Motor Lublin w sezonie 2025
- Łoptymista
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
W ciągu ostatnich kilkudziesięciu godzin przerobilismy już w naszych barwach Pitera, Maksyma, a teraz mamy pana Worynę. Szczerzę liczę, że to nie koniec medialnych przypasowań.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No...nie zgodzę się. Treść artykułów o Piterze oraz Drabiku jest zdecydowanie odmienna względem tego, co napisano na temat Woryny.
- Łoptymista
- Trener
Znak zapytania w tytule w PS daje nadzieję, że to jednak nie koniec.
I tego znaku zapytania będę się trzymał. ;)
I tego znaku zapytania będę się trzymał. ;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I słusznie, natomiast zrównywanie tych doniesień nie jest zbyt właściwe.
Woryna w Motorze to wyjątkowo bolesny upadek. Jestem zdecydowanie na nie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Albo idealny zawodnik, którego można pożegnać po sezonie, bo przecież ktoś musi zrobić miejsce Cierniakowi.
KrzyczącyK1b1c pisze:Albo idealny zawodnik, którego można pożegnać po sezonie, bo przecież ktoś musi zrobić miejsce Cierniakowi.
I to jest słuszna uwaga. Jeśli mamy jechać kilka mniej ambitnych sezonów, to faktycznie Woryna może być idealny jako jedno sezonowiec. Generalnie średnio go lubię, głównie za finał I ligi i ten drogowskaz, ale gdy ktoś mu ogarnie sprzęt to nawet dobrze się go ogląda.
Szczere gratulacje za szukanie pozytywów na siłę :) Ale nie zaklinajmy rzeczywistości. Tutaj szklanka jest do połowy pusta i nic tego nie zmieni...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja nie szukam pozytywów na siłę. Woryna jest średnim Polakiem i słabszą opcją sportowo od dwóch Pawlickich czy Drabika, obecnie to poziom mniej więcej Hampela (nawet sąsiadują na liście klasyfikacyjnej) - podkreślam słowo SPORTOWO. Natomiast nie wykluczam, że Kępa właśnie tym kryterium się posiłkował w szukaniu seniora. Gdybyśmy wzięli np. Fricke'a, to za rok byłby ból głowy - odpalać Maxa czy Freda, gdyby pojechali na zbliżonym poziomie.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2025, o 14:51 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
głównie za finał I ligi i ten drogowskaz
Bez jaj, to był całkiem niewinny mało śmieszny żart i tyle, szkoda to nawet wspominać.
Był moment że bardziej by mnie ta opcja ucieszyła, ale wynika to chyba głównie z tego że największe nadzieje mam na Pitera. Woryna to całkiem niezła opcja, ogarnięty gość, potencjał na progres jest spory.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Cooper pisze:głównie za finał I ligi i ten drogowskaz
Bez jaj, to był całkiem niewinny mało śmieszny żart i tyle, szkoda to nawet wspominać.
Był moment że bardziej by mnie ta opcja ucieszyła, ale wynika to chyba głównie z tego że największe nadzieje mam na Pitera. Woryna to całkiem niezła opcja, ogarnięty gość, potencjał na progres jest spory.
Nawet żart bardzo fajny:) mi się bardzo podobał.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ja nie szukam pozytywów na siłę. Woryna jest średnim Polakiem i słabszą opcją sportowo od dwóch Pawlickich czy Woryny, obecnie to poziom mniej więcej Hampela (nawet sąsiadują na liście klasyfikacyjnej) - podkreślam słowo SPORTOWO. Natomiast nie wykluczam, że Kępa właśnie tym kryterium się posiłkował w szukaniu seniora. Gdybyśmy wzięli np. Fricke'a, to za rok byłby ból głowy - odpalać Maxa czy Freda, gdyby pojechali na zbliżonym poziomie.
Nawet sam od siebie jest gorszy co za czasy .
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czeski błąd, miał być tam Drabik :D dzięki za zwrócenie uwagi, poprawione ;)
Karamba pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Ja nie szukam pozytywów na siłę. Woryna jest średnim Polakiem i słabszą opcją sportowo od dwóch Pawlickich czy Woryny, obecnie to poziom mniej więcej Hampela (nawet sąsiadują na liście klasyfikacyjnej) - podkreślam słowo SPORTOWO. Natomiast nie wykluczam, że Kępa właśnie tym kryterium się posiłkował w szukaniu seniora. Gdybyśmy wzięli np. Fricke'a, to za rok byłby ból głowy - odpalać Maxa czy Freda, gdyby pojechali na zbliżonym poziomie.
Nawet sam od siebie jest gorszy co za czasy .
Cien samego siebie :) Troche jest w tym prawdy
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ja myślę, że bycie słabszym od samego siebie jest ostatecznie dyskwalifikujące :)
"Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza."
:D
:D
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11938 ... juz-wybral wychodzi na to, że Wiktor odchodzi i wkrótce to ogłoszą.
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Puka pisał dziś już o tym na x
Będziemy atakować z innej pozycji niż przez ostatnie 3 lata i tyle.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Na playoffy powinno wystarczyć.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wszystko leży na barkach Bańbora, który w 2026 będzie jechał czwarty sezon w Ekstralidze i zostanie liderem pary juniorskiej.
Seniorsko będziemy na poziomie Torunia, tylko nie będziemy mieli przewagi wśród młodzieżowców. W stosunku do Wrocławia podobnie, chociaż oni mogą mieć lepszych juniorów. Wcale się to tak źle nie zapowiada i będziemy mieli szanse nawet na złoto, z tym że nie 90% tylko 20.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wrocław będzie lepszy seniorsko, bo jednak Magic > Woryna, a na juniorce póki co Kowolik znacznie lepszy od pary Jaworski/Bańbor. Natomiast w Toruniu wszystko zależy od młodego Pedersena. Jeśli wypali na U24/juniorce, to też będą mocniejsi, bo sama seniorka (bez u24) będzie znacznie mocniejsza od naszej.
Zdobyliśmy srebro z Buczkowskim, to i z Woryną damy radę
Najpierw poczekajmy na oficjalne info.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!