Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#226 Postautor: boxing » 14 października 2004, o 22:25

Liczylem ze Nicki Pedersen bedzie sie opalal na Hawajach a on startuje w piatek w Anglii w pozegnalnym turnieju Todda Wiltshire'a. Lee sie pewnie nie pozbiera do niedzieli wiec Zielonka stanie na glowie zeby sciagnac Pedersena niezaleznie od wszystkiego (czyli kasy jaka zazada). A nam pozostaje oprocz sledzenia turnieju w Pile (Frankie, Okon) spogladanie na Oxford bo tam wlasnie Pedersen bedzie wozil po plotach swoich rywali. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#227 Postautor: grzesieck » 14 października 2004, o 22:28

harry pisze:Legendarny rozgrywający Los Angeles Lakers Magic Johnson był bardzo wysoki jak na tę pozycję ( chyba 2,10)

Tak gwoli scislosci Magic Johnson ma 206cm wzrostu...teraz to moze mnie bo mogl sie skurczyc na starosc;) ale to nie zmienia faktu ze byl bardzo wysoki jak na rozgrywajacego...w polskiej lidze zawodnicy z tym wzrostem graja na pozycji centra;]

Sorry za totalny OT :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Kamil78
Kontakt:

Dzisiejszy trening

#228 Postautor: Kamil78 » 14 października 2004, o 23:00

Po dzisiejszym treningu, a wiemy jak wygladaja nasze treningi, niczego nie mozna przesadzac, trenowli glownie mlodziezowcy. Ameryki nie odkryje ze w pierwszym biegu utworza sie dwie pary suchy - jelen, dawid - marcinkowski, a handicap bedzie bedzie po stronie gospodarzy i na 50 % stawiam wynik 4 : 2 dla zielonki. Po dzisiejszej postawie dawida nie wiem czy jest w stanie objechac alana M, na jego torze gdzie tamten zna kazda nierównosc i dziure. Z jeleniem nigdy nic nie wiadomo bo jak wygra start to powinien suchego objechac, ale czy wygra ? Pozatym trenowl piszczyk, ale jezdzil sam i tylko testowal motory, bulo widac jedynie ze jedna furka dobrze idzie, a nad druga musi jeszcze popracowac, wydaje mi sie ze kolo 10 powinien zrobic. I tak apropo po z jezdy kacpra K mozemy byc naprawde dumni i juz widac ze szykuje nam sie za rok dobry nowy mlodziezowiec

harry
Trener

#229 Postautor: harry » 14 października 2004, o 23:12

Już w Gorzowie mówili, że bedzie 5-1 dla nich a Dawid wypieprzył ze startu i nawet sam Hlib go nie doszedł. Dlatego daj spokój z ogólnieniami. Młodzieżowcy są nieprzewidywalni ( jak i cały żuzel).

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#230 Postautor: WojtekF » 14 października 2004, o 23:18

harry napisał:
[quote]Przygotowanie toru przez Was - beton bez warstwy luźnej to fair? Przecież ewidentnie pod Was - my robimy to samo - jeździmy na przyczepnym, który wam nie pasuje. [/quote]

W Z.G. nigdy nie było betonu. Był owszem tor twardy(oczywiście pod zawodników ZKŻ) ale nigdy nie było betonu. Jeśli tor zielonogórski nazywasz betonem, to jak ocenisz tor wrocławski, gdański czy leszczyński. Przygotowanie twardego toru odbywało się głównie w trosce o Okonia, któremu świeżo po kontuzji ciężko się jeździ na torach trudnych. Ta sama sytuacja będzie w niedzielnym meczu dotyczyć Sucheckiego. Jest to więc troska o zdrowie zawodników, czyli postępowanie jak najbardziej fair.

Z przygotowywania dziurawych(niefair) torów słynie Czernicki oraz kiedyś Cieślak, jak trenował Częstochowę.
Pozdrawiam

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#231 Postautor: K.A.M.I.L. » 14 października 2004, o 23:29

Ja niedawno mialem sen, w ktorym to na trzy biegi przed końcem meczu widnial wynik 38:34 dla Falubazu. Ciekawe jak będzie w nidziele
MOTOR LUBLIN

Gość

#233 Postautor: Gość » 15 października 2004, o 00:15

Ekstraliga będzie nasza !!!!!!!!!!!!!!!!
pozatym że wygramy mecz 43:47 to w biegu juniorskim będzie 1:5 dla naszych.
Drużyna Falubaza to nie jacyś mocarze , już by bardziej się bał jakbyśmy załóżmy jechali w Gorzowie , nie mówiąc w Gdańsku !!!

a Świst to pedał jakich mało , jak go Grzecho w błot wpierd.... to sie będzie śmiał z Lublina.

Siwek Patataj

#234 Postautor: Siwek Patataj » 15 października 2004, o 00:50

Świstowi - z powodu jego pomeczowych wypowiedzi - już zawsze będę gwizdał, do końca mych dni jako kibica. Ma to u mnie jak w banku. Kmiot jeden. Nie dość że prosty chłopina z niego, nie potrafi dwóch zdań zbudować poprawnie, jak mówi to żałość wszystkich ogarnia dookoła, to jeszcze taki bezczelny jest. Źle mu nie życzę, ale mógłby go ktoś po deskach przewieźć, tak kontrolnie.

lucki73

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#235 Postautor: kdsz » 15 października 2004, o 02:50

Wieści z obozu naszych przeciwnikow

Nic odkrywczego nie napisze - Karlsson, Knapp i Piszcz muszÄ… we trzech zrobic ok. 30 punktow. Jelen, Franek, Trumna i Dawid sÄ… w stanie dorzucic te brakujace 9 i bedziemy miec w Lublinie wielkie swieto. Realnie patrzac wiecej niz 35 pkt. nie powinnismy przywiezc, ale jesli mecz w poczatkowej fazie bedzie sie toczyl na styku, to kto wie? W zeszlym roku Gdansk nie wytrzymal nerwowo wyrownanego spotkania i skonczylo sie zwyciestwem Jaskolek. Moze w naszym przypadku bedzie podobnie?

Nie podniecal bym sie rowniez wynikami 'Galacticos' w fazie play-off. Gdy liczy sie walka tylko o duze pukty, to ciezko sie zmobilizowac w koncowce gdy druzyna ma juz tylko iluzoryczne szanse na zwyciestwo. Zwykle w tym momencie gospodarze odskakują. W naszym przypadku bedzie inaczej, my wygrywac nie musimy i mam nadzieje, ze mecz bedzie trzymal w napieciu do samego konca. Zwyczajnie trzeba bedzie robic punkty na duetach Klopot-Huszcza i Okoń-Suchecki, oraz liczyc, ze Karlik cos urwie parze burakow.

Optymistycznie: 50-40
Realistycznie: 56-34
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#236 Postautor: yamahaR1 » 15 października 2004, o 08:41

nie wiem dokładnie jak to jest i na ile przed meczem trzeba zgłosić ZZ ale może takie zwolnienie przesłane przez śledzia warto by było mieć na wszelki wypadek. Gdyby np. Mariusz na zawodach w Pile złapał jakąś kontuzje (tfu ftu tfu i odpukać) to takie zz za Śledzia by nas ratowało
A tak poza tym to niezłe będą akcje jak pedersen z Grześkiem sie będą wozić po płotach Grzesiek napewno sie nie przestraszy i nie odpuści, a może znowu będzie tak że pedersena wywalą do końca meczu. A ciekawy jestem czy świst burak w razie ich przegranej powie że nie było na co patrzeć, chociaż w sumie mało mnie obchodzi co jakiś wieśniak ma do powiedzenia

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#237 Postautor: grzesieck » 15 października 2004, o 08:47

yamahaR1 pisze: A tak poza tym to niezłe będą akcje jak pedersen z Grześkiem sie będą wozić po płotach Grzesiek napewno sie nie przestraszy i nie odpuści

Wydaje mi sie ze juz raz wozili sie po płotach w zeszłyk roku na meczu PO z Rybnikiem w Lublinie...i o ile mnie pamiec nie myli obaj wtedy wyladowali w bandzie...(jeszcze ktos trzeci wtedy lezal...)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
nem

#238 Postautor: nem » 15 października 2004, o 09:31

Witam,

Pogoda powinna byc dobra...
Polecam korzystanie z serwisu meteo.icm.edu.pl.
Artur .. pakoj torbe ;) jedziemy pociagiem :)
Niech wygra lepszy ... Lublin ;P
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

Kamil78
Kontakt:

#239 Postautor: Kamil78 » 15 października 2004, o 09:38

harry pisze:Już w Gorzowie mówili, że bedzie 5-1 dla nich a Dawid wypieprzył ze startu i nawet sam Hlib go nie doszedł. Dlatego daj spokój z ogólnieniami. Młodzieżowcy są nieprzewidywalni ( jak i cały żuzel).

Nieprzewidywalni, ale dlaczego nie stawiales ze jelen wygra mimp lub srebrny kask ??? Ja wiem ze moj tekst ma duza doze uogolnień ale chyba troche w nim prawdy zawarlem, dlatego dalej stawiam w pierwszym biegu 4 : 2 w plecy, chyba ze bedzie twardszy tor na ktorym dawid sobie lepiej radzi. (tak bylo w wspomnianym przez ciebie gorzowie)

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#240 Postautor: WojtekF » 15 października 2004, o 09:52

Kamil napisał [quote]Ja niedawno mialem sen, w ktorym to na trzy biegi przed końcem meczu widnial wynik 38:34 dla Falubazu.[/quote]

A ja miałem dokończenie Twojego snu i ZKŻ ostatnie 3 biegi wygrał po 5:1. A to wtedy daje 53:37. Oczywiście żartuję. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sny sprawdzają się "na opak"

Awatar użytkownika
nem

#241 Postautor: nem » 15 października 2004, o 09:54

Witam,

WojtekF pisze:A ja miałem dokończenie Twojego snu i ZKŻ ostatnie 3 biegi wygrał po 5:1. A to wtedy daje 53:37. Oczywiście żartuję. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sny sprawdzają się "na opak"

Jez raz gawrzyk mial proroczy sen, i sprawdzil sie na opak. Oby tym razem tez tak bylo... nie mialbym nic przeciwko...
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#243 Postautor: Ar2rB » 15 października 2004, o 10:34

nem pisze:Witam,
pogoda powinna byc dobra...
Polecam korzystanie z serwisu meteo.icm.edu.pl.
Artur .. pakoj torbe ;) jedziemy pociagiem :)
Niech wygra lepszy ... Lublin ;P

pakuje, jedziemy na 91,8 % ;). Ja startuje z Lublina, ty sie dosiadziesz w stolnicy :).

mat

#244 Postautor: mat » 15 października 2004, o 11:06

mi dziś też się śnił rewanż, śniło mi się że przegraliśmy... dwoma punktami, tj. 46:44 :!: :!: Knapp zdobył 7 punktów, a Karlsson niewiele więcej (już nie pamiętam ile :? ). Nie miałbym nic przeciwko jakby ten wynik powtórzył się w niedziele i bye bye falubazowy wzgórku :P

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#245 Postautor: ravajas » 15 października 2004, o 11:42

yamahaR1 pisze:A ciekawy jestem czy świst burak w razie ich przegranej powie że nie było na co patrzeć, chociaż w sumie mało mnie obchodzi co jakiś wieśniak ma do powiedzenia

jak dla mnie to Świst mógłby po IX biegu wyjść ze stadionu. Najlepiej razem z motocyklami ;)

Aha, i jeszcze jedno: jeśli Świst nie zna naszych zawodników, to najlepiej może zapamiętać ich nazwiska czytając je na plastronach naszych zawodników podczas biegów :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#246 Postautor: Maxx » 15 października 2004, o 12:19

Świst po swoich lekceważących wypowiedziach pod adresem naszej drużyny i zawodników dostał już małe lanie u nas, a teraz mam nadzieję, że w Zielonce jeszcze trochę pleców naszych poogląda :twisted:
Co do samego meczu to zaliczka w postaci 14 punktów nie jest duża ale nie jest też mała. Wystarczy trzech równo pukntujących zawodników i będzie OK. Sądzę, że nie zawiodą Karlsson, Knapp i Piszcz przede wszystkim, ale uważam, że stać na dobrą jazdę również Mariusza i Sebastiana, którzy swoje powinni też dorzucić. Prywatnie wierzę też w dobry występ Jelenia.
Jestem niemal przekonany, że spuścimy Zielonkę ligę niżej, czego sobie i nam wszystkim życzę:):):)
Będzie dobrze :twisted:

Pozdrawiam kibiców z Zielonej Góry

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#247 Postautor: ravajas » 15 października 2004, o 12:32

jeszcze chciałbym odnoście tego, że jakiś zawodnik na takim torze pojedzie a na takim nie pojedzie. A do czego służą treningi? Jeśli np Trumna nie jedzie na "plastelinie", to należy mu na treningu wylac 50 beczkowozów wody na tor i niech zapieprza dotąd, aż się nauczy. Nie ma tak, że tor pasuje, albo nie. Bo naprawdę zastanawiający jest cel treningów. Jeśli ktoś mówi, że jest starym zawodnikiem i niczego nowego się nie nauczy to albo nie powinien schodzić poniżej 10 pkt w meczu obojętnie na jakim torze, albo kłamie. Innego rozwiązania nie widzę.

pozdrawia:
Rafał Borowski

lemmy

#248 Postautor: lemmy » 15 października 2004, o 12:39

Maxx pisze:Świst po swoich lekceważących wypowiedziach pod adresem naszej drużyny i zawodników dostał już małe lanie u nas, a teraz mam nadzieję, że w Zielonce jeszcze trochę pleców naszych poogląda :twisted:
Pozdrawiam kibiców z Zielonej Góry

14 punktow w 6 startach na wyjezdzie, faktycznie to male lanie...
ciekawe kogo poza ew. Karlssonem stac na taka "kompromitacje" w Zielonej :twisted: 8)
Demon Of The Fall

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#250 Postautor: GRISZA » 15 października 2004, o 13:09

Mam nadzieje że w e-lidze zostanie Zielonka. I znowu będą emocjonujące mecze z udziałem naszych drużyn... :lol: :lol: :lol:
A tak poważnie to Falubaz będzie miał naprawdę ciężkie zadanie...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!