:46

Historia Kurtza to jest historia z jakiejś żużlowej bajki. Parę lat temu mało kto wróżył chłopu wielką karierę. Stoczył się w drugoligowy niebyt, aż nagle odżył, powrócił do Ekstraligi i w debiutanckim sezonie SGP leje mistrza Zmarzlika w topowej formie. Takie historie underdoga pokonującego faworytów zawsze chwytają za serce.

A że w polskim żużlu sympatie klubowe mają większe znaczenie niż narodowość, to mamy to co mamy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5911 Postautor: Gelo » 3 sierpnia 2025, o 11:38

Zmarzlika można nie lubić ale jednak jest to nasze dobro narodowe. Za to co już zrobił i jak jest temu oddany należy mu sie przynajmniej szacunek. Kibicowanie królikom z kapelusza, którzy mają swoje pięć minut żeby tylko nie wygrał Zmarzlik świadczy o małości kibiców.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5912 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 sierpnia 2025, o 13:47

Czas pokaże, czy to będzie 5 minut, a może 10 lub 15. Nie wykluczałbym, że przez kilka następnych lat Kurtz będzie walczył o medale - zobaczymy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#5913 Postautor: RadeKas » 3 sierpnia 2025, o 14:07

Moim zdaniem jest w tym jednak coś dziwnego albo fartownego. Wystarczy zobaczyć na statystyki w elidze. Z czołowych zawodników tylko Kurtz ma tak gigantyczną różnicę pomiędzy średnią domową i wyjazdową. Jakimś cudem udaje mu się to przeskoczyć do tej pory na torach GP.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

mema
Senior

#5914 Postautor: mema » 3 sierpnia 2025, o 14:28

Ciekawy jest też fakt że gość bardzo często nie trafia z ustawieniami na pierwszy bieg czy to w lidze czy GP.Ale później bardzo szybko znajduje i jest perfekcyjny. Co też świadczy o tym jak ktoś dobrze mu to ogarnia w parkingu.Trzy wygrane turnieje pod rząd to nie przypadek.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5915 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 sierpnia 2025, o 14:35

RadeKas pisze:Z czołowych zawodników tylko Kurtz ma tak gigantyczną różnicę pomiędzy średnią domową i wyjazdową. Jakimś cudem udaje mu się to przeskoczyć do tej pory na torach GP.

Trochę inna bajka, bo w lidze masz dwóch rywali, którzy znają tor jak własną kieszeń i są spasowani do warunków. W SGP każdy jedzie na neutralnym torze.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#5916 Postautor: RadeKas » 3 sierpnia 2025, o 15:34

Bajka inna, ale z czołówki różnica jest tylko u niego i u Holdera. Pozostali jadą i u siebie, i na wyjeździe.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5917 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 sierpnia 2025, o 15:40

Jeszcze można dodać MJJ, u którego jest ogromna różnica między Grudziądzem a wyjazdami, a trochę mniejsza, ale też widoczna różnica jest również u Lambo.

go!
Trener

#5918 Postautor: go! » 3 sierpnia 2025, o 17:58

Gelo pisze:

To jest właśnie to co określam mianem polactwo robactwo. Sranie we własne gniazdo.

Prawda! PIS ma w tym spory udzial. Nie w stosunku do Zmarzlika, tylko w sraniu we wlasne gniazo.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#5919 Postautor: papi » 3 sierpnia 2025, o 21:00

Lidsey najbardziej winny zdaniem Cieślaka, wyślijcie tego oszołoma na leczenie

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5920 Postautor: kdsz » 3 sierpnia 2025, o 21:17

Jak na tor w Rybniku to mecz bardzo fajny. Sporo się dzieje na pierwszym wirażu, a dalej też jest dużo walki. Fajnie.

Pod wpływem wyścigu z trzema kangurami zacząłem liczyć Australijczyków w tegorocznej ekstralidze. Jest ich aż dziewięciu (w tym McDiarmid i Zach Cook). Byłem pewien, że, jak co roku, Duńczycy są najliczniejszą nacją wśród obcokrajowców, ale oni też mają dziewięciu zawodników z przynajmniej jednym występem w ekstralidze 2025. Zaskoczenie.
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2025, o 21:17 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.

Antonik

#5921 Postautor: Antonik » 3 sierpnia 2025, o 21:17

kdsz pisze:Przypominam, że na naszym forum, po awansie do cyklu Michelsena, również pojawiły się wpisy "wreszcie będzie komu kibicować w grand prix". Każdy ma prawo trzymać kciuki za kogo sobie chce. Ja trzymałem zawsze za Polakami, nawet za Pawlickimi i KejKejem.

Ja jestem w stanie zrozumieć kibicowanie swojemu, żużel w polskim postrzeganiu to jednak sport wybitnie klubowy i na wszystko patrzy się przez pryzmat ekstraligi, natomiast boli mnie kibicowanie przeciw.

meesha
Trener
Kontakt:

#5922 Postautor: meesha » 3 sierpnia 2025, o 21:31

To też trochę zależy od różnych czynników. Zmarzlik jet geniuszem żużla, cieszę się, że żyję w jego czasach i chciałbym żeby tych majstrów zrobił z dziesięć :) (NIe ma tu znaczenia, że teraz jeździ w plastronie z koziołkiem na plastronie, gdy jeżdził w Stali tak samo mu kibicowałem i będę na arenie międzynarodowej kibicował nawet jeśli będzie w Falubazie :D )
Ale już na przykład gdyby o złoto bił się taki Dudek, który jest Polakiem, ale zawsze był dla mnie taki nijaki - dobry, ale nie wywołujący jakiegoś zwiększonego pulsu i walczył na przykład z Lindgrenem, którego lubię za styl jazdy i któy jest "nasz lubelski" no to nie wiem czy bym jednak nie kibicował Freddiemu :)
Trudne sprawy ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Flagg
Trener

#5923 Postautor: Flagg » 4 sierpnia 2025, o 00:18

Z ciekawości odwinąłem sobie forum do 2 października 2021 roku i...no Zmarzlik nie miał tutaj zbyt wielu przyjaciół w walce o złoto z Artiomem ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

meesha
Trener
Kontakt:

#5924 Postautor: meesha » 4 sierpnia 2025, o 00:33

Serio? Daj jakiegos linka
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5925 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 sierpnia 2025, o 00:34

A nawet Gelo, który tutaj staje murem za Bartkiem nazywał go per "Kmiot z Kinic". Polecam wpisać tę frazę w lupkę ;)