Wiktor Przyjemski
Re: Wiktor Przyjemski
O to to to :)
Miasta fajne, tylko tory do dupy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nie no, podobno w Rzeszowie w tamtym roku było sporo mijanek. Nie weryfikowałem i obejrzałem stamtąd może 3 mecze.
O ile w Krośnie i Rzeszowie może i jest klimat i potencjał na żużel eligowy, o tyle w Tarnowie póki co walczą by się nie rozpaść.
O ile w Krośnie i Rzeszowie może i jest klimat i potencjał na żużel eligowy, o tyle w Tarnowie póki co walczą by się nie rozpaść.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Nie no, podobno w Rzeszowie w tamtym roku było sporo mijanek
Na GuruStats w tym sezonie podano statystyki z trzech meczów w Rzeszowie. Łącznie naliczono 19 mijanek (6,33 na mecz). Wynik beznadziejny. Nawet my w Lublinie po pierwszych trzech meczach mieliśmy wyższą średnią - 9,3. Niestety mecze z Gorzowem i Grudziądzem brutalnie zweryfikowały Z5.
No tak jak pisałem - nie weryfikowałem. Usłyszałem komentarz w meczu i domniemałem, że jest w tym ziarno prawdy. Krosno to najgorszy tor ever, konkuruje z Poznaniem. A nasze Estadio da Gruz od paru tygodni też tragiczne.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja też bym chciał więcej ściany wschodniej w Ekstralidze, ale niestety na to szanse są marne - przynajmniej w najbliższych dwóch sezonach nie licząc obecnego.
Moim zdaniem zbyt mocno przeceniacie rolę Przyjemskiego w Polonii w ekstralidze. Zapewne przez mizerię w składach juniorskich innych drużyn - czasy Pawlickich Dudków Janowskich jako juniorzy już nie wrócą ale moim zdaniem ten zawodnik nie będzie robił wielkich punktów na seniorach - nie ten kaliber co wymieniona wcześniej czwórka. Być może się pomylę ale z ciekawością obserwowałbym mecze Polonii w przypadku awansu.
Gość ma średnią powyżej 2.0. więc jak by nie patrzeć robi tez dużo punktów na seniorach. Czy jeśli odejdą mu biegi juniorskie przebije poziom 1.7? To się okaże, ale moim zdaniem o taką średnią można być spokojnym.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko w tym sezonie Przyjemski przewiózł: Artioma na Olimpico czy Przemka Pawlickiego w Zielonej. Takie rzeczy trzeba doceniać.
Przecież Przyjemski już 2 lata temu był najlepszym zawodnikiem ówczesnej 1. ligi. Teraz jest 11. zawodnikiem w Ekstralidze. Oczywiście w obu przypadkach średnią trochę podbiły biegi juniorskie, ale to i tak w 2. Ekstralidze będzie kozak regularnie trzaskający komplety.
KrzyczącyK1b1c pisze:Tylko w tym sezonie Przyjemski przewiózł: Artioma na Olimpico czy Przemka Pawlickiego w Zielonej. Takie rzeczy trzeba doceniać.
A w tamtym sezonie Bańbor przewiózł Janowskiego na Olimpico. Być może Przyjemski będzie kozakiem na ekstralige w przyszłości ale ja w to nie wierzę - czas pokaże.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zdaje się, że to było dwa sezony temu :) no i litości... gdzie tu wspólny mianownik między nimi? ;)
Taki że raz to i zepsuty zegar dobrą godzine pokaże, jak przewiezie tego Artioma kilka razy to posypie głowe popiołem i przyznam że to dobry żużlowiec :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie sądziłem, że na tym forum ktokolwiek będzie kwestionował tezę, że Przyjemski jest DOBRYM żużlowcem XD.
W zeszłym roku Przyjemski 18 razy wygrywał z seniorami przeciwników (liczę tylko seniorów, bez U-24). W tym roku ma takich triumfów już 15.
Na rozkładzie Łaguta (x2), Thomsen, Michelsen, Sajfutdinow, Lambert, bracia Pawliccy, Woryna, Jepsen Jensen czy Hampel.
No ale nie jest dobrym żużlowcem :D
Na rozkładzie Łaguta (x2), Thomsen, Michelsen, Sajfutdinow, Lambert, bracia Pawliccy, Woryna, Jepsen Jensen czy Hampel.
No ale nie jest dobrym żużlowcem :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
samba pisze:Taki że raz to i zepsuty zegar dobrą godzine pokaże, jak przewiezie tego Artioma kilka razy to posypie głowe popiołem i przyznam że to dobry żużlowiec :)
no takiego hot take na forum dawno nie mielismy chyba
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Napisałem wczoraj do Rafała Gurgurewicza z pytaniem czy mógłby mi wyciągnąć średnią Wiktora wyłączając biegi juniorskie. Wynik to 1,87 pkt/bieg w tym sezonie.
Czyli poziom Bewleya i Cierniaka. Więcej niż Lindgren i Lambert i tylko ciut mniej niż Kubera i Fricke.
No nie wiem, czy chłopak da sobie radę w drugiej lidze ;)
No nie wiem, czy chłopak da sobie radę w drugiej lidze ;)
Ależ dominacja Wiktora w Mallili. Walka toczyła się wyłącznie o drugie miejsce. Brawo!
Wygląda na to że Wiktor nie ma sobie równych w tym roku wśród juniorów.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Co prawda widziałem tylko półfinał i finał to ładnie jechał, nie odpuszczał. Gratki
Mam wrażenie, że w Motorze wiele się nauczył. Przeciągnięcie Pollestada w zmarzlikowym stylu. Szkoda, że odchodzi. Ale w tym przypadku nie można mieć pretensji. Przynajmniej nigdy nie ściemniał.
Nie ściemniał i dlatego nie została na niego nałożona klątwa ;)
Rzadko zdarzają się zawody indywidualne tak zdominowane przez jednego zawodnika, jak wczorajsza runda SGP2. W przerwanym wyścigu z Pollestadem, Wiktor niby przedzierał się z czwartego miejsca na drugie, ale słowo "przedzierał" zupełnie nie oddaje tego co tam się działo. On mijał pachołki rozstawione na torze.
Rzadko zdarzają się zawody indywidualne tak zdominowane przez jednego zawodnika, jak wczorajsza runda SGP2. W przerwanym wyścigu z Pollestadem, Wiktor niby przedzierał się z czwartego miejsca na drugie, ale słowo "przedzierał" zupełnie nie oddaje tego co tam się działo. On mijał pachołki rozstawione na torze.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener