Żużlowe różności
-
- Trener
Re: Żużlowe różności
Ktoś coś pisał, że po rozmowie z Kępą flirtował niby ze Stalą, ale to jedyne nazwisko, które było dosyć mocno wiązane z Motorem, więc stawiałbym, że jednak będzie u nas.
Ok, dzieki a ciekawe co się stanie z Małkiewiczem. Obstawiam że ostatecznie zostanie w Grudziądzu.
Ps.
Puka ma takie same info jak na syfach
https://x.com/MateuszPuka/status/193890 ... N9UEw&s=19
Ps.
Puka ma takie same info jak na syfach
https://x.com/MateuszPuka/status/193890 ... N9UEw&s=19
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
- Trener
Bo Puka przecież pracuje w SF :D
Puka donosi, że bracia Pawliccy oczekują za przyszły sezon 1,2 mln za podpis i 12 tys. za punkt.
Coś się chłopakom odkleiło. Chyba tylko Gorzów może im tyle dać. Czy obiecać.
Coś się chłopakom odkleiło. Chyba tylko Gorzów może im tyle dać. Czy obiecać.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Jeśli w tym sezonie Woryna ma 1 mln + 10 tys, to 1,2 mln i 12 tys za Pitera, to nawet bym się nie zastanawiał ;)
No ale to się nie wydarzy.
No ale to się nie wydarzy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kontrakt Woryny to błąd w matriksie. Żadna skala porównawcza.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
No ale jest bardzo ważnym punktem odniesienia dla naszych przyszłych kontraktów.
Przemo do niedawna balansował na granicy ekstra i I ligi. Piotr słynne parzyste i nieparzyste sezony Kasprzaka rozciągnął do modułu pięcioletniego. Płacenie takim chimerycznym gościom kwot większych niż żąda Madsen nie mieści mi się w głowie.
W Tarnowie chyba game over.
– W chwili obecnej przebywam poza granicami kraju. Mogę powiedzieć tyle, że zaprzestaję współpracy z tarnowskim klubem. O powodach nie chciałbym w tej chwili publicznie mówić, ale myślę, że nadejdzie czas na to, aby przed kibicami się „wyspowiadać” i unaocznić dlaczego w Tarnowie dzieje się tak, a nie inaczej. Wszystkim przychylnym mi osobom oraz kibicom dziękuję za współpracę i życzę tarnowskiej Unii jak najlepiej – mówi właściciel firmy Autona Krzysztof Kołodziej.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-szok-w- ... komentarz/
– W chwili obecnej przebywam poza granicami kraju. Mogę powiedzieć tyle, że zaprzestaję współpracy z tarnowskim klubem. O powodach nie chciałbym w tej chwili publicznie mówić, ale myślę, że nadejdzie czas na to, aby przed kibicami się „wyspowiadać” i unaocznić dlaczego w Tarnowie dzieje się tak, a nie inaczej. Wszystkim przychylnym mi osobom oraz kibicom dziękuję za współpracę i życzę tarnowskiej Unii jak najlepiej – mówi właściciel firmy Autona Krzysztof Kołodziej.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-szok-w- ... komentarz/
Żodyn się nie spodziewał, no żodyn.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Słyszałem plotki za Marcin Najman, co ma u nas próbować jazdy.
https://www.facebook.com/share/r/1E7GmbwfS6/?mibextid=wwXIfr
https://www.facebook.com/share/r/1E7GmbwfS6/?mibextid=wwXIfr
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Młody, zdolny, silny. Jest potencjał.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
To zapewne czysty przypadek ale pzed chwilą na Wieniawskiej mijałem busa Lacpra Mani :)
Dzisiaj Ekstraliga u24. Jadą z Lesznem.
Ano tak. Nie śledzę tego
Warto odnotować, że Ministrem Sportu przestał być Nitras. Ten sam, który grzmiał o tym co on nie zrobi ze sponsorowaniem klubów przez spółki skarbu państwa... Nawiązując do dyskusji, która się tu toczyła jakiś czas temu trzeba zaznaczyć co zrobił - absolutnie nic. Dlaczego? Tłumaczyłem już wówczas - nie jego kompetencje i godziłoby to w interesy wielu polityków z różnych opcji, którzy grzeją się przy sporcie.
Swoją drogą ten nowy też coś trąbił o tym temacie. I też jest z Wielkopolski ;) choć nie wiem czy z tej samej frakcji co gorzowski kumunista... choć teraz to już chyba bez znaczenia ;)
Swoją drogą ten nowy też coś trąbił o tym temacie. I też jest z Wielkopolski ;) choć nie wiem czy z tej samej frakcji co gorzowski kumunista... choć teraz to już chyba bez znaczenia ;)
-
- Trener
Zmienił się też minister aktywów państwowych i akurat on mógłby mieć wpływ na finansowanie zawodowego sportu z SSP, ale dobrze wiemy, że nic się w tej sprawie nie zmieni ;)
w ostatniej kolejce Sparta mierzy się z Apatorem. Jeśli wygrają w ZG i później z Apatorem (z bonusem) to zajmą 2 miejsce w tabeli. Jak w niedziele stracą punkty to raczej nie będzie tematu, ale w innym przypadku jestem ciekawy jak podejdą do przygotowania toru, skoro chwilę później znów będą gościć Torunian. Niby to drugie miejsce niewiele daje, ale jednak remis w dwumeczu promuje zespół, który był wyżej
Prezes Piotr Rusiecki pisze:Wydaje mi się, że mamy to pierwsze miejsce i przywilej wyboru rywala w pierwszym meczu półfinałowym. Mocno zastanawiamy się nad tym, czy nie przyjechać do Bydgoszczy na ten mecz
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-unia-na ... otwierdza/
Przecież biedny Przyjemski zapłacze się na śmierć.
Taka sama bajka jak ta, że my wybierzemy Spartę.
No nie wiem. Jest to jednak wypowiedź prezesa klubu, a nie wpis w internecie.
W Unii mogą kombinować w ten sposób, że Buczkowski jest obecnie bez formy, a nie wiadomo, jak to będzie wyglądało we wrześniu. I druga sprawa - półfinały są w wakacje. Mecz rewanżowy z Poznaniem/Rzeszowem nie będzie raczej gwarantem odpowiedniej frekwencji na trybunach. Co innego Bydgoszcz. Na finał ludzie przyjdą niezależnie od przeciwnika żeby świętować awans.
W Unii mogą kombinować w ten sposób, że Buczkowski jest obecnie bez formy, a nie wiadomo, jak to będzie wyglądało we wrześniu. I druga sprawa - półfinały są w wakacje. Mecz rewanżowy z Poznaniem/Rzeszowem nie będzie raczej gwarantem odpowiedniej frekwencji na trybunach. Co innego Bydgoszcz. Na finał ludzie przyjdą niezależnie od przeciwnika żeby świętować awans.
Też uważam, że jest w tym dużo sensu. W naszej lidze wiadomo - niewiele sobie ułatwiamy bo w finale wtedy czeka Toruń.
Natomiast będąca bez formy Bydgoszcz jest lepszym rywalem zaraz niż w finale (a raczej nie uda się Lesznu jej uniknąć).
Natomiast będąca bez formy Bydgoszcz jest lepszym rywalem zaraz niż w finale (a raczej nie uda się Lesznu jej uniknąć).
Wybór Bydgoszczy nie jest aż tak bezsensowny, jak sie może wydawac i na pewno nie aż tak, jak nasz ewentualny wybór Torunia.
Finały Metalkastu planowane są na 7 i 14 września. 21 września 16 lat skończy Maksymilian Pawełczak. Pogoda w tym roku jest wyjątkowo kapryśna. Wystarczy, że np. mecz rewanżowy zostanie przełożony o tydzień i Polonia ma już solidne wzmocnienie.
Półfinały są za trzy tygodnie. Unia jest w gazie, Polonia nie. W Lesznie wiedzą, ze Rzeszów i Krosno nie są dla nich rywalami, tak samo jak nie są dla Bydgoszczy, wiec tak czy siak z Polonią musza wygrac, zeby awansowac. Dodatkowo Polonia wciaż nie czuje się az tak komfortowo na swoim torze, jak w poprzednich latach. A im dłużej będą na nim jeździć, tym ten komfort moze jednak rosnąć. Do tego w połowie sierpnia temperatury mogą być zbliżone do tego, co jest obecnie, wiec mecz z minionego weekendu może mieć większe przełożenie na to, co bedzie w polowie sierpnia, niz na to, co bedzie w połowie września.
No i może to już lekka nadinterpretacja, ale w przypadku awansu drugiej druzyny przez baraż, to chyba jednak Bydgoszcz z Przyjemskim i Pawełczakiem byłaby groźniejszym rywalem w walce o utrzymanie w Elidze 2026 niż Krosno, Rzeszów, Rybnik czy bankrut z Gorzowa. Szczególnie, ze Kanclerz lubi rozpychać się na rynku.
Właściwie jedyne co przemawia przeciwko temu wyborowi, to fakt, że porażka z BYdzią eliminuje Unię kompletnie z walki o awans. Pokonanie Rzeszowa albo Krosna da Unii ewentualną dodatkową szansę na awans poprzez baraż.
Finały Metalkastu planowane są na 7 i 14 września. 21 września 16 lat skończy Maksymilian Pawełczak. Pogoda w tym roku jest wyjątkowo kapryśna. Wystarczy, że np. mecz rewanżowy zostanie przełożony o tydzień i Polonia ma już solidne wzmocnienie.
Półfinały są za trzy tygodnie. Unia jest w gazie, Polonia nie. W Lesznie wiedzą, ze Rzeszów i Krosno nie są dla nich rywalami, tak samo jak nie są dla Bydgoszczy, wiec tak czy siak z Polonią musza wygrac, zeby awansowac. Dodatkowo Polonia wciaż nie czuje się az tak komfortowo na swoim torze, jak w poprzednich latach. A im dłużej będą na nim jeździć, tym ten komfort moze jednak rosnąć. Do tego w połowie sierpnia temperatury mogą być zbliżone do tego, co jest obecnie, wiec mecz z minionego weekendu może mieć większe przełożenie na to, co bedzie w polowie sierpnia, niz na to, co bedzie w połowie września.
No i może to już lekka nadinterpretacja, ale w przypadku awansu drugiej druzyny przez baraż, to chyba jednak Bydgoszcz z Przyjemskim i Pawełczakiem byłaby groźniejszym rywalem w walce o utrzymanie w Elidze 2026 niż Krosno, Rzeszów, Rybnik czy bankrut z Gorzowa. Szczególnie, ze Kanclerz lubi rozpychać się na rynku.
Właściwie jedyne co przemawia przeciwko temu wyborowi, to fakt, że porażka z BYdzią eliminuje Unię kompletnie z walki o awans. Pokonanie Rzeszowa albo Krosna da Unii ewentualną dodatkową szansę na awans poprzez baraż.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Sensowne argumenty. Ale nadal twierdzę, że to się nie wydarzy. Unia zostawi sobie margines błędu i spotka się z Bydgoszczą dopiero w finale. Nie sądzę, by Pawełczak to będzie jakiś gamechanger w tej układance, tym bardziej, że pojechać będzie mógł dopiero w barażach, a nie w finale.
Ge(L)o pisze:Unia zostawi sobie margines błędu i spotka się z Bydgoszczą dopiero w finale.
Też tak uważam.