Nasi rywale - 2025
Re: Nasi rywale - 2025
Wady, że z takim niekompletnym składem ciężko będzie ich rękami wyeliminować w półfinale Apatora :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ge(L)o pisze:Gdzie wady ?
Nie zrozumiesz.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Ge(L)o pisze:Gdzie wady ?
1. Sparta będzie słaba, więc może nie dojechać do finału a jest dla nas stosunkowo wygodnym rywalem.
2. Jazda Motoru przeciwko Sparcie zawsze naznaczona jest nie wypowiedzianym, ale wiszącym w powietrzu twierdzeniem całej żużlowej Polski, że pojedynek nie jest uczciwy, bo Sparta jedzie z dziurami w składzie lub z dziurami w ciałach.
3. W Sparcie szafuje się zdrowiem i życiem zawodników własnych i z drużyny przeciwnej, regularnie posyłając do boju ludzi nie w pełni zdrowych, zapewne nafaszerowanych ketonalem itp.
Torsen pisze:3. W Sparcie szafuje się zdrowiem i życiem zawodników własnych i z drużyny przeciwnej, regularnie posyłając do boju ludzi nie w pełni zdrowych, zapewne nafaszerowanych ketonalem itp.
A pomimo tego, że ta Sparta taka zła dla zawodników to odchodzą tylko Ci, których klub nie chce … w przeciwieństwie do innego hegemona z wzorową artmosferą i największymi sukcesami w historii… mam nadzieję, że to tylko to przeklęte położenie geograficzne
Torsen pisze:3. W Sparcie szafuje się zdrowiem i życiem zawodników własnych i z drużyny przeciwnej, regularnie posyłając do boju ludzi nie w pełni zdrowych, zapewne nafaszerowanych ketonalem itp.
Mają w tej kwestii dość bogatą historię, ale żeby oddać sprawiedliwość, to Sparta nie miała wczoraj właściwie żadnego interesu w tym, żeby Krawczyk jechał. To musiała być decyzja samego zawodnika.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ale pytanie było o wady sytuacji, w której Sparta ma u siebie szpital.
Torsen pisze:Ale pytanie było o wady sytuacji, w której Sparta ma u siebie szpital.
Ale to bez pretensji do autora ;) .. tak tylko rzucam swoje przemyślenia - bo mamy tendencję winić tylko zawodników. Co do Sparty w pełni sie zgadzam. Nam potrzebna Sparta na tyle mocna żeby wyeliminować Torun.
Podobno Władek Komuch od Tuska został honorowym obywatelem Gorzowa :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://x.com/seba9314/status/193862089 ... qhQMg&s=19 jeśli się sprawdzi, to mocny transfer.
-
piotrgroch
Gelo pisze:Podobno Władek Komuch od Tuska został honorowym obywatelem Gorzowa :)
Dzień dobry wszystkim.
Czy na tym forum można tak politycznie?
Czy dajemy tylko o sporcie?
Pytam bo nowy jestem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Polityka ma swój dział na hyde parku, tu głównie żużel 
Krok dziś występ imienia Kawczyńskiego, czy zostanie ogłoszony kolejnym diamentem?
Motor mocny
PoBandzie informuje, że ROW dzisiaj bez Nickiego.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Przemek dzisiaj mocno poprawił swoją pozycję negocjacyjną … 1,2 mln? ;)
Złotousty senator o beznadziejnej frekwencji na Jancarzu pisze:Po pierwsze, to wynik działań poprzedniego zarządu. Te wszystkie wiadomości spadły na kibiców jak grom z jasnego nieba. Może nie w takim zakresie, ale przewidziałem taki stan rzeczy, bo kibiców mojej ukochanej Stali znam jak mało kto. Są przede wszystkim kibicami sukcesu i nie znoszą porażek. Gorzowscy fani nie znoszą meczów jednostronnych i lubią, gdy walczy się o coś. Wczoraj rozmawialiśmy o tym z członkami zarządu i powiem wprost. Zarząd prowadząc bardzo subtelnie negocjacje, idzie bardzo dobrą drogą. Jeżeli wyjdzie ten zamysł, który mają, to oświadczam, że będziemy walczyć o górną czwórkę, a wówczas znowu wróci pełen stadion.
Jeżeli chodzi o finanse, to chciałbym życzyć pozostałym klubom, żeby płacili zawodnikom tak regularnie, jak robi to Stal w tym momencie. Z tego tytułu jestem bardzo dumny i wiem, że wszystko zostało wypłacone, a dobrze wiemy, że nie wszędzie tak jest. W związku z tym nie wchodzą już w grę dywagacje nt. płatności. Wiem jaki kapitał stoi, bo znam ludzi, którzy wyłożyli ogromną, prywatną kwotę. Cieszę się, że prezydent i rada miejska podjęli decyzję, by zostać udziałowcem. Są teraz na dobrej drodze, musimy się tylko utrzymać. Anders Thomsen musi sobie przypomnieć, że jest liderem, a nie doparowym, bo na razie jeździ jak doparowy. Martin Vaculik mam nadzieję, że się pozbiera po kontuzji i jako kapitan wróci do liderowania. Myślę, że też musi się pozbierać Oskar Paluch, bo ostatnio idzie mu trochę słabo. Ja głęboko wierzę i jestem przekonany, że się utrzymamy. Zarząd szykuje konkretną pakę. Już Andrzej Lebiediew zrozumiał, że warto zawalczyć, by zostać, co wczoraj pokazał. On wie dlaczego. Natomiast martwi mnie to, że 3 rajderów z Grand Prix tak kiepsko jedzie.
Frekwencja drgnie, gdy przyjdą play-downy. Jestem pewien, że walka w dolnej czwórce będzie zdecydowanie bardziej interesująca niż ta w górnej. W play-down będziemy mieć 4 nieobliczalne drużyny, a spośród 4 czołowych drużyn wszyscy wiedzą, kto będzie mistrzem Polski. Sezon się nie rozpoczął, a wszyscy już wiedzieli, że jeśli kontuzje nie staną na przeszkodzie, to znów wygra Lublin.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-czas-na ... AEp-B7PW-g
Ja naprawdę czekam na ostatni kwartał jak przyjdzie im spłacać pożyczki. No chyba że faktycznie znalezli jeleni, którzy pozwolili na konwersję na kapitał. Jeśli nie, to będziemy mieli żebractwo jak rok temu, tylko w większej skali
Kibice sukcesu, nieobliczalne zespoły w dolnej 4 xD
Kibice sukcesu, nieobliczalne zespoły w dolnej 4 xD
MM o pracy z młodzieżą w Toruniu i szpileczką w stronę chyba Motoru
https://ekstraliga.pl/se/mikkel-michelsen-to-wspaniale-byc-czescia-takiej-druzyny
Ogólnie zachwycony klubem z Torunia. Można rzec, że jest mu tam najwspanialej.
Widzę że wypowiedź z zeszłego tygodnia, ale tak pokazuje mi FB informacje
.Jest to warte podkreślenia. Wykonali super robotę dla nas. Robią duże postępy w trakcie sezonu co niesamowicie cieszy. Zawsze to super widok, kiedy młodzi chłopacy wykonują postęp z biegiem rozgrywek, zwłaszcza poddani dużej presji. Dużo pracują na treningach, aby się rozwijać i to procentuje. To są bardzo młodzi ludzie, przecież mają po 16-17 lat. To wszystko wymaga cierpliwości. Nie każdy klub ma to szczęście, że kupuje sobie najlepszych możliwych juniorów w Polsce i osiąga najlepsze wyniki w lidze. To super widzieć, jak klub stawia na swoich juniorów i ich rozwój. Teraz byli niezwykle zdeterminowali, co widać po ich wyniku i jeździe
https://ekstraliga.pl/se/mikkel-michelsen-to-wspaniale-byc-czescia-takiej-druzyny
Ogólnie zachwycony klubem z Torunia. Można rzec, że jest mu tam najwspanialej.
Widzę że wypowiedź z zeszłego tygodnia, ale tak pokazuje mi FB informacje
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Generalnie Toruń widać, że jest poukładanym klubem. Emil stabilna forma, Dudek jedzie swój top, MM blisko swojego topu, Lambo co prawda faluje, ale nie schodzi poniżej bardzo solidnego poziomu. Widać, że pójście tam jest dobrym kierunkiem dla żużlowca seniora, bo juniora już niekoniecznie :D
No zobaczymy co tam pokażą z czasem Kawczyński i ten drugi z nazwiskiem na D. Nie pamiętam więc nie chce się pomylić.
Póki co jak kogoś pokonają to wszyscy widzą w nich przyszłych Mistrzów Świata
A seniorom tam dobrze. I tego nie kwestionuje. Tylko ci kibice. No ale jak nie ma mocnej kibicowsko nożnej, to muszą się wykazać na innych sportach.
Póki co jak kogoś pokonają to wszyscy widzą w nich przyszłych Mistrzów Świata
A seniorom tam dobrze. I tego nie kwestionuje. Tylko ci kibice. No ale jak nie ma mocnej kibicowsko nożnej, to muszą się wykazać na innych sportach.
Mistrza Polski nadejdzie czas ?
Argumentem Torunia jest też stadion a w zasadzie zadaszony tor. Jak jadą tam na zawody albo potrenować to zawsze wiedzą że pojadą.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Przez ich patologicznych kibiców, wulgarnych i najbardziej obok gorzowskich najeżdżających na Motor pozwolę sobie im nie kibicować. Nie ma lepszego uczucia jak beniaminek spuszczający ich z ligi na motoarenie albo oklep w rewanżu po tym jak przez tydzień czuli się mistrzem Polski. Szkoda, że w przyszłym roku szykujemy tym patusom pożywkę do umacniania wiary, która jest w nich.
Wczoraj pojawiły się artykuły jak to mamy zaskoczyć przy wyborze przeciwnika na półfinał, tzn. wziąć innego niż GKM lub Falubaz. Trudno to sobie wyobrazić jeżeli nie będzie wyraźnego spadku formy lub kontuzji kluczowego zawodnika w Sparcie lub Apatorze. W obecnej sytuacji niech nasi dwaj konkurenci do złota tłuką się między sobą w play-off. Nikomu w klubie chyba nie chodzi po głowie wyjazd na motoarenę w 1/2. Przynajmniej taką mam nadzieję.