Motor Lublin w sezonie 2025
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
Woryna idealnie wpisuje się w historię transferową Motoru. Tylko, że w tym przypadku niestety nie wierzę w żadne odrodzenie. Przyjdzie jako średniak i będzie jeździł średnio.
Zmarzlik
Vaculik
Lindgren
Woryna
Cierniak
Bańbor
Jaworski
To nie jest skład na przeczekanie tylko spokojnie na medal. A jakby został Przyjemski, to i na złoty.
Vaculik
Lindgren
Woryna
Cierniak
Bańbor
Jaworski
To nie jest skład na przeczekanie tylko spokojnie na medal. A jakby został Przyjemski, to i na złoty.
Niech to będzie fejk news... Woryna obecnie prezentuje poziom Metalkasu, a kanciatą sylwetką przypomina Jamróga czy Buczka.
Lista SGP2. Ciekawe kto z zagranicznych w limicie wieku bedzie za rok do wyjecia.
999. Mathias Pollestad (Norway)
37. Norick Blodorn (Germany)
97. Mikkel Andersen (Denmark)
505. Wiktor Przyjemski (Poland)
785. Nazar Parnitskyi (Ukraine)
72. Jake Mulford (Great Britain)
545. William Drejer (Denmark)
802. Kevin Malkiewicz (Poland)
310. Jan Przanowski (Poland)
226. Anze Grmek (Slovenia)
305. Antoni Mencel (Poland)
43. Casper Henriksson (Sweden)
27. Mitchell McDiarmid (Australia)
79. Adam Bubba Bednar (Czechia)
237. Dan Thompson (Great Britain)
SUBSTITUTES
108. Villads Nagel (Denmark)
150. Sammy van Dyck (Sweden)
131. Tate Zischke (Australia)
609. Sebastian Kossler (Austria)
23. Nikita Kaulins (Latvia)
999. Mathias Pollestad (Norway)
37. Norick Blodorn (Germany)
97. Mikkel Andersen (Denmark)
505. Wiktor Przyjemski (Poland)
785. Nazar Parnitskyi (Ukraine)
72. Jake Mulford (Great Britain)
545. William Drejer (Denmark)
802. Kevin Malkiewicz (Poland)
310. Jan Przanowski (Poland)
226. Anze Grmek (Slovenia)
305. Antoni Mencel (Poland)
43. Casper Henriksson (Sweden)
27. Mitchell McDiarmid (Australia)
79. Adam Bubba Bednar (Czechia)
237. Dan Thompson (Great Britain)
SUBSTITUTES
108. Villads Nagel (Denmark)
150. Sammy van Dyck (Sweden)
131. Tate Zischke (Australia)
609. Sebastian Kossler (Austria)
23. Nikita Kaulins (Latvia)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Kubera, Holder, Przyjemski - out Woryna, Vaculik, Jaworski - in. Liga będzie ciekawsza!
Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie ;)
Pollestad, Nagel, Bednar - maja umowe z Gorzowem, ale nie wiem na ile lat. Chyba Bednar ostatnio tylko przedłużył na kolejne sezony.
Andersen, Drejer - umowy we Wrocławiu, ale też nie wiem jak długie.
Parnitzki - Leszno, nie do wyjęcia
Bloedorn, Henriksson - kończy juniorkę
McDiarmid - umowa w Zielonej, ale on chyba za młody i jeszcze za słaby na Eligę.
Jest jeszcze Bastian Pedersen - umowa w Toruniu, plus u niego pod deklem chyba podobne odklejenie co u wujka
Reszta raczej niewarta uwagi
Andersen, Drejer - umowy we Wrocławiu, ale też nie wiem jak długie.
Parnitzki - Leszno, nie do wyjęcia
Bloedorn, Henriksson - kończy juniorkę
McDiarmid - umowa w Zielonej, ale on chyba za młody i jeszcze za słaby na Eligę.
Jest jeszcze Bastian Pedersen - umowa w Toruniu, plus u niego pod deklem chyba podobne odklejenie co u wujka
Reszta raczej niewarta uwagi
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2025, o 12:20 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Można spróbować podejście do Malkiewicza.
Ci lepsi zagraniczni juniorzy z zapleczem mają już kontrakty - Parnicki (Leszno), Andersen (Wrocław), Pedersen (Toruń, chociaż on nie awansował do IMŚJ i ma dość wysokie ego), Drejer (Wrocław). A pewnie obawiam że każdy nie do wyjęcia, albo przynajmniej będą krzyczeć stawki nieadekwatne do jakości.
My ekstraligę u24 traktowaliśmy hobbystycznie to i nikogo nie wyłapalismy.
Nie wiem czy IMŚJ objawi kogoś nowego. A i chyba Kępa nigdy nie był chętny do budowania zaplecza od zera dla juniorów.
My ekstraligę u24 traktowaliśmy hobbystycznie to i nikogo nie wyłapalismy.
Nie wiem czy IMŚJ objawi kogoś nowego. A i chyba Kępa nigdy nie był chętny do budowania zaplecza od zera dla juniorów.
Chyba promotorzy KSM nagle zmienią zdanie...
- niespokojny
- Trener
Ludzie, tylko nie Woryna. Nie ten dzban co nam pisał na ścianie ile jest kilometrów z Lublina do Zielonej Góry. Poza tym on wyżej dupy nie podskoczy. Lepiej brać już jakiegoś Fricka albo nawet kogoś z drugiego garnituru australijskiego i jechać Jaworskim na juniorce. Nawet Drabik mile widziany w tych okolicznościach. Jest paru zawodników, którym klaskanie wzbudziłoby u mnie absmak i to jest ten przypadek.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
ezbeg pisze:wysokie ego), Drejer (Wrocław). A pewnie obawiam że każdy nie do wyjęcia, albo przynajmniej będą krzyczeć stawki nieadekwatne do jakości.
Bez przesady. Polscy juniorzy krzyczą stawki nieadekwatne do umiejętności od kilku lat. Jeśli naprawdę chcemy iść w zagranicznego, to trzeba obrac kierunek Gorzów. Mają trzech ciekawych i dla wszystkich nie znajdą miejsca. Na bank będą stawiac na Bednara i pewnie jeden z dwójki Pollestadt/Nagel na U-24. Jeśli postawią na Pollestadt, to Nagel, który jeździ swietnie W KLŻ będzie do wyjęcia, nawet jeśli jest na kontrakcie, bo Gorzów hajsem nie pogardzi. Gorzej jak odpalą Norwega, bo on też zdaje się kończy wiek juniora.
Z polskich nie ma za bardzo w czym wybierać.
Sitek - ponoć nie do wyjęcia w tym momencie
Paluch - chyba tylko w przypadku spadku Gorzowa, i chodza ploty, ze juz dogadany z Wrockiem gdyby to sie stało
Małkiewicz - będzie cholernie drogi i raczej Lublin nie bedzie jego pierwszym wyborem
Ratajczak - Teoretycznie jest do wyjęcia. Unia raczej nie będzie sie o niego zabijać. Mam wręcz wrażenie, ze go tam juz skreslili. Mają Manie, Mencela i Parnitzkiego. Chętnie przytulą hajs za Ratajczaka, tylko on i tak wybierze Zieloną.
Jest Bańbor, Jest Jaworski, jest Szmyd. Solidnie dosprzętowić i niech jadą całe RZ. Może rozwina się na tyle, zeby wskoczyć kolejne pietro w górę akurat na PO
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
jacek1985a2
Co Woryna, no ja nie ....
Nie po to się cieszyłem z jego defektu w meczu finałowym o wejście do Elity ty teraz mu kibicować. Kolejny mentalny zwycięzca od czasu Zerovii
Nie po to się cieszyłem z jego defektu w meczu finałowym o wejście do Elity ty teraz mu kibicować. Kolejny mentalny zwycięzca od czasu Zerovii
Tyle było gadania, a jest (jakaś tam) szansa, że Motor pojedzie w przyszłym roku z dwoma wychowankami na juniorce :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W takim razie na co było ze strony Kępy upieranie się na polskiego seniora skoro i tak skończymy z Polakami na juniorce bo zagraniczni mają wszędzie kontrakty? Trzeba było brać jakiegoś Fricka i byłby niezły skład. Chyba że zaraz gruchnie jakies potężne info typu Parnicki w Motorze bo innego wytłumaczenia nie widzę
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2025, o 12:49 przez samba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja myślę, że jeszcze jest masa nie odkrytych juniorów w Danii, Szwecji, Anglii, Australii czy w Słowenii. Nie każdy jeździ w SGP 2.
- tezetomaniak
- Trener
Moim zdaniem powinni jechać Bańbor z Jaworskim, a nie jakieś zagraniczne wynalazki (bo ci lepsi dawno zaklepani).
Będą mieli okazję cały sezon przejechać regularnie, wtedy nastąpi prawdziwa weryfikacja. Siła Motoru będzie w seniorach.
Będą mieli okazję cały sezon przejechać regularnie, wtedy nastąpi prawdziwa weryfikacja. Siła Motoru będzie w seniorach.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No i za plecami będzie Szmyd.
KrzyczącyK1b1c pisze:Ja myślę, że jeszcze jest masa nie odkrytych juniorów w Danii, Szwecji, Anglii, Australii czy w Słowenii. Nie każdy jeździ w SGP 2.
Tylko po co odkrywać jakieś ukryte talenty w innych krajach, skoro mamy dwa w domu?
Albo idziemy po "tu i teraz" i ściągamy kogoś, kto faktycznie będzie znacznym wzmocnieniem względem Bańbora/Jaworskiego, albo myślimy długofalowo, ale wtedy inwestujemy w Bańbora/Jaworskiego/Szmyda, a nie szukamy złota na duńskich wsiach.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Swoją drogą ciekawe jak klub się zachowa po decyzji Przyjemskiego o odejściu (ta podobno JESZCZE nie została podjęta). Czy Przyjemski będzie dostawał biegi nominowane przy wygranych meczach czy będzie full inwestycja w Bańbora i Jaworskiego.
A co do Woryny - jeśli się potwierdzi, to będziemy musieli nieco zahamować z oczekiwaniami. Pewnie wtedy celem będzie półfinał.
A co do Woryny - jeśli się potwierdzi, to będziemy musieli nieco zahamować z oczekiwaniami. Pewnie wtedy celem będzie półfinał.
Z trójki Piter, Maksym, Kacper to zdecydowanie w kolejności takiej jak napisałem. Pawlicki bo jednak najsolidniejszy świetnie jeździ technicznie potrafi jechać parą jak się ściga to idą iskry. Później Maks bo dobry zawodnik tylko my już przerabialiśmy go w zespole i ciężko się z nim współpracowało. Kacper to musiałby mieć w teamie Lewickiego żeby miał bardzo dobry sezon. Przepraszam ale nie przepadam za tym zawodnikiem ani nie przekonuje mnie jego jazda na poziomie ekstraligi.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Ciężko będzie kibicować Worynie. Gość nie trzyma ciśnienia w decydujących biegach. Oby u nas odżył jeśli trafi.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Przyjście Woryny do Lublina to byłoby zastosowanie przez niego klasycznej zasady: jak nie możesz kogoś pokonać, to się do niego przyłącz :D
Trzech zawodników wyjętych bez większej walki i do tego codziennie nowe nazwiska z czego każde następne jest bardziej absurdalne od poprzedniego. Coś mi tu śmierdzi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
O Holdera była walka, ale zadecydowały kilometry u mechaników. W sprawie Domina, trudno było przebić z tą stawką, jaką dał Falubaz. Przyjemski już rok temu był "wyjęty". Jedynie Tungate sprawił, że przygoda ta potrwała o sezon dłużej i wszyscy doskonale musieliśmy zdawać sobie sprawę z tego, że Wiktor może w każdym momencie odejść do Polonii. Nic nie śmierdzi.
A przyjście Woryny wpisuje się idealnie w dotychczasowe ruchy kadrowe Kępy. Woryna jest takim Holderem po sezonie 2022 (a nawet trochę lepszy na tę chwilę).
A przyjście Woryny wpisuje się idealnie w dotychczasowe ruchy kadrowe Kępy. Woryna jest takim Holderem po sezonie 2022 (a nawet trochę lepszy na tę chwilę).
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2025, o 14:11 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 2 razy.