Motor Lublin w sezonie 2025
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
Nas kibiców interesuje dobro klubu. Jak klub wybuli 1,3mln za podpis i gość wykręci średnią 1.65 (Pawlicki takie miewał) to jest to strata jeśli Woryna za 800tys wykręci 1.85 (a miewał i wyższe).
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ja mam nadzieję że właśnie oglądaliśmy walkę dwóch zawodników Motoru z sezonu 2026.
-
- Trener
W ostatnich tygodniach dużo było tu negatywnych treści. Bo odchodzi Kubera, bo nie będzie Holdera czy Przyjemskiego. Ja natomiast chciałbym zwrócić uwagę na pewien fakt, który chyba trochę nam umknął. W tym sezonie Bartek Zmarzlik wskoczył na średnią 2,6+ i obecnie jest bliski swojego najlepszego sezonu w PGEE. Bez wątpienia jest to również jego najlepszy sezon w naszych barwach i w końcu jest dzikiem, który dosłownie każdego może pokonać. W tamtym roku tak nie było, jak pamiętamy.
I ja to zauważyłem. W dwóch poprzednich sezonach Bartek nie robił różnicy i gdyby w jego miejscu jeździł inny zawodnik z czołówki, to nie poczuli byśmy różnicy, czasamj w meczach na styku zawodził i przyczyniał się do porażek. Ale w tym roku naprawdę jest odczuwalne że mamy kogoś z innej półki niż cała reszta.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wczoraj to już nawet po samym starcie było pozamiatane.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mikkel Andersen z Orła Łódź 2008 rocznik. Chłopak nawet daje radę w meczu z Unią.
-
- Trener
Zapewne będzie on za rok startował w Sparcie, bo tam jeździ w Ekstralidze U24.
Nie ma co tu wrzucać zagranicznych talentów z niższych lig bo wszystkie są przebrane przez kluby eligowe i tylko jeżdżą na wypożyczeniach
Stal Gorzów umówiła się z Kacprem Woryną na rozmowy na lipiec, ale nie dojdą do skutku bo on już wybrał klub, tak twierdzi Dariusz O. Czyli skład naszego zespołu niemal skompletowany na kolejny sezon. Jestem ciekaw tylko czy postawimy na duet Bartków na pozycjach juniorskich czy ktoś jeszcze dołączy. I pytanie kto na pozycję 8/16.
https://sport.interia.pl/zuzel/news-byli-umowieni-na-lipiec-motor-lublin-sprzatnal-im-zawodnika-,nId,7988353
https://sport.interia.pl/zuzel/news-byli-umowieni-na-lipiec-motor-lublin-sprzatnal-im-zawodnika-,nId,7988353
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
- Łoptymista
- Trener
Po przeczytaniu histerycznych wpisów żużlowych Dżesik i Brajanów domagających się zerwania rozmów z Woryną i powrotu pana Jarosława stwierdzam, że z utęsknieniem będę czekał na debiut Kacpra w barwach Motoru. :) Nie taki zły ten Woryn, co nie?
W niedzielę na jednym z sektorów był transparent o tym że chcą powrót Hampela.
- Łoptymista
- Trener
Ciekawe czy wiedzą, że Hampel nie chce tutaj wracać?
Swoją drogą to fascynujące jest to Hampelowe sekciarstwo.
Swoją drogą to fascynujące jest to Hampelowe sekciarstwo.
Nie mam nic do Kacpra i nie nazywam się Brajan, ale też wolałbym Jarka. Nieperspektywiczny? Co z tego, potrzebujemy zawodnika na rok.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Bo cały w tym ambaras by dwie strony chciały na raz.
Może i Kępa by chciał ale sam zawodnik już mniej.
Może i Kępa by chciał ale sam zawodnik już mniej.
Łoptymista pisze:Po przeczytaniu histerycznych wpisów żużlowych Dżesik i Brajanów domagających się zerwania rozmów z Woryną i powrotu pana Jarosława stwierdzam, że z utęsknieniem będę czekał na debiut...
Kewina?

Daniel Jeleniewski: "Jeszcze kupę mogę zrobić."
https://sport.interia.pl/zuzel/news-problemy-motoru-lublin-na-ostatniej-prostej-ten-transfer-wym,nId,7990698
Kacper chce nas wykiwać?
Kacper chce nas wykiwać?
Kacper Woryna oszukał Lublina?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:Kacper Woryna oszukał Lublina?
Zemsta za Lagute ;-)
- tezetomaniak
- Trener
Przewija się tu i ówdzie informacja, że w Gorzowie widziano busa Pitera Pawlickiego.
A taki fajny Kacperek był. Dzień dobry mówił, zdobił mury rysunkami ....
Kuba już szuka w szufladzie notesu z czarną listą
Ale w sprawie Woryny w sumie nie było takiego mocnego przekazu, że już jest dogadany i temat zamknięty. Ktoś, gdzieś, jakiś jeden dziennikarz napisał, że po wszystkiemu, ale to nie była taka "siła" jak newsy o Kuberze, Vaculi czy Holderze.
Więc niewyklczuone, że rozmowy były, ale bez ostatecznej decyzji z obu stron
Więc niewyklczuone, że rozmowy były, ale bez ostatecznej decyzji z obu stron
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No jak przecież był artykuł że Gorzów umówił się na rozmowy na lipiec z nim a on już dogadał się w Lublinie.
Było, że Woryna odmówił rozmów w Gorzowie. Powód, że jest dogadany z Motorem jest sobie bardziej autor dopowiedział :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jak sie połączy kropki wychodzi, że mogło być dogadane i mógł być mityczny "uścisk dłoni kończący sprawę". Po tym uścisku zawodnicy jak to mają w zwyczaju badają kto da więcej. Czyli nihil novi.