Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Ciężko uwierzyć, że Kurtz jeszcze w zeszłym sezonie jeździł ligę niżej, jest niebezpieczny i co ważne nie pali się psychicznie.
Ależ damage control w wykonaniu Zmarzlika. Kurtz dziś nie do złapania a Bartek mimo ewidentnych problemów nadal drugi w zawodach.
Motor mocny
I był w tej lidze najlepszy, ale to jeszcze astronomiczna średnia nie była 2,402 robi wrażenie ale nie zapowiadało tego co się dzieje w tym roku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
I pomyśleć że w Lesznie swojego czasu postawili na Lidseya.
bo był słaby? przecież on z Leszna odszedł do Łodzi i tam w 1 sezonie nie łapał się do składu, wygryzł go m. in. Jeleń czy Kościuch
https://speedway.com.pl/teams/lodz/2020/
https://speedway.com.pl/teams/lodz/2020/
Brady w końcu pęknie. Tak jak MJJ. Szkoda, że ma Wrocław przed sobą gdzie fruwa. Bartek musi go przypilnować w pozostałych rundach
kibicLBN pisze:Co Ty porownujesz. W 2021 Zmarzlik z Laguta wygrywali naprzemian i nie dopuszczali innych do zwycięstw w turniejach. To wbrew pozorom był świetny sezon Bartka.
Oczywiście, ze porównanie nasuwa się samo. Już nawet nie chodzi o liczbę finałów, podium, zwycięstw, które są zbliżone. O fakt, że mamy dwóch gości, którzy są poziom wyżej od reszty stawki. Kurtz 90% wyścigów załatwia na starcie albo najpóźniej do wyjścia z pierwszego łuku, z rzadka do końca pierwszego okrążenia. Mówi się, ze Kubera jest/był najlepszym startowcem świata. Przy tym co robi Brady w SGP, to Domin może mu buty czyścić. Przeważnie po 30 metrach jest pół motocykla przed wszystkimi. A nawet jak nie jest, to i tak krawężnik wyciągnie go tak, ze nie ważne czy chodzi szeroka czy nie, to i tak nikt go nie minie. Absolutnie nie odmawiam Brad'emu umiejętności, ale widać wyraźnie, że główną robotę robi u niego sprzęt. Tak jak robił u Łaguty w 2021. I mam takie wizualne wrażenie, ze Pawliccy, a szczególnie Przemek, jeżdżą podobnie do Kurtza. I też notują zaskakująco dobre wyniki.
A przy okazji, to ta rywalizacja pokazuje geniusz Zmarzlika. Np. 11 bieg. Był moment, ze Brady w swoim stylu wyjechał z łuku tuż przy krawężniku, tak, ze ciaśniej się nie dało. i jak się przejrzy biegi Australijczyka z innymi zawodnikami, to praktycznie zawsze ten manewr się udawał. A Zmarzlik dał radę go zamknąć zjeżdżając do samej kredy, tak, ze nie było tam nawet centymetra, żeby się wcisnąć. Chyba w Gorzowie zrobił podobnie, gdzie Brady próbował mu wjechać pod łokcieć, a Bartek go zamknął.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Szykuje się ciekawa "walka o spadek" w 2 lidze. Tarnów, Orzeł i Ostrovia wyglądają bardzo słabo. Trudno nawet wskazać "faworyta". Chyba Unia T. ze względów finansowych. Sportowo są w stanie z innymi kandydatami wygrać u siebie do 30.
Największy deficyt u Zmarzlika jest na starcie. I nie chodzi już nawet o ustawienia motocykla, bo dojazd jest ok. Chodzi o puszczanie sprzęgła i czas reakcji. Zwroćcie uwagę, że on jest zawsze spoźniony. Nie wiem czy to kwestia refleksu czy bezpieczeństwa. Fakt - nie pamiętam kiedy dotknął taśmy lub miał ostrzeżenie za czołganie się.
Ge(L)o pisze:Szykuje się ciekawa "walka o spadek" w 2 lidze. Tarnów, Orzeł i Ostrovia wyglądają bardzo słabo. Trudno nawet wskazać "faworyta". Chyba Unia T. ze względów finansowych. Sportowo są w stanie z innymi kandydatami wygrać u siebie do 30.
Faworyt to zdecydowanie Ostrów w obecnym kształcie.
Tam totalnie nie ma kto jechać. Jeden kontuzjowany Becker i Jakobsen im tej ligi nie utrzymają. O ile Amerykanin się wyliże na pd. Ich mecze ogląda się dramatycznie. Zero wiary, zero team spirit.
Tarnów ma swój tor, na którym ten Ostrów porobią do 35.
A Łódź to niezła ekipa z Chmielem i Wojdyło. Oni chcą i potrafią jechać. Lyager też. Tam trzeba Milika postawić na nogi, przestać odwalać maniane i spokojnie się utrzymają.
Żeby Ostrów się utrzymał to Becker musi wrócić w formie sprzed kontuzji, a Berntzon w znacznie lepszej.
Gelo pisze:Największy deficyt u Zmarzlika jest na starcie. I nie chodzi już nawet o ustawienia motocykla, bo dojazd jest ok. Chodzi o puszczanie sprzęgła i czas reakcji. Zwroćcie uwagę, że on jest zawsze spoźniony. Nie wiem czy to kwestia refleksu czy bezpieczeństwa. Fakt - nie pamiętam kiedy dotknął taśmy lub miał ostrzeżenie za czołganie się.
Kiedyś w jakimś wywiadzie tłumaczył, że (nauczony przez Golloba) nie podejmuje żadnego ryzyka na starcie. Staje w przepisowej odległości itd.
Zawodnicy Unii Tarnów nie palą się do jazdy. Lahti śmiga na jakichś trykaczach (jeśli w ogóle zdąży na start), a Zagar wybiera sobie wyścigi - w tym pojadę, ale w tamtym już nie. Bowesem i Lewiszynem Buczoki się nie utrzymają. Don Vito może odetchnąć z ulgą, tak samo jak Ostrowiaki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A kto by się palił jak nie płacił?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Szkoda, że brak siana najprawdopodobniej zadecyduje o spadku. Zaczynał mi się podobać ten waleczny Tarnów.
Nawet wczoraj. Lahti na trykaczach, Zagar nie chce jechać z taktyka i w nominowanych, a oni robią 42 oczka na torze Stali, która miała walczyć o awans.
Szkoda, szkoda tej ekipy.
Nawet wczoraj. Lahti na trykaczach, Zagar nie chce jechać z taktyka i w nominowanych, a oni robią 42 oczka na torze Stali, która miała walczyć o awans.
Szkoda, szkoda tej ekipy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Rzeszów w końcówce dał pojeździć młodzieży. Gdyby Stal miała cel zrobić 50+, to by to zrobiła na luzie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
jeśli wygramy 9 bieg 1-5 to zapewnimy sobie zwycięstwo (zakładając, że nie będzie 5:0), nie wiem czy to nie byłby jakiś rekord w meczu wyjazdowym
EDIT: nieważne
Mam nadzieję, że dzisiaj nikomu nie przyjdzie do głowy dawanie więcej biegów poloniście.
papi pisze:jeśli wygramy 9 bieg 1-5 to zapewnimy sobie zwycięstwo (zakładając, że nie będzie 5:0), nie wiem czy to nie byłby jakiś rekord w meczu wyjazdowym
W 2023 w Krośnie, mieliśmy zapewnione zwycięstwo po 8 biegach (37:11) zakładając, ze nie byłoby żadnego 5:0. Natomiast po 9 biegach już mecz wygraliśmy (41:13)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Czyżby na "Gurustats" po dzisiejszym meczu zostało odnotowane 0 mijanek.
Edit. Nieważne :)
Edit. Nieważne :)
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2025, o 21:13 przez ezbeg, łącznie zmieniany 1 raz.
37:11 po 8 to nie jest matematyczne zwycięstwo ;)
papi pisze:37:11 po 8 to nie jest matematyczne zwycięstwo ;)
Racja, nie wiem jakim cudem moja matematyka dała mi wynik 45:44 dla nas :D
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Sytuacja jak u nas z Łaguta tylko że Ruski się położył a nie machał łapkami. Łaguta to wtedy dobrze wytłumaczył.
„Trajektoriu”. Imo perfidna leżanka Czugunova, nie pierwsza w karierze
Motor mocny
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Maskirowka;)
Sędzia mógl podjąć inną decyzję ale błędu nie popełnił